Şimdi Ara

direksiyon sınavı saçmalığı !

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
6.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bugün ehliyet direksiyon sınavım vardı ve kaldım ... ama nasıl kaldım !
    sınavım 14.20deydi gittim arabaya bindim merhaba merhaba işte okul falan sordular sonra hadi gidelim dedi yanımdaki hoca tamam dedim 1 e attım el frenini indirdim teklemeden gayet güzel kalktım. dönüşler geri park dur/kalk hiçbirinde sıkıntı yok 1 kere stop ettirmedim 1 kere bile sinyalsiz dönüş yapmadım tüm kurallara uydum parkuru tamamladım . gel görki ne hikmetse benim aracımda sınava giren 14 kişiden ilk 7 giren geçmiş son 7 kalmış .. bune saçmalıktır arkadaş. ben erken gittiğimden dolayı benden öncekileride izleme şansı buldum kalkarken patinaj çektirenmi ararsın stop ettirenmi hepsi geçmiş ben kaldım . bu sınavlara artık çeki düzen gelmesi lazım bune saçmalıktır ya beni bırakan gözetmenler sınav paralarını kendi cebinden mi ödüyor !



  • teyzen nevfik T kullanıcısına yanıt
    tamam kabul ama zaten bildiğim kadarıyla 3 tane hak veriyolar hata için
  • Akyy kullanıcısına yanıt
    Komisyon farkı işte bazıları inadına bırakıyor neyse ki ben hiç hata yapmadan geçtim umarım geçersin yeni sistem hakikaten zor.
  • Bu biraz sans işi. Genelde sınav gozetmenleri diyelim 70 kisi sınava giriyorsa 4-5 kisiyi bırakırlar. İyi kullanamadıgından degil dikkat cekmesin diye bunu yaparlar. Herkesi gecirmeleri kendileri acisindan sikinti olabilir. 4-5 kisiyide torbadan cekercesine bırakırlar. Çok takılmayın bir dahakine gecersiniz.
  • Geçen gün otobüsle işe giderken (arabam tamirdeydi) MEB'den iki görevlinin konuşmasına kulak kabarttım. (Benim işyeri MEB'e komşu) Yaşlıca olan diğerine bütün gözetmenlere yazı gittiğini, belli bir oranda kişiyi sınavdan bırakmaları gerektiğini, kolay geçirenlerin hemen görevden alındığını, ehliyet almanın çok zorlaştığını söylüyordu. Ben de içimden ''vay anasını, zamanında iyi almışız ehliyeti'' demiştim. Doğruymuş demek ki.

