Şimdi Ara

MOTOR SOĞUK İKEN KLİMA AÇMAK ZARARLIMI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
11.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arabayı ilk çalıştırma anında klimayıda beraberinda açmak normalmi? ne gibi zararlar olabilir ?



  • quote:

    Orjinalden alıntı: chic-c

    arabayı ilk çalıştırma anında klimayıda beraberinda açmak normalmi? ne gibi zararlar olabilir ?


    Klima komprasörü motordan bir kayış vasıtasıyla tahrik alır.

    Klima açılınca motora bir miktar ek yük biner.

    Soğuk motorla klima açmanın, soğuk motorla farları yakmak ve cam rezistansını açmaktan pek de fazla bir yükü olmaz motora.

    Ama araç çalıştırılmadan önce kapılar ve camlar açılarak güneşte aşırı ısınan araç içinde hapsolmuş hava tahliye edilirse tasarruf sağlanmış olur.

    Soğuk motora ek yük bindiği için motor ısınana kadar rölanti devrini korumak için rölanti regülatörü daha çok yakıt harcar.

    Bence en doğrusu araçla hareket etmeden önce kapıları veya camları açıp içerideki sıcak havayı tahliye etmektir. Sonra klima açılabilir. Ama acil durumlarda veya kapı -cam açmaya müsait olmayan durumlarda klima ilk çalıştırmadan itibaren açılabilir. Kaydadeğer bir zararı yoktur.




  • teşekkürler
  • Sadece alternatörü zorlarsın içindeki kömürler çabuk biter.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: chic-c

    arabayı ilk çalıştırma anında klimayıda beraberinda açmak normalmi? ne gibi zararlar olabilir ?


    Yakıt tüketimini soğukken artırması dışında bir etkisi olmaz.Aksine radyatör ısınmadan devrede kalması gazın daha çabuk soğumasını sağlar.
  • klima ömrü için pek tavsiye edilmiyor.
    -motoru çalıştırın biraz toparlanınca klimayı açın
    -motoru stop etmeden önce klimayı kapatın ama fan açık kalsın nemlenmeyi önlemiş olursunuz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: geremy

    klima ömrü için pek tavsiye edilmiyor.
    -motoru çalıştırın biraz toparlanınca klimayı açın
    -motoru stop etmeden önce klimayı kapatın ama fan açık kalsın nemlenmeyi önlemiş olursunuz.


    motorun soğuk olmasıyla klima sisteminin zarar görmesi arasında direkt bir alaka göremedim.
    mantığıma göre, motora yük bindirdiği için olsa olsa bu durumdan motor etkilenir ki bu da çok önemsiz bir etkidir.
    sonuçta klima pompası motorun sadece hareket enerjisiinden faydalanıyor
    biraz daha açarmısınız.
  • Ben yıllardır önce yola çıkar camları falan açarım sonra klimayı çalıştırırım.Aracımı stop etmeden de klimayı önce kapatır fanı bir süre daha açık tutarım.Kış aylarında bile ayda bir de olsa klimayı 5 dk çalıştırır içindeki gazın özelliğini kaybetmemesini sağlarım.Ustalarımın tavsiyesidir bunlar ...
  • Bende içerdeki havayı devirdaim ettirmektnse dışardan hava alıyoruum giderken klima daha çok soğutuyor. İçerdkei havayı sürekli döndürüdm mü okadar etkili soğuk olmuor. Normal mi bu? Bide arıtk soğutmamaya başladı adam gibi sanırım filtre eskidi değişmesi gerek. 1sene oldu tam. Geçen sene gaz bastırmıştım bu senede gere var mı gaz kontrolüne.
  • Geçen yıl benim Astra'da da hafiften bir soğutmama gibi bir durum sözkonusuydu polen filtresini değiştirdik halloldu ...
  • tam tersi olması lazım. İlk önce polen fitresi varsa sıfır takınız.
    Kapalı devre soğutma olayında belki ilk dakikalarda içerideki ısınmış hava devri daim olacağı için bu hisse kapılmış olabilirsiniz.Ancak ilerleyen dakikalarda içerisi soğuyacağı için bu alınan havanın soğutulması daha kolay olacağından daha soğuk üflemesi gerekir.Benzer şekilde araa ilk bindiğiniz anda tüm camları sonuna kadar açınız ve araç hareket ettiken sonra birkaç dakika bu ısınmış havanın dışarı çıkmasını sağlayınız.Sonra tüm camları kapatıp devri daimi kapalı konuma getirirp klimayı en soğuk konumuna ayarlamanız durumunda 5 dakika içinde size tatmin edici bir soğuk hava gelmesi lazım. Eğer gelmiyor ise başta polen filtresinden başlayarak klima gazına kadar sistemi gözden geçirtmelisiniz.

    laf aramızda bu polen filtresinin de zarardan başka bir yararını görmedim .Masraf kapısından başka birşey değil. Alerjik durumu olanlar dışında hem sistemde ibr direnç yaratıp soğutma kapasitesini düşürüyor hem de çok pahalı ve değiştirmesi zor.Şahsi düşüncem sistemdeki filtreler evlerdeki gibi yıkanabilir özellklikte olanlardan seçilmeli ve kolay sökülebilmelidir.Yıka yıka koy şeklinde olmalı. tabii ki benim düşüncelerim bunlar belki bazı noktaları atlıyor olabilirim.


    quote:

    Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online


    Bende içerdeki havayı devirdaim ettirmektnse dışardan hava alıyoruum giderken klima daha çok soğutuyor. İçerdkei havayı sürekli döndürüdm mü okadar etkili soğuk olmuor. Normal mi bu? Bide arıtk soğutmamaya başladı adam gibi sanırım filtre eskidi değişmesi gerek. 1sene oldu tam. Geçen sene gaz bastırmıştım bu senede gere var mı gaz kontrolüne.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: historiyst_45

    Ben yıllardır önce yola çıkar camları falan açarım sonra klimayı çalıştırırım.Aracımı stop etmeden de klimayı önce kapatır fanı bir süre daha açık tutarım.Kış aylarında bile ayda bir de olsa klimayı 5 dk çalıştırır içindeki gazın özelliğini kaybetmemesini sağlarım.Ustalarımın tavsiyesidir bunlar ...



    en doğrusunu yapıyorsunuz ,aynen bu şekilde kullanmaya devam edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 2 Haziran 2008; 11:48:57 >
  • Çok teşekkürler hocam ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.