Şimdi Ara

DLSS ve FSR neden bu kadar abartılıyor ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
2
Favori
11.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • TheBCD T kullanıcısına yanıt

    Ben ikisini de karşılaştırma fırsatı bulamadım ama nvidia'nın kafamdaki algısı her zaman kalitelidir yönünde benim için....

  • Performansı dengeli bir pc de ciddi oranda arttırıyor ve bulanıklık keskinleştirme ile önlenebiliyor. Piyasadaki hiçbir ekran kartı ultra ayarlarda 4k da dlss siz düzgün performans vermiyor rtx açık iken
    bu yüzden önemseniyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • canskru kullanıcısına yanıt

    Ben Nvidia veya AMD olarak taraf tutmuyorum bundan önce de uzun süre rx6800 xt kullandım bundan sonraki kartım da belki AMD olabilir. Nvidia genelde aynı performansı daha pahalıya sunmakla yer etti benim kafamda da ama DLSS işleri biraz daha değiştirdi bir süre daha RTX serisinde kalmayı düşünüyorum.

  • Sevmiyorum böyle teknolojileri, anlamam ki zaten tüketici niye sever? Azıcık rekabet gören firmalar bir sonraki nesilde iki kat performanslı ürünler üretiyor. Kapasiteleri var ama kar marjı güdüyorlar. Yarım akıllı tüketici de yeni teknoloji diye seviniyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 50 hz tvlerde yazılımsal 800 hz eklemeleri gibi birşey demek ki. Özelliği kapatırsın frameleri gözle sayarsın. Belli ki 50hz bile değil kapattığındaki görüntü. Açarsın görüntü akıcı olur, ama başka bozulmalar başlar. Tv'nin işlemcisinde bunu yapabilecek kapasite yoktur çünkü. Şimdilerde tvlere bu sanal hz'ler yazılmıyor. Pazarlama stratejisi olarak geçmişe gömüldü.

  • Dying Light 2 en güzel örnek bütün ayarları RT dahil kökleyip DLSS açınca neden abartıldığını anlarsınız. Donanım kadar yazılım da artık ön planda, gelecek hep bu tür yapay zeka yazılımlar üzerine kuruluyor. Her oyunda yemez orası ayrı hangi sistemde nasıl kullanılması gerektriğini bilmek gerek.


    Bu araada DLSS 3 olayı daha çok yeni şu haliyle pek bir şeye benzemiyor.

  • speedycihan kullanıcısına yanıt

    bir şeye benzemiyor dediğinize göre henüz bizzat denemediniz sanırım? bence frame generation harika çalışıyor.


    hatta bu çok yeni haliyle bu kadar iyi çalışabilmesi de insanı şaşırtıyor.


    tek sıkıntısı rekabetçi online oyunlarda neden olacağı input lag olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 9 Ocak 2023; 16:57:51 >
  • GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt

    bende diyorum bi aralar msaa diye bi ekran kartı katili ayar vardı noldu ona


    kartların içinden falan geçiyordu ama işini en iyi yapan AA MSAA idi


    taa'ya sahip oyunlarda gram netlik elde edemiyorum oyun 2022 çıkışlı ama bakıyorum 5-6 sene önceki oyun bundan daha iyi gözüküyor


    taa sharpen falan bir halta yaramıyor bunun çaresi scale'i yükseltmek o da ekran kartına bağlı bir durum


    rdr2 deki taa faciasını anca 1.5x scale ile halledebildim yeni ekran kartımla

  • Yolcu_61 kullanıcısına yanıt

    Hocam siz forza 5te dlss fsr açtığınızda hiçbir fark olmadığını mı yazıyorsunuz ben mi yanlış okuyorum    

  • Çetooooo kullanıcısına yanıt

    Yok hocam fsr açınca güzel olmuyor veya dlss onu kastettim.

  • GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt

    Firmalar bu şekilde 4K da oyun oynatacağız deyip DLSS ile 4k da oynatıyorlar ve 4K kartı diyorlar, aslında kartlar 2K kartı.

  • Bende hp victus 15 var ve 3050 ekran kartlı versiyon .Dlss i açtığım zaman görüntü bildiğin 720p düşüyor 😃 Gerçi 3050 laptop ekran kartı performansıda kötü ama gene açmıyorum dlssi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @128MilyarDolar : Senin gibi elinde urunu olmayip o urun hakkinda bos konusanlari cok gordu bu forum o yuzden kumda oynamasi gereken sensin.

    Videolarda gozunuzu boyuyorlar anlamiyorsunuz bile bende anlamadim satin aldim 4080 bin kezde pisman oldum.Simdi sattim 3080 aldim misgibi hem param cebimde kaldi hemde o igrenc tekonolojiyi gozum gormuyor artik.Dlss 3.0 rezilliktir goz boyamadir.Fps nizi yukseltir dogru ama goruntude bozulmalar,kirilmalar,kaymalar ve gecikmeler yasatiyor.Dlss 3.0 nvidianin 3d si gibidir rezalettir.Almayin aldirtmayin ben pisman oldum siz olmayin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DLSS ve FSR özellikleri şahsım için bir anlam ifade etmiyor, ben en iyi görüntü kalitesini görebilmek için bu kartlara bir sürü para veriyorum, sanal piksel veya downscale/upscale edilmiş görüntüleri görmek için değil.

