Şimdi Ara

DİKKAT EKSİKLİĞİ + AŞIRI TEREDDÜT( CİDDİ KONU ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
12.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlaç falan hikaye. Tamamen psikolojik bir durum. İlaç aldığınızzaman "kesin iyileşeceğim, doktor yanılmaz çünkü" moduna giriyorsunuz. Ne hissederseniz osunuz.

    Bence şu an parasal durumları çok düşünüyorsunuz. O yüzden aracınızı riske sokmamak için sıfır risk sistemine sokuyorsunuz kendinizi. Bu da trafikte rahat olmanızı engelliyor. Eminim şerit değiştirirken sağ tarafa geçerken daha fazla tedirgin oluyorsunuzdur sola geçmeye göre. Hatta yüksek hızda seyrederken bu tedirginliklerinizin çoğu olmuyordur. Sıkışık trafikte burnunuzu bir yere sokarken arkadan birinin gelip tam iki kapınızın arasına geçireceğini düşünüyorsunuzdur.

    Bunlar tamamen psikolojik bir şey.

    Sigara ve alkol kullanıyorsanız bırakmanızı öneririm.

    Bir de "en fazla araba çizilir" mantığında olursanız bu tedirginliklerinizin çoğu olmaz.
  • kafanız doluyken, birşeyler düşünürken kesinlikle hiç bir şeye konsantre olamıyorsunuz. son 1 senedir dediğinize göre hayat şartları yeni yeni değişmiş bu yüzden stres ve yorgun kafaya alışkın değilsiniz. bir arkadaş yukarıda kısa ama anlamlı bir söz yazmış " zaman iyi bir ilaç olacaktır " diye.
    ben babamı nisan 2009 yılında kaybettim. haziranda öss ye 3. defa girecek ve üniversiteyi kazanamazsam direkt iş hayatına atılacaktım. haziran da sınava girdim nasıl bir şansla kazandıysam istediğim bölümü kazandım. okul açılana kadar resmen ölü gibi geziyordum. birisi birşey diyordu 3 - 5 sn sonra unutuyordum ne dediğini :)
    bazı şeyler yaşadıktan sonra kendimin bir çok şeyi başardığımı anladım ve öz güven geldi. bu özgüvenden sonra çok değişimler oldu bende. şu anda kolay kolay stres ve ya üzüntü sahibi istesemde olamıyorum bu yüzden etrafımda rahat bir adam oldun diye çok laf işitiyorum. çok sıkışırsam, gözümde çok büyük yeri olan dağ gibi babam bile öldü, kendi elimle mezara koydum boşver değmez dünyalık için deyip kızgın kumdan serin sulara atlamış kadar kafam rahat ediyor.
    zamanla stres ve ya üzüntüyle yaşamaya alışacaksınız.
    emin olun herşey güzel olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 11 Şubat 2012; 1:27:45 >




  • B grubu vitaminleri ve Omega-3 vitamini al
  • dostum alkol veya cigara içiyomusun ? içiyosan eğer fazla kaçırmışsın ara ver , yok içmiyorum işim olmaz dersende arkadaşların dediği gibi bi doktora görün ilaç al
  • Gözlerinizi yakın zamanda kontrol ettirdiniz mi? Eğer sollamaya çıkmadan önce aynaya iki defa bakma ihtiyacı hissediyorsanız gözünüzde bir bozukluk vardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

