Şimdi Ara

dedem vefat etti. bugün toprağa verdik. diyeceklerim var (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
158
Cevap
6
Favori
11.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ayni seyleri bayram oncesi cuma gunu bende yasadim.anneannem kan kanseriydi durumu cok agirlasmisti yaklasik 3hafta yogun bakimda kaldi.bundan oncede son 4ay hastanede gecmisti.o anlari yasamak o kadar zor ki gercekten anlatilmaz vefatindan 2saat once yogun bakima girdim yanina en son 1hafta oncede girmistim o zaman soylediklerime tepki verebiliyordu.ama o gun girdigimde durumu o kadar kotuydu ki hicbirsey duymuyor gozleri kapali hep uyutuyorlar.nedenini belki bilen vardir ama yoksa ben aciklayayim.kan kanseri o kadar illet bir hastalikki kan hucreleri islevlerini kaybedip vucudun heryerinde cesitli yaralar cikmasina neden oluyor ve gercekten cok aci cektiriyor.mecbur uyutuluyordu.neyse ben yanina gittim konustum ozledigimi soyledim birakma bizi dedim ve iicim buruk bir sekilde ayrildim ordan.eve gectim uyudum ve sabah dayimin aglamasiyla uyandim persembe aksami 11.30ta yani ben ciktiktan 2saat sonra kaybetmistim anneannemi.hastaneye hemen gittim morgdaydi anneannem ben ve dayim cikaricaktik ordan o dolabin kapagi acildiginda icim oyle bir soguduki o soguklugu asla anlatamam.sedyeyi kaldirmak icin kavradigimda o tuttugum andaki soguklugu hala avuclarimin icinde hissedebiliyorum.o an dusmemek icin zor tuttum kendimi.daha sonra gorevli yuzunu acinca kendimi kaybettim ama dayandim kendimi disari zor attim.annem ve teyzem yikama islemini yaparken ben ve dayilarim disarda bekledik o bekleyis insana saka gibi geliyor hersey yalan gibi.cok aptal bir saka gibi..ama mecbur yasiyorsun o anlari.daha sonra namazi kilmak ve defin islemini yapmak icin yola ciktik.namazi kilip mezarin basina geldigimizde anneannemi oraya biraktigimda dayanamadim olanlara kendimi zor tuttum.herkes toprak atti ustune ama ben onu yapamadim bunu anneanneme yapamazdim bu ise yardim edemezdim cok koydu bana herkesin ustune oyle toprak atmasi ama birsey diyemedim sadece basinda sessizce goz yaslarimi akittim.elimden birsey gelmemesi gercekten cok koyuyordu bana.cunku annemden cok anneannem bakmisti bana .anne derdim zaten hep ustunden 43 gun gecti ve hala inanamiyorum olanlara disardayken elim sogudugunda o sedyeyi tutus anim aklima geliyor hep o ani hatirliyorum cok kotu oluyorum alismasi gercekten zor birdurum senide cok iyi anliyorum.basin sagolsun seninde dostum.bu aciyi hepimiz yasiyacagiz sonradan pisman olmamak icin buyuklerimize hata yapmamaliyiz sonraki pismanliklar gercekten cok koyuyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • başın sağolsun
  • Bende çok sevdiğim ananemi sabah bayram günü evde cıvıl cıvıl gördükten sonra akşamına kaybettim. Bilirim nasıl birşey olduğunu sapasağlam gidince hele insana ayrı bir koyuyor, yediremiyor insan ölümünü. Başın sağolsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AtillaHuN

    neyse arkadaşlar sonuç olarak insan dediğimiz varlık çok aciz bi varlıkmış. yıkanıp mezara koyuluyosunuz ve sizi gömenler evine dönüp su içmeye yemek yemeye devam ediyo. bir diğer nokta da kimsenizi ihmal etmeyin 1 defa ihmal ettiğiniz biri yarınsı olmayabiliyor benim durumumda olduğu gibi.


    Dostum şuan yaşadıklarını çok iyi anlayabiliyorum. 2001 senesinde bende dedemi kaybettim. Gırtlak kanseri vardı. Taz tatili için annemin memleketindeydik ve acil bir telefonla İstanbul'a döndük. Döndüğümüzde dedem çok rahatsızlanmıştı ve yatağında yatıyordu. Elini öpmek için son bir şansım vardı ama onu öyle görünce biraz korktum, biraz çekindim nedendir bilmiyorum. O gece sabaha doğru dedemi kaybettim. Hala mezarına dua etmeye gittiğimde helallik isterim dedemden elini öpemediğim için.




  • Atillahun düşünlerin çok ince ve güzel kardeşim. Dededene ALLAH rahmet eylesin.
  • Sonra okucam Rabbim rahmet eylesin siZede sabir versin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah rahmet eylesin..Mekanı cennet olsun.
  • Allah rahmet eylesin dostum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • allah rahmet eylesin , aynı şeyleri bir hafta öncede ben yaşadım , dediğin gibi dağ gibi adamdı önce ayağı sonra bacağı kesilmek zorunda kaldı morg ta yıkanırken kefenlenirken felan yaşadıklarımı anlatamam hiç birşey bana bu kadar ağır gelmemişti bana en son "kolumu kanadımı kırdılar yaşasam ne olur ki" dedi ve 2 gün sonra vefat etti

    tek bişey söyleyebiliyorum sakın ola sigara içmeyin dostlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 28 Kasım 2012; 11:56:12 >
  • Etrafımdakı ınsanlar bir bir ölürken dunyadan ıyıce koptum 1 gram yasama sevıncı yok ıcımde bı an once cennettmı cehennemmı ögrensek inş cennet olur cevabı
  • Başın sağolsun dostum.
  • ALLAH sabırlar versin.
  • Mekanı Cennet olsun dedenin, ben de anneannemi kaybettim 2 ay önce.Aynı duyguları bende yaşadım, tabutunu ben taşıdım, üzerine toprağı ben attım..

    şimdi yazını okuyunca boğazımda bi düğüm oluştu
  • kardeşim başınsağolsun ALLAH rahmet eylesin.

    arkadaşlar 1 fatiha 3 ihlas (kul hüvallahü ehad) okuyun ruhuna hediye edin.

    senin yaşadığın anı 3 yıl önce benimle yaşıt akrabamı defnederken yaşadım (iyi anlıyorum hissettiklerini) ve o mezara kendimin konduğunu hissettim o gün bu gündür çok şeyler değişti çok
  • ölüm bir son değil aksine başlangıçdir. allah sabır versin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah rahmet eylesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al*Muallim -- 28 Kasım 2012; 12:34:55 >
  • Başın sağ olsun. Dedeni unutma hep hatırla ki dediğin gibi yalnız kalmasın. Arada bir git duanı oku. Kabri ile ilgilen göremese bile hissedecektir.
  • Allah rahmet eylesin kardeşim çok haklısın
  • Allah rahmet eylesin.Bir Ayet-el kürsi okudum ruhu için.Allah kabul etsin inşallah
  • başınız saolsun geriye diyebilecek çok birşey kalmıyor böyle durumlarda. bende kaybettim kanserden hemde bilirim kolay olmadıgını. ama tek birşey söyliyecegim.

    HAYATINIZDA GEREKSİZ. (kızlar-dünya malı-arkadaşlar vs gibi durumlar ) insan kendini bunlar için üzmemeli çünkü bunların gerçekten hiçbir degeri yok. biri gider biri gelir.

    AMA AİLE HER ZAMAN 1. PLANDADIR LÜTFEN ONLARLA DAHA FAZLA VAKİT GEÇİRİN...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.