Şimdi Ara

Devletin gözünün önündeki vergiyi almaması.Elden kira verme olayı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
5.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dostum yanlış anlama

    Bu iş döner dolaşır kiracıdan çıkar yine vatandaştan çıkar

    Adam vergi verecek diye kirayı o oranda yükseltir olan garibana olur

    Garibanın cebinden çıkıp devletin kasasına girecek meblağ aynı oranda o garibana hizmet olarak dönermi , bence dönmez

    Okadar çok düzeltilecek şey varki bu bana göre önemsiz kalıyor

    Bu anlamda demek istedim önemsiz diye

    Edit:imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hdfilmdepo_09 -- 21 Mayıs 2018; 21:52:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hdfilmdepo_09 kullanıcısına yanıt
    Elbette var ama başka şeylerin olması bunu önemsiz yapmıyor.Bu da düzelsin diğer şeyler de

    Ayrıca hiçbir şey olmazsa dürüst insanları ezdirmemek önemli.Bakın şimdi gecekondulara af konuşuluyor.Bu vergi sisteminin ondan ne farkı var?Bir yanda alnının teriyle uğraşarak yasal yollardan ev alanlar diğer yandan araziyi gasp edip yasa dışı olarak bina dikenler.Bu kişilere tapu verilirse dürüst vatandaş aptal yerine konulacaksa burada da kira vergisini veren dürüst vatandaş aptal yerine konulmuş oluyor.Parayı pulu geçtim zorla da olsa dürüst olmayı teşvik etmek yeterli bir neden benim için yoksa çürümüş çalan çırpan bir topluma dönüyoruz.

    Bir de şöyle bir şey var nasıl kaçak elektrikte ödemeyenin yükünü yine dürüstler çekiyor vergi de öyle.Atıyorum herkes kira gelirini verse 1 milyar tl artı vergi doğacak belki öyle olsa Araç vergisi bu kadar yüksek olmayacak gibi.Onlar vergi kaçırarak sonuçta senin sırtına yük oluyor.Hastane mi yapılacak senin paranla yapılıyor okul mu yapılacak senin paranla yapılıyor ama o tüm hizmetleri kullanıyor.Şimdi üst kattan bir komşun gelse kapıyı çalsa açtığında içeri girip bilgisayarının başına otursa ne oluyor kardeşim demez misin?Sonuçta ne o evin alınmasında ne de o bilgisayarın alınmasında beş kuruş etkisi ve doğal olarak hakkı yok ama şuan vergi vermeyenlerin tam olarak yaptığı bu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0985F6AB6 -- 21 Mayıs 2018; 22:4:14 >




  • Etrafımdaki 2 kişi var onlarca evi var, tek kuruş vergi ödemiyor, Babamın 30 yıldır kira vergisi verdiği 3 kuruşluk evini 6 aydır kira alamıyor fakat hukuk mukuk boş, avukat masrafı vb derken devlet korumuyor, alamadığı KİRANIN dahi vergisini ödüyor. Vergi vermeyen acaba hangi partiye laf kondurmuyor, onu da siz bulun,

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Toplanan yıllık kira geliri belirli bir rakamın (galiba 3600tl) altındaysa zaten vergisini de vermiyorsun. Ve yine bildiğim aylık bedel 500 yada 550tlden fazla ise ödemelerin banka aracılığı ile kayıt altına alınması zorunludur.



    Beni en çok üzen benzer bir konu, devlet bu inşaata destek vererek ayağına sıkıyor. Çünkü küçük geneli itibari ile çevremizde gördüğümüz müteahhitler vergiden kaçırmak için gider gösteriyorlar ve duyumlarima göre! Naylon veya şişirilmiş fatura işliyorlar.



    Ayrıca belediyelerin zarar zırt istedikleri paraları anında ve daire başına misliyle yansıtıp millete yüklüyorlar.



