Şimdi Ara

Direksiyon Derisi Boyamam Uygulamam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
12.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eskiyen direksiyon derisini "acaba olur mu? olursa nasıl olur?" tereddütleriyle boyamaya karar verdim. Tecrübemi benim gibi denemek isteyen arkadaşlara fikir vermek adına paylaşacağım. Benimki amatör bir uygulama olacaktı, zımparalama, püskürtmeyle boyama gibi profesyonel olmayacaktı. Bir ayakkabıcıdan 15 liraya siyah deri mont boyası satın aldım. Direksiyon çok kirliydi. Önce ıslak mendil, nemli bez vs ile güzelce sildim. Ardından her kat arasında 10 dakika bekleyerek 4 kat uyguladım. Yeni deri yumuşaklığı ya da profesyonel olarak yapılmış bir boyama kalitesi yok belki ama eskisine göre oldukça iyi duruma geldi.
    Direksiyon Derisi Boyamam Uygulamam
    Direksiyon Derisi Boyamam Uygulamam
    Direksiyon Derisi Boyamam Uygulamam


    Uygulamadan 4 ay sonrası
    Direksiyon Derisi Boyamam Uygulamam

    İlk uygulamanın sonuçlarını bekleyip gördükten sonra ikincisi için de işe giriştim.
    Direksiyon Derisi Boyamam Uygulamam
    Direksiyon Derisi Boyamam Uygulamam
    Direksiyon Derisi Boyamam UygulamamDireksiyon Derisi Boyamam UygulamamDireksiyon Derisi Boyamam UygulamamDireksiyon Derisi Boyamam UygulamamDireksiyon Derisi Boyamam UygulamamDireksiyon Derisi Boyamam UygulamamDireksiyon Derisi Boyamam UygulamamDireksiyon Derisi Boyamam Uygulamam
    Direksiyon Derisi Boyamam UygulamamDireksiyon Derisi Boyamam UygulamamDireksiyon Derisi Boyamam UygulamamDireksiyon Derisi Boyamam UygulamamDireksiyon Derisi Boyamam Uygulamam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MecEngineer -- 21 Şubat 2017; 13:22:51 >







  • boya zamanla atma yapmadı mı acaba? yani eline vs. bulaşma iz bırakma gibi şeyler olmadıysa başarılı olmuş. Hatta tavsiye edersen iç kısımda bir kaç çizik var onları kapatabilirim bu şekilde galiba. Alırken deri mont boyası mı diyoruz?
  • yagızalp Y kullanıcısına yanıt
    Hayır, Ford'da 4 aydır kullanılıyor. Hiçbir atma, iz bırakma yapmadı. Deri boyası ya da mont boyası diye farklı faklı marka ve renklerde mevcut. Eğer sadece iç kısımda birkaç çizik içinse tavsiye etmiyorum. Direksiyonunuz iyi durumdaysa tavsiye etmiyorum. Ben bunu deri değişimini göze almışken son bir deneme olarak görüyorum. Eskimiş deri zaten fazlaca sertleşiyor, üzerine bir de boya atıyoruz. Boya renk tonu zaten çizik kapatacak kadar uyumlu olmayacaktır derinize. Eğer direksiyonunuz benimkiler kadar kötü durumdaysa tamamına son çare olarak uygulamanızı öneririm. Aksi halde beklediğiniz sonucu alamayabilirsiniz.
  • MecEngineer M kullanıcısına yanıt
    aynen dediğiniz gibi son çare olarak uygulanmalı, her türlü sonuç oluşabilir birkaç ay içerisinde. Şu anki durumu ile gayet güzel görünüyor direksiyonunuz, elinize sağlık.
  • MecEngineer M kullanıcısına yanıt
    Yok deri üzerine değil ben sert plastik üzerine düşündüm bunu. kol dayamanın arkasındaki altında ki kısım sanırım arkada oturanların sivri ayakkabısı vs yüzünden ince ince çizilmiş. sadece o çizikler üstüne sulu boya fırçasıyla geçmeyi düşündüm.
  • yagızalp Y kullanıcısına yanıt
    Plastik üzerinde hiç denemedim, nasıl bir sonuç verir bilemiyorum açıkçası ama denerseniz lütfen sonuçları bizimle de paylaşın. Bende de benzer tadilatlar isteyen yerler var aslında.
  • Güzel olmuş, elinize sağlık.
  • Plastik üzerinde olmuyor bunu baştan belirteyim ben de yaptım benzer bir uygulama ve plastik aksamda zamanla boya pul pul döküldü. Ama deri de şahane oluyor ayrıca tamponun siyah kısımlarında da güzel oluyor. Ama konsolların plastiğine tutunamıyor. Ben direksiyonun orta siyahını da boyamıştım.

    Ben Bora aracım için direksiyon diktirecektim. Ama baktım orjinalinde zaten dikme deri direksiyonmuş bende araştırdım ve boyamaya karar verdim.

    Mutlaka su bazlı güzel bir deri boyası alın. Ayakkabıcılarda var onlara sorabilirsiniz.

    Öncelikle derinin üzerindeki boyayı kaldırdım ben. Su ile seyreltilmiş izopropil alkol ile sildim.

    Deri de fazla yıpranma varsa 800lük ya da 1000lik ince zımpara ile zımparalayın çizikleri.Ben 1000 lik kullandım tamamen mat pürüzsüz bir hal aldı. (Dikişlere çok zımpara ile zarar vermeyin)

    Ardından yine boyayı alırken size verecekleri süngerimsi fırça ya da sünger ile boyayı deriye yedire yedire sürün. Su bazlı boya 10 dk sonra ilk kuruma aşamasını atlatıyor. Ardından bir kat daha sürün, yine bekleyin 10dk sonra bir kat daha sürün kalın bir boya tabakası olsun.

    1 ya da 2 gün kurusun direksiyon. Tavsiyem güneşli havada yapın bu işlemi. Ardından 2000 lik zımpara ile zımparalayıp pürüz varsa onları giderin ve 2 kat daha boya sürün. O da kurusun. İşlem tamamdır.


    İlk kullanımda eller terleyince hafif boyama yapar ama 3 4 gün sonra geçiyor. Ben bir de body silk yumuşatıcı krem ile 2 kere kremlemiştim. Yağlı krem değil de yumuşatıcı krem olacak. Sonra sabunlu bir bez ya da ıslak mendil ile silin. Yumuşak boyalı mis gibi direksionunuz hazır.


    Bu işlemlerden sonra direksiyonun kayganlığı da gitmişti çok rahat kullanıyordum. 2 sene oldu boyayalı bu sene tekrar yenileme yapacağım :)




  • Elinize saglik bende gecen gun dikme kilif aldim. Puturlu eski hissiyati cok sinir bozucuydu. Sizin direksiyona onceden dikme uygulanmis zaten. Siz onun ustune yapmissiniz. Cok hos gozukmuyor ama eski halinden iyi. Elinize saglik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankarada deri boyayan yer önerir misiniz ? Kaç liraya boyuyorlar ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CaptainSkyWalker

    Ankarada deri boyayan yer önerir misiniz ? Kaç liraya boyuyorlar ?
    Vintage Detailing deri işinin zirvesidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.