Şimdi Ara

DH ismet özel takipçileri!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İstiklal Marşı Derneği'nin Diline Doladığıdır PDF Yazdır e-Posta




    İSTİKLÂL MARŞI DERNEĞİ’NİN DİLİNE DOLADIĞIDIR.

    (Bu başlık altındaki sözler, kuruluşundan bu yana derneğimizin çatısı altında zikredilen / zikredilmekte olan ve İstiklal Marşı Derneği'nin kendine mahsus duruşunu, niçin son ocak olduğunu sarahate kavuşturan ifadelerden seçilmiştir.)

    "Türkiye'de insan olmanın, insanın şerefini temsil etmenin bir yolunu bulmamız gerekiyor. Bu gerekliliği yerine getirmek için İstiklâl Marşı'nın 41 mısraında çok kolay nefes alabileceğimiz bir alan buluyoruz. Millet varlığı adına her şeyin yok olması tehlikesi karşısında, her şey yok olsa bile 'sen şuradan var olabilirsin' diyen bir beyanla mücehheziz."

    &

    "Bizim nerede olduğumuz ne için olduğumuzla birebir irtibatlıdır. Dünyada iken aşağıda bir yerdeyiz. O halde 'niçin buradayız' diye sorduğumuzda bunun bir tek cevabı olabilir: 'Yükselmek için'. Düşük biri olmanın gereğini yerine getirmek için, daha aşağısı için gelmiş olamayız. Yani biz dünyaya cehenneme gitmenin yolunu bulmak için gelmedik."

    &

    "İstiklâl Marşı Derneği üyeleri olarak yerimizi -Rasûlullah'ın emrine uyarak, ne pahasına olursa olsun, yerlerini terk etmeyen- Uhud okçularının yeri olarak görüyoruz."

    &

    "Hayat tasarruf edilemez. Ama hayatımızı ya sarf veya israf ederiz. İstiklâl Marşı Derneği kurulana kadar biz hayatımızın israf edildiğine yanıp yakılan insanlardık. Şimdi önümüzde hayatımızın sarf edilebileceği bir yol görünüyor. İstiklâl Marşı Derneği'ni, intisabı sadakası verilmiş olanlara nasip olan cemiyet olarak görüyoruz.”

    &

    "Ömrünü Türkiye'de tüketen insanlara vebayla kolera arasında tercih şartı getirdiler. Türkiye'de yaşıyorsan sıhhat yolunda bir tercih yapamıyorsun. Hep vebayı isteyenlerle kolerayı isteyenler aralarında tartışıp duruyor. İstiklâl Marşı Derneği bir sıhhat imkânı olarak doğdu."

    &

    "İstiklal Marşı Türk milletinin tarihten silinişi karşısında bir duruş ve bir ısrardır. İstiklâl Marşı atlanarak Türkiye hakkında hiçbir iyi şey düşünülemez. İstiklâl Marşı'nı atlayan herkes Türkiye hakkında kötü bir şey düşünüyordur."

    &

    "Nasıl Türk toprakları İstiklâl Harbi ile kâfirlerden kaçırılmış topraklar ise, İstiklâl Marşı da kâfirlerden kaçırılmış bir metindir. Cumhuriyet Türkiye'si bu gözü pek tutumun bir neticesidir."

    &

    "İstiklâl Marşı'nın Cumhuriyet rejimine bir borcu yoktur; oysa Türkiye Cumhuriyeti hem varlığını, hem de istiklâl hakkını İstiklâl Marşı'na borçludur."

    &

    "Türkiye hiçbir meselesini, trafik meselesi de dâhil olmak üzere, millî mutabakat temin etmeden çözemez. Biz İstiklâl Marşı’mızı millî mutabakat metnimiz olarak görüyoruz."

    &

    "İstiklâl Marşı, 'eğer Müslüman vasıflarına sadık kalırsa, Türk milleti tarihten silinmeyecek' diyor. Biz, 'ideolojimiz İstiklâl Marşı'nın ideolojisidir' diyor ve sual ediyoruz: 'Seninki ne? "

    &

    "İstiklâl Marşı'nı kendine talimat kabul eden insanlar kâfirlerin Müslümanlar için hazırladıkları tuzaktan beri olurlar. İstiklâl Marşı, dünyada İslâm davasının omurgasıdır."

    &

    "İstiklâl Harbi, ‘bize Tanzimat’ta yutturulan, gayri müslimlerle eşit olma dolmasını kusuyoruz, biz gayri müslimlere olan üstünlüğümüzü alenen gösterip tekrar dünyaya kabul ettirmek istiyoruz' diyen insanların başarısıdır."