    Projelerin ne kadar kontrol edilip uygun yapılabildiği konusuna pek girmeyeyim ne de olsa gösterge ve kontrolünü depremde hep beraber yaşayacağız maalesef. Önceden laz müteahhit derlerdi inanın şimdi laz müteahhit, kurd müteahhit yok, malzemeden çalan calana.



    Diyelim bina yaptı daireleri satacak müşteriye diyelim ki 300 bin TL fiyat çekiyor kredi cekeceksen atıyorum 200bin peşin istiyor ama satış bedelini emsal bedele göre ayarlayıp VERGİDEN CALİYORLAR. Devlet aslında hepsini görüyor ama müteahhitler inşaat sektörü kazansında ev yapsın aman ne olursa olsun ne de olsa vergide usulsüzlük olsa bosver ne olursa olsun sonunda af vara çıkıyor ve yıl veriliyor bunlara.



    Ayrıca çalışan işçilerin hayatları ve emekleri pahasına onlardan da çalınıyor, ya yerli yada daha ucuzu olsun diye Afgan, Türkmen vb kaçak çalıştırılıyor. Kaçak olmayanın da sigortasını adam 20 gün çalıştıysa 3 gün gösteriyor. Çal babam çal, ne de olsa devlet baba destekliyor ölümüne.



    Aslında bu yazdıklarımızın hepsi denetlenebilir ve vergide adalet sağlanabilir ama birilerinin zengin olmasına hep göz yumuluyor, biz çalışanlardan ise daha maaşa cebimize girmeden peşinen kesiliyor.



    Sadece benim bildiklerimi bilin istedim. İstisnalar yok mu? Kesinlikle var ve iyi ki varlar ama istisnalar kaideyi bozmaz derler diyip bitireyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-DBF37AF64

    Peki kiracı ile ev sahibi arasında herhangi bir kişinin üretimi var mı elektrik gibi sizce cidden elektrik ile bu ikisi aynı mı?

    Alıntıları Göster
    Gayette alakalı.



    İnsanları kayıt dışı eknomiye iten sebepler ortadan kaldırılmalı deseniz bir nebze de olsa kabul edilebilir. Ancak kalkıpta burada kayıt dışı ekonomiyi savunmak üzgünüm ama benim için pekte doğru bir bakış açısı değil. Kayıt dışı ekonominin sonuçlarını yazsak buradan köye yol olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yine yalan yanlış bilgiler havada uçuşuyor gayrimenkul sermaye iradi dediğimiz kazanç unsuru gelir vergisi kanunu içinde sayılmış ve vergiye tabi kılınmıştır kira geliri elde edenler belirli hadlerin üstünde geliri olursa bunu beyan edip vergisini ödemek zorundadır kimsenin zoruna gitmesin gelir uzerinden alınan vergilerde itiraz belki oranlara olabilir ama hiç vermemeyi istemek kusura bakmayin ama havasını suyunu kullandığınız bu vatana ihanettir gelirin varsa veriyosun yoksa vermiyorsun ayrıca artan oranli tarife ile cok kazanan cok az kazanan az vergi veriyor siz millet kaçırıyor ben niye vereyim diye kötü ornegi esas alırsanız yok 70li yıllarda soyleydi yok 90li yillarda boyleydi diyerek milleti somurenlerden bi farkınız kalmaz biraz da olmasi gerekeni doğrusunu konuşun kira gelirinde isyerleri icin elden alan da suçludur veren de rakamın önemi yok, meskenlerde 500 tl üstü bankadan verilmesi zorunlu ancak burda veren değil alan suçlu oluyor bunun takibi de oldukça zor vatandaş bilinçli olacak banka hesabi isteyecek oraya yatiracak çevresinde görenler duyanlar ihbar edecek bu gambazcilik değil etik bir görevdir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • steganography kullanıcısına yanıt
    Yo cidden sıkıntı var sizde.Ben savunmuyorum ama bu ülke düzgün bir ticareti olmadığı için üretimi satımı olmadığı için buna ihtiyaç duyuyor.Yoksa ekonomisi daha da kötü olurdu.Sıcak para işleyişi anlıyor musun?

