Şimdi Ara

Delonghi EC 685.M Dedica Espresso Makinesi - 2149 TL (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
7
Favori
15.223
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gercekkurtulus75 G kullanıcısına yanıt

    Sürekli espresso içen birisi olarak müdahale etme gereği duydum; "espresso daha iyi, filtre daha iyi" gibi bir şey yok, ikisi farklı lezzetler/zevkler. Sadece espresso kahve makineleri yapıları nedeniyle daha karmaşık ve pahalı.

  • wolfien W kullanıcısına yanıt

    Yorumunuz için teşekkürler.Tavsiye forumunda uygun fiyatlı ürünleri tavsiye etmek için başlığa yazmıştım.markanın avukatı değilim ,çok araştırıp çekirdekten öğütüp yapan nispeten sorunsuz kullandığım philips i pek kimse beğenmedi...

  • nhtgrck N kullanıcısına yanıt

    Evet fiyat şişirme ama cihaz güzel. 2 yıldır kullanıyorum. Sıfır sıkıntı çıkardı. Keyifle kullanıyoruz. Ucuz falan da hissettirmiyor.

  • Sürekli her yerin pahalı filtre kahvelerini en vai çeşit yöntemle demlenenlerinş içen filtre kahveyi bir nimet sanan ben espressonun en kötü formunu en iyi filtre kahveye değişmem. İçecekseniz espresso (americano ) içiniz içiriniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemelen bu yorum da arada kaynayıp gidecektir fakat son dönemki mesajlara bakınca yazma ihtiyacı duydum:


    A. Daha önce bahsedildiği gibi filtre kahve ile espresso çok farklı şeyler. İkisinin ortak yanı kahve çekirdeği olabilir ancak öğütülmesinden yapılış metoduna kadar (hatta bazen çekirdek seçimine kadar) çok farklı süreçler. Bu, 'ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler' cümlesine benzer bir karşılaştırma. Hatta 'Arpa da bir çeşit bitki, demek ki bira bir meyve suyu' demek gibi oluyor.


    B. Bu makine Delonghi'nin giriş seviyesi bir makinesi. Ancak zaten siz kendinizi geliştirene kadar bu makine ile 70.000 TL'lik La Cimbali makine arasındaki farkı çok da anlayamayacaksınız. Biraz anlayabilirsiniz fakat, gerçekten 5.000-70.000 arasındaki farka değmeyecek doğal olarak.


    C. Bu makineler başta heyecan verici gelir fakat biraz koşu bandı olayına benzetiyorum. Eğer spora düzenli gidip düzenli koşuyorsanız belki kullanırsınız ama eve alınan koşu bantlarının büyük çoğunluğu kıyafet askısı olarak iş görüyor. Bunu da arkadaşınızda defalarca kahve yapıp artık kendinize almak istiyorsanız alın. Yoksa zahmetli iş, 2-3 ay sonra kenara koyma olasılığınız çok yüksek.


    D. Zahmetli iş: Kahveyi öğüt (önceden öğütülmüş kahve lezzeti bozacak), portafiltreye koy, tamper'la, suyu koy (makineyi aşırı sık kullanmıyorsanız yosunlanmayı vb. önlemek adına içinde sürekli su tutmayacaksınız), suyun ısınmasını bekle, kahveyi hazırla, eğer iki kişilik hazırlayacaksan portafiltreyi temizle, yeniden kahve hazırla, bu arada sütü hazırla, temizliği yap (sonra yaparsanız her şey kurumuş oluyor) gerçekten bir kişi için eh, iki kişi için çekilmez, 3-4 kişi için amelelik seviyesinde işler.


    E. Illy gibi markaların ESE tarzı ürünleri var, poşet çay gibi. Biraz daha kolay ama bunlar da önceden kavrulup öğütülüp poşetlenmiş kahveler. Ne kadar iyi olabilir?