    &

    "Türkiye'de İstiklâl Harbi'nin intikamını almak isteyenler ve İstiklâl Harbi'nin kaymağını yiyenler; ya da hainler ve gafiller diye iki tip insandan bahsedebiliriz. 'Başka insanlar da yaşıyor bu ülkede' diyebilmek için İstiklâl Marşı Derneği'ni kurduk. Biz İstiklâl Harbi'nin kazancının ileri götürülemeyişinden şikâyet edenleriz."

    &

    "Türkiye'de, İstiklâl Harbi’ni kaybedenler bir an pes etmedi, İstiklâl Harbi’ni kazananlar bir an söz sahibi olmadı."

    &

    "Bugün geldiğimiz noktada, İstiklâl Harbi'nin mağlupları, İstiklâl Harbi'nin kazanılmış olmasının pişmanlıkla anılmasına sebep olacak bir süreci başlattı."

    &

    "Bizim 'hak' konusunda kâfirlerin asla sarsamayacağı bir fikrimiz olmalı. 'Hak' hiçbir zaman dünyevî teçhizat değildir. 'Hak' uhrevî bir silahtır. Hakkın olduğu için mücehhez olmazsın; ama haklı olmaktan dolayı muarızlarını geriletecek bir gücü elinde bulunduruyorsun demektir."

    &

    "Hiçbir zaman haklı bir hareketin büyük sayıda destekçisi olmayacaktır. Senin ısrarcı oluşun, senin kavi oluşun konusunda bir genel anlayış uyandırabilirsen o zaman seni doğrudan desteklemeyeceklerdir ama senin muvaffak olacağın gün için de hazırlık yapacaklardır. Mühim olan belli sayıda insanların kendi zihni yeteneklerini esas alarak haklılıklarına sahip çıkmalarıdır."

    &

    "Sâlih olmakla güzel olmak aynı şeydir; bizim, estetikten başka bir derdimiz yok. Biz sadece güzel görünmek, ama göründüğümüzün hakkını vermek istiyoruz. Biz kendimizin fark edilmesini ancak çirkinliği düşman saydığımız, gâvur saydığımız ölçüde sağlayabiliriz. Çirkinler bizim karşımızda olacak ve biz çirkinlerin çirkinliğini gösterdiğimiz kadar birilerinin gözüne olduğumuz şekilde görüneceğiz "

    devamı...
    http://www.istiklalmarsidernegi.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=293&Itemid=12







  • Dilin kemiği olması dileğiyle...
  • sadece şiir yazsa iyi olacak
  • ismet özeli herkes anlayamaz.kapasite lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berezilya

    ismet özeli herkes anlayamaz.kapasite lazım.

    habertürkteki programda takındığı hakaretamiz tavır çok çirkindi.
    böyle düşündüğüm için kapasitesiz miyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emredici


    quote:

    Orijinalden alıntı: berezilya

    ismet özeli herkes anlayamaz.kapasite lazım.

    habertürkteki programda takındığı hakaretamiz tavır çok çirkindi.
    böyle düşündüğüm için kapasitesiz miyim?


    size göre çirkin olabilir.insanları ılımlılaştırdılar.yutmak sömürmek için.anlamak kapasite ve uğraş işidir.kitaplarını okusanda kapasite yoksa anlayamazsın.çünkü bu eğitim sistemi insanları belli şeylere şartlandırıyor.onlara aykırı birşey duyduğu zamanda tepki veriyor.ismet özel ezber bozuyor.
  • "sadece şiir yazsa iyi olacak."

    Murat Bardakçı da İsmet Özel'i benzer şekilde tenkit etmişti. İsmet Özel şu mealde bir cevap verdi:

    Bir şairin "şiiri düşüncesinden daha yukarıda olmaz, düşüncesi de şiirinden daha aşağıda olmaz böyle saçma şey olur mu? Bir adam bir yerlerde saçmalıyor bir yerlerde adam gibi laflar söylüyor. Şizofren mi bu adam?"
  • Ya allah aşkına antropolojiden zerre kadar anlamayıp, daha milletin ne olduğunu bilmeden gelip Türkler hakkında yorum yaparsa tabi işi bilen biri de sen iyi olduğun işle edebiyatla uğraş der. O yüzden kimse bence Özel'i savunmasın...
  • Konu habertürkteki konuşmasına gelince takındığı tavır nedeni ile kendisinden soğudum.Çok katı düşünceli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.