    Elbetteki devlet düzgün üretim yapmalı.Üreticiyi desteklemeli sonra da insaflı vergiler ile halık refahını sağlamalı ama yok yok yok yok bu yok.Ve devlet kayıt dışı ekonominin var olmasını istiyor anladın mı?
  • Vergiyi kiraya kattıklarında oluşabilecek ev tutamama gibi dertlere çare bulunsun, sonra vergileri düşünsünler. Son zamanlarda GSS gibi para kaynağı yaratacak kıl tüy uygulamalar zorla halka dayatılıyor. Her zorunlu (yaşamsal öneme sahip, devlet bekasını ilgilendiren) vergi ödenir ama bazı vergiler gerçekten adil değil ve sınırları zorlayıcı! Devlet kurumları soytarı kaynıyor, Türkiye'nin imajı ve haydut düzeni o kalıbına fazla gelen vergilerine saygı duyulmasını engelliyor...



    Öyle kiracıları oldu ki tanıdıklarımızın, aman yarabbi! Metresler, ajansılar, teröristler, yılansı gece fareleri falan açtırmayın bayramlık ağızları




    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0985F6AB6

    Aklınızda olsun kiracı olarak girdiyseniz faturaları üzerinize almak zorundasınız.Başkasının adına abone gibi gösterip fatura ödemek de suç.

    "Elektrik aboneliğini kendi üzerine almaları zorunluluk olup, uyulmadığı takdirde yaptırım ve cezalarla karşı karşıya kalınabilir. Başka abone adına düzenlenen faturaları ödemek suretiyle elektrik kullanılması, 'usulsüz tüketim' anlamına gelmektedir. Bunun tespiti halinde tüketicinin elektriğinin kesilmesi yanında, kesme-bağlama ücretinin 5 katı tutarında ceza ödemesi söz konusu olacaktır. Bu durum tespit edilmeden önce tüketiciler ilgili tüzel kişilere başvurmalı ve abonelik sözleşmesi yapmalıdır. Abone değilseniz itiraz edemezsiniz. Başvuru tarihinden önceki usulsüz kullanım sebebiyle tüketicilere yaptırım ve ceza uygulanmayacaktır."

    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/tuketicilere-elektrik-aboneligi-uyarisi-27760594
    karadenizde köylerde aboneliklerin büyük çoğunluğu kendi üzerine değil ,zaten çoğu hisseli ve kimse üzerine almadığı için yıllardır devam edip gidiyor
    bizim köy evinin aboneliği nenemin üstüne kendisi yanılmıyorsam 1989 yılında vefat etmişti
    üstelik elektrik sayacı geçtiğimiz yıllarda değiştirildi ve kimsede sormadı abone sahibi kim diye

    işe bak ya usulsüz tüketimmiş ,ne yani kendi üstümüze olsa usullü mü olacak ,farklı ücret mi ödeyeceğiz ?

    sanki ülkede yapılan her şey usullü de bir bu abonelikler usulsüz

    bunlar hep hikaye kim takip ediyor ev sahibinin üzerine mi ,kiracının üzerine mi ?
    adamlar borç ödeniyor mu ona bakıyor

    ha bak ama usullü olanlarda sorun çıkartıyorlar ,misal 16 yıldır kendime ait olan evimde ve kendi yaptığım abonelik olduğu halde tc. numaramda bir sorun var diye faturaya eklemişler

    düzeltmeye gittim bilgisayar başındaki kız düzeltmeyi başaramadı ve bir dilekçe vermeniz lazım dedi
    dilekçe verdim ama bu ay faturanın altında aynı şeyler yazıyor

    ha kira vergisi diyorsan o başka konu




  • demek istedigin sey dogru elbette. ama bundan tek zararli cikacak yine kirada oturanlar olacak. Kiralara zam zam zam zamada zam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev sahibi odemeyi banka araciligiyla bile alsa kira beyannamesinde bulunmadigi surece vergi vermez,devlet de pesine dusmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben eskişehir’de Okurken çok fazla öğrenci bu durum da söz konusu olduğu için devlet memuru evleri dolaşıp kirayı eldenmi bankadan mı olduğunu denetliyorlarmış,bizzat şahit olmuştum kız arkadaşım bankadan demişti aslında ev sahibine çok kıldım ama şikayet etmedim nedense..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben katılıyorum konuyu açan kişiye. Elden kira alanlar nasıl da yazmışlar hemen



