Şimdi Ara

Diyanet Türkiye Geneli Cuma Hutbesi 7 Eylül 2018 (MUHACİR SURİYELiLERİN ENSAR TÜRKİYE'YE HİCRETİ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
7.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hiç bir arap bunları ülkesine kabul etmiyor bunlar ülke içine girince ilerde nasıl bir sorun olacağını düşünen yok.Ha örneği zaten önünde Saddam zamanı eziyet ediliyor diye aldığın Kürtler şuan başlı başına belan oldu şimdi ise Suriyeliler ülkeyi içten parçalayacaklar evet ne diyelim zaten halkı birbirine kırdırıp huzursuzluk bulacaklar.Ben tepedekilerin 1 gram dahi Ülke geleceğini düşündüğünü sanmıyorum kendi ceplerini doldurma ve onu o noktaya getiren kişilere hizmet etme dışında birşeyleri yok.
  • Bu tarih boyunca böyle olmuştur , türklerin yöneticileri her zaman mültecileri kabul etmiş , onlara bakmış ve kendi halkını ezmiştir , bu malesef günümüzde de böyledir. Değişmeyecektir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hunbal

    Bunların hutbeleri yüzünden cumaya gitmeyi bıraktım yaklaşık 1 sene oldu kafam rahat.
    akapeliler yüzünden de forumu terketsen de buradaki çoluk çocuğun kafası ütülenmekten kurtulsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğer türlü milyar milyar bütçeyi nasıl alacak diyanet ?

    Camiileri siyasetin bir parçası haline getirtenlere buna göz yumanada lanet olsun.

    Yarın öbür gün haram olan şeyi, değil gibi lanse ederlerse şaşırmayalım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yalnız o hutbeler diyanetin verdiği talimat doğrultusunda okunuyor. yani imamların bir etkisi yok o hutbelere. herkes imamlara saydırmış nerdeyse



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-34ADF6DFD -- 9 Eylül 2018; 21:37:20 >
  • Yakında oda olur hocam
  • Devletleri devlet yapan cimri olmalarıdır. Devletler yardım kuruluşu olsaydı, zaten sınırları veya vatandaşlıkları olmazdı.

    Goc.gov.tr'ye göre Türkiye'de sadece KAYITLI 5 milyon sığınmacı var. Türkiye'ye en çok giren sığınmacılar; Suriye, Irak, Yemen, Libya, Orta Afrika. Hepsi İslam kökenli.
    Kaçak çalışan Afgan sayısında artış var. Her Anadolu kasabasında Afgan çalışan görebilirsiniz, vur kaç hırsızlıklar vesaire var. Sağlam kuyumcu, market, döviz bürosu soygunları var.
    Asla ipucu bulunamıyor, soygunlar çözülemiyor.

    Bursa'da 3 milyon nüfusa 150 bin kayıtlı sığınmacı var. Şehrin tarihi noktalarından yavaş yavaş dışa doğru yayıldılar. Lüks semtlerde bile bol bol görürsünüz. Özellikle CHP ilçelerinde.
    Niye AKP ilçelerine gitmediklerini anlamanız kolay! Türkiye'nin dört bir yanında Arapça tabelalar, dükkanlar, Türkçe konuşulmayan mahalleler, Arapça plakalı araçlar var.

    Hemen hemen Türkiye'nin her yerinde her iş kolunda varlar. En büyük sıkıntı Avrupaya giden göçmenler gibi heterojen dağılmamaları, belirli noktalarda çok artmaları.

    Hükumet bunu risk olarak tanımlamıştı, yani bir çözüm haritaları yok. Büyük rayızdan çözüm beklemek sırtına yük vurulan mübarek bi canlıdan CERN'de araştırma görevlisi olarak çalışmasını istemek gibidir.

    Bunlar nitelikli göçmen değil sığınmacı. Geçmişleri gelecekleri belirsiz. Eğitim, sosyokültürel yapı, suç kaydı, ekonomik durum, iş-güç-yetenek belirsiz ve çok zayıf, çok çocuklular.
    Ağırlıklı olarak Kürt kökenliler. Niye şimdi artarak gelecek olmaları ve her gün merdiven dayayıp 3 metrelik muhteşem proje sınır duvarından geçmelerini de muhalif terör gruplarının zayıflamasından anlayabilirsiniz. Yani oradaki örgütlerden ayrılanlar bize gelecek.

    TSK uğraşıyor, yoruluyor, yıpratılıyor, bu sene kaçak geçiş engelleme 365.000 kişi olacak. Geçen seneler yarım milyonlar vardı. Kim yapsın bu işi? Sınırlarımız tezek gibi.

    İçimiz karışır mı? Karışır. Atalarımızın bir sürü özlü sözü var. Ne olduğunu bilmediğin işe girmeyeceksin.