    F. Hepsine üşenmediniz diyelim. Espresso hazırlamak konusunda her adım kahveye farklı bir tat katıyor. Yine: Siz bu farkı aşırı anlamayacaksınız başta. Yine de değişken çok. En en en başta acı kahveler içeceksiniz.


    G. Bende bu makinenin daha da eski versiyonu var. Ancak bir süre sonra kendimi mokapot ile baz hazırlarken buldum. Zaten sonra üşenip bir tane Nespresso aldım. Karar verdikten 1 (sütlü seçimler için 3-4) dakika sonra kahveyi yudumlayabiliyorum.


    H. Tek başınıza yaşamıyorsanız aile bireyleri imkanı yok espresso makinesi ile uğraşmaz. Nespresso herkese hızlı kahve sunar.


    I. Espresso makinesi yanında kaliteli bir öğütücü ihtiyacı ile gelir. Şu anda ortalama diyebileceğimiz bir öğütücü 1500 civarı. (o bıçaklı 250 liralık öğütücülerden almak istemezsiniz).


    J. Eğer tüm bu dertlere katlanırsanız ve kendinizi geliştirirseniz ne Nespresso ne diğer kahveler yaptığınız kahvenin yanına yaklaşamaz. Sadece çok iyi baristalar (Türkiyede muhtemelen 100-200 kişiler) sizden iyi olur, bunun dışında başka mekanlarda içtiğiniz kahveleri beğenmeyeceksiniz.





  • mustafaodkem kullanıcısına yanıt

    Kampanya döneminde nespresso gran lattissima aldım gerçekten kahve keyfi çok ayrı bir güzel oluyor. Hem çok kolaylık hem de çok keyifli sabahları kendi termos bardağıma doldurup güne başlıyorum çok iyi geliyor Delonghi EC 685.M Dedica Espresso Makinesi - 2149 TL 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustafaodkem kullanıcısına yanıt
    Çok, güzel yazmıssınız.
    Özellikle evet, 2 kişiden fazlası zaman alıyor.
    Ancak 2 kişi hazırlayınca çok zevkli oluyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mustafaodkem kullanıcısına yanıt

    Bu yazıya imzamı atarım. Hatta ekleme yapabilirim.


    K. Bir süre sonra çok güzel yapmaya başlayacaksınız hatta belki kendinize yapmaktan zevk alacaksınız fakat aileniz/çevreniz evinize geldiğinde rica edecek çünkü bu kadar iyi yaptığınızı biliyor olacaklar. Bu o kadar bir seviyeye gelecek ki örneğin aileniz varken yapmak istemeyeceksiniz çünkü tam olarak yukarıda bahsedildiği gibi portafilter temizle, yenisini öğüt, tamperle, süt köpürtücü ucunu temizle (temizlemezsen eğer kuruması 1 dk falan sürüyor ve kuruyunca kazık gibi sert oluyor) bunlar bıktırıyor. Artık o kadar ki siz sırf bu yüzden yapmak istemiyorsunuz.


    L. Her şeye okey dediniz, sınır perdeniz kalkacak. Artık kaliteli çekirdek kullanmak isteyeceksiniz. Maddi olarak sizi zorlayacak. Makine değişimine gitmek isteyeceksiniz illa ki kullandığınız makineye bir kulp bulacaksınız. Kahve öğütücüye kulp bulacaksınız (bknz. KG 79 servise yollayıp espresso için tekrardan ayar yaptıranlar mı istersin tornacıya götürenler mi istersin zamanında bunlar da oldu). Yeşil alıp kendiniz kavurmak isteyeceksiniz. Kullandığınız kavurma ekipmanını beğenmeyeceksiniz sanayide yaptırmaya kadar götüreceksiniz. Daha sayayım mı?


    N. Son olarak makineyi kullanmayı başkasına öğreteceksiniz, çok nadir yapacaklar genel olarak basınç sesini ya da süt köpürtme sesini duyar duymaz spawn olacaklar. Arada kendileri ola ki yaparlarsa eleştireceğiniz şekilde bazı şeyleri eksik yapacaklar ya da yapmayacaklar.


