Şimdi Ara

Doğuş oto takas fiyatlari hakkinda

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
12.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün Maslaktaki Doğuş Otoya aracimin 30.000 km bakimi icin gittim. Uzun zamandır aklımdaydı, gitmişken birde yeni modelleri gorup fiyat almak istedim. Servis elemaniyla arac kabulu hallettikten sonra showrooma gectim. Aslinda aracimdan memnunum. Fakat malesef vw full life garantisini 19. ayda yaptirmak istedigim icin garantiyi uzatamadim. ilk 18 ay icinde basvurmak gerekiyormus. O da apayri bir tartisma konusu aslinda. Gorustugum hic bir musteri hizmetleri yetkilisi bunun nedeni hakkinda bana tatmin edici bir cevap veremedi. Tek dedikleri merkezden bize gelen sinirlama bu sekilde. Ama "sebebi nedir? Aracimin garantisi hala devam ediyor, kendi sattiginiz araca mi guvenmiyorsunuz?" sorularina cevap yok! Bazi markalarin 150.000 km garantisi varken, benim aracim 30.000 lerde garanti disi kalacak! Olacak is degil!
    Aracin garantiside Kasimda bitiyor. Bende takasa girip farkini kredilendireyim ve gonul rahatligiyla yenisine bineyim istedim. Tabi Doğuşun bizi opmesine aliskiniz ya, kahretsin ki vw kullanmayida seviyorum, yine gittim Passat icin pazarlik masasina oturdum. Bayana aracimi takasa verip yerine Passat Exclusive almak istedigimi soyledim. Arac plakami aldi. 4-5 kisiye mail atti fiyat icin. Bende bu arada yeni arac icin fiyat istedim. Bana liste fiyatini soyledi, haliyle. Eski aracimi %5 lik bir iskontoyla aldigimi soyledim fakat verdigi cevap "o zamandi o, simdi otv indirimi var zaten" idi. Bu indirimi onlarin yapmadigini, devlet tarafindan yapilan bir vergi indirimi oldugunu sarisin saticimiza anlatamadim malesef. Sonucta fiyatta bir indirim yapamayacaklarini, zaten ellerinde Exclusive paketli Passat olmadigini, siparis gecilmesi durumunda gelmesinin 4 ayi bulabilecegini ve fiyatininda arac ellerine geldigindeki fiyat olacagini, yani eger vergi artarsa yada € yukselirse bunlari yansitacaklarini soylediginde ben zaten kalmak uzereydim. Bir iki dk kadar tartistiktan sonra ekranina mail geldi, bana takas icin dusundugum aracimi 34.500 e alabileceklerini soyledi. Bu arada aracim 2008 model 28000 km de VW JETTA 1.4 TSI 140 hp DSG Comfortline metalik + aksesuarlar (alarm + ipod + cam filmi + ozel plaka + Sonax full koruma..vs) Bana bu fiyat cok dusuk geldi. İs yerime geldim, baktim fiyat listesi yine degismis. 9 Temmuz listesine gore (artik 140 hp satmiyorlarmis) metalik farkiyla 122 hp olani 52.200, 160 hp olani 55.700. Hadi diyorum 140 hp si sifir olsa 53-54 e satacaklar demekki. Henuz daha 28.000 de ki bir arac icin bu kadar dusuk fiyat niye veriyorlar? Ben de 2. el almak istesem acaba ayni ayardaki araci bana kaca satarlardi diye merak ettim, DOD un sitesine baktim. Ayni bana soyledikleri fiyata 40.000 km VOLKSWAGEN JETTA 1.4 TSI MIDLINE 122 HP MANUEL araci satiyorlar.

    Bilgisi olan varsa yazsin lutfen, benim aracim ne kadar eder? Sizce bu haksizlik degil mi? Sonucta sifir arac satip kar ediyorsunuz. Cazip hale getirmek icin takasta kabul ediyorsunuz tamam guzel. Ama birde takasa aldiginiz aracida kalkip yaklasik 6-7 bin ustune koyup satamazsin!! Artik kesinlikle VW dusunmuyorum. Biraz daha bu aracima binip para biriktirip, sattigimda DOĞUŞ grubu disinda bir marka bakmayi dusunuyorum.

    Okudugunuz icin tesekkur ederim. Icimi doktum rahatladim! Oh bee!!!