    Merhaba arkadaşlar.Son 1 seneye yakın başladı bende bu sorun.Araba kullanırken dikkat eksikliği ve aşırı tereddüt başladı bende.Sollamaya çıkarken , ışıklarda , dönüşlerde yayalara yol verirken , sokak aralarında giderken , sokağa , caddeye girip çıkarken , şerit değiştirirken , yoğun trafikte sağ sol şeride geçerken aşırı şekilde tereddüt var ve dikkat eksikliği var.Ne gelen arkadan gelen arabayı görüyorm , ne sağdan soldan arkadan önden gelen aracın ne yapabileceğini kestirebiliyorum ne de gelen aracın ne yapabileceğini düşünebiliyorum.1 sene öncesine kadar bunların hiçbiri yoktu.Uzun yolda 16 saat araç kullandığım halde en ufak bir dikkat eksikliği , tereddüt yaşamıyordum son sn kadar.HAtta tanıdığım tanımadığım kişiler(arkadaşlar dahil) çok dikkatlisin erdi , gözlerin çok iyi herşeyi görüp sezebiliyorsun diye överdi beni.Ama şimdi bunların hiçbiri yok.Bu yüzdden ufak çapta 2 kaza yaptım.Birinde arkadan çarptılar diğerinde öndeki araca çarptım.Neyseki önemli birşey değildi ufak birşeydi.BUgünde abim dedi sende dikkat eksikliği var diye.

    Son 1 senedir özel hayatım ile ilgili yoğun stres içerisindeyim.Hatta bu okuldan sonra iş hayatıma da yansıyor.Babamın yanında çalışıyorum kendi işyerimizde..Birşey söylüyor ya geç anlıyorum ya da onu yapmaya gittiğimde 5 dk sonra unutup tekrar arıyorum ne yapacaktım diye.BU yüzden çok fazla tartışıyoruz.


    Ne yapmalıyım sizce arkadşalar ? biliyorum doktor değilsiniz ama bir fikir , bir akıl verirseniz çok iyi olur.BU durumdan çok rahatsızım.Allah korusun büyük çaplı kaza yapıp başkalarına da zarar verebilirm.Öyle birşey olursa ömür boyu vicdan azabı çekerim.

    İçimi döktüm bir nevi rahatladım.

    Teşekkürler şimdiden.


    Edit : Yaş 23.

    bir an önce bir doktora başvurun,

    hem kendi can güvenliğiniz hemde başkalarının can güvenliği için,

    ve bu sorunu çözene kadar trafiğe çıkmayınız bu süre içinde biraz zorlanırsınız

    ama

    Allah korusun bir kazaya sebebiyet verir ve bir kişinin hayatını kaybetmesine yada sakat kalmasına neden olursanız bunun yükü ile yaşamak size çok daha zor gelecektir.




  • Geçmiş olsun en yakın zamanda bir doktora gitmeniz hem sizin hemde çevrenizdekilerin yararına olacaktır.
  • Bu konuyu buraya yazacaginiza derhal bir psikiyatr ile görüşün. Zira ciddi sonuçları olabilir. Gecmiş olsun.
  • arkadaşım ben de 24 yaşındayım, bahsettiğin sorunları arasıra ben de yaşıyorum. böyle araba senin bir parçan değilmiş gibi, sanki uçacakmış gibi geliyor o anlarda ya da kendin istemeden yanlış bir hareket yapacakmışsın gibi...

    çözüm arabada falan değil. sen kendini sorgula biraz, hayattan ne istiyorsun mesela? özel hayatımda sorun var demişsin o da çok etkiler, büyük ihtimal beraber olduğun kişi aslında sana uygun kişi değil, sana uygun olsa sorun yaşamazsın zaten. ama insan bırakamıyor işin içindeyken. olayı bilsem belki düşüncemi belirtebilirdim, başka birinin dışardan bakması olayı daha açık görmeni sağlar, bir arkadaşına anlat bence. hiç anlatacağın kimse yoksa bir yere yaz, öyle değerlendir olayları. istemediğin bir işi yapıyorsan, istemediğin ya da aslında istemediğini farkedemediğin bir ilişkin varsa kafanın bi milyon olması normal :)

    not: bu konuların 1 ölçek rakı 1 ölçek balık eşliğinde konuşulması tavsiye edilir




  • Psikoloğa veya psikiyatriste gitmek cüzdanını hafifletmekten başka bir işe yaramayacaktır.. Gidip derdini anlatıp hiç bir şey elde edemeyen veya bir sürü ilaç kullanıp daha beter olan insanlar tanıyorum..

