Şimdi Ara

DH Body Builders / 139 Kişi OLDUK! (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
730
Cevap
6
Favori
61.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oznky1995

    beyler bnm vucud var dumbelll çalısıyorm ama bnm kollar iyi fln ama göğüsde yağ var nası eritebilirm bide

    ?????????
  • yaş 16 göğüs 30kg 3x15 önkolb 8kg 3x15 triceps yatarak 8kg 3x15 yapıyorum sizce güçlümüyüm
  • @NoobDotacı Dumbell Press şu şekilde,
     DH Body Builders / 139 Kişi OLDUK!



    Onun dışında dediğin gibi omuzu biraz daha düşük ağırlıklarla çalışman gerekiyor.
  • Beyler el bandajı kullanan var mı ağırlık eldiveninin içinden ?
    Önerir misiniz ?
  • fitness ile body nin farkı nedir acaba ? bilmediğimden soruyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shevchenko38

    fitness ile body nin farkı nedir acaba ? bilmediğimden soruyorum.


    Daha önce cevaplamıştım :
    quote:


    Fitness ve bodybuilding aynı şeydir. fitnesta da BB de olduğu gibi kilo ve boy sikletleri vardır. ikisinin farkı fitness da yarışmada iken müzikli kareografini jimnastik hareketleri, amuda kalkmak, bacaklar havada şınav çekmek gibi şeylerden oluşturursun bodybuilding de ise sadece poz verirsin. Zaten bir vücutçu eğer biraz dövüş sporları veya jimnastikle ilgilenmişse kilo sınırına ulaşmadan önce fitness da yarışmaya başlar. Geçtiğimiz nisan türkiye şampiyonası ve milli takım seçmeleri yapıldı resimlerini bulabilirsen görebilirsin.
    mesela bu bayanların 2009 fitness şampiyonu:
    http://www.ifbb.com/images/Como09/_DSC1079.JPG
    http://www.ifbb.com/images/Como09/_DSC0886.JPG
    Erkekleri hiç görmeyin derim vücutçudan farkları yoktur.


    Aralarında ki temel fark fitnes esneklik , çeviklik ve kas kütlesini kapsar vücut geliştirme kas kütlesi , simetri ve yağsız bir vücut oluşturma temellidir. Fitness artık profesyonel anlamda kadınlar tarafından tercih ediliyor ve yarışmalar düzenleniyor.




  • arkadaşlar bi sorum olucak, omuz genişletmek için ev ortamında ne tür çalışma yapılabilir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: audiocu

    arkadaşlar bi sorum olucak, omuz genişletmek için ev ortamında ne tür çalışma yapılabilir?

    +1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: audiocu

    arkadaşlar bi sorum olucak, omuz genişletmek için ev ortamında ne tür çalışma yapılabilir?


    Lateral Raise
    Upright Row
    Shoulder Press


    Bu hareketleri dumbell ile yapabilirsiniz evde.
  • Ne yazıkki vücudun çatısı dediğimiz omuz genişliği tamamen genetiktir kemikler genişleyemediği için omuz genişliğinizde değişmez ama omuzları dar olanların kemik yapıları ince olduğu için leğen kemiğide ufak olur yani belleri ince olur. Kas oranınız arttıkca yağ oranınız düştükce beliniz incelicektir ve vücudunuz V görüntüsünü aynı geniş omuzluların olduğu gibi alıcaktır. Size en iyi örnek olarak Arnold Shwarzenegger in elinden mr.olympia lığı alan Frank Zane dir resimlerine bakabilirsiniz kendisi ince kemikli olup Kilosuda bir hayli düşüktür. Fakat ince kemiklilerde olan estetik avantajı sayesinde çok iyi bir vücudu vardır. Örneğin Vücut geliştirme kategorisinde kalın kemikliler avantajlıyken, Klasik vücut geliştirmede ince kemikli olmak avantajlıdır çünkü estetik ön plandadır Ha bütün bunları söyledim ama omuzlar hiçmi genişlemez ölçü olarak kas olarak omuzlarınız bombeleşip büyüdüğü için ve beliniz inceldiği için tabikide daha geniş olur fakat asıl olan omuzdan omuza kemik uzunluğu açılmaz.




