Şimdi Ara

Dikkat dolandırıcı ! Sahibinden uyanık satıcı . Dacia duster 4x4 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Peşin hükümlü olmayın. Vatandaş aracın üzerinde kredi borcu olduğu için onu temizleyip satış vermek için istemiş.
    Bu işin yöntemi, bankaya birlikte gidilir. Bankadan borç miktarı öğrenilip, aranızda sözleşme yapılır. Önce birlikte banka borcu kapatılır, sonra notere gidilip satış alınır.

    Eğer kendinize güvenmiyorsanız bu tarz işlere hiç yanaşmayın. Ben olsam eğer araç piyasa şartlarına göre uygun ise girerim. Ama zaten diğerleri ile aynı şartlar da ve hiçbir avantajı yok ise, sırf vakit kaybetmemek için uğraşmam.
  • arabanın borcu olabilir, ipoteği-rehni olabilir, satıcı sizden kaporo da isteyebilir..

    araba almadan biraz konuşup adamın yerini yurdunu, ağzının söylediğini bir ölçüp tartmak lazım..

    telefondan aramak araba satılıp alınmaz..

    öyle bir millet olduk ki babamızın oğluna zerre güvenmiyoruz, e bu koşullarda da herkese "üçkağıtçı" yaftası yapıştırılıyor..
  • 4 yada 5 kez kredili aracımı sattım. Alıcı geldi parasını verdi , borcumu gözünün önünde yatırdım. Rehinin kalkması için gözünün önünde telefon açtım, o sırada 1-2 saat zaman gerekli , alıcıya yemek ısmarladım , çayını içirdim ardından rehin kalktıktan sonra notere gittim satışını verdim.
    Burdaki liseli çocuklara kalsa ne araba satılır ne araba alınır.
  • Uzak durun kardeşim bu tür ticaretten.

    Alırken de satarken de öyle fırıldaklar var ki, ite kaka aldığınız arabayı elinizden alırlar, akşama da gider pavyonda çatır çatır yerler.

    Uzak durun...
  • Arkadaş bence de dolandırılmaktan son anda kurtulmuş. bence şüpheli noktalar var , satıcının malum siteye üyelik tarihi MART -2017 / doğadaki fotolarla , diğer fotolar bence aynı araca ait değil . ilk iki foto haricindeki fotolar bir galericinin ilanından kopyalanmış ve kesilerek dükkan adı falan görülmemesi için bilerek daraltılmış gibi fotolar . doğadaki aracın sağ ön çamurluk değişmiş, galeri önündeki fotolarda yok böyle bir şey , galerilerin önündeki fotolardan birinde aracın beyaz anteni var , diğerlerinde yok bu anten , satıcı aynı zamanda başka bir ilanında arsa da satıyor . yani büyük ihtimalle al/sat çı. (eğer bu mallar ona aitse oda ) bu kadar şüphenin üstüne bende bankadaki haczi kaldırıcam dediği için 35,000 tl vermem .bunu alamayınca bari kaparo ver diyene kaporayı hiç vermem. (başka araba mı yok )
  • direk dolandırıcı demek ağır olmuş, bilemezsin. ama yine de düz yol varken patikaya girmeye gerek yok. ben böyle bir aracı almazdım. ne gerek var uğraşmaya.
  • Sözleşme yapılıyor öyle bir ihtimal yok diyorum hala adam kaçsa maçsa diyorsunuz Bir bankaya gidip bu işler nasıl yapılıyor sorun anlatsınlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dikkat dolandırıcı ! Sahibinden uyanık satıcı . Dacia duster 4x4

    Nur yuzlu bir adam tipi var. Nasıl böyle bir kanıya vardınız? Bankada borcu kapatırken senet ve kimlik fotokopisi alınabilir kendisinden. Noter satışından sonra belgeler yırtılıp atılır. bu kadar kolay.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan3156 -- 9 Mart 2017; 11:18:33 >
  • Arabayı alırsınız almazsınız, güvenirsiniz güvenmezsiniz, bankaya gider borcunu kapatırsınız kapatmazsınız bunlar sizin sorununuz. Araç üzerinde 35.000 TL ipotek varsa ve adamın aracı satması gerekiyorsa borç alacak kimsesi de yoksa ne yapması gerekiyor. İlanı vermiş güvenen birisini arıyor olabilir. Dolandırıcı yaftası yapıştırmak bu kadar kolay olmamalı.

