Şimdi Ara

dedem vefat etti. bugün toprağa verdik. diyeceklerim var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
158
Cevap
6
Favori
11.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen sene lise son sınıftaydım ve ikinci sınıftan bir kız ölmüştü. Hani hep dalga geçeriz ya böyle ölüm mü olur diye ya da adamın biri varmış kafasına taş düşmüş ölmüş diye. Ha işte o gerçek oldu, kız şehir merkezinde bir yerde gezerken tadilat yapılan bir balkondan beton parçası düşüyor ve kız oracıkta can veriyor. Ertesi gün geometri dersinde öğretmenimiz geldi bugün ders işlemeyeceğim dedi zaten tüm okulda bir yas vardı. Kızı tanıyan, tanımayan herkes hüzünlüydü. Ancak ertesi gün her şey normale döndü. Dersler aynı şeklinde ilerlemeye devam etti, kız peşinde koşan serseriler işlerine devam etti, asosyaller kendi işleriyle uğraştı yani nasıl desem hayat normal akışına geri döndü.

    Fakat o bu hayatta yoktu. Ölüm yaklaşınca insan etkisini anlayabiliyor. Yaşadığım her anın değerini bildim ve insanlara hayattayken değer vermeye çalışıyorum çünkü bazen düşünüyorum da onun yerinde ben olabilirdim. İnsan bunu düşününce kendini çok değersiz ve yalnız hissediyor. Orada ölen ben olabilirdim ve o günden sonra arkadaşlarımın eğlenerek geçirdiği vakitler yine yaşanılırdı. Bense sadece kötü bir anı olarak unutulmaya terk edilirdim. Başınız sağolsun.




  • Allah rahmet eylesin kardeşim ama bide şöyle düşün benim dedem lenf kanseri yüzünden öldü hemde hayatı boyunca çalıştıktan sonra tam rahat ericekken öldü 77 yaşında öldü 2011 de aralık ayında 2012 ye 1-2 gün kala en azından senin deden çekmemiş başın sağolsun.
  • Başın sağolsun Atilla. Yazını çok güzel yazmışsın, iyi ki de içini dökmüşsün dostum. Dualarım seninle.
  • dramatize edipte kendini dahada kötü durumlara sokmanın anlamı yok , ne ilk ölen kişi senin deden , nede sen dedesi ölen ilk kişisin , bunu 18 yaşındayken ; acil müdale odasında babasının cesedine sarılan ve babasının tabudunu mezara indiren biri olarak söylüyorum.Öldü gitti bitti , herkes işine bakıcak yoksa geçmişte takılır kalır hem kendine , hem çevrendeki seni sevenlere zarar verirsin ... ne demek istediğimi yaşanlar iyi anlar


    quote:

    Orijinalden alıntı: KeanAtay
    Yaşadığım her anın değerini bildim ve insanlara hayattayken değer vermeye çalışıyorum çünkü bazen düşünüyorum da onun yerinde ben olabilirdim. İnsan bunu düşününce kendini çok değersiz ve yalnız hissediyor. Orada ölen ben olabilirdim ve o günden sonra arkadaşlarımın eğlenerek geçirdiği vakitler yine yaşanılırdı. Bense sadece kötü bir anı olarak unutulmaya terk edilirdim.


    güzel düşünceler , farkında olmak iydir , gözlem yapmak ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup13 -- 28 Kasım 2012; 2:55:02 >




