Şimdi Ara

Dizel 0 araç mantıklı mı ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
2.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kim ne derse desin, şu an hala az yakanlar arasında en iyi gidip gittiğine göre en az yakan dizel .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • An itibarı ile 0 km. dizel aracı (binek)ben olsam kesinlikle almazdım.

    Şu anda zaten tl bazında benzin dizelden fazla yakmazken,bakım fiyatları benzinli lehine iken,aynı paraya benzinli daha fazla güç sunarken,sürüş konforu açısından benzinli açık ara öndeyken ve en önemlisi de adblue gibi ek bir masraf ve potansiyel tehlike varken bilhassa binekte dizel tercih etmenin hiçbir mantığı yok.

    ( bu arada 2 mercedes vardı bizde; 2011 e 250 cdi bir yakınımıza sattık.Bu arabada defalarca dünya kadar masraf yaptık dpf olayı için.Sürekli arıza sürekli masraf çözdük ama iyi masraf yapıldı.

    Şimdi ise 2017 e 220 cdi 4 matik var.Onu da geçen sene bu zamanlar eskinin yerine aldık.Ve o da ne adblue depo arızası depo değişecek ve sonuç cepten çıkan 2500 euro karşılığı TL.Kavga dövüş yarısını ödedik yaptılar sağolsunlar.

  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Son 4-5 yıldır 20 den fazla araba değiştirdim bunların içinde Suzuki Alto'dan tut 350Z ye kadar çok çeşitli ve farklı segmentlerde arabalar var.Bunlardan w211 E320Cdi hariç hiç biri dizel değildi.Hiç birinde hız şeridinde 70 le gitmedim, hiç birinde ev-iş arası bir kullanım gerçekleştirmedim.3-4 litre fazla yaksın veriyoruz parasını biniyoruz.Traktör sesi duymaktan iyidir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel motor 100 yıl sonrada çalışır bio yakıt koyar devam edersin. Ama benzinli araçta durum böyle değil. Dizelden kaçış emisyondan değil euro6 yüzünden. Katalizör egr en son adblue geldi. Bunların hepsi araç için birer maliyet ve sorun... Haliyle millet benzinliye yöneliyor. Tabi Avrupa ülkelerinde dizel araç yasakları da var ama biz Türkiye'deyiz bizi bağlayan bir durum yok. Soba bacası gibi gezen tonla araca gelene kadar kimse sıfır km bir 508 i kullanamazsım diyemez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0.9 clio ilk sıfır aracımdı. Uzun yolda sabit 80 km hızla gidersen 4.5 lt kadar yakar doğru ama yol dümdüz olacak.

    Fakat şehir içi trafiğine girdiğinde işin rengi değişiyor.

    Antalya gibi bir yerde ortlama 6.5-7 lt arası gidip geliyor.

    İstanbul gibi bir yerde tahimini 8.5 lt kadar yakar.

    Uzun yola göre yakıt tüketimi paylaşmak pek mantıklı değil. Zira uzun yolda her araç az yakar.

  • III I II III I I kullanıcısına yanıt

    Bu söylediğim rakamlar uzun yol tüketimleri tabii.

    Şehir içinde söylediğiniz rakamlar doğru.

    Bir de klimanın tüketime olan etkisi benzinde dizele oranla daha fazla. Antalya'da klimanın daha fazla kullanıldığını da hesaba katmak lazım.

    Herkesin kendine göre haklı sebebi vardır araç seçerken ama bu kadar insan dizelden vazgeçip benzinliye dönüyorsa trendi takip etmek lazım. Oyunun kurallarını koyan biz değiliz. Değiştirebilecek güçte de değiliz. 10 sene önce dizel revaçtaydı. Şimdi benzin-LPG revaçta. Bir 10 sene sonra muhtemelen hybrid revaçta olacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86F0316EC -- 21 Ekim 2022; 13:32:35 >
  • Lpg li megane ile 8-9 litre ortalama ile 80 kuruşa geziyorum. Şehir içinde 10 litre ile çok yaksa 1 tl yakıyor. Birader 1.5 dci duster aldı ortalaması 7-8 litre nerdeyse üç katı fazla yakıyor benim araçtan. Yazık valla bu devirde dizel araç kullanmak yürütmek zor. Ekonomi düşünüyorsan lpg şart, tork istiyorum basınca gitsin diyorsan turbo benzinli derim, dizel yine en son çarem olurdu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel kullanıyorum 1.3 multijet 5-6 lt ortalama tüketiyor şehir içinde çokta memnunum. Yarın dizel ve benzin fiyatlarının yine aynı noktaya gelmeyeceğinin bir ispatı kanıtı varmı heleki bizim ülkede garip saçma akaryakıt fiyatlaması ile ??


    Daha düne kadar lpg söktürenler vardı fiyatı arttı karlı değil artık diye, şimdi herkes benzin sevici oldu 20 TL fiyatıyla  

  • cevo_61 kullanıcısına yanıt

    Aynı durum bizde de var.

    Kardeşimde 1.6 lpg megan 4 var. Şehir içi ortalama 1 tl gibi yakıtı var.

    Ben pejo 308 dizel + otomatik. Ortalama tüketim 6.2 lt, ortalama 1,7 tl tüketimi var.

  • 0.9-1.0 motoru küçümsemiyorum ancak bir 1.3-1.5 motorlar kadar güçlü olmadıkları için kasayı taşırken bazen eksikliği görülebiliyor. Dizelin ise böyle bir problemi yok. 1.6 dizel kullanan biri olarak, yakıt konusunda bugüne kadar hiç üzmedi. Ne şehiriçi ne şehirdışı ne rampada falan... Benzinde ise yeni nesiller çok iyi değerler veriyor. Sonuçları da tatmin edici. Ancak basarsan çok yakmama şansın yok. Yakıtı düşünmeden, basa basa gitsen de üzmeyecek tek seçenek halen dizel.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.