Şimdi Ara

Diyanet Türkiye Geneli Cuma Hutbesi 7 Eylül 2018 (MUHACİR SURİYELiLERİN ENSAR TÜRKİYE'YE HİCRETİ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
7.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ddsmurat

    Ben zaten diyanetin safsatalarını dinlememek için hutbe bittiğinde gidiyorum ibadetimi yapıyorum tavsiyem bu hutbelere çok takılmamak çünkü aynen emevilerin hz.aliye küfür ettirdiği zamana dondu artık iktidar sahipleri iyice zıvanadan çıktı

    Şahsen islamda camii denen şeyde yok mescit vardır camii sonradan kibirli sultanların kendine yaptırdığı saraylara ökünen halk hezeyanıdır.

    Mescit ise temizdir küçüktür öyle sarayda padişahın karşısına çıkar gibi şatafatı yoktur.kapısı alçaktır boynunu eğerek girersin camii ise seküler turistik bişey işte
    Katılıyorum hocam islamda herşey mütevazilik üzerine kuruluyken bugün bir bakıyoruz herşey gösteriş üzerine dönmüş. Her alanda har vurup harman savruluyor.



    camiler ve din bu ülke için propaganda aracına dönmüş artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hutbeye başlarken Arapça olarak Muhacir/Ensarı anlattı. İçimden hay lanet dedim sonra Türkçe açıklarken güldüm. Yanımdakiler tuhaf tuhaf baktı. Bundan sonra diyanetin sitesinden bakıp gideceğim. Eğer siyasi bir mesaj var ise hutbe bittikten sonra içeri girip farzı kılacagim.

    Allah kabul etsin diyelim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müdür anladık her cumaya gidiyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim anlamadigim. Imam olmuşsun butun cemaatin vebali üstünde Allah in evinde siyaset yaparken hiç mi demiyorlar ne kadar günaha giriyoruz. Millet ibadete geliyor biz siyaset yapiyoruz diye. Allah in evinin milleti partisi ırkı siyasi görüşü olmaz. Herkesin evidir orası.



    Ben bunlar yüzünden gezi olaylarinda nerdeyse biraktim cumalari gitmeye. O zaman da sosyal medyanin ne kadar seytan icadi oldugundan bahsediyorlardi hutbede. Her secim oncesinde de ayni hikaye. Bunun vebalini nasil aliyor imamlar aklim almiyor. Gercekten buyuk gunah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mücahir dediğin, gelip burda nargile içmez. Burdaki bayanları dikizlemez. Ayrıca dilenerek para toplayıp opel insignia almaz. (Suriyeli dilencinin aldığı o arabayı kendim gördüm.)

    Bu suriyeliler mücahir değil. Olsa olsa çingene kavmi... Kültürsüz, cahil, insanlık bilmez bir kavim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hutbe meselesi emevilerden başlayarak tarih boyunca islam menşeili devletlerde propaganda amaçlı kullanılmıştır. Örneğin muaviye Hz. Ali’ye sövdürüyordu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0EFF95B10

    Bu hutbe meselesi emevilerden başlayarak tarih boyunca islam menşeili devletlerde propaganda amaçlı kullanılmıştır. Örneğin muaviye Hz. Ali’ye sövdürüyordu.
    Saçma acem-şii palavralarıni kendine sakla. Hz Muaviye peygamber efendimizin kayın biraderidir. Ve vahiy katibiydi. Sahabedendir. Oğlu yezid zalimdi . Alimden zalim doğabilir demisler. Peygambere inanmayan iman etmeyen öz oglu vardı. Bu peygamberi haşa kötümu yapar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bulunduğum şehirdeki bir tarikat grubu yıllardır cuma namazlarını camide değil bağlı bulundukları tarikatın yurtlarında topluca kılıyorlar ve ben buna çok kızıyordum.Allah'ın camisi dururken alternatif cami mi ürettiniz,ibadet yeri mi ürettiniz,alternatif din mi ürettiniz de namazınızı tarikat mekanlarında kılıyorsunuz diyordum ama üzülerek söylüyorum ki onlara hak vermeye başladım.böyle saçmalık olur mu ya.madem bu kadar seviyorsunuz ey imamlar,alın evinize bir suriyeli ama kadın değil erkek alın.şimdi ben evinize alın diyince bunların aklı kumaya gider.

    maaşlarınızın da bir bölümünü suriyelilere bağışlayın.bizim vergilerimizle erkeklik ve yalakalık yapıyorsunuz.Allah belanızı versin ya.Türkler neredeyse ikinci sınıf vatandaş oldu.

    bu ülkeyi beraber kurtardığımız kürtler yıllarca Türkçe konuşamadığı için derdini anlatamadı,onlara hiçbir yerde tercüman verilmedi ama bugün birçok devlet hastanesinde arapça bilen tercüman var.şimdi bir kürt gözünden bakacak olursam gel de bu duruma isyan etme.bu ülkede delirmemek gerçekten zor.

    aslında bu suriyelileri saraya doldurmak lazım.ejder meyveli smoothie içsinler.nasılsa din kardeşlerimiz ya(!)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aeser

    Hutbeye başlarken Arapça olarak Muhacir/Ensarı anlattı. İçimden hay lanet dedim sonra Türkçe açıklarken güldüm. Yanımdakiler tuhaf tuhaf baktı. Bundan sonra diyanetin sitesinden bakıp gideceğim. Eğer siyasi bir mesaj var ise hutbe bittikten sonra içeri girip farzı kılacagim.

