Şimdi Ara

Değer kaybı süreci hakkında yardım lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
4.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba,

    değer kaybı hesaplamasıyla ilgili yardımlarınızı rica ederim. ek bilgi isterseniz lütfen belirtin.
    aracıma arkadan çarpılması sonucu karşı taraf %100 kusurlu olarak onarımını yaptırttım. değer kaybı için direk karşı tarafın sigortasına dilekçe yazdım, bana 750 tl lik ödeme yaptılar, telefon ve mail ile itiraz ettim bir değişiklik olmadı. daha öncesinde bu işi yapan bir avukat ile görüştüm 2000 tl alırız demişti, fiyatı yüksek tutup işi almak istiyor da olabilir. direk tahkime başvursam değişiklik olur mu?
    onarım işçilik dahil toplamda 5.250 tl lik fatura kesildi. araçta yapılan onarım listesi aşağıdaki gibi, araştırdığım kadarıyla değer kaybına etki edecek parçalar, ön ve arka tampon demiri ile bagaj kapağı.

    ön tampon boyandı
    ön tampon demiri
    ön panjur ızgarası
    ön tampon paneli
    arka tampon demiri
    arka tampon
    bagaj kapağı







  • sadece tamponlarla kalsaydı 750 normal olabilir ama bagaj kapağı ön arka tampon derken zarar 2000-3000 olur diye düşünüyorum. arabanın markası modeline yaşına göre de değişir.
  • Değer kaybında değişene bakıyorlar. Hangileri değişti ? Eğer ön arka tampon demiri ve bagaj kapağı değiştiyse 1500 2000 almalıydınız diye düşünüyorum.
  • osamanos kullanıcısına yanıt
    tamponlar etki etmiyor değer kaybına. değer kaybına etki eden değişimler: ön arka tampon demirleri ve bagağ kapağı. araç corsa 2011 model 87.000 de idi.
  • cazador1453 kullanıcısına yanıt
    evet hepsi değişti sadece ön tampon boyandı. avukata başvurdum o da 2000 tl alırsın demişti. bildiğiniz gibi %25 gibi bir rakam alıyorlar. kendim tahkim komisyonuna başvursam olumlu sonuç çıkar mı? neye göre hak talep edeceğim? herhangi bir ekspertizden değer kaybı raporu mu almam gerekiyor yoksa tahkim komisyonu kendi olması gereken rakamı çıkartır mı?
  • Araç ekspere sokulduğunda tampon demirine bakılmadığı ve bu araçta fiyat kaybına yol açmadığı için, bu dikkate alınmamış diye düşünüyorum. Ödeme sadece bagaj kapağına çıkmış, gibi?
  • Plastik olan ön ve arka tamponda değer kaybı çıkmaz. Değer kaybının hesaplama förmülü var bu formülü göre hesaplama yapılıp karşı taraftan talep edebilirsiniz, yada siz kendiniz hesaplattırıp karşı taraftan da talep edebilirsiniz.

    Eğer tahkim komisyonuna başvurursanız 100 TL başvuru ücreti + 300-400 TL arası değer kaybı rapor ücreti ödemeniz gerekecektir.
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    plastik tampon değil, tampon demirleri etki ediyor. formül var ise paylaşabilir misin? komisyona başvurduğumda sigortanın bu masrafları da ödemesi gerekiyor değil mi?
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    sigorta şirketi ekspere sokarak o rakamı bulmadı, onarım listesi ve fatura var onlarda, yapılan değişimlere göre çıkardı ama tabiiki kendine yontarak çıkartmış gibi duruyor. eksperden değer kaybı talep edip 300 tl civarı ona ödedikten sonra lehime karar çıkmazsa bir de o masraf kaçmasın bana :)
  • pejmurde P kullanıcısına yanıt
    Hocam her türlü plastik ve civata ile söküp çıkartılabilen aksam kapsam dışıdır diye yazıyor genelge de, tek tek ön çamurluk girer arka çamurluk girmez şeklinde parçaların isimleri yazmaz.
    Tampon demiri plastik olmadığından dolayı genelgeye göre talep edilebilir.

    https://ilkayuyarkaba.av.tr/arac-deger-kaybi-nasil-hesaplanir/
    burada hesaplama formülü yer alıyor.

    Bunun takdiri tahkim komisyonunun atayacağı hakem ekspere bağlı eğer kararına yazarsa masrafları alabilirsiniz.
    Sigorta şirketi nasıl bu rakamı buldu orasını bilemeyiz hocam, herhangi bir ödeme çıkmıyorsa tahkim komisyonundan da çıkmaz ve boşu boşuna en az 400 TL komisyona gitmiş olur.




  • pejmurde P kullanıcısına yanıt
    Sigorta tahkim kuruluna başvurursan:

    eksperden hazırlanan evrakları(200-250tl gibi)gönderirken tahkim ücretini yatırıp)50tlgibi)öyle yollayacaksınız.