    Bunun haricinde sözde milyonlarca kişi asgari ücretle çalışıyor ama öyle değil. Maaşının geri kalanını elden alıyorlar. Yıllardır bu boyle bu ülkede. Zaten o yüzden asgari ücretliden de vergi kesintisi yapılmak zorunda kalınıyor. Yoksa maaslardan vergi alınamayacak çünkü işveren daha az prim yatırmak, işçi de elden biraz daha para alıp maaşını biraz daha yükseltmek için böyle bir katakulle yapıyor. Yasal değil ama yapılıyor ve hiçbir işçi ses çıkarmıyor buna.

    Sözde resmi olarak ülkenin yarısı asgari ücretli çalışıyor görünüyor ama öyle değil işte...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digiogi -- 22 Mayıs 2018; 2:29:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günlük 6000 lira ciro yapan adam, 14 adet fiş kesecek. Vatandaş %15 vergi ödeyecek. İlginç bir ülke.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben devletin nefes vergisini neden almadığını çok merak ediyorum, dakikada 60 desen x60 x24 x30 derken bir ayda 259200 nefes 10kuruş koysan nefes başı devlet kalkinir Amerika oluruz ya da bu fikir tam bir malın aklına gelecek türden,ne dersiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzinde verginin vergisini ödüyoruz ona saysın.

    Bazı vergiler anlamsız geliyor bana.
    Misal 100 birim brüt kazancınız var. Hop gelir vergisi kaldı 80 birim. (Gelir vergisi %25e yuvarlandı)
    Bu 80 birim ile markete girip alışveriş yaptın 67 birim artı kdv şeklinde ödediğin için 67 birimlik harcama yapabiliyosun. (Kdv %18 e göre hesaplandı, oysa harcama sepetimizde bu oran daha yüksektedir)
    Diyelim ki bu aldığın malı şansına 1 kişi üretiyor (1 kişi derken üretim sürecini kastediyorum, üretim sürecine birden fazla şirket dahilse her biri gelir vergisi ekleyecek bir de)
    Bu adam da 67 birime sattığı şeyden gelir vergisi de ödeyecek mecburen. Aslında 55 birim olan malı şirketler gelir vergisi sebebiyle 67 birimden satıyor.

    Yani özetle mevcut sistemde markete girip çıkınca aldığımız malın %80 i kadar vergi ödüyoruz. (Hesaplama vergi/mal ederi 45/55 yani)

    Sonra sen gelmişsin burda “e ama şuram eksik kalmış şuramı da sıkın” diyosun. Kendine zulmü bu kadar içselleştirmiş halk... insaf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinergy -- 22 Mayıs 2018; 6:38:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Vatandaşta kafayı sıyırdı. Adamların doğru dürüst takip etmediği vergi bir tek o var, onu da zorla takip ettireceksiniz, teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş burada bu sistemin böyle devam etmesini ciddi ciddi savunan var.Ya siz ya da aileniz vergi mi kaçırıyor yoksa neden savunuyorsunuz bunu aklım almıyor.Ciddi ciddi ahlak sorununuz var haberiniz olsun.Kaçak elektrik kullananları da savunursunuz yakında.Çünkü hiçbir farkı yok.Bir tarafta dürüst bir şekilde faturasını ödeyen diğer tarafta elektriği kaçak kullanıp ödemeyen var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0985F6AB6 -- 22 Mayıs 2018; 9:13:16 >
  • Ortalık yerlerde böyle konular açıyonuz ondan sonra da vergiyi yapıştırıyorlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.