  • Merhaba arkadaşlar spora başlayalı 2 hafta oldu. 188 boy ve 95 kg'yim.Spora başlama nedenim öncelikle Bel Göbek G.t Basen bölgelerimi inceltmek çünkü vücudumda orantısız olduğunu düşünüyorum.Öncelikle bu bölgeleri en hızlı nasıl eritebilirim neler yapmam neler çalışmam lazım ? Gittiğim spor salonu biraz yetersiz bi yer. Salonda herhangi bi programım yok aslında ama öncelikle 15dk bisiklet ve 15dk orbitrac yapıyorum cardio olarak. koşu bandı yok spor salonunda daha doğrusu var ama onların yürüyüş bandı olduğu ve koşunca bozuldugu söyleniyor bende bu nedenle hiç yürüyüş yapmıyorum ki ztn spora giderken 10-15 dk gibi bi yol yürüyorum.30dk lık cardiodan sonra.gögüs kol bacak diye sırasıyla gidiyorum. genelde 3*12 lik setler yapıyorum cok fazla ağırlığa girmeden. birde solak olmamama rağmen sol tarafımın daha çok geliştiğini hissediyorum bunun mantığını çözemedim anlayan arkadaşlar genel olarak bi değerlendirme yaparsanız sevirim...




  • Geçen sene bb yapıyordum geçen sene yazdan kalma 2 tane fotografım var onları buldum bana ilham getirdi tekrar başlıcam 4-5 aydır yaptığım yok göbeğim filan çıktı

    http://img704.imageshack.us/img704/1394/sdc11366o.jpg

    http://img824.imageshack.us/img824/1230/sdc11367d.jpg

    mekik programım vardı günde 600 tane çekiyordum. Six pack çıkmaya başlamıştı ama yaz oldu memlekete gittim sonra abur cubur filan şimdi işe başladım zaman bulamıyorum cumartesi gününden itibaren başlayacağım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.McManaman -- 16 Aralık 2010; 10:42:02 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: masterfa

    Merhaba arkadaşlar spora başlayalı 2 hafta oldu. 188 boy ve 95 kg'yim.Spora başlama nedenim öncelikle Bel Göbek G.t Basen bölgelerimi inceltmek çünkü vücudumda orantısız olduğunu düşünüyorum.Öncelikle bu bölgeleri en hızlı nasıl eritebilirim neler yapmam neler çalışmam lazım ? Gittiğim spor salonu biraz yetersiz bi yer. Salonda herhangi bi programım yok aslında ama öncelikle 15dk bisiklet ve 15dk orbitrac yapıyorum cardio olarak. koşu bandı yok spor salonunda daha doğrusu var ama onların yürüyüş bandı olduğu ve koşunca bozuldugu söyleniyor bende bu nedenle hiç yürüyüş yapmıyorum ki ztn spora giderken 10-15 dk gibi bi yol yürüyorum.30dk lık cardiodan sonra.gögüs kol bacak diye sırasıyla gidiyorum. genelde 3*12 lik setler yapıyorum cok fazla ağırlığa girmeden. birde solak olmamama rağmen sol tarafımın daha çok geliştiğini hissediyorum bunun mantığını çözemedim anlayan arkadaşlar genel olarak bi değerlendirme yaparsanız sevirim...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: DarkDevil_

    Benim sol kolumdaki pazu çok sönük.Normalindende sönük.Ama sağ kol iyi.Bu ikisini nasıl eşitlerim.


    bu soruyu soran çok oluyor benim gibi. bir forumda bir arkadaşın cevabı beni koparmıştı. sağ elinle asılırsan solun sönük kalır tabi diye =D
  • Sağ kolum sol kolumdan daha büyük ve güçlü..peki, ne yapmalıyım?