    Ben de babamı kaybettikten sonra senin gibi olmuştum.. İşime odaklanamayıp her şeyi ezbere (yanlış yunluş) yapıyordum, söylenenleri anlamıyordum, karşıdan karşıya geçerken sağa sola bakmayı bile unutuyordum.. Aşırı tereddüt de vardı.. O dönemde arabayı hiç kullanamadım..

    10 yaş büyük bir abin olarak söyleyeyim, sorunların eğer düzelebilecek türdense hiç düşünmeden gerekeni yap.. Hele ki eğer kız meselesi falansa bir an bile düşünme, tekmeyle kov hayatından.. Okul falan da önemli değil.. Para da.. Tek önemli olan sensin..
    Vazgeçilmeyecek okul, vazgeçilmeyecek iş, vazgeçilmeyecek kız yoktur.. Allah yeter ki sağlık versin..
    Ve şunu da unutma, kimsenin hayatı dört dörtlük değil.. Sokakta gezen o mutlu insanların hepsinin çok çok önemli dertleri var.. Ömür boyu ödeyemeyecekleri borçları, işe yaramayan diplomaları, doğduklarından beri hiç görmedikleri anne babaları, çaresiz hastalıkları, terk edip giden eşleri, evde özürlü çocukları var..
    Hepsinin var emin ol..




  • Dostum kafan çok doluysa olur. Biraz rahatla... Aslında hayatının her alanını etkiliyordur ama sen şimdi sadece tarfik kısmını farketmişsindir. Dönem dönem bende yaşarım bu durumu... Üzüntü, sıkıntı, stresle ilgili benimkisi...

    Bir de honda gibi oturma pozisyonu çok aşağıda olan araçlarda bende bu durum artıyor. Subaru forester gibi ve daha yüksek araçlar kullanırken çok çok az yaşıyorum bu sorunu... Hiç düşündün mü? Aracın oturma pozisyonu ile ilgili olmasın. Benim öyle koltuğa gömülüp nerdeyse asfaltta oturmuşum gibi olan araçlardada kontrolüm zayıflıyor. Bunun strese bağlı bir tarafı da yok bende...

    Tabi iyi niyetli değerlendirmeler bizimkisi... Foruma başlık açtığına göre ciddi anlamda kafanı meşgul ediyor bu sorun. Forumda yazılanları oku, bir süre daha kendine zaman ver ama devam ediyorsa bence derinleşmeden uzman yardımı almalısın.

    Sağlık ve afiyet dilerim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oldsalt

    Gözlerinizi yakın zamanda kontrol ettirdiniz mi? Eğer sollamaya çıkmadan önce aynaya iki defa bakma ihtiyacı hissediyorsanız gözünüzde bir bozukluk vardır.

    Bak bu önemli. Ben geceleri araç kullanmada zorluk yaşamaya başlamıştım. karanlıkta araç kullanmak çok zorluyordu. tabelaları kaçırıyordum. Sonra bir öğrendim ki Yüksek derece de gözümde astigmat varmış. Şİmdi geceleri araç kullanırken gözlük takıyorum. her yer cam gibi olmaya başladı :) Hatta vavvv diyorum gözlüğü takınca uzay mekiğine binmiş gibi bir his oluşturuyor o yüksek derecede ve berrak görme durumu...

    Tamamen tesadüf keşfetmiştim. Senin sorunun bu değil ama başkaları da istifade etsin diye yazdım.
  • Tamamen günlük hayattaki problemler ile ilgili olarak depresyon hali diye düşünüyorum.
    İnternet ve cep telefonu gibi dikkatini dağıtacak şeylerden uzak dursan daha iyi.
    Uzmana görünmelisin.
  • hocam dikkat eksikliği için balık yağı öneririm (efa olanlarından) ciddi ciddi yararını görürsünüz ve zararsızdırlar hiçbir yan etkisi olmaz
  • Bunların yanında "tam dikkat" diye de bir şey yok. Şu anda en azından dikkatinize dikkat edebiliyorsunuz. Çoğu kimse açılınca sıfırlayan dijital teraziler gibi kendi dikkatine 100 puan verir, ama bu dikkatteki değişiklikleri farketmez. Dikkat, sabah, öğle, akşam değişiktir aslında. Bir de bunun 53, 63, 73'ü var.

