Şimdi Ara

Deprem masası alınır mı? (EDİT Kendi tasarımımı yaptım) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
12.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • rockandemir84 kullanıcısına yanıt
    Kapsüller var hocam onlardan alabilirsin ama pahalıya kaçar. Kendin yaptırırsan da masa falan yerine küre yaptır daha dayanıklı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rickrick -- 29 Ocak 2020; 0:26:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rickrick kullanıcısına yanıt
    https://www.cnnturk.com/video/dunya/tsunami-icin-kapsul-yaptirdi tsunami için olanı böyle mesela

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam en temizi Çelik kasa yaptır içine GPS falan taktır erzak koy tamamdır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Direk asagi yonde dusecen diye bisey yok ki o yuzden kapali kure en iyisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • altında kalın bir levha olacak vida ile sabitlenmiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rockandemir84

    altında kalın bir levha olacak vida ile sabitlenmiş.
    Yapı çökünce ve sen aşağı doğru bu şeyle hareketlenince içinde bir o yana bir bu yana savrulunca ne olacak.Kendinide otomatik zincirleyeck misin.Vidalandı demişsin ama durum ne olur bilemezsin.Bulunduğun yapı sonunu belirler.Zaten yapılar düzgün olsa şu saçmalıklara gerek kalmaz başta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 29 Ocak 2020; 16:3:38 >
  • onlarıda düşündüm çelik teller ile etrafını ağ gibi öreceğim. içerisini sünger ile kaplayıp çantaları sabitleyeceğim.
    gaz maskem var onu içine koyacağım. be tutunmak için tutamaçlar yapacağım.
    harekete duyarlı pilli ışık sistemi. olacak. şuan deprem testlerini yapmaya çalışıyorum.
  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt
    Hani son dönemde aslında yapılmalı diye düşündüğüm bir olay bu hani kendimce tasarım da düşündüğüm ama hava ihtiyacını giderebilmek çok sıkıntı. Zaten üstüne tonlarca beton düşüyor. Bir de sana bırakılan alan da küçük alırsa nefes almak çok zorlu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Foorkan F kullanıcısına yanıt
    asıl böyle bir kafes olmasa hava alacak yer bulamazsın. Nereye sığınacaksın. bir eşyanın yanına yatman lazım. o da seni bunun kadar korumaz.Gaz maskesi aldım ayrıca en kalitelisinden. toza karşı koruyacaktır.




  • rockandemir84 kullanıcısına yanıt
    Masa taşır zemin taşımazsa pestil olursun...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 60 ton ne ya, en az 1000 ton hatta 4000-5000 ton yük biniyormuş mesela 8-10 katlı binalarda en altta oturana.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rockandemir84

    bunun için çözüm yere dübellenebilir
    Dübellemeden bahsettiğine göre yıkıcı bir depremde altındaki zeminin tek parça halinde kalacağını düşünüyorsan ya çok safsın ya da milletle kafa buluyor olmalısın, biraz marmara depreminde yıkılan binlar ve komple yok olan sokaklara mahallelere ait fotğrafları incelemelisin, fikir sahibi olman açısından aklımda kalan bir örnek; marmara depremi esnasında Gölcükte sitede oturan bir arkadaşım yıkılan evindeki buzdolabının enkazını bitişik bloğun 5. katının enkazı arasında bulmuştu.


    Depremde zemine düz olarak iniş yapacağının hiç bir garantisi yoktur, öreğini verdiğin deprem yatağı ancak azami 2-3 katlı binada zemin katta olman şartıyla sana belki bir ihtimal koruyucu olabilir, ama apartmanın 7. katındaysan ve bina pasta gibi düz veya bi yana çöktüğü zaman kuvvetle muhtemel o yataktaki insanlarda yanlarından dökülüp saçılıp savrulmak suretiyle tonlarca betonun hafriyatın arasına karışacaktır. Ve o 60 tona dayandığını iddia eden alet yukarıdan dik gelen yüke karşı dayanır, hafif eğimli ve açılı olarak gelen 100 lerce tonluk agırlık o aletin yan direklerini gayet güzel eğip büküp adeta tost makinesi gibi iki yüzeyinin öpüşmesine bile yol açabilir.

    Sonuçta her açıdan gelebilecek yüke karşı seni ancak kürevi veya en azından silindirik, kaliteli alaşımlı çelikten kapsül/hücre çeklinde bir tasarım maksimum koruma sağlayabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurs@tz -- 28 Mayıs 2020; 15:46:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica

    6-7 saniye olduguna dair kaynak var mi? Bilmedigimden soruyorum.

