Şimdi Ara

Din Felsefesi Türkçe Kitap Önerileri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hani Elliade nerede?
  • Evet işte lazım da lazım :D Kolay olduğunu söylemedim ama bu işlerde bir terslik olduğunun farkında olmak lazım. Hiç birimiz ciddi akademisyenler vs değiliz belki ama daha doğru yolu izlemek varken niye daha kötüsünü yapalım? Ya da daha kötüsünü üşengeçlik, ilgisizlik gibi sebeplerden ötürü yapsak bile en azından bir şeyler hakkında ahkam kesme hakkımızın çok da olmadığının farkına varmak, mümkğn mertebe bir tevazu içinde olmak, düşünürken ve düşünceleri dillendirirken sürekli bıçak üstünde olduğumuzu tasavvur etmek gibi durumları kabullenmek gerekir gibime geliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LePortaBim

    Evet işte lazım da lazım :D Kolay olduğunu söylemedim ama bu işlerde bir terslik olduğunun farkında olmak lazım. Hiç birimiz ciddi akademisyenler vs değiliz belki ama daha doğru yolu izlemek varken niye daha kötüsünü yapalım? Ya da daha kötüsünü üşengeçlik, ilgisizlik gibi sebeplerden ötürü yapsak bile en azından bir şeyler hakkında ahkam kesme hakkımızın çok da olmadığının farkına varmak, mümkğn mertebe bir tevazu içinde olmak, düşünürken ve düşünceleri dillendirirken sürekli bıçak üstünde olduğumuzu tasavvur etmek gibi durumları kabullenmek gerekir gibime geliyor.
    Ontoloji,epistemoloji vb. bilmek tabii ki de önemli fakat din felsefesi öğrenmek için ayrıntılı bilmene gerek yok.



    Yunan felsefesi bilmeden Felsefe yapılamayacağını söyleyenler gibi bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • eşom21 kullanıcısına yanıt
    Felsefenin ne şartlarda yapılabilmesi meselesi yoruma çok açık ama temelde batı felsefesi ve islam felsefesi diye iki alan düşünsek, iki felsefenin tarihi için de yunan felsefesi gayet önemli evet. Yani yunan felsefesi tarihi olmadan o ikisi düzgün öğrenilmez. Felsefe tarihi düzgün öğrenilmezse de düzgün felsefe yapılmaz. Yapılır yapılmasına ama eksik kalacaktır.

    Ayrıntısız ontoloji, epistemoloji öğrenip de ayrıntılı din felsefesi öğrenmek ve yapmak nasıl mümkün olabilir ki? Yani din felsefesi temelini nereden alacak neye göre konuşacak öncülleri neler olacak olaylara bakışı nasıl olacak? Yani bir varlık tasavvurun olmadan bir varlık olan tanrı hakkında nasıl konuşacaksın, onun diğer varlıklarla münasebetini, yaratma yani varlığa getirme denen şeyi neye göre konuşacaksın? Evrenin mahiyetini bilmeden tanrı-evren ilişkisini nasıl açıklayacaksın? Tanrı her şeyi biliyor, peki bilmek ne demek? Bilmek dediğimiz şey özne ile nesne arasında ne türden bir irtibatı varsayıyor? Maksadın hasıl olması için bu kadar örnek yeter bence, ontoloji ve epistemolojiye dair fikriyatımız doğrudan diğer alandaki sonuçlarımızı belirliyor zaten. Ontolojisi epistemolojisi ayrıntısız adam elbette ki din felsefesini de ayrıntısız yapacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Evrende her bir konu kavram birbirine bağlı olduğu için, kuantumdur metafiziktir,bunları bilmeden bazı konularda net yorum yapmak doğru olmaz.
    "Dünyada akıllılar daima şüphe içindeyken aptallar küstahça kendinden emindir"B Russell
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Schwartzenius

    Listeyi okurken, Caner Taslaman'a gelene kadar her şey iyi gidiyordu aslında.
    başarısız hipotez tanrı ve tanrı'nın alfabesi gibi kitaplar varken caner taslaman'ı yetersiz ele almak net cahillik ve yanlılıktır.
  • LePortaBim kullanıcısına yanıt
    Hocam siz Felsefe Lisansı mı okumuştunuz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eşom21 kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öldü.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • LePortaBim kullanıcısına yanıt
    Din felsefesi, ahlak felsefesi vs.ye ilişkin konular halk arasında çok tartışıldığı için herkes bu alanlara dalıyor belli geçiştirmelik cevaplar vermek için. Felsefe yapmayı amaçlamıyor zaten kimse.

    Örneğin ahlak felsefesini ele alalım. Ahlaki Realizmi savunanlar (özellikle son zamanlardaki russ shafer landau versiyonu) genellikle meselenin zhin felsefesinden ontolojiye epistemolojiye kadar uzanan birçok bağlantısını bilmediğini belli ediyorlar. Ahlaki realizme atlayanlar da genelde ateistler. Neden? Öteki türlü savunuların göreliliğe çıktığını görüyorlar, eee dine de inanmak istemiyorlar, buradan zorunlu şekilde bu teoriye yaslanmak zorunda kalıyorlar. Bu ne işe yarıyor? Dini ahlak üzerinden savunanlara bak bizde ahlakı temellendirdik deyip ahkam kesmeye ötesine değil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.