    Refleks yerine planla kullanmayı, temponun nasıl düşürülebileceğini öğrenmek gerekir. Uzunyol şoförleri bunu (ismini değilse de kendisini) iyi bilirler. TEM'de sağ şeritte 60'la gitmek de mümkün, aslında sol şeritte gitmekten de daha kolay. Bunun dikkatten çok bilgiyle ilgisi var. Dikkatim ne seviyede, takip mesafem ne olmalı, hangi mesafelerle rahatım, (ben) hangi hızda gitmek istiyorum, planım ne... Bu haklarımızı trafikle akmak adına etrafa saçıyoruz. Geri alın.
  • Arkadaşlar iş yoğunluğundan ve bazı sebeplerden ötürü cevap veremedim bir türlü.Herkese teşekkür ederim yorumları için.

    Şimdi geçelim cevaplar kısımına.


    @Red_Devils_


    Sanırım psikiyatriye gideceğim.Bana iyi gelecek herşeye açığım.İyi geleceğini bilsem dayak bile yerim Kİtap ismini söylerseniz çok svinirim:)


    @sekizkozalak

    İnş çöüzümü basittir ve uzun sürmez.Dediğiniz gibi başıma bir iş gelmeden gideyim biran önce bir uzmana.

    @tandem_78

    Vitamin eksiklği kesinlikle var buna eminim.Depresyon hiç düşünmemiştim. Bahsettiğiniz sorunların hepsi bende yeterince var.Resmen beni anlatmışsınız.O kadar belli oluyormu yav ? Mİğde bozmadan kasıtı anlamadım ama ?

    @borabjk

    İst.da yaşıyorum.Tavsiyenizle ilgileneceğim.teşekkür ederim.

    @trabzon61

    birkan teşekkür ederim tavsiyen için.Bununla da ilgilneceğim.

    @yuci

    Babamın yanında çalışmam çok tetikliyor.Kendisi aşırı sinirli ve çabuk parlayan biri.En ufak hatada kırıp geçiriyor ortalığı.Birşey söylediğinde emin olup hata yapmayım diye soruyorum hemen bağırmaya başlıyor milletin yanında.Hata yapmayım iye baskı altında yapıyorum çoğu şeyi ve hatamda oluyor.Koyduğunuz resimde bir an kendimi görüyor gibi oldum.Yalnız bu durum taa ilkokula başladığımdan beri var.Sorun büyük herhalde.Teşekkür ederim iyi dileğiniz için.gideceğim uzmana.

    @Halleluja

    hocam inan acemi değilim.Kendimi övmek gibi anlamayın ama 1 sene öncesine kadar arabama binen herkes sezgilerimin , gözlerimin , konsantrasyonumun çok iyi olduğunu söyleyerek överdi beni.Ama şimdi öyle değil.1 senedir kendimi acemi gibi hissediyorum.İLk araba kullandığım zaman bile bu şekilde değildim.Benim sorunum şehir turu atmakla geçecek birşey değil gibi.Farklı şeyler var bunuda uzmanlar söyleyecek artık.Ama iyi dilekleriniz ve tavsiyeniz için teşekkür edeirm.

    @nitrous666

    Söylediklerinizin hepsi bende fazlasıyla var.Çevremle paylaşmak istiyorum ama nedense utanıyorum konuşmaya.Çekingenlik mi desem , içe kapanıklık mı desem bilmiyorum.Çok saçma bir durum insan niye utanır ki dimi ? İnanın bir mekana , bir işyerine , bir cafeye girerken acayip utanıp bozarıyorum.Sanki herkes bana bakıp gülüyormuş daalga geçiyormuş gibi geliyor.Tavsiyeleriniz için teekkür edeirm.Denemeye çalışaacağım.