    Alıntıları Göster
    Marmara deperminde Gölcük bölgesinde fay hattı üzerindeki pek çok bina depremin ilk 5 saniyesinde yıkıldılar, bu depremi bizzat yaşayanlar, görenler ve eldeki diğer verilerden tespit edilen bir durum, aynısı Çınarcıkta da olmuştu, daha sonraki 7.2 lik Düzce depreminde de ilk 5 saniyede çöken binalardan çokça bahsedildi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

    60 ton ne ya, en az 1000 ton hatta 4000-5000 ton yük biniyormuş mesela 8-10 katlı binalarda en altta oturana.
    Bu arada başarılı bi hort olmuş
  • Arkadaşımız burda bir çözüm bulmaya çalışırken gelen cahil cahil yorumlar gerçekten şu an ülkemizin neden bu durumda olduğunu gösterir nitelikte. Ülke olarak o kadar akıllı insanlara sahip olmamıza rağmen, büyük çoğunluğumuz birşey üretmek veya üretemese bile üreten veya deneyen insanlara en azından yapıcı yönde eleştiri yapıp birşey katmak ve o işin nasıl olabileceğine kafa yormak yerine, o işin nasıl olamayacağını söylemeyi çok seviyoruz. Doğru düzgün fikrini yazıp neden-sonuç ilişkisi kuran kişiler hariç, arkadaşın fikrini küçümseyerek, laubali ve ukalalık yapıp dalga geçercesine yorum yapan, nasıl bunu geliştirebileceği hakkında yazmak yerine saçma sapan deprem sonrasında işe yarayacak şeyleri kullanmasını öneren, nasıl hayatta kalacağını anlatmak yerine nasıl öleceğini söyleyip sırf konuşmak için bomboş konuşan kişilere soruyorum; Eğer cahil değilseniz, ki şüpheliyim, hepiniz arabaya bindiğinizde emniyet kemerlerinizi bağlıyorsunuz değil mi ? Peki emniyet kemerinizi bağlamak sizi ölümsüz mü yapıyor ? Hayır. Aksine emniyet kemeri sıkıştığı ve bu yüzden açamadığı için arabasında yanıp veya suya düştükten sonra boğulup ölen bir çok insan oluyor. Peki bu bizim emniyet kemeri takmamızı engelliyor mu ? Hayır. Neden ? Çünkü oranlara baktığımızda emniyet kemeri takan insanların hayatta kalma yüzdesi takmayanlara göre çok daha yüksek. Bunu cahil olmayan herkes bilir. Tekrar konuya dönecek olursak, evet herkesin maddi durumu daha sağlam bir yerde oturmaya yetmediği için bu tarz ürünlere ihtiyaç duyabilir. Herkesin evi giriş kat değil, deprem başladığı an bir adım atıp dışarı çıkabilsin, ki o adımı bile atamayabilicek bir durumda olabilir insan o anda durum gereği. Sonuç olarak depremde çökme ihtimali yüksek olan bir binada OTURMAK ZORUNDA kalan bir insanın depremde ölme ihtimali %99 ise, neden bu oranı %1 bile azaltma şansı varsa kullanmasın ? Adam zaten bunu almasa ölecek, onu bırak bunu aldıktan sonrada ölme ihtimali var mı ? Var. Ama neden en ufak bir şansı varsa bunu değerlendirmesin ? Yani zaten öleceğim varsa ölürüm demek yerine bu ürünü gidip alması, yani başta verdiğim örnekte ki gibi arabaya bindiğinde emniyet kemerini bağlaması gayet aklı başında bir harekettir. Gemilerde can simidi neden var ? Can simidi olunca herkes kurtulabiliyor mu ? Kurtarma gemisini beklerken hipotermiden ölen veya panik yaşayıp boğulanlar olmuyor mu ? Ama yine de koyuluyor di mi o can simitleri ? Çünkü insanların hayatta kalma şansını arttırıyor. Cümlelerimi özellikle bu şekilde tane tane ve algılamada problem yaşayan arkadaşlarımız varsa iyice anlayabilsinler diye açıklaya açıklaya yazdım. Hadi Eyvallah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akgakg -- 8 Aralık 2021; 6:40:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gazete balyaları koyun yatağınızın yanına falan, iş görür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zayıflar kaybetmeye, yok olmaya mahkumdur, doğanın kanunu bu, insanı üstün kılan şey zekasıdır, zekası zayıf olanlar güçsüzdür ve doğal afet yaşanıldığında zayıflıklarının bedelini öderler..


    bizlerde artık acıma duygumuzu kaybetmeye başlıyoruz, deprem konusu açınca "psikolojisi bozulmuş" muamelesi gördüm geçenlerde, sonra içimden "bana ne la ölün o zaman" dedim. biraz fırça attım tabi, kızıyorum, ben ne diyorum karşımdaki ne diyor yani.