    Pakistan'ın tavsiyesi; Biz Afgan aldık, bombalamalarımız ve İslamlaşmamız son bulmuyor, siz aynı hatayı yapmayın, almayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tweenietomatoes -- 9 Eylül 2018; 21:57:20 >




  • 1990 Bulgaristan göçmeniyim. Kendi vatanımıza bin bir türlü zahmetle gelerek ne çileler yaşadık. Devlet hiç sahip çıkmadı hatta vatana almadı bile. Açıkçası yabancı ülke vatandaşlarına yapılan abartı yardımları görünce üzülüyorum, kızıyorum. Siz ne düşünürsünüz?
  • Malum parti yüzünden 2005 ten beri cumaya gitmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı yorumu yaptın len
  • Sorsan herkes şikayetçi kimden çıkıyor bu oylar anlamıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer böyle devam ederse cumaya gitmeyi bırakacam, beş vakit namazımı evde kılarım, normal vakit namazlarına gitmitorum zaten, bir de camide namaz kılacağım zaman cemaat halinde namaz kılınıyorsa gidip tek başıma kılıyorum,

    Tanımadıpım ve nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu bilmediğimin birisinin arkasında namaz kılmıyorum.

    İnsan dayanamıyor bazen ediyorum, imam hutbe verirken ayağa kalkıp bir iki kelime edip namazı terk edeyim diyorum, sonra kendime boşver diyorum, oyle imamlarda akıl olsa okuduğunu sorgular oyle okur.

    Son yıllarda tek prensibim "anlamayana anlatmayacaksın"
    Edit: Yemin ediyorum, şu hak hukuk gözeten ateistler Müslüman olsa onlara takılırım onların arkasında namaz kılarım. Yeni Müslüman olmuş ateist birisi yıllardır namaz kılıp sorgulamadan itaat eden yeğdir. Ne de olsa yeni Müslüman olduğundan daha temiz bir başlangıcı olur herhalde :)
    Arkadaş bu nasıl bir iştir anlamadım gitti çevremdeki ateist insanlarla daha iyi anlaşıyorum. Namazıma ibadetlerime daha saygılılar ve hatta namazımı vaktinde kılmam için kendi işlerini bile erteliyorlar. Ne diyelim Allah hidayet nasip etsin.

    NASR SURESİ 1-3
    Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
    1- Allah'ın yardımı ve fetih geldiğinde,
    2- insanları bölük, bölük Allah'ın dinine girerlerken gördüğünde.
    3- Artık Rabbini hamd ile tesbih et ve bağışlamasını dile! Muhakkak ki, O, çok bağışlayandır!
    -------------
    Bugünleri görmemiz ümidiyle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaazto28 -- 10 Eylül 2018; 0:58:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • O hutbeye katılan herkesi Topkapı-Kabataş metrosuna davet ediyorum. Kokudan nefes alınmıyor. Onlar müslümansa ben değilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • redwhiteee kullanıcısına yanıt
    Balkan mübadillerini devleti geçtim halk uzun yıllar yargıladı, hemde türk oldukları halde.. adamları kendi öz vatanlarında yabancı hissettirdiler. Suriyelilere herkesin bu kadar tepkisiz kalmasına anlam veremiyorum. İnsanlar sinirleri alınmış gibi hayatına devam ediyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simerazzı -- 10 Eylül 2018; 1:17:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baya bir zaman oluyor yine camide şerefsiz imamın teki cuma dan vaaz verirken sadakadan girdi "bu Suriyeli kardeşlerimize yardım etmezseniz VALLAHİ BİLLAHİ ALLAH SİZDEN HESAP SORAR" dedi.Kanım dondu çıkıp gitmemek için zor tuttum kendimi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Baya bir zaman oluyor yine camide şerefsiz imamın teki cuma dan vaaz verirken sadakadan girdi "bu Suriyeli kardeşlerimize yardım etmezseniz VALLAHİ BİLLAHİ ALLAH SİZDEN HESAP SORAR" dedi.Kanım dondu çıkıp gitmemek için zor tuttum kendimi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • savunun suriyelileri. yarın bunlar çoğalınca karınıza bacınıza sarkacaklar, hatta tecavüz edecekler. bunların ne pis insanlar olduğunu o zaman anlarsınız gerizekalı beyinsizler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert_özcan

    Baya bir zaman oluyor yine camide şerefsiz imamın teki cuma dan vaaz verirken sadakadan girdi "bu Suriyeli kardeşlerimize yardım etmezseniz VALLAHİ BİLLAHİ ALLAH SİZDEN HESAP SORAR" dedi.Kanım dondu çıkıp gitmemek için zor tuttum kendimi
    Öyle imamın arkasında bir daha namaz kılma hocam başka camiye git, ben dediğiniz gibi bir imama denk geldiğimde namazda o imama uymuyorum, tek başıma namaz kılıyorum, ama hareketlerimi cemaate uyduruyorum, dualarımı da kendim okuyorum.

    Marjinal kalmamak için yine cumaya gidilir ama ben kendime niyet ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JaReD22

    Aklı olan gitmez siyasi propaganda yerlerine
    Valla Allah affetsin gitmemeye başladım. Sırf böyle bişey duyarım da ettiğim küfürler yüzünden namazım bişeye benzemez diye gitmiyorum. Dua ederken "başta 15 temmuz şehitlerine" diye başlayınca cinlerim tepeme çıkıyor. Çanakkale şehitlerimizin, güneydoğu şehitlerimizin kemikleri sızlıyor be...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hunbal kullanıcısına yanıt
    Cumayı bıraktıysan pazar ayinlerine katıl bahaneye bak
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.