Şimdi Ara

FREN SİSTEMİ KONTROL ETTİRİN-ESC KONTROL ETTİRİN-YOKUŞ KALKIŞ DESTEĞİ KONTROL ETTİRİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
12.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. 2014 Clio 4 1.5 DCİ sahibiyim. Yaklaşık 1 ay önce "FREN SİSTEMİ KONTROL ETTİRİN-ESC KONTROL ETTİRİN-YOKUŞ KALKIŞ DESTEĞİ KONTROL ETTİRİN" bu hatalarla karşılaştım. 1 metre ilerleyince lambalar ve uyarı söndü.


    Bu gün sabah bir araç sürücüsü fren lambaların yanmıyor dedi ve elektrikçiye gittim. Fren müşürü arızası var dedi ve müşürü değiştirdim. Lambalar halloldu .Fakat yukarıda yazdığım uyarılar tekrar geldi. ESC lambası ve ingiliz anahtarlı servis lambası tekrar yandı. Bunlar kayıtlı uyarılardır dediler tabletle sildiler. 2 km ilerledim ve tekrar yandılar. Bu sorunları yaşayan oldu mu daha önce? Çözümünü bilen var mıdır? Kadrandaki lambalar şu şekilde hata mesajları Türkçe.



    FREN SİSTEMİ KONTROL ETTİRİN-ESC KONTROL ETTİRİN-YOKUŞ KALKIŞ DESTEĞİ KONTROL ETTİRİN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ultio -- 27 Ekim 2022; 16:33:35 >







  • Gittiğim bir usta vardı. meğerse aracımın abs esp kablolarını çalmış. abs ve esp ışığı yandı. gittim. bişey değil dedi södü. meğerse adamlar gittiğimde direnç tkaıp sondurmuşler lambaları. satarken haberim oldu. oyle bişey olabilir

  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

    Sanmıyorum öyle bir durum olacağını . Fren müşürü söküldükten sonra başladı çünkü.

  • Benzer bir durum başıma geldi.(araç 406 Coupe) Fren müşürü olduğu tespit edildi. Ustam ile konuyla ilgili sohbet ederken araçta 2 adet fren müşürü olduğundan bahsettiğini hatırlıyorum. Ön müşür arka müşür ya da iç müşür dış müşür gibi. Adlandırmalarını tam hatırlayamadım. İlkini değiştireceğiz sorun çözülmezse diğerini de değiştireceğiz gibi bir şeyler demişti. İlkinde sorun çözüldü. Aracınızda iki müşür olabilir ve henüz değişimi yapılmamış olan sorunlu olabilir.

  • Çalıştığım şirkette kullanılan 2021 Renault Master var aynı uyarı ondada çıkıyor.

    Servise gitti, herşey yapıldı ama maalesef.


    Özellikle 100 KM hızdan sonra ekranda beliriyor 5-10 sn sonra kayboluyor 2-3 dk sonra yine beliriyor sonra yine kayboluyor.



    Bu sanırım Renault'ta kronik bir sorun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 31 Ekim 2022; 8:3:0 >
  • Hareket halinde iken uzun bir süre, örneğin aracın aşırı hızlanmasına neden olmayan yokuş aşağı bir yolda, boş viteste giderseniz (>3-4 km) bu uyarıyı vermesi normal. Daha sonra herhangi bir viteste 2-3 km. normal sürüş yaptığınızda uyarı ışıklarının sönmesi gerekir. Bir olasılık da, ABS/ESP müşirlerinin arızalı olması olabilir ki bence düşük bir olasılık... Yine de kontrol ettirebilirsiniz.

  • Akü orjinal mi belki bitiyordur onu bi kontrol edin.

    Akü böyle saçma uyarılar verebiliyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.