  • 40 dan aşağı verilmez bence
  • saol dostum icim rahatladi
  • sakın kardeşim öyle bir hata yapma aracından bir şikayetinde yokmuş paşa paşa kullan aracını fakat fiyatı gerçekten çok düşürmüşler
  • Zaten verdikleri bu fiyatlarla yapacak baska bir secenek kalmadi. Ama forumdan biri cikar, aracin guzelmis ben 44.000 veririm derseee o zaman is degisir
  • aman kardeş o araba satılırmı mis gibi araban var.
  • takasa araba verilmez.çünkü bunlar ş.......siz.
    satarken binbir takla atarlar.takasa alırken öldürürler.bende de passat var.takasla aldım.takaslarken onlar bana geçirdiklerini zannederken ben onlara geçirmiştim.sonradan çok peşimde koştular.aracınızda şu problem var diye ama iş işten geçti.....
  • 2008 GolfV 1.4 TSI 140 HP aracıma doğuş 32 vermişti. Nete koydum 48 saat içerisinde 38 e sattım, takastan kaçının derim
  • DYNAUDIO'nun söylediği doğru. Takasta her zaman değer kaybı vardır. Buranın ikinci el forumlarında bile satış fiyatı farklı takas fiyatı farklı verilir. aklınıza passat düşmüşse alırsınız zaten de gidin dışarıdan satın arabanızı en güzel imkanlarla sıfır passatınızı alın. Aslında sıfırda değil sizin şu anki aracınız gibi bir passat illaki nette vardır. Üstüne 7 8 lira kredi çekip alabilirsiniz.
  • Mart ayında o zaman 14000 kmdeki 2008 model hatasız Octavia RS'i Fiat'a götürdüm 35 dediler. Sırf Doğuş'un işi değil yani bu.
  • Ben 2008 Temmuz ayında 2000 model Golf IV 1.6 Comfortline aracımı satacağım zaman Doğuş oto 1.000TL takas desteği sağlayarak alacağını, böyle bir kampanyaları olduğunu söyledi. Oooo, iyiymiş 1.000TL dedim. Kaça oluyor benim araç şimdi dediğimde hesap ettiler, normalde 14.500müş, takas desteğiyle 15.500 olacak dediler. Komik bir fiyat olduğu için arabamı kendim satmaya karar verdim ve bir galeriye 17.900TL'ye sattım. (Belki galeriye değil de alıcısına satsam 18.500 civarında olurdu.)

    Yani demek istediğim, doğuş otoya araba verilmez, siz de hiç canınızı sıkmayın, zaten aracınız güzel ve yeni, bence binmeye devam edin ama yok illa değiştireceğim derseniz sahibinden.com, araba.com gibi sitelere ilan verin, doğuş otonun verdiği fiyatın en az %15 üzerinde satabilirsiniz diye tahmin ediyorum.
  • aynı olayi gecen hafta yasadim,size yine iyi fiyat vermisler :)
    ne zamandir golfu verip scirocco alasim var ama aracin/dogus un beni almasini degil ben araci almak istiyorum
    once gecen yıl sonunda dsg yok dediler sonra nisandan beri var ama 2 ay 3 ay beklersen diyorlardi
    ben de bu olaya gicigim param var 3 ay araba bekliycem isim olmaz

    neyse servisde isim vardi biraz beklemek gerekti ben de satisa ciktim
    dedim scirocco da hala sıra vb varmı,bi bakalim dediler
    15 gun sonra beyaz dsg arac geliyormus hem de dokunmatik ekranli
    icimden dedimki sonunda birseyler olacak (sunroof istiyorum ama ona yine 4 ay beklersin dediler :))
    neyse aracimi soyledim
    2008 30000 de 1.4 140hp tour dsg fırtına gri muadili arac 50 nin uzerinde
    birkac telefon vb edildi

    ilk gelen cevap 26 veririz :)
    dedimki araci 2005 fsi manuel midline zannetiniz sanırsam
    ben sakin tabi o birkac yere daha telefon ediyor neyse 29 yaptılar sonra 30 kusur dediler
    dedimki ben fiyatlara bakmadim son donem ama 35 e simdi ilan versem eve donmeden satilir sanki bu arac
    sıfırından hesaplayadim dediler baktılar 122hp lige 50 kusur %25 dussek dediler dusun dedim 37.5 2 parca boya var onu da dusun 35 yapılan da kaba otesi hesap

    siz bunu satin dediler,dedimki mantıklı :) ama ben bunlarla ugrasamam vaktim yok onun icin burda laklak ediyorum, 1-2 dusuk alin size vereyim gelen araci da ayarlayin okse alin anahtari arac gelince kalanini vereyim
    nerdeee
    arac alicaz ama bunlar tokluk(bknz.tok satici) sınırını da gecmis durumdalar hazımsızlık baslamis



