Şimdi Ara

Devletin gözünün önündeki vergiyi almaması.Elden kira verme olayı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
89
Cevap
1
Favori
5.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Her şeyi geçtim arkadaşın bence düşünemediği yer şurası; bu kadar kusursuz denetimin gideri gelirinden daha fazla olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev benim değil mi kime ne ister bedelsiz veririm ister kendim otururum ister boş bırakırım. Almadığım kiranın vergisini alamazsınız tabiki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    Amacını anlayamadım hakikaten arkadaşın ya skdjdj



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi primum non nocere -- 21 Mayıs 2018; 18:5:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelir Vergisi Kanunu gereğince, kira bedelinin hiç olmaması veya düşük olması halinde, “emsal kira bedeli” esas alınıyor. Buna göre;

    -Gayrimenkulün bedelsiz olarak başkalarının kullanımına bırakılması,

    -Kiraya verilen gayrimenkulün kira bedelinin emsal kira bedelinden düşük olması hallerinde emsal kira bedeli esası uygulanıyor.
    Binaların mal sahiplerinin çocuklarının, anne ve babalarının veya kardeşlerinin ikametine tahsis edilmesi durumunda emsal kira uygulanmıyor.



    Ancak, bu kimselerin her birinin ikametine birden fazla konut tahsis edilmişse bu konutların yalnız birisi için emsal kira bedeli hesaplanmaz.



    Örnek olarak, mal sahibi baba, çocuğunun ikametine iki adet gayrimenkul tahsis etmişse sadece bir adet gayrimenkul için emsal kira bedeli hesaplanmayıp diğeri için emsal kira bedeli hesaplanacaktır.


    http://emlakansiklopedisi.com/wiki/evimde-cocugum-oturuyor-kira-vergisi-odeyecek-miyim

    O kadar basit değil o işler onu anlatmaya çalışıyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: primum non nocere

    Amacını anlayamadım hakikaten arkadaşın ya skdjdj
    Niyeti kötü o kadar şey yazdık hala aynı şeyleri sayıklıyor. He kardeş he bomboş daireye kira vergisi vericem aynen bir akıllı sizsiniz zaten bu dünyada. Her dairesi olan kiracı tutmak zorunda değil o dairede. Konuyu açanın niyetinin farklı olduğuna kesin kanaat getirdim şu an.
  • Ben de bilmeden etmeden bu öz güveninizi anlamıyorum


    Akrabaya ücretsiz kullandırılan evlere kira vergisi cezası


    Maliye, akraba ve tanıdıkların ücretsiz kullanımına bırakılan ev ve iş yerleri için vergi beyanı yapılamaması durumunda ceza uygulayacak.


    BEDELSİZ TAHSİS EDİLEBİLİR
    Şimdiye kadar yoktu ama artık vergi gelirlerini artırmak için sıra eş, dost, akrabaya ücretsiz kullandırılan evlere bile geldi. Yasaya göre de sahip olduğumuz binamızı, çocuklarımıza, anne ve babamıza veya kardeşlerimize ikamet olarak kullanılmak şartıyla bedelsiz tahsis edebiliriz.

    Bunların dışındaki akrabalarımızın, tanıdıklarımızın ücretsiz kullanımına bıraktığımız ev ve işyerleri için vergi vermemiz gerekiyor. Habertürk'ün haberine göre, kayınpeder resort da bunun içine giriyor. Size acıyıp yazlık evinde konaklatan kayınpederin kira geliri elde ettiğine dair beyanname verip vergisini ödemesi gerekiyor.

    Üstelik kayınpederin sizinle aynı evde kalması da bu durumu terse çevirmiyor. Eğer kayınpederin kaldığı yer ikametgâhı değil yazlığı ise sizden kira alıyormuş gibi gelir beyan etmek zorunda.