    Allah kabul etsin diyelim.
    Hutbe cumanın eda farzlarındandir. Farzı terkeden cuma namazı zaten olmaz.Hutbelerin içeriği İslama aykıri olmadığı müddetçe dinlemek de farzdir . İslama aykıri olduğunu nasıl kanıtlayacaksın. Cumaya gittiğine göre Allah'a hesaba inaniyorsundur. Yarin hesap sorulduğunda araplara kızdım , yada akpye kızdım hutbeyi terkettim mi diyeceksin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En kolay kandırılma yeri, en zayıf zaaflar dinden ötürü. Allahın evi tamamen akepenin tekeli olmuş, siyasi propagandalarını öttürdükleri alan olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyle camılerde namaz kılınmaz, kılınan namaz kabul olmaz oralar şirk yuvası sıyaset yuvası olmuş. 2 senedır ne camıye gıderım ne cumaya, 5 vakıtımı evımde işimde kılıyorum allah nıyetımı kalbımı bılıyor. Bunlar gıbılerının arkasında namaz kılınmaz, paralı memurlar işlerı guclerı sıyaset yapmaktan baska bır sey degıl.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: simerazzı

    Mültecilerin Türkiye'ye doldurulmasını hicrete bağladılar. Sadece hicretten o dönemki olaylardan bahsedilmedi yani
    Gelenlerinden ne olduğu belli değil terörist ajan vs adamlar kültürümüz bedevi toplumu ile empoze etmek için ellerinden geleni yapıyorlar halk tepki vermezse demokratik hakkını kullanması gerek yoksa gelecekte Türk Kürt Laz kardeşlerimize olmayacak tc'de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ATOM ANT kullanıcısına yanıt
    İnsanı yardımmış, sığınmaymış gibi söylemler hikaye. Türkiye'nin demografik yapısını ve dilini değiştirmek, biatçı, iyiden iyiye yozlaşmış arap-islam toplumu yaratmak için ince ince planlanmış operasyonlar çekiliyor. Amerika ile yaşadıklarımızın bile danışıklı dövüş olduğunu, Trump'ın Twitterdan Türkiye ile ilgili tehdit içerikli tweetlerini dahi kötü ekonomiAkp'nin başarızlığından değil de Abd yüzünden olduğu algısı yaratmak için attığını düşünüyorum. Obama BOP işini beceremedi. Trumpla işler tam istenildiği gibi gidiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simerazzı -- 9 Eylül 2018; 14:5:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman Siyaset serbest mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • humerus06 kullanıcısına yanıt
    Artık propaganda merkezlerine dönüşmüşler maalesef.



    Belliki ülkeyi ıraklı suriyeli afgan ve afrikalıların da yarısı ile doldurmaya kararlılar.

    10 seneye nüfus 120 milyona dayanır herhalde, büyük Türkiye'ye de bu yakışır zaten 😁

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • harbidenmi H kullanıcısına yanıt
    yüzölçümü 814 bin 578 km2 olan bir ülke ortadoğu coğrafyası için fazla yer kaplıyor. üstelik de o yüzölçümde sadece tek millet yer alıyor.



    bu kabul edilemez bir durum, adeta ortadoğunun silüetini(!) bozuyor. ne yapıp edip ortadoğu coğrafyasının rahatlaması açısından, o yüzölçüme sahip olan ülkeyi birkaç parçaya bölmemiz, tek millet olan halkını ise dağıtmamız gerekiyor.



    Nasıl mı?



    buraya envai çeşit diğer islam ülkelerinden sözde mağdur mültecileri buraya toplayalım ki, her gün biraz daha üresinler birkaç seneye 20-30 milyon nüfus olacaktır.



    Bunu kürtlerle başladık, suriyelilerle devam edip afrikalı, afganlarla bitireceğiz.



    bunlar çoğaldıktan sonra ise her bir etnik köken için Türkiye toprağı üzerinde önce özerklik, ardından da ülke kuracağız.





    "tadaa" işte oldu.





    Diyanet Türkiye Geneli Cuma Hutbesi 7 Eylül 2018 (MUHACİR SURİYELiLERİN ENSAR TÜRKİYE'YE HİCRETİ)





    biz bu kurtlar vadisi fragmanında boşuna haritayı göstermedik olummm.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dinin yaratılma amacına hizmet ediyor, şaşırılacak birşey yok.
  • Müslümanlığın her alametini haram, kul hakkı yememe, din kardeşine hakaret etmeme vs vs hallettiler hicret ve ensarlık kaldı sizin müslümanlığınız malum parti müslümanlığı başka birşey değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aeser

    O zaman Siyaset serbest mi?
    Parti propagandasi tabiki kabul edilemez, ancak ülkeyi ilgilendiren konulara değinilebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.