    Türkiye deprem bölgesidir, önlem alınmıyor, vahşet görmeye hazır olun.

  • Deprem masası alınır mı? (EDİT Kendi tasarımımı yaptım)

    Benim proje de böyle.Küçük tuvalet gibi yerlere uygulanabilir. 50x100x3mm profiller düşünüyorum.Çerçevelerin içerisini de 50x50 çaprazlar atılacak,zemin ve tavan dahil.170 kg ağırlık güncel fiyatlarla 3000 TL malzeme maliyeti var.

    Alanın sadece 5 cm. daraltmasına sebep olacak.

    Çapraz atmak tavandan büyük parça düşmesini engeller,zemine de çapraz koymak şart çünkü depremde bastığınız yer de kayıp gidecektir.Yanlardaki çaprazlar da yan duvarlar patladığı hatta bina kafesle beraber devrilse bile büyük parçaların darbesinden koruyacaktır.

    60 ton 1000 ton gibi ağırlıklardan bahsedilmiş,edindiğim bilgiye göre 5 katlı bina 100 ton civarı.100 tonun tamamı tek noktaya basmayacağı için 60 tona bile maruz kalmaz. Kaldı ki 60 ton taşıdığı iddia edilen hazır deprem kafeslerinin 60 ton taşıyabileceğini hiç sanmam,iddiaları reklamdan ibaret.Onları yapanlar kabine girsin üzerine vinçle 60 ton yük konulsun görelim,mümkün değil kabul etmezler. Mühendislik hesapları da yapmadıkları söyleniyor. şahsen en üst katta yaşadığım için en kötü senaryoda 1.5 tona maruz kalacağını tahmin ediyorum ki,bu sistem 1.5 tonda eğilmeye bile başlamaz. İş görmez diyenler unutmamalı ki yük dağılımı ile yükün tek noktaya toplanması çok büyük fark yaratır. Bir kalasın üzerine 150 kg biri çıkarsa kırılan kalas üzerine 5 tane 30 kg lık çocuk yan yana dizilirse kırılmaz. Yani bütün yük kafesin üzerine yığılmaz.

    7 üstü 2 büyük depreme 90 km mesafede yakalandım. Yıkıcı dalga 30 saniye civarında gelmişti ki korunma alanına gitmek için yeterli bir süre.5-6 saniyede yıkılanlar sanırım fay hattının dibindedir ve kumdan yapılmıştır.

    Üzerinden yıllar geçtiği için kafesin mühendislik hesaplarını yapmayı unuttum.Tahmini yük taşıma kapasitesi söyleyebilen olursa sevinirim.Yük kapasitesi yakın tahmin edilebilirse farklı yerler için profil et kalınlığı,boyutları arttırılabilir hatta I profile U profil kaynatılarak dayanım 2-3 katına çıkabilir ama maliyeti de en az 5 kat arttırır. Ayrıca kafesin ağırlığı binanın statik dengesini bozmaya başlar.Bu nedenle kullanılabilecek en fazla demir ağırlığı bu sistemin 2 katını geçmemeli

    Netice olarak kağıttan biraz kalın beyaz eşya sacı bile kurtulma şansı yaratıyor.Depreme müdehale edenlerin tecrübelerine göre en fazla şans çamaşır makinası yanı.Bu kafese %90 şans tanırım %10 kafese ulaşamama ihtimali.Tabi yanınızdaki bina üzerinize çökebilir,binanın devrilme çökme şekline göre bu şans azalacaktır.

    İçerisine bulabilirsem cankurtaran botlarında kullanılan 5-7 sene dayanan peksimet,bulamazsam bisküvi,etimek.Kişi başı en az 5 lt su. fener,rüzgar düdüğü (tavsiye ederim sesi çok yüksek) lama demir testeresi,keski, çekiç koyacağım.İçerisinde 2 hafta rahat 3 hafta bile hayatta kalınabilir. O zaman zarfında eldekilerle enkazda bir delik açılıp çıkılabilir. Çaprazlar ile profil arası boşluk çıkış için yeterli olacaktır. Kapalı hazır sistemlerde bu imkan yok görünüyor. Yarı açık sistem,enkaza kimse uğramasa yine şans tanıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumartesi70 -- 10 Şubat 2023; 10:26:54 >




  • rockandemir84 kullanıcısına yanıt

    İyi akşamlar , konuyu okuyunca sormak istedim herhangi bir deprem önlemine karar verip yapabildiniz mi ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.