Şimdi Ara

Denizcilik Fakültesi - Deniz Ulaştırma İşletme Müh.(Güverte) bilgi paylaşımı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.704
Cevap
88
Favori
395.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ygsci94

    Selamlar, bir şey merak ediyorum ygs -1 ile alan yüksekokullar var 4 yıllık bunların mf-4 ile alanarından ne farkı var deniz ulaştırma işletme mühendisliği var mesela rize üniversitesinde bir de kıbrısta güverte bölümü var gene ygs-1 ile alıyor bunların arasında bir fark va rmı şimdiden teşekkürler

    Puan olarak ne farki oldugunu bilmiyorum ancak bolumun Denizcilik Fakultesi olmasi icin Guverte ve Makine bolumlerinin olmasi gerekiyor. Dokuz Eylul Universitesi de bir aralar Yuksekokuldu sonradan Fakulte oldu. Sanirim bahsettiginiz okulda Makine olmadigi icin Yuksekokul statusunde.
    Guverte bolumunun yeni adı son birkac senedir Deniz Ulastirma İsletme muh. oldu. Cunku 2 senelik Guverte bolumleri ile karistirilabilmekteydi.Ama Rize Universitesi hakkinda bilgim yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ben konuya yabancıyım biraz hocam o yüzden entresan sorular sorabilirim.

    Bu bölüm daha çok hangi dersler ağırlıklı ?
    Yüzme bilmek şart mı bu meslek için?
    Maaşları nasıl ?
    kazanabilmek zor mu?

    teşekkürlerr
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Optimus-

    ben konuya yabancıyım biraz hocam o yüzden entresan sorular sorabilirim.

    Bu bölüm daha çok hangi dersler ağırlıklı ?
    Yüzme bilmek şart mı bu meslek için?
    Maaşları nasıl ?
    kazanabilmek zor mu?

    teşekkürlerr

    Güverte - Deniz Ulaştırma İşletme Müh. için konuşacak olursak

    Bir geminin seyrüseferi için gerekli olan cihazların ve techizatların kullanımı (navigasyon, meteoroloji) Gemi yüklemesi,stabilitesi , gemi inşaa temelleri, temel mühendislik dersleri fizik,kimya,matematik, bunun dışında gemi ekonomik işletmesi, temel işletme dersleri, liman operasyonları gibi dersler görülür. Tabi çok kısa olarak ve detaysız yazdım.

    Yüzme bilmek şart değil ancak öğrenmek gerekir, acil bir durumda hayatta kalabilmek için, zaten yüzme dersleri de var. Kolaylıkla öğrenilir sorun değil.

    Maaşları ilk başlayan stajyerler için 150-500usd (okurken). Mezun olduktan sonra 2. Kaptanlığa kadar 2500-3500usd (hizmet sürelerini önceki mesajlarda verdim)
    2. Kaptan 4000-5500usd
    Kaptan 5500-8500usd civarı

    Kazanabilmek zormu derken, işin zorluğunu üstteki mesajlarda açıkladım, Bölümde okumayı kastediyorsan pek zor değil




  • iyi günler geçen sene itü(ydo) duim'i kazanmış bir hazırlık öğrencisi olarak ingilizce dışında 2. yabancı dil ne önerirsiniz? Çevrem ispanyolcada ısrarlı ama ben bir güney kore(kesin gideceğim dediğim tek yer) seveni olarak korecede kararlıyım. türkiyede g.koreyle denizcilik alanında çalışabileceğim iş imkanı var mıdır? denizcilik eğitimi olur - ticaret olur...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: süvari bey

    iyi günler geçen sene itü(ydo) duim'i kazanmış bir hazırlık öğrencisi olarak ingilizce dışında 2. yabancı dil ne önerirsiniz? Çevrem ispanyolcada ısrarlı ama ben bir güney kore(kesin gideceğim dediğim tek yer) seveni olarak korecede kararlıyım. türkiyede g.koreyle denizcilik alanında çalışabileceğim iş imkanı var mıdır? denizcilik eğitimi olur - ticaret olur...

    Bencede ispanyolca, cunku latin tabanli diller hemen hemen birbirine benziyor. Stajerlik zamanimda Orta Amerika,Guney Amerika hattinda calisirken derdimi anlatabilecek kadar basit ispanyolca ogrenmistim, bu ispanyolca hem Guney Amerika ulkelerinde hemde Portekizce konusulan Portekiz ve Brezilya'da bile gecerliydi.Bunun disinda Avrupa'da İtalya'da bile az cok anlasabiliyordum.

