Şimdi Ara

Dizel 0 araç mantıklı mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
2.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 7 yıllık dizel kullanıcı olarak bu saatten sonra kesinlikle sıfır dizel almam. Olaya sadece yakıt olarak bakmayınız. EGR'si, DPF'si (Euro 6 ise adblue), Enjektörü derdi bitmez dizelin. Binek araçlar için neden dizel motor üretildiğini Modern Avrupaya sormak lazım. Evet eskiden makul ve mantıklı idi dizel araçlar ancak yeni kombinasyon kesinlikle turbo+benzin. Daha ekonomik düşünene de LPG. Hibrite sıcak bakıyorum ancak elektrik için daha gelişime ihtiyaç var. Şahsi kanaatlerimdir. Yatırım tavsiyesi değildir :)

  • PSA grubunun dizelleri çok ekonomik

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Birkaç seneye elimde patlar mı demek nasıl bir soru ? Mağarada mı yaşıyorsunuz. Gören de sanar ki herşey elektrikliye döndü.

    Şu konular da olmasa gülemeyecez :FffdDddddddFgGff

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    1.6 motorla karıştırma. Onun tüketimi sizin dediğiniz gibi. 1.5 olan 3 silindirli. Birde CVT şanzıman olunca ara hızlanmalar hariç araç 2000 deviri hiç geçmiyor. 80 le giderken 1800 devir çeviriyor. 100 le giderken 2000 devir çeviriyor. Fanatik değilim. Arabanın kusurları var ancak yakıtı gerçekten çok çok az. Test aracı varsa bir deneyin derim.

  • Mdmgk M kullanıcısına yanıt

    Hocam ağzına sağlık çok güzel açıklamışsın. 508 gayet güzel araba. Kışın rampada baş ağrıtmaz, yazın gezme tozmada cep yakmaz. Peugeot da gayet güzel marka. 508 ayrı bi güzel sadece duruşu yeter arabanın. Dizel geleceğini çok düşünmemek gerek elektriklinin TR de yaygınlaşması için ekonomik koşulların daha iyi olması lazım. Tesla gibi devlerin doğrudan satılması gerek. Bi 5-10 sene daha rahat satılır bence al kullan hocam.

    Aslan(Peugeot) besleyen yemini düşünmez. :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beko64 -- 20 Ekim 2022; 16:55:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Turbo dizelin alt devirdeki canlılığını, atmosferik araba ile karşilaştirmayi ne zaman birakacaksiniz acaba? Turbo benzin bir arabaya binin bakalim vites düşürüyor musunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Ben turbo benzin az yakiyor falan demedim. Turbolu vs turbosuz arabanin performansini karsilastirarak sacmalamişsin. Onu dile getirdim. Konuyu değiştirme. Forumun genel otomobil bilgisine laf etmişsin. Ama sen de o kaliteyi düşürenlerdensin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beko64 kullanıcısına yanıt

    pejo iyi güzel hoş ama servisleri leş. bende pejo kullanıyorum. 10 kuruşluk düğme şu bu hariç hiç birşey garantiye girmiyor . tüküreyim öyle markayada garantiyede.

  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Biri 1.6 dizel, diğeri 1.0 benzinli araçta yaklaşık aynı ağırlıklar ile arka arkaya 800 km yol yaptık. benzinli olan ortalama 0.2 lt/100km fazla yaktı. Benzin ile dizel arasındaki fark 7 liraydı. Öyle dizelin bariz az yakması gibi bir durum uzun yol için yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • falterubbix kullanıcısına yanıt

    toksik adamlara laf yetiştirmekle enerji harcamayın . dizel motorla benzinin tamiri aynı masraf mı? bi dizel açtırsında görsün ebesini. dpf başbelası, kızdırmalar kaynıyor sökerken kırılıyor ediyor kepazelik . birde dizeli alırken adamlar 100bin saplıyordu bir ara. aylık 1ooo tl yakıt masrafın olsa 100 aylık yakıtı peşin veriyorsun,heryeri tasarruf olsa kaç yazar.

  • Forumda lpg diye aratıp 1 sene önce yazılanlara bakın.
    Herkes lpg sökmeye başlıyordu, lpg firmaları ne yapacak muhabbeti vardı, ben Egea cross a lpg yeni taktırmıştım kendini keriz gibi hissediyordum , benzinde geziyordum , şuanki duruma bakın birde, 3-4 ayda işler değişti :)

    Rusya dan gelecek tek güzel haberle dizel fiyatları ciddi düşer , keşke alsaydım derdiniz, bu hiç olmayabilirde.
    Çok takmayın kısaca bu ülkede yarın ne olacağı belirsiz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana benzinli daha temiz geliyor öyle motor kurum falan bağlamıyor yıllardır benzinde binerim zaten motor olarak hiç başım ağrımadı bakımları da uygun.Sakin adamım öyle gaza pek yüklenmem zaten.Aracım 6 yaşına girdi yakında fırsat bulursam değiştireceğim.Gene benzinli üstelik atmosferik bakıyorum.Alışkanlık işte.Şu an benzin daha avantajlı.hem yakıt hem bakım maliyetleri açısından ama yarının ne getireceğini bilemeyiz elbette.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Dostum sen boşver dizeli. Daha ciddi sorunlarin var. Bana , sana hakaret ettigim yeri tam olarak gösterir misin? Bu arada konunun halan yakit tüketimi olduğunu sanman da komik 😀


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2003 Partner 1.9 kullanıyorum garanti de yok servis de kapıdan selam versen 5000 lik oluyorsun diyorlar. Haklısınız o zaman .Sanayide hallediyoruz biz. Genel parçalar değiştirilebilir internetten alın takın hocam. Peugeot parça değişim videoları internette var zaten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lpgli araçları bile hala kullananlar var. Ayrıca ticaret sektörü full dizel de şuan.


    Youtubedan kıyaslama videolarına bakın 200km dizel vs 200km elektrik vs 200km benzin. Masraf ve zaman karşılaştır ona göre ihtiyacın olanı al.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.