    @turkcu

    Evet , parasal durumları çok düşünür oldum.1 sene öncesine kadar '' amaan çarparsam çarpayım ne olacak kasko var sigorta var bana bişey olmasın '' modundaydım.ama şimdi öyule deği.Hayır maddi durumumuzda iyi allaha şükür ama niye böyle oldum anlamadım.Arabaya birşey olmasın diye resmen diken üstünde kasarak kullanır oldum aracı.Şerit olayı aynen dedğiniz gibi oluyor bende.Ama yüksek hızda seyrederken hiçbir sorun yok bende.Hatta çok daha dikkatli ve rahat oluyorum.NEredeyse aracı kıpırdatmıyorum şeritte o derece.Sigara alkol kullanmıyorum.Dediğiniz gibi tavsiyeye uyacağım.Ama elimden gelmiyor işte.

    @Duhast

    Öncelikle başınız sağolsun allah mekanını cennet etsin.Sizinki çok daha kötü bir durummuş.İlk 2 cümlenizde ki bahsettiğiniz herşey var bende.İNş alışırım sstresle yaşamaya.teşekkür ederim

    @audir8

    Önce doktora gidip ona göre almayı düşünüyorum.Teşekkürler tavsiyeniz için.

    @microsoftlufasulye

    Sigara alkol kullanmıyorum.artık doktora gideeceğim tk çare o.

    @oldsat.

    Uzağı görmekte zorlanıyorum.NE kadar uzağa bakarsam görüntü o kadar bulanıklaşıyor.UZun yolda giderken önümdeki arabayı arkamdaki arabayı mesafe olarak algılayamıyorum.Kaza yaptıracak u durum bir gün bana ondan korkuyorum.ayrıca aynaya değil 2 , 4-5 defa bakıyorum nerede yakınmı geliyormu diye.Ben 3. bakmamda araba yanımda bitiyor.

    @kara_eylül

    Aynen dediğini gibi biran önce gitmem herkesin iyiliğine olacak.BUgün arabanın anahtarını bıraktım zaten eve otobüsle gittim işe.İyilemeden de kullanmayı düşünmüyorum aci bir durum olmadıktan sonra.Teşekkürler..

    @**osk@r78**

    Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

    @emrullahbozak.

    Aynen dediğiniz gibi:Biran önce gitmekte fayda var teşekkürler.

    @Odysseus348

    ÖZel hayatımda ki durumlar beni bu hale soktu zaten.Kız meselesi sanırım benim durummum.Tekmeyi koy diyorsunuz ama ben bunu yapamama herhalde.ayrılırsak kendisine zarar vereceğini söylüyor , aile içi sorunları var tek yakını benim.BU yüzden birşey yapamıyorum.MErhamet duygusumu desem ne desem bilemiyorum.Ben böyle yapamadıkça kendime stres yapıyorum.Dediğiniz gibi vazgeçilmeyecek hiçbirşey yok ama birde bunu uygulayabilsem ne güzel olacak.Beynim yap diyor ama dilim o kelimeyi çıkartmıyor ağzımdan.LAnet olsun böyle duruma.Halbuki yapsam rahatlayacağım ama bu sefer ah alıp ömür boyu bunun ceneveresini çekmek istemiyorum.Ha birde işin vicdan boyutu var..OOf of ne yapacağım ben..

    @karabatak58

    Raahatlayamıuorum işte.Yapamıyorum bunu.Aklımdan düşünceler hiçi gitmiyor.Sırf bu yüzden yolda sapakları kaçıırp yolu uzatarak gidiyorum gideceğim yere.Gözümden kaçıyor düşünmekten o saapaklar.Aracım c4.Sürüş pozisyonu alçak değil.Ama babamın arabası alçak sürrüş poziyosnunda.ONdaykende aynı durum var.Ama kaza yapıp tartışmak istemiyorum babamla o da var tabi.

    Teşekkür ederim iyi dileklerin için.