    Guney Kore'de ilerlemis tersane,gemi insaa endustrisi var ancak Kore dilini ogrenmek ve oradaki is imkanlari hakkinda pek bilgim yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sanırım konuda bahsedilmemiş. peki bu kaptanlar kaç yaşına kadar çalışır her şirket sigorta yapar mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coaxem

    MLC'yi Türkiye kabul etmek zorunda, değil mi? 2012 sonuna dek kabul etmesi lazımmış okuduğum kadarıyla, bu konuda bilgi verebilir misiniz?

    Bir de iş bulma konusunda bize avantaj sağlayacak 2. dil nedir hocam? Misal ispanyolca öğrendik, tüm latin amerika ve ispanyol firmalarında kolayca iş bulabilir miyiz?
  • İyi günler Bir kaç sorum olacaktı izninizle öncelikle makina yı istiyordum ama zor geldi orası bana bu yuzden umuyorum Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliğini kazanacagım bu sene Izmırlıyım puanım Itu'ye de yetecek gıbı duruyor Izmır'den ayrılmak ıstemıyorum sizce burada mı kalmalıyım ? ikinci sorum İtü veya Deü 'de okurken üniforma giyiyoruz galiba saç sakal da kısa mı olmalıdır ? üçüncüsü ise ben 1e1 gözlük kullanıyorum bu sıkıntı olur mu ? Teşekkürler Saygılarımla emre
  • selam arkadaşlar yeni bulduğum denizcilikle ilgili bir blog sayfası ve gerçekten çok güzel yazılar var okuyunca inanıyorumki sizde beğeniceksinizhttp://lumbuz.wordpress.com/
  • ARKADASIM BEN UZAKYOL VARDIYA ZABITIYIM ONCELIKLE HER ZAMAN MAKINA DAHA RAHATTIR BEN SADECE SIZE EGLENCELI KISMINDAN BAHSEDEYIM LIMANA GIDERSEN MAKINACILAR RAHATTIR YAGCILAR TUTAR VARDIYAYI MAKINA ZABITLERI CALISIR 8-17 BIZDE 6 SAR SAAT VARDIYA KESERIZ. SIMDIKI GEMILERIN COGUDA OTOMASYOLU BENCE RAHATLIK MAKINACILARDA. BIZDE ISTE HER TURLU SEYIR VE DEMIR VARDIYALARI LIMANLARDA 6 SAR SAAT VARDIYA VARDIR. 2, DIL ICIN YAZMISSINIZ LATIN AMERIKA TARAFI CALISACAKSANIZ ISPANYOLCA YOK YAKIN SEFER CALISACAGIM DIYORSANIZ DA BENCE RUSCA.
    ELIMATADOR SANA GELINCE BENCE AYRIL ZATEN DENIZDE ÇALISACAKSAN YURDUNU UNUTACAN BENDE IZMIRLIYIM AMA 9 AY SONRA GELDIM IZMIRE ALISIRSIN
    SAC SAKALA HER ZAMAN OZEN GOSTERECEKSIN SAGLIKTA GOZLUKLU YAZAR BIR SIKINTI OLMAZ
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet_kbrs
    2, DIL ICIN YAZMISSINIZ LATIN AMERIKA TARAFI CALISACAKSANIZ ISPANYOLCA YOK YAKIN SEFER CALISACAGIM DIYORSANIZ DA BENCE RUSCA.

    Ahmet kaptanım öncelikle sağ olun.

    İkinci dil konusunu hayatı kolaylaştırma açısından yazmadığımı belirtmek istiyorum. Mezun olduk diyelim, ispanyolcam varsa Türk şirketlerine kalmadan Latin Amerika şirketlerinde iş bulabilir miyim, o anlamda sormuştum.
  • KUSURA BAKMA O KONUDA BIR BILGIM YOK AMA HER ZAMAN ARTI DILIN FAYDASI VARDIR
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet_kbrs

    KUSURA BAKMA O KONUDA BIR BILGIM YOK AMA HER ZAMAN ARTI DILIN FAYDASI VARDIR

    İlginize teşekkür ederim.

    Şu aralar kimisi staja çıkacak gemi yok diyor, kimisi stajere gemi çok ama beğenen yok diyor. Sizin fikirleriniz neler bu konuda?

    Bir soru daha, kendini iyi yetiştiren, İngilizcesi her alanda süper olan bir vardiya zabiti(3000gt) iyi firmalarda kolayca iş bulabilir mi yoksa şans-torpil olayı mı devreye giriyor bu konuda?