    Onlar bakacak komisyonda kabul edecek sonra hakeme gönderecek, hakem bakacak bilirkişi isteyecek, bilirkişi için 350-400tl yatıracaksınız, bilirkişi emsal araçların fiyatına bakacak rapor hazırlayacak, bu rapor tekrar komisyonda görüşülecek ve karara bağlanacak.

    Size bildirim yapılacak sizde sigorta avukatı ile görüşüp gelen evrakları yollayacaksını(onlara da gidiyor ama bize gelmedi oluyor?)



    Sonra tüm ödediğiniz masraflarla beraber, ödemeyi yapacaklar.

    Tabi bu sizin aldığınızdan fazla bir karar çıkarsa? Gerçi 10tl bile fazla karar çıksa herşeyi öderler.



    Bence sigorta şirketinizin ilgili birimini arayın ve tahkim kuruluna gideceğinizi söyleyin. Onlar iş sonunda fazla para çıkacaklarını bildiklerinden, belki miktarı arttırabilirler.




  • Tamponların malesef etkisi yok değer kaybında.750 lira az vermişler ama.İtiraz edin.Biraz daha alabilirsiniz.
  • Bende aynı dertten müzdaribim. Değer kaybı için dilekçe göndericem ama sigorta şirketi benden eksper raporu istiyor. Benim aracı tamir eden serviste yapılan ekspertiz değil ancak. Yeni bir eksper bulup ona yaptırmam lazım ama sorduğum kişiler hep normal satış işlemleri için ekspertiz hizmeti veriyorlar. Ben nereden eksper bulup bu raporu hazırlatmalıyım acaba?
  • evet arkadaşlar sigorta şirketinden beklediğim hesap tablosu geldi. ben de excele formüllü olarak yaptım burdan indirebilirsiniz.
    https://drive.google.com/file/d/0B1Afvfe8Z9Jmbi1kbjBmN0E1eGc/view?usp=sharing
    Ayrıca bu siteden de yapabilirsiniz aynı sonucu veriyor.http://ozkandagdevren.com.tr/arac-deger-kaybi-hesaplama/

    şimdi gelelim hesaplamaya;
    aracın değerine 38.000 yazmışlar, sahibindende en düşük 40.000 var. hesapta çok fark ettirmiyor sorun yok.
    1- arka panel düzeltmeye 2 vermişler. arka panelden kasıt nedir anlamadım.
    2- değişen kaporta aksamına 1 adet yazmışlar, sadece bagaj kapağını dikkate almışlar sanırım. ön ve arka tampon demirlerinin de eklenmesi gerekmez mi? dahil olursa 1156TL gibi bir rakama çıkıyor. tampon demirlerinin etki edip etmediğini net öğrenebilirsem itiraz edebilirim.
    3- boya uygulanan aksam 2 yazmış, ön tampon boyandı, arka tampon değişti fakat astarlı geldiği için o da boyanmış dolayısıyla 2 boyanan aksam var sorun yok gibi.

    yorumlarınızı bekliyorum :)




  • bilgi olması için, tampon demirlerinin eklenmemesine itiraz etmiştim aşağıdaki şekilde cevap geldi.

    Talebiniz tekrar incelenmiş olup, değer kaybı hesaplaması yapılırken plastik, mekanik,elektrik/elektronik,cam,döşeme,lastik,hava yastığı,teyp değer kaybına konu olmayan teminat dışı parçalardır. Bilginize.
  • Merhabalar



    Ben de 2 ay once kaza yaptim, %100 hataliyim, karşı tarafta masraf 11bin, sigortam ödedi.



    Tebligat geldi değer kaybı için 5000tl dava açılmış, bana, şirketine ve sigorta firmasına.



    Bedeli kim öder.



    Tesekkurler
  • mls777 M kullanıcısına yanıt
    sigorta şirketi öder diye biliyorum. bana ödemeyi sigorta şirketi yaptı.
  • mls777 M kullanıcısına yanıt
    Değer kaybı ise sigorta şirketi öder hocam.
  • plastik parça da olsa sonuçta değişen bir parça.
    Kesinlikle değer kaybına etki eder.

    Kafadan bagaj kapağı değişmiş.1.250 TL ordan, + tampon demirleri için 500 + arka tampon 500 + 250de ön tampon ve ızgara = 2.500 enaz alman lazım.
    Bu yazdıklarımda piyasa şartlarına göre minumum değerler
  • Merhabalar Arkadaşlar,
    Benimde başıma bir kaza geldi geçtiğimiz ay %100 karşı taraf hatalı. Aracım 2016 30bin km de. Pertede çıkartamadık şu anda ki rayiç bedeli 80bin TL civarı. Servisin tamir bedeli olarak çıkardığı parçalar işçilik hariç 27bin TL.
    Bugün eksper aradı 4600 TL değer kaybı çıkıyor hesaplamaya göre bunu bir ihtimal alabiliriz dedi ancak iki air bag patladı, plastik aksam girmiyor vs zaten biliyorsunuz.
    Yalnız aracın piyasada değer kaybı 15-18 bin arası şu anda.
    Benim ne yapmamı önerirsiniz direk dava mı açayım nasıl yapayım bilemedim.
    Şimdiden teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.