Şimdi Ara

Aracım yolda giderken Stop etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
55
Cevap
1
Favori
87.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi günler.İmzamda görmüş olduğunuz aracımla uzun yolda giderken 100km hızla ilerlerken araç bi anda stop etti ve direksiyon sertleşti.Allahtan fren falan hareket halinde olduğundan sertleşmedi de rahat rahat durabildim.Ve bu sorun ilk 50 kmde bir olurken şimdi her 250metrede bir yapmaya başladı.Eve geri dönene kadar kaç kere bu sorunu yaptı sayısını hatırlamıyorum.Ölümden döndüm desem yeridir.Acaba bu sorun neden yapabilir biraz yardımcı olabilir misiniz?Kafayı yemek üzereyim 7 senedir bu araca sahibiz ve ilk defa böyle bir sorunla karşılaştım.Hemen markayı lütfen kötülemeyin aracımdan son derece memnunum.



  • bu tür sorunlar genellikle beyinden kaynaklanıyor....
  • acaba benzinden kaynaklı bi problem olabilirmi ?.benzinle suyu karıştırıp millete sunuyor bazı markalar genelde böyle yolda tak diye durmayla sonuçlanıyor
  • Aynı araç iş arkadaşımda vardı. Yolda giderken araç birden stop etmiş, arabanın bütün ışıkları bir kaç kere yanmış sönmüş, ve daha sonra hiç çalışmamış. Çekici ile servise çektikten sonra aracın beynini değiştirmişler. Sizin sorununuzda büyük ihtimal beyinden kaynaklanıyordur.

    Dipnot: 206'yı böyle abidik gubidik sorunları olduğu için hiç sevemedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

    Aynı araç iş arkadaşımda vardı. Yolda giderken araç birden stop etmiş, arabanın bütün ışıkları bir kaç kere yanmış sönmüş, ve daha sonra hiç çalışmamış. Çekici ile servise çektikten sonra aracın beynini değiştirmişler. Sizin sorununuzda büyük ihtimal beyinden kaynaklanıyordur.

    Dipnot: 206'yı böyle abidik gubidik sorunları olduğu için hiç sevemedim.



    Hocam nette araştırdığımda her türlü araçta böyle sorunlar olduğunu gördüm.Çok başka sebeplerden kaynaklanan şeyler gördüm.Aracı durdurup 2 dk sonra çalıştırdım mı marş alıyor belli bir süre sonra tekrar hareket halindeyken stop ediyor anlayamadım gitti.

    @mdnzkrks

    Hocam araç dizel.Mazota su karışsa hata verip 3000devri geçmez araba.Şindiki durum çok farklı küt diye stop ediyor araba hareket halindeyken.




  • Benim de lpg den ediyordu vakti zamanında, hem de yüksek süratlerde bile. Vurdura vurdura gidiyordum
  • biraz bekletip çalışma olayı sözkonusuysa aküye bakın derim. suçlu o gibi geldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azraim

    Benim de lpg den ediyordu vakti zamanında, hem de yüksek süratlerde bile. Vurdura vurdura gidiyordum


    Edit: Vurdurmak yeni nesil dizellerde zararlıymış...
  • @banchi_doğan

    Hocam akü geçen sene değişti.Akü problemi olsa araba ilk marşı almaz benim sorunum ise hareket halindeyken stop ediyor akla karayı seçiyorum.
  • Beyinle ilgili bir durum oldugunu tahmin ediyorum.Farklı bir sorun varsa merak ettim takip.
  • EGR valfi arızası da olabilir, eğer aracınızda mevcutsa bir baktırın isterseniz.
  • bu pejoların beyni zayıf sanki biraz:) Benim eniştem de 307 almıştı 1 hafta geçmeden beyni değişmişti.
    Bir an önce yaptırın derim. O şekilde yola çıkmanız çok akıl işi değil. Güvenliğe daha fazla önem verelim lütfen
  • Citroen Picasso ile sbuyukkilic arkadaşın da başına benzer bir olay gelmişti.


    Geçmiş olsun.
  • @haluk23

    Hocam o dediğiniz arkadaşa özel mesaj attım umarım ilgilenir kendisi.Umarım problem beyinden kaynaklıdır motoru fazla elletmek istemiyorum.
  • zink diye stobediyorsa atesleme ya da yakit enjeksyonda.arac dizelse bu durumda geriye yalnizca yakit enjeksyon kaliyor.yukarda soylendigi gibi egr ya da turbo falan olsa ya da sicaklik sensoru bu gibi durumlarda motor stobetmez ama cekiste,dumanda yakit tuketimindeki degisimlerle motorun saglikli calismadigini belli eder.

    arac buyuk ihtimal commonrail oldugu icin tetiklemeyi beyinden aliyor.ya beyinden ya da motora bilgi yollayan aci sensorlerinden birinden.geriye baska bisi kalmiyor.

    bi de yolda giderken stobetti dreksyon sertlesti demissin.araci stobetse bile viteste birakirsan ve deviri rolantinin altina dusurmeyecek vitesi secersen ne fren siser ne drekston sertlesir hatta klima bile calismaya devam eder.
  • geçmiş olsun 100km hızla giderken stop etmesi hiç iyi değil. Araç bilgisayara bağlanıyorsa belki orda bi hata gözükür.
  • 2000 model symbol vardı, yolda gidiyorum hız hiç önemli değil kaçta olursa olsun, selektör yapınca istop ediyor sonra giderken tekrar çalışıyor. Frene basıyordum tekrar istop ediyordu, sonra akünün bittiğini öğrendim, araçta ışık olmaya görsün hemen istop ediyordu ..
  • Aracınızın üzerinde yan sanayi dizel akaryakıt pompası var mı? Çin malı yakıt pompası ile benzer bir sorun yaşamıştım. Özellikle 3000 devir civarında pompa çalışmayı kesiyor ve araç saniyeler içerisinde stop ediyor, ilk birkaç dakika çalışmıyordu.
  • beyin olsa değişik sorunlar verir. sanıyorum ateşleme sistemiyle alakalı bir sorun. benim de başıma gelmişti. anadolu yakasından avrupa yakasına 1. köprüden giden yolda köprüye gelmeden tatlı bir tırmanış vardır. tam orada metrobüsünde virajının olduğu yerde sol şeritte stop etmişti. ana arterlerde başa gelirse gerçekten çok tehlikeli. en az 3 araç beni biçmekten son anda kaçabilmişti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Details

    Aracınızın üzerinde yan sanayi dizel akaryakıt pompası var mı? Çin malı yakıt pompası ile benzer bir sorun yaşamıştım. Özellikle 3000 devir civarında pompa çalışmayı kesiyor ve araç saniyeler içerisinde stop ediyor, ilk birkaç dakika çalışmıyordu.


    aynen buna da katılıyorum. ben de aradaki fiyat farkından yan sanayi taktırmıştım. 3.000 devirde anında gaz kesiyordu.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.