    6800 XT ile denemek için bir kez FSR 2.0 açtım, onun haricinde bir kez olsun açıp kullanmadım.


    FSR de açsam DLSS de açsam oyun oynarken kafamda acaba bu görüntü DLSS veya FSR olmadan nasıl görünüyor, bozulma yaşıyor mu gibi sorular ile oyun oynamak istemiyorum.


    evet düşük seviye kart kullanıcılarının kart almadan performans arttırmaları için mantıklı teknolojiler ama üst seviye ekran kartları ile kullanımını manasız buluyorum.

    Özellikle gecikme sürelerinin çok fazla arttığı ile alakalı bilgiler var, bu da oyun deneyimini baltalayan bir durum, iki teknoloji de benim satın alma kararımı etkilemeyecek...


    bir kaç farklı konuda daha örnek verdiğim Tom's Hardware editörünün RTX 4090 ve DLSS kullanım tecrübelerini paylaşayım;


    https://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-rtx-4070-ti-review-a-costly-70-class-gpu/9


    "4090 geldiğinden beri son birkaç aydır DLSS 3 ile ve DLSS 3 olmadan biraz oyun oynuyorum. Genel olarak, DLSS 3 Çerçeve Üretimi ile deneyimin daha sorunsuz hissedilebileceğini söyleyebilirim, ancak kullanıcı girdisine bağlı "gerçek" kare hızları ile aynı değildir. Örnek olarak MSFS'yi ele alalım. DLSS 3 olmadan, ultra kalite ayarlarını kullanarak maksimum 80 fps'ye ulaşırsınız. DLSS 3'ü açın ve FPS'yi neredeyse ikiye katlayın... ama bu %100'lük bir artış değil, daha çok yüzde 10-20'lik bir gelişme gibi geliyor.


    DLSS 3'ün neden bu şekilde çalıştığını anlıyorum, ancak sonuçta daha düşük gecikme ile daha düşük FPS veya daha yüksek gecikme ile daha yüksek FPS arasında seçim yapmak zorunda kalıyorsunuz. Bir seçeneğe sahip olmak fena değil, ama kesinlikle DLSS 3 her derde deva değil ve Nvidia'nın DLSS 3 performans kazanımlarına yaptığı vurgu, tam da bu nedenle beni gerçekten yanlış yönlendiriyor. "Bir RTX 3090 Ti'den 1,8 kata kadar daha hızlı!" Nvidia diyor. Saçmalık, diyorum! Çoğu durumda biraz daha yavaş ve DLSS 3 ile en iyi ihtimalle biraz daha hızlı hissedilebilir, ancak hiçbir yerde %50 veya %80 daha hızlı değildir.

    Başka bir deyişle, DLSS 3 abartısına kapılmayın."




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 10 Ocak 2023; 15:55:37 >




  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

    Her yerde olduğu gibi ekran kartlarında da algıyı ele geçirmişler hocam, amd'nin en büyük kaybı algı kısmından geliyor çok büyük ihtimalle

  • DLSS için bazı oyunda hiç fark yok, bazı oyunda bozulma var deniyor konunun genelinde. Durum böyleyse teknolojide sıkıntı yok, oyun firmalarının beceriksizliği var gibi.


    FSR için konuşacak olursak, RPCS3 emülatöründe denedim. Motorstorm PR, Burnout Paradise oynadım, normal çözünürlük yükseltme ayarına göre görüntüyü oldukça bozuyor.

  • 1080p monitörde 1440p çözünürlükte DLSS açık oyunlar oynuyorum. Mantığı nasıl oluyor, nereden nereye upscale ediyor bilmiyorum ancak muazzam bir görüntü veriyor üstelik native 1080p'den çok daha performanslı. Cyberpunk için örnek vereyim, DLSS kapalı 1080p ayarda 60 fps alıp 80 derece sıcaklıklara çıkıyorken 1440p çözünürlükte DLSS açıkken 72fpsye sabitleyip 65 derece sıcaklıklarda oyun keyfi yaşıyorum. Bu sihir gibi bir şey sonuçta  kullandığım mod da balanced quality değil yani buna rağmen memnunum. Uzak nesnelerde bulanıklaşma kısmına katılıyorum ama hiç bir oyunda beni rahatsız etmedi. Gecikme konusunda sıkıntı yaşadığım anlar oldu sadece bu nedenle fps oyunlarında tercih etmiyorum. Daha önce native 4k ekranda oyun oynamadığım için beni tatmin ediyor. Piyasadaki oyuncuların %99'u benim gibidir o yüzden harika bir teknoloji  





  • oLgan kullanıcısına yanıt

    nvidia sürücü ayarlarında DLDSR olması lazım hocam, bi araştırıver istersen 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halikarnas Şakşakçısı -- 11 Ocak 2023; 2:40:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.