    Bende zamanında aracımı satacağım zaman aynı yönteme başvurdum. Güvenen bir alıcı da buldum ama sonrasında fiyatta anlaşamadık ve ben başka şekilde rehini kaldırıp satmıştım.
  • "Ey iman edenler! Zannın çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerinizi arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyicidir. " (Hucurat Suresi 12)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyazakbil

    Arkadaş bence de dolandırılmaktan son anda kurtulmuş. bence şüpheli noktalar var , satıcının malum siteye üyelik tarihi MART -2017 / doğadaki fotolarla , diğer fotolar bence aynı araca ait değil . ilk iki foto haricindeki fotolar bir galericinin ilanından kopyalanmış ve kesilerek dükkan adı falan görülmemesi için bilerek daraltılmış gibi fotolar . doğadaki aracın sağ ön çamurluk değişmiş, galeri önündeki fotolarda yok böyle bir şey , galerilerin önündeki fotolardan birinde aracın beyaz anteni var , diğerlerinde yok bu anten , satıcı aynı zamanda başka bir ilanında arsa da satıyor . yani büyük ihtimalle al/sat çı. (eğer bu mallar ona aitse oda ) bu kadar şüphenin üstüne bende bankadaki haczi kaldırıcam dediği için 35,000 tl vermem .bunu alamayınca bari kaparo ver diyene kaporayı hiç vermem. (başka araba mı yok )



    Ya herseyi anladimda fotograftan camurlugun degistigini nasil anladin? Civatalarina mi baktin micron mu olctun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • acımayın abi kimseye boşver git borcu olmayan birisinden al arabanı böyle riskli şeylerle kafa ağrıtmaya deymez.
  • Bu tip satışlarda birbirine güvenip sorunsuz alışveriş yapanlar olmakla birlikte genellikle sonuç sıkıntılı bi hal alıyor Tanımadığınız birisinin borcunu kapatmak çok riskli bir işlem Ben bu tür konuşma geçtiği an teşekkür edip kapatıyorum İnsanın aklına hayaline gelmeyecek yöntemlerle dolandırıldığı durumlar varken bile bile lades olmak istemem Alacağım araç kesinlikle borçsuz olmalı Notere gittikten sonra da belki başka borçları da çıkabilir Önceden e-devlet ten araç sorgusu yapılıp iyi kötü bir bilgi ediniliyordu ama şimdi o işlem de kaldırıldı

    Kapora isteme konusunu normal buluyorum ama kesinlikle adı konulacak kadar olmalı Kayınbiladere araç alırken ki 7 yıl oldu araç 18.000 tl idi satıcı 5.000 den aşağı kapora kabul etmem dedi Araca pazar öğleden sonra baktık pazartesi sabah alım satım yapacaktık Şimdi buna kapora demem dolandırıcılık niyeti derim
  • Bu kafa oldukça daha çok kişi dolandirilir.Bana ne kardeşim adamin borcundan harcindan.Kapat sin kredisini öyle satsin.Gecen sene benimde basima geldi boyle bir şey Ankaraya kalkip gittik araç almak için adam telefonda söylememişti aracin kredili olduğunu gidince başladı Yok krediyi kapat hemen satisi yapalim filan.Araçta eşinin adinaymis.Almaktan vaz geçtim.Ben ayni durumda olsam hem borcumu kapat ataci al diyemem.Bu tarz işlere girip sonra forumda dolandirildim diye kimse dert yanmasin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Du Hast D kullanıcısına yanıt
    haklısınız aslında --boyalı --yazacaktım . ama sabah sabah aklımdakini farklı yazmışım.
  • ATİLLA ASLAN VE VEYSEL ASLAN kaporo dolandırıcılığı yapıyor.Ankarada Keçiören’de ve Kırşehirli olduklarını söylüyorlar.Sahibi sitesinden kesinlikle bu kişilerden alışveriş yapmayın.Ben yandım siz yanmayın.Tüm telefonlarımı engelledi bir aydır paramı almak için uğraşıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GuitarxtanbuL

    quote:

    Orijinalden alıntı: aaguler

    Borcunu kapatacağı bankadan yazı alıp parayı verebilirsin, o yazı da bankanın borcu kapatarak araç rehinini kaldıracağını taahhüt eder.

    Aynen öyle paraya "Shell" koyma diyorlar aracı aldığın an para araç sahibine geçiyor almazsanız sizde kalıyor

    Alıntıları Göster
    kardesım o "opet" olabilir mi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: antrepocu

    kardesım o "opet" olabilir mi

    BP de olabilir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.