    Edit: Şunu söylemeyi unuttum. Bırakma oranı %30-40 falan diyorlardı. Onların yalancısıyım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5CD1888D5 -- 23 Kasım 2014; 2:34:45 >
  • Çıbanın başı üstler. Öyle şey mi olur ya, belli bir kısmı bırakmak gerek diye. Tabii saçma sapan insanları geçiriyorlar sonra damper açık üstgeçide giriyorlar.
  • Yıl 2010, dün gibi aklımda: Araba kullanmayı hali hazırda az çok bilen bir insan olarak aldığım eğitim ve tecrübeli abilerim ve hocalarımdan aldığım bilgiler ışığında kurallar dahilinde gerçekten hatasız sürdüğüm direksiyon sınavından 50 puan kırılarak bırakıldım, işin kötü yanı yaptığım şeyleri yapmadığımı işaretlemişler. Bunlar keyfi uygulamalar emin ol. 2. sınavıma girerken minibüs şöförü gibi binip öyle sürdüm ve 90'la geçtim. Trafikteki kasapların ehliyeti nasıl aldığını şimdi anladınız mı? Arabayı 1 Metre geri sürdürüp 95 verilerek ehliyet sahibi edinilen insanı ben gözümle gördüm.
  • Başlangıçta koltuk,dikiz ve yan ayna kontrolünü yapıp kemeri taktın mı ? Bunları yapmadıysan istediğin kadar iyi kullan direkt bırakırlar. 3 hata hakkı falan da yok ve puan sistemide kalktı, geçip kalma var sadece.
  • DaYWaLkeR kullanıcısına yanıt
    onları yaptım yapmayan yok zaten artık. benim bildiğim tek sıkıntı geri park ta dörtlüleri açmadım o kadar
  • kurstan almıştım o kullandıkları checklist i araba kullanımıyla ilgili 2 hata çevre falan onla alakalı 1 hata hakkı var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akyy -- 23 Kasım 2014; 15:26:27 >
  • cidden komisyon çok önemli zaten beni izlemediler bile muhabbet falan etti döndü arkaya istersem 40 yıllık şoför olayım yinede kalcakmışım zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akyy -- 23 Kasım 2014; 15:27:00 >
  • Bende 2 hafta önce girdim benden önce kimse geçememiş yarı yolda indirmişler, bende 13.10da girdim neyse bindim araca kontrol falan çalıştığım hoca gelmişti şansıma daha bi iyi hissettim dedi kendı zaten oh be masteyen iyidir hocam bu kabusa son verir falan artık bişiler konuştular, bende sorunsuz kalktım herşeyi dört dörtlük yaptım.
    Ama park edelim dedi müfettiş tamam dedim yere geldiğimde 2 araç vardı dedi sen köşeye yanaş bekleyelim el freni çekip bekledik o sırada müfettiş dörtlüleri yaktı ben park etmiyoruz şu anda falan diye önemsememiştim dedim aha kesin kalacam falan neyse parkı falanda yaptım 9dk erken bitirdim Geçmişim Ama cidden sırf Dörlüleri yakmadım diye bırakabilirlerdi




  • Ben ışıklarda vitesi boşa almıyorum,1'de bekletiyorum diye bırakıyorlardı beni.Arabada cıngar çıktı
  • ya bahane bulmak zor değil bırakmak için cidden fakat ben usta bi şoför değilim veya diğer sınava girenler hata yapmamak neredeyse imkansız . ben ne yaparsam yapayım kalcakmısım zaten en son bu karara vardım . yarın şikayet için gittiğimde neden kaldığımı öğrencem büyük ihtimalle eğer yapmadığım birşeyden kaldıysam o hocanın vay haline !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akyy -- 23 Kasım 2014; 20:54:30 >
  • İkinciye basacaksin gaza kokleyeceksin biraz adrenalin yasatacaksin bak bidaha yapiyolarmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akyy

    ya bahane bulmak zor değil bırakmak için cidden fakat ben usta bi şoför değilim veya diğer sınava girenler hata yapmamak neredeyse imkansız . ben ne yaparsam yapayım kalcakmısım zaten en son bu karara vardım . yarın şikayet için gittiğimde neden kaldığımı öğrencem büyük ihtimalle eğer yapmadığım birşeyden kaldıysam o hocanın vay haline !

    Zor be hocam şikayet edecende vs. örnek verıyorum adam forma yazmıştır 1kere sinyal vermeden geçiş yaptı vs. sınav anını kayıt altına falanda almıyorlar ki.
  • Ben olsam sınava girenlerin ancak %10'unu geçiririm.Silkeleye silkeleye arabayı kaldırana, stop ettirene ehliyet verilmez.
  • Direksiyon sinavi sacmalik degil.
    Direksiyon sinavinda senin yasadigin olay sacmalikmis o ayri.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhabbetten kalanı ilk defa gördüm :S Kurbana yapılan muamele buymuş demek . Yasalar yine kağıt üstünde kalmış insanları kafalarına göre bırakmak, haklarını çalmak nedir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim girdi 2 hafta önce , kavşakta 2 kere istop ettirmiş.82 aldı geçti.Hocaya göre değişiyor demek ki.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.