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goofyitu -- 26 Temmuz 2009; 0:00:50 >




  • Aracınız 38-40'a çok rahat gider, sakın takas yapmayın hele ki büyük galerilerle..
  • Araba satarken en iyi yöntem kendi başınıza aracınızı satmaktır.Bunun için eş-dosttan başlamak üzere internet üzerinden ciddi ilanlar vermek diğer bir etkili yöntemdir. Yalnız pazarlık etmeye çalışan alıcılara karşı nazik olmanızı öneririm.Hiç bir zaman karşınızdakini döverek mal satmaya çalışmayınız.Satmak istediğiniz fiyatın üzerine pazarlık payı koyunuz fiyat düştüğünde alıcıda mutlu olacaktır.Aracınızın aynı model yılı aynı donanım ve kmdeki muadil araçların ikinci el değerini kıyaslayarak fiyatlandırınız.
    Bunun dışında doğuş otomotivin vatadşı tokatlamaktaki hünerini bilmeyen yoktur sanırım.Araçlara ölü fiyatı vermelerindeki temel sebep aracı bir an evvel satarak nakite dönebilmektir.
    Yukarıdaki örnekten yola çıkarsak piyasası 38 bin tl olan aracı 32-33 bine mal edip 35-36 bin tl aralığında satışa sunmak hem firmayı kısa vadede nakite çevirmek açısından önemlidir.
    Bunun dışında aracın ikinci eli zayıf ise örn. Octavia RS (şüphesiz mükemmel ve özel bir araç) teklif ettikleri fiyat oldukça aşağıya gelmektedir.Çünkü risk büyüktür.6 sonra gittiğinizde aynı araç elinizde bekliyorsa bunu kimse kolay kolay şefine müdürüne izah edemez.




  • Ama sıfır Octavia 1.6 mpi classic fiyatı 33 bindi o zaman 35 diyince adam insan hakarete uğramış gibi hissediyor kendini. Aslında kendilerince de haklılar. Nedense tutmayan bir araç Türkiye'de mesela galeriden satılık var bir tane, ben martta ilan vermiştim o ilan o zaman da vardı hala var. Gerçi ben 50 isterken o adam 60 bindeki 3 parça boyalı araca 45 istiyordu, şimdi euroya çevirmiş fiyatı.
    quote:

    Orijinalden alıntı: NateHuffman

    Araba satarken en iyi yöntem kendi başınıza aracınızı satmaktır.Bunun için eş-dosttan başlamak üzere internet üzerinden ciddi ilanlar vermek diğer bir etkili yöntemdir. Yalnız pazarlık etmeye çalışan alıcılara karşı nazik olmanızı öneririm.Hiç bir zaman karşınızdakini döverek mal satmaya çalışmayınız.Satmak istediğiniz fiyatın üzerine pazarlık payı koyunuz fiyat düştüğünde alıcıda mutlu olacaktır.Aracınızın aynı model yılı aynı donanım ve kmdeki muadil araçların ikinci el değerini kıyaslayarak fiyatlandırınız.
    Bunun dışında doğuş otomotivin vatadşı tokatlamaktaki hünerini bilmeyen yoktur sanırım.Araçlara ölü fiyatı vermelerindeki temel sebep aracı bir an evvel satarak nakite dönebilmektir.
    Yukarıdaki örnekten yola çıkarsak piyasası 38 bin tl olan aracı 32-33 bine mal edip 35-36 bin tl aralığında satışa sunmak hem firmayı kısa vadede nakite çevirmek açısından önemlidir.
    Bunun dışında aracın ikinci eli zayıf ise örn. Octavia RS (şüphesiz mükemmel ve özel bir araç) teklif ettikleri fiyat oldukça aşağıya gelmektedir.Çünkü risk büyüktür.6 sonra gittiğinizde aynı araç elinizde bekliyorsa bunu kimse kolay kolay şefine müdürüne izah edemez.