    EMSAL KİRA BEDELİ
    Diyebilirsiniz ki, benden para almayan kayınpeder hangi tutar üzerinden vergi ödeyecek? Bu tip durumlarda emsal kira bedeli uygulaması yapılıyor. Evin bedelsiz olarak başkalarının kullanımına bırakılması, kira bedelinin emsal kira bedelinden düşük olması hallerinde emsal kira bedeli esası uygulanıyor.

    Emsal kira bedeli, varsa yetkili özel makamlarca veya mahkemelerce saptanmış kira bedeli olabiliyor. Kira tespiti yapılmamışsa emsal kira bedeli, emlak vergisi değerinin yüzde 5'i oluyor.

    Diyelim ki kayınpederinizin evinde 6 ay kaldınız ve evin emsal kira bedeli göz önüne alınarak hesaplanan 6 aylık kira bu yılki istisna tutarı olan 3 bin 300 lirayı geçiyor. O halde kayınpederiniz yaptığı iyiliğin karşılığında ek olarak vergi de ödemek zorunda.

    ÇOCUĞU OLSA DA VERGİSİ VAR
    Sadece damatlar için değil yazlık sahibinin çocuğu olsanız bile anne babanız vergi ödemek zorunda kalabilir. Eğer babanızın İstanbul'daki bir evinde kalıp ardından Muğla'daki yazlığını da örneğin 6 ay kullanıyorsanız o zaman aşağıda belirtilen şartlara dikkat etmeniz gerekiyor.




  • Tamam peki, çıkardığımız pisliğin de vergisini verelim o zaman. (siz anladınız)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    Ya ne biliyorsun da böyle bilmiş bilmiş konuşuyorsun Emsal Kira Bedeli diye bir şey var.Bir halt bildiğin yok bık bık konuşuyorsun

    http://www.hurriyet.com.tr/kira-geliri-evin-degerinin-yuzde-5-inden-az-olamiyor-25871845
  • Konuyu değiştirmeyin.Ben versin vermesin demiyorum devlet ev benim 1000 tane evim var istediğime veririm istemiyorsam da boş tutarım demenize izin veriyor muymuş?Bilmeden kendi mantığınıza göre insanları yargılıyorsunuz sonra da bence bu kira haksız deyip geçiştirmeye çalışıyorsunuz.Erdemli biri bilmiyordum özür dilerim der.Sonrasında sabaha kadar saçma olduğunu konuşalım ama ilk önce nedir bunun kafası dediğiniz biri haklı çıkınca ona hakkını verin
  • Haklıymışsınız fakat bunun doğru olduğunu düşünmüyorum.
    edit: yani mantıklı bir uygulama değil kiraya verilmeyen eve kira vergisi ödenmesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi primum non nocere -- 21 Mayıs 2018; 18:25:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben doğru demiyorum zaten ama bizim insanımız o kadar çok vergi kaçırmaya müsait ki belki yine bir şeyin önüne geçmek için yapılmıştır.O kadar derinlemesine bilmiyorum benim derdim teyzesine evini ücretsiz veren değil zaten versin bence de belki teyzesinin durumu yok. Benim derdim o değil.Benim derdim ayda 2000 tl kira geliri alırken bu kişilerin vergi kaçırması
  • Merak etmeyin islerine gelince evinize kadar gelip bakiyorlar kiraci var mi diye.



    Bizim basimiza geldi. Kiradaki eve gelmisler. Ihtirname gonderdiler. Her ay banka kartina yatirildi kira. Devlet banka hesabindan alacagina almisti...