    Sag ve sol kol ölçülerim eşit değil. Sol kol ölçüm 40.5 cm sag kol ölçüm 41.5 cm..bakıldıgında, bu fark belli olmuyor; ama eksikliği hissediyorum ve bu durum beni gerçekten sinirlendiriyor..üstelik, sağ kolum sol kolumdan daha damarlı ve sol kolum birazcık daha güçlü görünüyor..herhangi bir biceps egzersizinde son 2 tekrarda sag kolum rahatlıkla yapabilirken, sol kolumdan aynı gücü alamıyorum..biceps egzersizlerinde one barbell, çift ve tek kolla yapılan dumbell egzersizleri, triceps antrenmanında daima çift kolla çalışırım..bu dengesizlik hakkında ne yapabilirim?..

    Yanıt;

    Evet, bu düzeltilebilecek bir sorun..öncelikle, kollarınızın eşit olmaması gayet normal…tek kolun daha büyük olması bu sporda cogu insanın yaşadıgı ortak bir durum olup, ve her iki kolu eşit olan insanlardan sayıca cok daha fazladır..%100 lük bir eşitlik, iki kolunu da aynı güçte ve yetenekte kullanabilen insanlarda ortak olarak görülür.

    Kolları dengelemek için en iyi yöntem dumbella yapılan egzersiz çalışmaları ve tek kolla yapılan çalışma şekilleridir.

    Tek kol dumbella, kablo ile ve tek kol Hammer Strength iso-lateral aletindeki gibi makine çalışmasıyapılan antrenman şekli yapılabilir..salonlardaki en bilinen makinelerde çift kolla çalışmak yerine tek kolla çalışma sistemi de ugulayabilirsiniz.

    Biceps üzerinde ciddi bir gelişme istiyorsanız, omuz, göğüs, sırt,triceps, biceps, hatta önkol gibi üst vücudu kapsayan bölgelerde agırlıklı olarak, dumbell ve tek kola yönelik çalışmalar yapmalısınız.

    Örnek;


    BICEPS(Pazu)
    One arm dumbbell preacher curls
    Dumbbell concentration curls
    One arm standing or seated dumbbell curls
    Alternating dumbbell curls
    One arm Cable curls

    TRICEPS(Arka Kol)
    One arm overhead tricep extension
    One arm lying tricep extension
    Alternating two dumbbell lying extensions
    One arm cable pushdowns
    Dumbbell Kickbacks

    BACK(Sırt-Kanat)
    One arm dumbbell rows
    One arm cable rows
    One arm pulldowns
    Hammer Strength isolateral row
    Hammer strength isolateral pulldown

    CHEST(Göğüs)
    One arm Dumbbell bench presses
    One arm machine presses
    One arm cable flyes
    Hammer strength unilateral presses
    Alternating dumbbell bench presses

    SHOULDERS(Omuz)
    One arm dumbbell press
    Alternating dumbbell presses
    One arm Lateral raises
    One arm cable lateral raises
    Hammer Strength Isolateral shoulder presses.

    Tek kolla yapılan tüm egzersizleri antrenman programınızda yapmak zorunda değilsiniz..tek kolla yapılan egzersizlerden başka birşey yapmamak boşa zaman gecirmek olabilir..sag ve sol kol orantısını yakalamak için, genellikle dumbell agırlıklı bir çalışma sistemini uygulayın çünkü her kol eşit ve bagımsız bir şekilde çalışmak zorunda…Alternating dumbbell egzersizleri bu konuda da işinize yarayacaktır.

    Eger, egzersizlerinizin cogunu dumbellarla veya bazı tek kolla yapılan hareketlere yer veren bir çalışma sistemini uygularsanız, kısa zaman içerisinde kollarınızın hem hacim, hem güç konusunda ne kadar hızlı geliştigini fark edeceksiniz.