  • Aracın düşük fiyat verilmesi haricinde benim anlamadığım nedir bu garanti mevzusu, varsın garanti dışı olsun. zaten ilk zamanlarında pek sorun çıakrtmıyorsa ileride de pek sorun çıkartacağını sanmam. bence siz eski aracınızla devam edin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kudretturk

    Bugün Maslaktaki Doğuş Otoya aracimin 30.000 km bakimi icin gittim. Uzun zamandır aklımdaydı, gitmişken birde yeni modelleri gorup fiyat almak istedim. Servis elemaniyla arac kabulu hallettikten sonra showrooma gectim. Aslinda aracimdan memnunum. Fakat malesef vw full life garantisini 19. ayda yaptirmak istedigim icin garantiyi uzatamadim. ilk 18 ay icinde basvurmak gerekiyormus. O da apayri bir tartisma konusu aslinda. Gorustugum hic bir musteri hizmetleri yetkilisi bunun nedeni hakkinda bana tatmin edici bir cevap veremedi. Tek dedikleri merkezden bize gelen sinirlama bu sekilde. Ama "sebebi nedir? Aracimin garantisi hala devam ediyor, kendi sattiginiz araca mi guvenmiyorsunuz?" sorularina cevap yok! Bazi markalarin 150.000 km garantisi varken, benim aracim 30.000 lerde garanti disi kalacak! Olacak is degil!
    Aracin garantiside Kasimda bitiyor. Bende takasa girip farkini kredilendireyim ve gonul rahatligiyla yenisine bineyim istedim. Tabi Doğuşun bizi opmesine aliskiniz ya, kahretsin ki vw kullanmayida seviyorum, yine gittim Passat icin pazarlik masasina oturdum. Bayana aracimi takasa verip yerine Passat Exclusive almak istedigimi soyledim. Arac plakami aldi. 4-5 kisiye mail atti fiyat icin. Bende bu arada yeni arac icin fiyat istedim. Bana liste fiyatini soyledi, haliyle. Eski aracimi %5 lik bir iskontoyla aldigimi soyledim fakat verdigi cevap "o zamandi o, simdi otv indirimi var zaten" idi. Bu indirimi onlarin yapmadigini, devlet tarafindan yapilan bir vergi indirimi oldugunu sarisin saticimiza anlatamadim malesef. Sonucta fiyatta bir indirim yapamayacaklarini, zaten ellerinde Exclusive paketli Passat olmadigini, siparis gecilmesi durumunda gelmesinin 4 ayi bulabilecegini ve fiyatininda arac ellerine geldigindeki fiyat olacagini, yani eger vergi artarsa yada € yukselirse bunlari yansitacaklarini soylediginde ben zaten kalmak uzereydim. Bir iki dk kadar tartistiktan sonra ekranina mail geldi, bana takas icin dusundugum aracimi 34.500 e alabileceklerini soyledi. Bu arada aracim 2008 model 28000 km de VW JETTA 1.4 TSI 140 hp DSG Comfortline metalik + aksesuarlar (alarm + ipod + cam filmi + ozel plaka + Sonax full koruma..vs) Bana bu fiyat cok dusuk geldi. İs yerime geldim, baktim fiyat listesi yine degismis. 9 Temmuz listesine gore (artik 140 hp satmiyorlarmis) metalik farkiyla 122 hp olani 52.200, 160 hp olani 55.700. Hadi diyorum 140 hp si sifir olsa 53-54 e satacaklar demekki. Henuz daha 28.000 de ki bir arac icin bu kadar dusuk fiyat niye veriyorlar? Ben de 2. el almak istesem acaba ayni ayardaki araci bana kaca satarlardi diye merak ettim, DOD un sitesine baktim. Ayni bana soyledikleri fiyata 40.000 km VOLKSWAGEN JETTA 1.4 TSI MIDLINE 122 HP MANUEL araci satiyorlar.

    Bilgisi olan varsa yazsin lutfen, benim aracim ne kadar eder? Sizce bu haksizlik degil mi? Sonucta sifir arac satip kar ediyorsunuz. Cazip hale getirmek icin takasta kabul ediyorsunuz tamam guzel. Ama birde takasa aldiginiz aracida kalkip yaklasik 6-7 bin ustune koyup satamazsin!! Artik kesinlikle VW dusunmuyorum. Biraz daha bu aracima binip para biriktirip, sattigimda DOĞUŞ grubu disinda bir marka bakmayi dusunuyorum.