    @imsonnia_

    heh işte bu sorunda var bende.İŞteyken çıkarıyorum cep telefonunu nette geziniyorum.Onsun yapamıyorum resmen.Babamda ne zaman görse kırıcam o telefonu işe konsantre ol artık diyiip laf yapıyor.Zoruma gidiyor bu yaşta laf yemek.Ama o da haklı.Ne yapacağım bilmiyorum.i


    @onucandmt

    onuda deneyeeceğim.Teşekkürler

    @karbon12

    ÇOk doğru söylemişsiniz.Elimden geleni yapacağım.



    Herkese teşekkürler arkadaşlar.Siz yazılarınzla resmen beni tarif ettiniz.BEn ne hale gelmişimde haberim yokmuş.Hayır o değil saçım nasıl beyazlamadı onu anlamadım.Genelde stresten saç beyazlar ama bende o yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 11 Şubat 2012; 19:44:42 >




  • arkadaş yufka yürekli misin nesin :) yanlış anlama kötü manada demiyorum ama ben şimdi yazılarından fena bir insan olmadığını düşünsem de gene de aklımda şüphe var acaba doğru mu diye. sen ise ilişkindeki kıza karşı bu mantıklı durumu yitirmişsin, tek bir gözle bakıyorsun ona. sana şunu söyleyim, aynı durumda sen olsan %90 o kişi sana aynı merhameti göstermeyecek. çünkü vicdan ve merhamet empati gerektirir. karşındakinin ne hissettiğini düşünmeyi gerektirir. bu kız senin bu kötü durumunu illa görüyordur ama benim anladığım kadarıyla görmezden geliyor.

    zamanında benim adımı koluna jiletle yazan böyle sorunlu bir kız arkadaşım vardı, onun iyiliği için uğraşıyordum hep ama o benden sonra başkasını bulunca benim kötü anımda benimle bir saatliğine buluşmadı bile. bence senin için vicdan yapmayan kıza sen hiç yapma.

    bir de senin hiç arkadaşın yok mu bunları anlatacak? psikoloğu falan salla, zaten gitceğini de hiç sanmıyorum :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Odysseus348

    arkadaş yufka yürekli misin nesin :) yanlış anlama kötü manada demiyorum ama ben şimdi yazılarından fena bir insan olmadığını düşünsem de gene de aklımda şüphe var acaba doğru mu diye. sen ise ilişkindeki kıza karşı bu mantıklı durumu yitirmişsin, tek bir gözle bakıyorsun ona. sana şunu söyleyim, aynı durumda sen olsan %90 o kişi sana aynı merhameti göstermeyecek. çünkü vicdan ve merhamet empati gerektirir. karşındakinin ne hissettiğini düşünmeyi gerektirir. bu kız senin bu kötü durumunu illa görüyordur ama benim anladığım kadarıyla görmezden geliyor.

    zamanında benim adımı koluna jiletle yazan böyle sorunlu bir kız arkadaşım vardı, onun iyiliği için uğraşıyordum hep ama o benden sonra başkasını bulunca benim kötü anımda benimle bir saatliğine buluşmadı bile. bence senin için vicdan yapmayan kıza sen hiç yapma.

    bir de senin hiç arkadaşın yok mu bunları anlatacak? psikoloğu falan salla, zaten gitceğini de hiç sanmıyorum :)



    Arkadaştan bol ne var :) ama anlatamıyorum işte sorunlarımı.İçe dönüğüz işte yapamıyoruz.Asılkonu kız mevzusu değil zaten.Durumum oYaşadığım sorun araba kullanışımı da o konuyuda etkiliyor.Emin olabilirsin doktora gideceğimden.BÖyle yaşanmaz.Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.




  • Aşırı sevinçliyken ve aşırı stresliyken direksiyona oturmak tehlikelidir. Zihniniz rahatlayıncaya kadar kullanmamak daha iyi olacaktır.
  • doktora git, altta organik bir neden olup olmadığı araştırılsın(tirod fonksiyon testi...vs),
    bir neden bulunamazsa psikolojiye bağlansın.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.