    Cevaplarsanız çok müteşekkir kalırım, şimdiden sağ olun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthzgr -- 15 Haziran 2012; 15:57:31 >
  • torpılı olan ılk basta o sırkete gırer fakat kendını gelıştırememısse cok kalamaz ama kendını gelısteren bır vardıya zabıtı(zaten pıyasada adı yavas yavas dolasır gemıdekı 2.kaptan veya suvarı de gıttıklerı gemıde bosluk olunca zaten senı cagırırlar) o sırkette kalır ve uzun sureler calışabılır.

    staj konusuna gelınce bıraz sans olacak bıraz cevre olacak cunku kısa donemlı stajlarda her zaman bellı bır sıkıntı oluyor ama uzun donemlı stajlara cıkılacaksa bır sorun olmuyor.

    umarım sorularının cevabını bulmusundur.
  • Sayenizde buldum, minnettar kaldım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet_kbrs

    Bir iki sorum daha olacaktı izninizle abi,

    Okulda gördüğünüz matematikte ağırlıklı olarak hangi konuların üzerinde durdunuz? Mesela göksel trigonometrinin seyir için önemli olması örneğinden yola çıkarsak, türevdi intergraldi bunların hepsi son derece önemli mi?

    Birkaç denizciden öğrendiğim kadarıyla basit işlem yetiyormuş ve denizde kullanacağın kadar matematik öğretiliyormuş, benim de matematiğim çok iyi değil fakat yazın başından çalışmaya başladım, işin detaylarını öğrenirsem daha iyi olur.

    Bir de, diyelim ilgili dil sınavlarını geçip 2 yıl hizmeti tamamladıktan sonra ehliyetimizi uzakyola çevirdik. I. zabitliğe geçişe hala 12 ay hizmetimiz kalmış oluyor, değil mi? Uzakyola geçtik diye 2 sene hizmetimiz yanmıyor yani? Bir denizci forumunda öyle konuşmalar gördüm ki sanki böyle oluyormuş gibi.

    Yardımcı olabilirseniz çok çok müteşekkir kalırım, şimdiden sağ olun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthzgr -- 15 Haziran 2012; 18:57:32 >




  • Okulda gördüğün matematik kolay zorlanmassın zaten o kadar da üstünde durmuyorlar zaten daha önemlisi yük işlemleri vb dersler var asıl matematık orda bılgın olsun

    hizmet süreleri uzadı yönetmelikte geçici olarak eklenmiş yeni süreler, 36 ay yazıyor hepsinde.30 ay + 6 ay dinlenme tasarısı da tartışılıyor, kesin bir şey yok istersen yönetmeliği bak şimdi nasıl yorum yapsam yanlış olur.ama tahmınıme göre emin olmamakla beraber uzakyolu aldıgın için bazı stcw lerın yenılencek yenı eklenecek bunların tarıhlerıde aldıgın yenı tarıhler olacak tahmınıme göre yanıyor ama emın degılım ıstersen yonetmelıgı bır bak tabıı yonetmelıkte durmadan degısıor:)
  • Kaptanlarım size sormak istediğim bir soru var bu konularla ilgili pek bir bilgim olmadığından size danışma gereği duydum.İtü'nün ingilizce deniz işletme ulaştırma mühendisliğiyle normal türkçe bölümü arasında ne fark var sadece dil bakımından mı yoksa ingilizce bölüm daha mı kolay cevaplayabilirseniz çok memnun olurum şimdiden saolun :)
  • Kaptanım İTÜ'nün Türkçe deniz ulaştırma ve işletmesini kazanıp daha sonra ingilizce olan bölüme geçiş şansımız var mı?Sürekli takipteyim teşekkür ederim verdiğin bilgiler için çok yararlı oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet_kbrs

    Okulda gördüğün matematik kolay zorlanmassın zaten o kadar da üstünde durmuyorlar zaten daha önemlisi yük işlemleri vb dersler var asıl matematık orda bılgın olsun

    hizmet süreleri uzadı yönetmelikte geçici olarak eklenmiş yeni süreler, 36 ay yazıyor hepsinde.30 ay + 6 ay dinlenme tasarısı da tartışılıyor, kesin bir şey yok istersen yönetmeliği bak şimdi nasıl yorum yapsam yanlış olur.ama tahmınıme göre emin olmamakla beraber uzakyolu aldıgın için bazı stcw lerın yenılencek yenı eklenecek bunların tarıhlerıde aldıgın yenı tarıhler olacak tahmınıme göre yanıyor ama emın degılım ıstersen yonetmelıgı bır bak tabıı yonetmelıkte durmadan degısıor:)

    Teşekkür ederim abi cevapların için.

    Yük işlemlerindeki matematik zor yani.

    Süreler de muhtemelen 30 ay hizmet + 6 ay dinlenme olacak. Yönetmelikte benim bahsettiğim olayı bulamadım, denizciyiz.com'a konu açtım bekliyorum.




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.