    Daha çok şey yazılır belki de ilk bunlar aklıma geldi benim de..





  • Morgoth Draqe kullanıcısına yanıt

    çekilecek dert değil işte millet bir heves alıyor sonra salıyor peşini. kim uğraşır kahveyle ya.

  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    1 yılı geçti zevkle keyifle uğraşıyorum sonuçta ben içecem. İyikide almışım bu cihazı hergün 30 40 dk hanımla kahve keyfimiz oldu oluşan kahve kültürümüzde cabası. 2 kişi kahve için uğraşım 5 6 dk bu süreden imtina edersek yemekte yapmayak su bile içmeyelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glumerna -- 4 Aralık 2022; 4:8:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • glumerna G kullanıcısına yanıt

    Afiyet olsun. Solo yapmanın keyfi başka gerçekten. Aşama aşama kahve yapıyorsun. Ben tam otomatiğe geçtim ama onun keyfini zaman zaman arıyorum.


    Forumcak filtre kahveyle espressoyu, latteyle 3ü1 arada ayırt edemeyince zor oluyor anlatmak.

  • Bucephalas B kullanıcısına yanıt
    Bu arkadaş bozulursa bi üst modeline geçeceğim 680 kullananlar var hala benim cihaz 685 model. 1 yıldır parasının hakkını verdi bana göre 8 9 kg çekirdek içmişimdir. İyikide gördük aldık bu fırsatı alamayan her arkadaşa tavsiye ederim. filtre türk kahvesi vs. İçenler kahve içiyoruz demesinler. Espresso(americano) duruşu olan bir kahvedir içiniz içiriniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glumerna -- 4 Aralık 2022; 4:7:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustafaodkem kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum arkadaşa, kahveyi günlük hayatta aramayan bir kişi için “katı meyve sıkacagı” haline dönüşebilir. Bunun yerine başlangıç için moca pot tavsiye ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustafaodkem kullanıcısına yanıt

    Hocam bende benzer bir hevesle ikinci el alacaktım. Sonra bir şekilde siemensin eski seri bir tam otomatik espresso makinesini aldım.


    evden çalıştığım için her sabah ve gün içinde instant kahve içiyordum artık tek tuşla bunu yapabiliyorum. Süt köpürtme özelliği de çok güzel. 3u1 ve çözünebilir kahvelerdeki kimyasallardan kurtuldum diyebilirim. Aynı zamanda lezzetli bir kahve yapabiliyorum.

    Standart olarak ayda 25-30 tane laktsozsuz az sütlü büyük boy starbucks filtre kahve içen biriydim artık ayda 2-3 anca alıyorum. 2 amerikano + süt köpürtüp mug'a koyup gidiyorum starbucks'a :)


    bu arada espresso olayında hafif kahve konusunu biraz fantaziymiş. Espresso severler gerçekten sert kahve seven insanlar. Sert kahveler de beni sarmıyor.


    En son aldığım brazil çekirdek çok güzel olmasına rağmen ( açık kahverengi kavrulmuş, büyük çekirdek, çekirdekleri kolay kırılıyor vs) espresso makinesinde verim vermedi.

    Bu tarz kahveleri filtre olarak demlemek lazımmış.


    Espresso makinesinden çekirdeğiniz güzel ise çok güzel kremalı kahveler alabilirsiniz. ama manuel olanlar gerçekten eziyet. Günlük kullanılmaz. Tam otomatiğin üstüne haftada bir çekirdek kahveyi doldur, 5 bardakta bir suyunu doldur, günlük altında kahve keki biriktirdiği yeri temizle tamamdır.


    2 ayda bir de iç hazneyi sıcak suda yıkayıp, içinde bazı yerleri sıvı gresleyip, limon tuzu eritip servis temizliği yaptırıyorum tamamdır.


    Son zamlardan sonra bana çok faydalı oldu ve gerçekten verim aldığım bir alet. Ama tam otomatik olmalı.





