Şimdi Ara

DOĞUŞ BİZİ GÜZEL KAZIKLAMIŞ :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bakım periyotları ülkeden ülkeye değişir.Ülke şartlarına göre belirlenmiş periyotlar vardır.Bu o ülkenin TÜM YOL ŞARTLARI baz alınarak oluşturulur.Türkiyeyi sadece İstanbuldan ibaret sanmamalısın.Aynı araç İç Anadolu da da kullanılıyor,Doğu da da.Yetkili servis risk almaz.Genellikle de zamanından önce değiştirir.Ayrıca filtre daha bozulmamışsa dahi değiştirir.
    Özel servise gidersen bakım masraflarını düşürebilirsin.Kaliteli bir usta ise gerek görmediği müddetçe bu parçaları değiştirmez.Örneğin ben en son bakım yaptırdığımda HAVA FİLTREM ve MAZOT FİLTREM sağlam olduğu için usta değiştirmedi.Normalde yetkili servise gitsem hiç bakmadan değiştirirlerdi.Keza TRİGER de aynı.Örneğin sizin araç için 120 bin km/ 6 yıl dır değiştirme zamanı.Fakat duruma göre daha öncede değiştirilebilir ve daha geçte değiştirilir.Bakmak lazım.Fakat yetkili servis hiç acımaz,direk değiştirir.O yüzden bu işlerden biraz anlamak lazım.Eğer anlamıyorsan kaliteli bir usta bulacaksın bu işleri ona halledeceksin.Fakat FİLO ARACIN yoksa,risk almaya çokta değmez.Çünkü ustan yanılırsa ödeyeceğin fatura çok çok daha büyük olur.
    İçin rahat olmasını istiyorsan keşke değiştirdikleri KAYIŞA baksaydın.İstersen değiştirdikleri parçaları sana vermek zorundalar.Yüzey çatlamaları veya dişlerde aşınma başlamış ise değişme zamanı gelmiş demektir.
    Bir de EURODİZEL diye TC de satılan mazot Avrupa da satılan EURODİZEL den daha kükürtlü.Petrol Ofisinin Eurodizel i sadece 10 ppm kükürt içeriyor,diğerleri 50 ppm kısacası bizim mazot kalitemiz daha düşük.

    Bir de her konuda DOĞUŞ u şuçlama modası artık gerçekten sıkmaya başladı.




  • bende servise gitmekten yanayım ama güvenilir tanıdık usta varsa özel servis daha iyi ilgileniyor bence...servis çok basit tamir olacak parçaları bile değiştirmeyi tercih ediyor.zaten firmalarda araba satışlarından çok servisten ve aksesuarlardan para kazanıyor...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaya5789


     DOĞUŞ BİZİ GÜZEL KAZIKLAMIŞ :)









  • quote:

    Orjinalden alıntı: deserthawk

    Güzel yazmışsınız da,Caddy'de 150 beygir yok


    neden olmadığı mesajımda yazıyor, çünkü doğuş bu hasarlarla müşterilerle yüz göz olmaktan bıktı artık 105'likleri satıyor.

    ilk çıktığında 1.9 turbo dizel 150 beygirdi istersen google'da 150 beygir caddy diye arat
  • quote:

    Orjinalden alıntı: crazyarif

    quote:

    Orjinalden alıntı: isbaraalp54

    benim c4 te arac yarım kontakken periyodik bakıma kac bin km kaldığını gösteriyor. ve arac bilgisayarına göre 20 binde bir girmem gerekiyor. baylas ne diyor 15 binde geleceksin.garanti belasına gidiyorum. ancak garanti biter bitmez özel servisten şaşmayacağım.

    siz garantiniz bitince türkiye şartlarında yaşadığınızı göz ardı edip aracınızı 20.000'de bir servise sokun, ondan sonra citröen dandik araç yapıyor sürekli arıza çıkartıyor dersiniz benden söylemesi, araçların yürüyen aksamları eminim avrupa'daki emsallerinden çok daha çabul yıpranıyor burası gerçek

    şunu sormak istiyorum. caddy nedir? hafif ticari araç... tekrar söyleyeyim ticari. hatta altını da çizeyim ticari.

    bu adamlar bu araca 150 beygiri yük taşısın diye koyuyorlar ama bizim millet bunu kapışmak için kullanıyor. "150 beygir la bu, meganı siviği korollayı ışıkta yiyorum ben, kimse beni geçemiyor" diye diye her 10.000 km'de baskı balata değiştiriyorlar. ondan sonra vw'e böyle araç mı olur sürekli parça değişiyor nerede bunun garantisi diye sitem ediyorlar.

    şimdi siz bu caddy ile efendi uslu amacı dışında kullanmayan adamın kullandığı caddy'nin periyodik bakım süresini bir tutabilir misiniz? kullanımı geçtim yol şartları hava şartları... çok soğuk çok sıcak havalar, yolların durumu kim ülkemizin yolları malum, bu süreyi etkiler.

    citröen'de baysal renault'da mais vw seat audi skoda'da doğuş... yanlış mı yapıyorlar sizce?


    söyledıklerınıze tamamiyle katılıyor ve sunu da eklemek ıstıyorum.

    caddy ticari arac olmasının yanında aynı zamanda da KAMYONET TIR.

    evet KAM-YO-NET.

    eger gidip bir kamyonet aldıysanız, kamyonet surer gıbı surun. DTM yarıscısı gibi deil... (lafım caddy rally team'cilere. efendı akıllı uslu surenler uzerlerıne alınmasın)

    hatta bırgun radara yakalanmıstım. Tam makbuz doldurulukten bıtanede caddy'î durdurlar. Böle siyah renkli celık jantlı filmli yapılı bir caddy. belli gazcı team oldugu...

    ve polis oglana aynen söle yaklastı;

    "Beyefendi kamyonetlere hız sınırının kac oldugunu bılmıyormusunuz? neden bu kadar hızlı seyredıyorsunuz" dedi. tabi oglanın surat yerlerde muhauhau



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Division Bell -- 16 Mayıs 2009; 20:01:22 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Luigi

    arkadaşlar asıl konu özel servis doğuş servisi değil özel servisede gitseniz 15000 de bir bu yukarıda sayılanların hepsini değiştiriyorlar.



    Tamam değiştiriyorlar değiştirmesine ama özel serviste ne kadara yetkili serviste ne kadara değiştiriyorlar önemli olan orası
  • quote:

    Orjinalden alıntı: crazyarif


    quote:

    Orjinalden alıntı: deserthawk

    Güzel yazmışsınız da,Caddy'de 150 beygir yok


    neden olmadığı mesajımda yazıyor, çünkü doğuş bu hasarlarla müşterilerle yüz göz olmaktan bıktı artık 105'likleri satıyor.

    ilk çıktığında 1.9 turbo dizel 150 beygirdi istersen google'da 150 beygir caddy diye arat


    benim bildigim kadarıyla caddylerde 2.0 tdi 140 ps 320 nm tork olan modeli var ama ülkemize ithaledilmiyor bu araç




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.