Şimdi Ara

DOĞUŞ BİZİ GÜZEL KAZIKLAMIŞ :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. 2004 senesinde ilk arabam olan 100 bg benzinli ibizamı 0 olarak aldım. bu seneye kadar her bakımını doğuşa yaptırdım. her baım içinde 200-250 ytl para ödedim. arabamdan çok memnunum ve daha uzun süre kullanmak istiyorum. 5 sene dolunca arabayı satıp yeni araba alıp devlete tonla vergi vermek bana pek mantıklı gelmiyor. neyse konuya geleyim
    90000 bakımım 700-800 arası tutunca ödemek biraz acı geldi. neyse bir kerelik dedik verdik. değişen parçalar devirdaim pompası triger kayışı. normalde 120000 de değiştiriliyormış ama dopuş 4 sene dolunca değişmesi lazım dedi bizde inandık. son 1-2 haftadır aracın çalışmasını parçaların değişimi üzerine kitaplar araştırıyorum. haynes diye bir firmanın kitaplarını buldum fakat orada seat ibiza yok. geçende elsawin diye bir program indirdim. bu program vw nin servislerinin kullandığı program. aşağıdaki ekran görüntüsünü koyuyorum. yorumsuzdur.

     DOĞUŞ BİZİ GÜZEL KAZIKLAMIŞ :)



    tabloda araç servis periyodları yazıyor. yaptığı tek dürüst şey dizellerin yağlarını 7500 de bir değştirmekmiş. oda eurodiesel kullanmayan araçlar için.

    Tabloya göre yağ ve yağ filtresi 15000 de bir, hava filtresi 60000 de bir, benzin filtresi 60000de bir, polen filtresi 30000 de bir ve sıkı durun doğusun 90000 de değiştirdi triger kayışı 180000 de bir değiştirilmeli yazıyor.







  • İşte bu yüzden arabamın bakımlarını özel serviste yaptırıyorum

  •  DOĞUŞ BİZİ GÜZEL KAZIKLAMIŞ :)

  • Bu zamana kadar bakımları hep tanıdığımız özel servislerde yaptırdık,hala da yaptırıyoruz.Hiçbir sıkıntı yaşamadık,cebimizi koruduk.
  • arkadaşlar asıl konu özel servis doğuş servisi değil özel servisede gitseniz 15000 de bir bu yukarıda sayılanların hepsini değiştiriyorlar.
    asıl önemli olan yanlış bildiğimiz bakım periyotları. doğuşa gittiginizde kapıdan ses gelse kapıyı değiştiririz diyorlar o ayrı
  • Kayış için kılavuzda 90 binde kontrol,120 binde değişim diyor;ama bu her kayış 120 binde değişecek demek değil.50-60 binde kayış değiştiren bile olabiliyor.

    Belki kayış fazla yıpranmıştı,belki de kazıkladılar.Bunu biz söyleyemeyiz.

    Fakat garanti süresi bittikten sonra,bakımları özel serviste yaptırma taraftarıyım.Sadece VW Grubu araçlarına bakan iyi ustalar oluyor.
  • Benin VW Audi aracım yok, basitçe Doğuş Grubu ile bir alışverişim olmadı. Gördüğüm şu ki bir Doğuş düşmanlığıdır gidiyor.

    Avrupa'da yapılan tavsiyeler ile ülkemizde yapılan servis ve bakım tavsiyeleri aynı olmak zorunda değil, bunu öncelikle hatırlatayım. Her ülkenin kendine has yolları, tozu, toprağı pisliği ve araç sürme alışkanlıkları var.

    Belki de bu yüzden farklılıklar olabiliyordur.
  • Bnm Triger 60binde bir değişiyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Luigi
    dopuş 4 sene dolunca değişmesi lazım dedi bizde inandık.


    Sorun kaç kilometrede değişeceği değil. 4 yılı neye göre söylemişler. Garajda yatan arabayada mı 4 yıl diyecekler. Göz göre göre kandırmışlar işte.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaya5789


     DOĞUŞ BİZİ GÜZEL KAZIKLAMIŞ :)




    hahahahahhaha

    Honda'nın asimo suna ozenmısler sanırım

    tipe bak




  • markaların ülkelerdeki periyodik bakım süreleri değişiklik gösterebilir, bu renault'ta da böyledir. avrupa'daki yol hava koşullarıyla buradaki koşullar çok farklıdır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: malkafa


    quote:

    Orjinalden alıntı: Luigi
    dopuş 4 sene dolunca değişmesi lazım dedi bizde inandık.


    Sorun kaç kilometrede değişeceği değil. 4 yılı neye göre söylemişler. Garajda yatan arabayada mı 4 yıl diyecekler. Göz göre göre kandırmışlar işte.


    asıl garajda yatan arabaya daha erken değiştirin denmeli.

    yahu triger değişmedi 5000km sonra pat kopardınız kayışı.o zaman ne olacak.bir de böyle düşünün.

    ayrıca garanti sonrası işini iyi yapan özel servislere gitmeniz cebiniz için daa hayırlı olur kanımca.
  • Diğer parçalar için birşey diyemeyeceğim ama, Triger kayışının belli bir ömrü vardır. Bu süreyi geçince kayış özelliğini kaybeder ve çatlamalar kırılmalar olur kayışta. Mesela kayışın ömrü 5 yılsa 5 yıl dolduktan sonra araban 50.000km'de olsa bile değiştirmek gerekir. İllaki 180.000 diye birşey yok. Yoksa motoru eline alabilirsin. Riske girmeye değmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orcunsau -- 16 Mayıs 2009; 16:00:07 >
  • Arkadaşların dediği gibi ülkelere göre de değişebiliyor,hemen Doğuş bizi kazıkladı demeniz yanlış.Program Türkiye'ye göre yapılmamış ki.