  • Kahve başlığını buraya taşımış gibi olduk fakat, yine hatırlatayım:


    + Espresso kahve keyiflidir ama @Morgoth Draqe de söylediği gibi, birçok zorluğu beraberinde getirir. Eğer o ustalığa erişecekseniz, buna değecek kahveler yapabileceksiniz.

    + @batkent dediği gibi, espresso ne olursa olsun serttir. Yeteri kadar espresso içmeden de o nitelikli kahvelerin tadını ayırt edemezsiniz. Ederim diyenle de iddiaya girerim. Ankara'da blind taste test yaparız, eğer kahveler arasındaki farkı anlarsa ben ısmarlarım, anlamazsa 2 katı parasını alırım arkadaşın :)

    + yine söylendiği gibi, kahve seçimine dikkat etmek lazım. Öğütme boyutu, kahve türü, kahve notaları espressoyu vezir de yapar, rezil de. Çok iyi bilen birinin ortalama kahve çekirdeğinden yaptığı espresso, pek anlamayan birinin en kaliteli çekirdekle yaptığı espressodan kat kat üstündür. Damağını yeteri kadar geliştirmeyenlerse, aradaki farkı pek de anlayamaz.

    + Başlangıç seviyesi makineler gerçekten sadece başlangıç için. Sonra Morgoth arkadaşın söylediği gibi, önce kahve türü, sonra öğütücü, sonra makine (4000 TL'lik makinede kilosu 1500 TL'lik kahve yapmak istemeyeceksiniz), sonra tamper, sonra yeni makine, sonra yeni öğütücü derken saçma sapan bir döngünün içine gireceksiniz.


    Başka birçok konuda başka birçok insanın yaptığı gibi 'aradaki farkı anlayamazsın' adamı olmak istemiyorum, çünkü kahve gibi özel bir hobide aradaki farkı anlayacak seviyeye çıkmak mümkün. Tek sorun şu: Hayatınızdaki başka alanlarda da bu kadar detaya iniyor musunuz? Yoksa TV'nizi Teknosadaki adam öneriyor, telefonunuzu iphone alıp geçiyor musunuz?

    Eğer hayatınızda -özellikle hobi gibi başka alanlarda- çok detaya inip araştırma yapıp bunları uygulayıp başarısızlıktan yılmayan bir yapınız varsa, espresso makineleri iyidir. Starbucks'ta karamel makiyato veya sezonun kahvesini yapıştıranlardansanız, tam otomatikler size göre.





  • glumerna G kullanıcısına yanıt

    Kimyasal kahvelere söyleseniz neyse de, Türk kahvesi ve filtre kahveye laf edilmez. Herkesin kendi tadı kendi zevki.

  • YasiN® Y kullanıcısına yanıt
    Türk kahvesi içmeyi bıraktık not eski bir türk kahvesi bağımlısı. Espresso(americano) olmayan yerde türk kahvesini filtre kahveye yeğlerim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nedense telegrama bildirim düştü, bir tane daha almak için girdim eski konuymuş

    Kahve bir kültürdür, ihtiyaç için içen insan 3'ü bir arada kahvede içer granülde içer, keyif için ise sonu yok o işin hepsi ayrı güzel herkese afiyet olsun
    Delonghi EC 685.M Dedica Espresso Makinesi - 2149 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletli -- 22 Aralık 2022; 18:51:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bisikletli kullanıcısına yanıt

    Filtre kahve için hangi makineyi öneriyorsunuz? Sizin makine elektrolüx mü tam göremedim siz makineden memnun musunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tardis* kullanıcısına yanıt

    Evet Electrolux ekf3700 özellikle almamıştım bu markayı ama gayet memnunum, suyu döküş süresi gayet iyi ve suyu döken başlığı genişçe (duş balığı gibi) döküyor, Demlenme kalitesini de bu iki unsur sağlıyor zaten. 2 kişilik filtre kahve için v60 tercih ettiğim zamanarda oluyor ama kişi veya miktar artınca kesinlikle memnun ediyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.