    Okudugunuz icin tesekkur ederim. Icimi doktum rahatladim! Oh bee!!!

    Sonuna kadar size katılıyorum ve destekliyorum.




  • Doğuş ile takas filan yapılmaz. İşleri sadece karşılarındakini zarara uğratmak takas konusunda.
  • Ben 2007 sonu bu aracimi alirkende 2001 golf ile takaslayarak almistim. O zaman cok kotu degildi aldigim fiyat, piyasa fiyatinin 1-2 altina vermistim ama satis cok rahat olmustu. sabah aracimla gidip anahtarimi verdim ve sifir aracimin anahtarini alip ciktim. Aylarca aracsiz kalmadim. Hic bir formaliteyle ugrasmadim falan... Ama gel gor ki bu sefer verdikleri fiyat gercekten komikti. Sanirim arac 5 yasini gecmeden takas yapmamak daha dogru...
  • Ben 11 senelik golf kullanıcısıyım.
    İlk arabamla 9.5 senelik bir birlikteliğim oldu. 1-2 defa servise gittim. Ondan sonraki hiç bir bakım ve tamiratta servislerin yakınından bile geçmedim.
    Bu arabamı alırken söz verdikleri tarihten bir hafta sarktı teslimat. Bende tam teslimat yapılacak güne yakın eski arabamı satmıştım. Acayip bir şirretlik gösterip kiralık araba talep ettim ve aldım. Bir hafta bana araba teslim edemedikleri için paşa paşa kiralık golf tahsis etmek zorunda bıraktım büyük bir zevkle.
    Bu doğuşun bizimle alakası yok dedikleri VDF nin full life sigortasıda tam bir balon.. İçeriğini okuyunca bir sürü arıza kapsam dışı, biri sürü arızanında belli bir % sini veriyorlar. Bu konuda benim bu forumda yazılarımı görebilirsiniz TSI konulu başlıkta. 170 lik Golf ün garanti uzatma bedeli 1958 TL iken 170 lik Jettanın 1060 TL idi.. Yani neredeyse 2 katı fark var. Bunun sebebini araştırdım. Doğuştan bir kez daha tiksindim resmen. Cevap şu. İstatiksel olarak golf daha spor bir araba ve siz manyakça kullandığınızdan dolayı fazla arıza veriyor. Bizde size köküne kadar şey etmek için 2 kat fazla para alıyoruz.. . Nasıl bir mantıktır anlamış değilim. Benim GT im 24000 km yi geçti. 19 ay bitmek üzere ve 2 kere servise gittim. Biri gazoz açacağı arabamdan çıkmamıştı. Söke söke almaya gittim. İkincisi ise 15000 km bakım için.
    VDF ve Doğuşa inanılmaz ağır ithamlarda bulunan bir mail attım konu hakkında cevabı alınca. Hiç bir cevap gelmedi. Yüzlerine tükürsen yağmur yağıyor der bunlar.
    Servisler ise tam bir keşme keşlik. TSI da kullanılacak yağ isimli bir konu var. Bir okumanızı tavsiye ederim. Koskoca VW firmasının TR deki yetkili servisler yanlış motor yağı kullanıyorlar. Hiç araştırdınız mı niçin konumlandırıcı hataları en fazla TR de oluyor?.. Tüm motoru indirmek zorunda kalıyorlar?. Arabanın içine ediyorlar. Cevap yukarıda yazdığım yağ konulu mesajda. Bir de bilgiçlik taslamaları yokmu?. Deli ediyor insanı. Verdikleri cevap cevap değil.. Karşılarında konuyu bilmeyen bir insan var zannediyorlar. Atıp tutuyorlar.. Delillerle ispatlayınca biz bunun yapılmasını istiyoruz. Siz dilediğinizi yapmakta serbestsiniz ama aracınızın garantisi biter diyorlar. Ya kardeşim ben senin değil VW nin istediği şeyi yaparım diyip kapatıyorsunuz konuyu...
    Bundan sonraki arabam büyük olasılıkla doğuşun getirmiş olduğu araçlardan olmayacak.. İçimdeki VW aşkına rağmen.
    Bu mesaj belki silinir çünkü bir marka hakkında kötüleme yapmışsınız denilebilir... Ama şu an içinde Doğuş hakkında hissettiklerimin %1 ini bile yazmadım.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.