  • Başın sağolsun, Allah rahmet eylesin.
  • ya işte sonra kız terketti intihar edicem yok kız kabul etmedi kafayı yicem annem babamm azarladı cok sınırlıyım evi terketcem gibi sacma sacma konu açanlara sesleniyorum. bir an için yarın o bagırdınız anne babanızın olmadığını farzedin bakalım. çok ufak basit şeyler için kalbini kırıyoruz insanların özellikle ailemizin. yapmayın etmeyin. birde salih amel işlemeye çalışın sadaka verin bolca. ahirette bunlar sizin yanınızda olur. ölüm var bunu unutmayalım. dedeye Allah rahmet eylesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam 7 sene once bugün arabanın içinde ben babam ve dedem üç kişi hastaneye gittik iki kişi döndük...Benim de Kadir dedem vefat etmiş ve bembeyaz buz kesmiş bedenini morgtan çıkarıp defnetmiştik...Onu o halde gördüğümde kendi kendime " İnsan ne kadar uğraşırsa uğraşsın sonunda bu acziyete düşecek mi ,düşecek.. O halde mahşerde Allah'ın huzuruna çıkmaktan korkmak lazım dedim ve o gün benim için karar günü oldu...Önce ben gün be gün hesap gününde kendisine hesap vereceğim Allah'a iyi bir kul olucam ve böyle nesiller yetiştirmeye vesile olucam insaallah dedim ve öyle de oldu çok şükür...Allah rahmetiyle muamele etsin kardeşim....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmedyücel -- 28 Kasım 2012; 3:43:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazının tamamını okumadım. Dedemi çok seviyordum. Benim dedem ben 5. sınıfa giderken ölmüştü.

    Tedavi görüyordu birgün rahatsızlanmıştı. Ben geçici bir şey sanıyordum, kanser olduğunu bilmiyordum.

    Hastanede kaç gün yattı evde annemle tekdik sonra anneannemlerde kaldık bir süre. Sonra öldüğü gün yalan söylemişlerdi iyi filan diye babamla köye gitmişler diye...

    Gerçeği öğrendiğimde çok ağlamıştım. Ama yapacak birşey yok.

    Allah rahmet eylesin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melkmen -- 28 Kasım 2012; 15:30:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazını okudum ve senin yerine koydum kendimi
  • mafettin bizi atilla kardeş mafettinn

    başın sağolsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Banzai! -- 28 Kasım 2012; 3:43:33 >
  • Başın sağolsun canım kardeşim. Deden nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun. Bu gece dua edeceğim onun için.

    Dedelerimiz olmasa ne yapardık bilmiyorum. Dedem vefat etse herhalde dayanamazdım canım çıkardı. Yemin ederim dedem 10 sene daha yaşasın diye ömrümün yarısı bir saniye düşünmeden veririm.

    Tekrar başın sağolsun kardeşim, Allah sabır versin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: loveboy85

    Allah rahmet eylesin mekani Cennet bahceleri olsun. Bu yazdiklarini bir kez girip okuyan herkesten bir Fatiha okumalarini rica ediyorum. Tum ölmüşlerimizin Ruhlari icin. Hepside dua beklerler ve kendilerine verilen Fatihayi duyar,bilirler.

    +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başınız sağolsun kardeşim. 2008 de bende kaybettim dedemi. Mekanları cennet olur inşallah. Bu acıyı herkes yaşayacak. Önemli olan namazlı gitmesiydi hakeza öyle gitmiş senin deden. Umarım bizler hakkındada hayırlı şeyler olur.
  • Allah rahmet eylesin.
    Tüm dünyanın sahibi olsan da gireceğin yer o karanlık çukur,bu hepimiz için geçerli.
  • Hocam başın sağolsun gerçekten zor bir durum benimde karşılaşmaktan en çok korktuğum bir durum Allah sabır versin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, sevdiğim bir videoyu paylaşmak istiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Mukteda -- 28 Kasım 2012; 5:21:59 >
  • Allah rahmet eylesin, kalanlara sabırlar versin.
  • başın saolsun. hayatın acı gerçekleri. hepimiz toprak olup gideceğiz sonuçta. önemli olan sonradan güzel hatırlanmak. mezarımızın başında dua edecek birilerinin olması.
  • Başın sağolsun
  • başın bağlsun kardeş bende nenemi kaybetmiştim halen içim yanar.ananıza babanıza büyüklerinize hürmette kusur etmeyin ne olursa olsun...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.