    Nasıl ki Türkiye'de satılan Passatların altında kötü yollar için koruma var diye Doğuş Oto'ya "Vay be,adamlar bizi düşünüp özel donanım getirtiyor" demiyorsak,bunda da kazıkçı damgası yapıştırmak yanlıştır.

    Forumdaki yorumlara bakarak gaza gelmeyin,sizin triger kayışı belki çok yıpranmıştı,adamlar ileride sorun olacağını düşünüp zamanından önce değiştirmiş olabilir.O yüzden,emin olmadan kimseye laf atmayın.

    Şöyle olsa daha mı iyiydi?

    Adamlar size "Kayış yıpranmış;ama değişim 120 binde,30 bin km.daha idare et,değiştiririz" deseydi de ya yıpranmış kayış başınıza iş açsaydı.

    Lütfen,emin olmadığınız konularda konuşmayın,bir kişiye veya firmaya iftira atmak bu kadar kolay olmamalı.

    Ayrıca,periyodik bakımların ülkelere göre değişebildiğini unutmayın.Mesela hava filtresi de bizim ülkemizde daha sık değiştiriliyor.


    EKLEME:Triger kayışı 90 binden önce bitmez diye bir şey yok,kullanıma bağlıdır,ayrıca belli bir süre sonra işlevini yitirebilir.Lastiklerde de var bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deserthawk -- 16 Mayıs 2009; 16:28:16 >




  • 90binde triger değişir tabii, 90bin de triger filan falan 900 vermek acı geliyorsa, hiç arabaya binmeyeceksin, iett ile gezeceksin kafan rahat olacak.

    Sana doğuş trigeri 180binde değişirim dese bile, sen o trigeri 90 da değiştirmen lazım.


    Yağ dediğin 6bin km de atılır, 5-6 bin hadi dizellerin daha uzun ömürlü oluyormuş o bile çok bekletilmez, neticede toz toprak pislik ortalık , yağ dediğin ucuz ama araç için hayati birşey, değiş gitsin

    20 liralık araçlara biniyorsunuz, sokağa 20bin koyuyorsun ama , o 20bin için hayati önem taşıyan şeyleri yaptırmak sana zor geliyor o zaman o parayı faize koy dursun.


    Araç masraflı birşeydir, almadan önce bunun hesabını iyi yapmak gerekir.
  • aynı şeyi bize de söylediler.2004 model 40 bindeki alfa 156 ımızın triger kayışı değişmeliymiş.5 sene sonra km fark etmeksizin değişiyormuş.
  • benim c4 te arac yarım kontakken periyodik bakıma kac bin km kaldığını gösteriyor. ve arac bilgisayarına göre 20 binde bir girmem gerekiyor. baylas ne diyor 15 binde geleceksin.garanti belasına gidiyorum. ancak garanti biter bitmez özel servisten şaşmayacağım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: isbaraalp54

    benim c4 te arac yarım kontakken periyodik bakıma kac bin km kaldığını gösteriyor. ve arac bilgisayarına göre 20 binde bir girmem gerekiyor. baylas ne diyor 15 binde geleceksin.garanti belasına gidiyorum. ancak garanti biter bitmez özel servisten şaşmayacağım.

    siz garantiniz bitince türkiye şartlarında yaşadığınızı göz ardı edip aracınızı 20.000'de bir servise sokun, ondan sonra citröen dandik araç yapıyor sürekli arıza çıkartıyor dersiniz benden söylemesi, araçların yürüyen aksamları eminim avrupa'daki emsallerinden çok daha çabul yıpranıyor burası gerçek

    şunu sormak istiyorum. caddy nedir? hafif ticari araç... tekrar söyleyeyim ticari. hatta altını da çizeyim ticari.

    bu adamlar bu araca 150 beygiri yük taşısın diye koyuyorlar ama bizim millet bunu kapışmak için kullanıyor. "150 beygir la bu, meganı siviği korollayı ışıkta yiyorum ben, kimse beni geçemiyor" diye diye her 10.000 km'de baskı balata değiştiriyorlar. ondan sonra vw'e böyle araç mı olur sürekli parça değişiyor nerede bunun garantisi diye sitem ediyorlar.

    şimdi siz bu caddy ile efendi uslu amacı dışında kullanmayan adamın kullandığı caddy'nin periyodik bakım süresini bir tutabilir misiniz? kullanımı geçtim yol şartları hava şartları... çok soğuk çok sıcak havalar, yolların durumu kim ülkemizin yolları malum, bu süreyi etkiler.

    citröen'de baysal renault'da mais vw seat audi skoda'da doğuş... yanlış mı yapıyorlar sizce?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 16 Mayıs 2009; 18:54:47 >




  • Güzel yazmışsınız da,Caddy'de 150 beygir yok
  • bende başımdan geçen bir olayı anlatayım

    2 yıl önce 2000 model accord 89 binde servise götürdüm triggeri değiştirecekmisiniz diye sordum ama artist honda müdürü (hatta servis adıda veriyim samsun karot, sanırım şu an el değiştiriyor) biz aracımıza güveniyoruz 100.000 de değiştiririz dedi bin km sonra tak trigger uçtu tonla para bayıldım aracı toplamak için. trigger kayışlarının belli bir km-yıl ömrü var 90000 ve 4 yıl değişim için aslında gayet iyi bi değerler, heleki aracı daha uzun kullanırım diyorsunuz bence adamlara teşekkür edin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.