    Tabi 5 yil once...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esnafları halletsinlerde gerisi gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, istanbulda vergi daireleri çalışanları kapı kapı dolaşıp kira kontrolü yapıyorlar. Benim oturduğum daire babamın. Her yıl yada 2 yılda bir kapımı çalıp kiracımısın diye soruyor ve tc kimlik nomu alıp evrak üzerine kayıt edip gidiyorlar. İmkanlar doğrultusunda denetim var tabiki. Ama kuytu köşe yerlerde olmayabilir. Özellikle öğrencilere kiraya verilen yerler mesken olarak görülmeyen yerler ise bunu yapan çok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Equaties kullanıcısına yanıt
    Eğer cezalar ağır olursa ve geçmişe dönük yapılırsa bence çok büyük kazançlar olur

    Mesela 1 milyon vergisi verilmeyen ev var diyelim.

    Hızlı bir taramayla bu 1 milyon evin sahibinin adı ile faturaların adını karşılaştıracak yazılım geliştireceksin(Hatta Tc ile yapacaksın bunu sonuçta herkesin oğlu eşi babası annesi belli sistemde)

    Sistem eğer tapu sahibi ile elektrik su...fatura sahibinin farklı olduğunu tespit ederse zaten bunun kaçarı yok cezayı kesecek.Şu bu deme bahanesi yok bunu sadece oturduğu yerden yapıyor.

    Bir de bunu senelik düşünmeyin

    Diyelim 15 senelik ev olarak düşünün tek bakacak faturalara ve tapu sahibine(Ahmet A.

    Fatura sahipleri

    2018 Mehmet B. Vergi+Ceza

    2017 Mehmet B. Vergi+Ceza+Faiz

    2016 Mehmet B. Vergi+Ceza+Faiz
    .
    .
    .
    .
    2003 Ayşe C. Vergi+Ceza+Faiz

    Böyle böyle bir daireden 15 aylık Kiraya yakın vergi +Ceza + Faiz almış olursun 1 milyon evin de en az %70'i böyle çıkacaktır.Geriye kalanlar da zaten oğluysa kızıysa ya da kendisi oturuyorsa tespit edilir(1 evi geçmemek şartıyla onlara izin var) Geriye kala kala %10 kalır(Onun bile olacağını sanmıyorum) Bunu da zabıtaları yollarsın(Bir işe yaramadıkları için diyorum.) habersiz baskın yapar kapıyı çalar.Sen o evde oturduğunu ispat edersin(Bu özgürlük noktasında çağ dışı gelebilir Amerika'da göçmenlikte çok daha beteri yapılıyor diş fırçasına kadar bakıyorlar)

    Sadece oturduğun yerden elindeki verileri kullanarak bir sürü vergi kazanırsın

    Her şeyi geçtim zarar ediyor diyelim.Devlet zarar edecek ama vergisini veren vatandaşını aptal yerine koydurmayacak o cezaları vergi kaçıranlara kesecek.




  • birber80 kullanıcısına yanıt
    Dediğim kişi İstanbul'un göbeğinde senelerce oturdu hatta bildiğim kadarıyla 8 seneye yakın oturdu ama hep elden verdi.Tüm elektrik su internet faturaları üstüne nüfus kaydı da o dairedeydi yine de kimse gelip kontrol etmedi.Sizin durumunuzda etmesi lazım da bu arkadaşın durumunda kontrole bile gerek yok çünkü 1. dereceden akraba değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogameci

    ortulu odemekten 4 ayda 780.000.000 tl harcanmis, sen elden kira dan bahsediyorsun
    Örtülü ödenek de ne harcanmış siz nerden biliyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhahahaha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rent a car şirketleri arabalarını kiralarken zaten vergi alınıyor. Ama adam arabasını alıp çocuğuna verince vergi alınmıyor ki. Şimdi babam bana araba alsa ve onu ben kullansam devlet rent a car şirketinden, arabayı kiralamasının karşılığında aldığı vergiyi babamdan da mı alacak? Senin verdiğin örneğe göre alıyor olması lazım ama almıyor. Mtv ödeyip geçiyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Örnek vergi tablosu şu şekilde :

    Devletin gözünün önündeki vergiyi almaması.Elden kira verme olayı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmay -- 21 Mayıs 2018; 19:31:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.