    Kaslarınızdaki dengeyi saglayana kadar bir süre makinelerden uzak durmaya çalışın…özellikle çift kolla çalışma yapılan makineler(çift kolla seated chest press pulley/cable machine gibi) baskın olan tarafınıza daha fazla görev verecek, bu yüzden çalışmadan eşit şekilde yararlanamayacaksınız, ama dumbell her iki tarafı da zorlayarak eşit şekilde çalışmasını saglar.


    Önemli Uyarı; insanların dengesiz çalışmayla ilgili verdikleri en yaygın tepki, daha geri kalan taraf için fazladan set uygulamalarıdır..Bu hiç iyi bir fikir değil çünkü daha küçük kalan bölge üzerinde overtraining e neden olabilirsiniz ve bunun şöyle bir yan etkisi olabilir; aşırı çalışılan tarafta büyüme durur ya da daha da küçülür..

    Normal bir şekilde yapabileceginiz set çalışması en mantıklısıdır..antrenman şiddetinizi artırın, hacmini değil..

    Sag ve sol kol dengesi kas gelişimi üzerinde bir konu değil…aynı zamanda nörolojik bir konu…sag elinizi kullanan birisiyseniz, doğal olarak beyin, kas baglantı noktalarına sag kolunuzun güçlü olduguna dair sinyaller gönderir…vücut geliştirme egitmeni Vince Gironda günlük yaşamınızda kapı açmak, herhangi bir objeyi kaldırmada, muslugu acıp kapamada ve aklınıza gelen tüm aktivitelerde zayıf olan tarafınızı kullanmanızı öneriyor…böyle yaparak zayıf kalan tarafınızdaki kas gelişiminin daha da hızlanacagını söylüyor.

    Tabi, işin zihinsel boyutu da var; eger yüksek bir zihinsel odaklı bir çalışma sistemini uygular ve zayıf tarafınıza odaklanırsanız beyin ile zayıf tarafınız arasında sinirsel bir baglantı oluşturulup,kas gücü ve hızı olarak size büyük bir fayda saglayıp, kısa zamanda dengeli ölçü alma konusunda size cok yardım edecektir.

    Zihinsel olarak odaklanmakta zorluk çekiyorsanız, sadece hareketleri yavaş yapmaya çalışın, gergin pozisyonda durun..aklınız hep kaslarınızda olsun… Arnold Schwarzenegger bu konudan kendi otobiyografisinde ve eğitim kitaplarında sık sık bahsetmişti.


    Bu tekniklere dürüstce bir yaklaşım getirin ve birkaç ay sonra beni ziyaret edin..%100 başarı yakalayacagınızdan en ufak şüphem bile yok..zayıf tarafınız sonunda güçlü tarfaınız olacak!.

    Kaynak;http://www.ironmagazine.com/viewarticle-958.html

    Çeviri; D.Wolf




  • Hoop geLen war bende geLdım ekLe pls ..
  • Bench Press yapmayınca kendimi kötü hissediyorum

    Beni de ekleyin
  • Ekle benide hocam

    Boy 191 kilo 90 mış daha dün gittiğimde öğrendim Gerçi göstermiyor fazla ama kemiklerm biraz fazla gelişmiş benim :D sizce bu oran iyimi ? Hoca boyun ve kilon iyi diyor. Ama genede ben basenlerden biraz vermem gerektiğini düşünüyorum zaten hocayada söyledim.
  • beyler izmir'de olup fiyatı uygun bir fitness salonu bilen varmı?belediyelerin falan da olabilir.
    bucadayım bu arada.
    geziyorum hepsi aylık 50 lira bakıyorum salona adam mahalle arasında iki tane dambıl la salon açmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sungate

    beyler izmir'de olup fiyatı uygun bir fitness salonu bilen varmı?belediyelerin falan da olabilir.
    bucadayım bu arada.
    geziyorum hepsi aylık 50 lira bakıyorum salona adam mahalle arasında iki tane dambıl la salon açmış.

    aylık bizde de 50 gözüküyor ama peşin verince fiyatı baya aşağı çekiyor hoca 2 aylık 80 3 aylık 100 6 aylık 150
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.