Şimdi Ara

DARWİN HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ NELER? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
408
Cevap
0
Favori
21.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hepinize teker teker cevasp vereceğim

    tyrael

    senin obilinmeyen dediklerine bütün evrim kitaplarında cevap var

    ilk hücreyi uzaydan geldi idye açıklayanlarda

    ama işim var bugün bir ara yazacağım cevapları
  • Yahu ben anlamıyorum. Herkez sizin inandıgınız şeye inanamak zorunda değil burada inançla bilim o kadar çok karıştırılıyorki. Evrim teorisi tanrının olmadıgını soylemiyor. Eger bir ateistsen söylediği anlamını cıkarırsın eger bir müslümansan istersen tanrının varlıgını cıkarırsın. Yaratıcı böyle bir denge kurmus doga her zaman cıkıs yolunu bulsun yayılsın cesitlensin diye cünkü ne kadar evrim gecirirse o kadar stabil olur bir ekosistem.

    Teoremin ispatlanamadıgını kim soyledi. Etrafına baktıgında görüyorsun bunu zaten. insanların ilk yerleşime geçtikleri zamanlarda vahşi kurtların insanların avladıgı hayvanların kemiklerindeki etleri sıyırmak için yerleşim birimleri civarında yasamaya baslamaları ve bugünki bir sürü evcil köpek. Kazılar , bulunan fosiller sonucu neandartel insanınnında ortaya cıksıı kimse bunlardan bahsetmiyor. Insanlar arasındaki bu kadar fark neden peki .. Neden zenciler sarı hummaya bağışıklık gosteriyor, seninle aynı ortamda büyüse bile ki bu cevre faktörünü eliyor.

    Evrimin söyledikleri arasındaki en dogru şey bence güçlü olan ayakta kalır türün devamını saglar. Bir bakarmısınız günümüze gözlerinizin onunde eger bes kurus parasızlıktan zengin olursan, evlenirsen cocuk yaparsan cocugunu en güzel yerlerde okutur en iyi sekilde besler büyütürsün herkezden onde baslamıs olur hayatına. Bu bir örnek bunu genlerimiz yapıyor işte.

    Tamamen anakaralardan soyutlanmıs adalarda niye hicbiryerde olmayan turler var. Bir kus düsünün artık ucmayı bırakmıs cünkü orman zemininde yasayan hicbir dogal dusmanı yok. Yani böle köse bucaktaki adalarla tanrı tek tek mi ilgilenmis yaratıcılık oynamıs. Size mantıgınızı vermis birde kitap vermis. Gözünün önüne o kitabı koyarsan birşey goremezsin, cek o kitabı gözünün onunden. Eger o kitapran özgürcene bakarsan bu dünyaya kitabın farklı anlamları içerdiğinide anlarsın.

    Herkez biraz zero01 arkadaş gibi bakarsa olaylara, bir şeye körü körüne bağlı kalmayıp nedenleri sorarak cevap aramak, o zaman cok daha büyük bir bilgi paylasımı olur. Burda tek olan şey dini bir tartışma.

    Bu arada alın size elde edilmiş neandertal DNA'sı ile insan dna sının karşılaştırması sonucu hazırlanmıs bir rapor. LINK




  • öncelikle kaotika kardeş sorduğum 3 soruya cevap veremediğin için ayıp etmişsin.

    halbuyseki evrim ile alakalı her kitapta mutlaka rastlantılardan, kendikendine oluşumdan bahseder.

    Sen de zeki bir arkadaşım olduğu için evrim teorisinin bu tür saçmalıklarına inanmayarak o sorulara evrimin cevap veremediğini söyleyerek kestirip atmışsın.

    asıl öz olan onlar zaten. asıl onlar üzerinden gidilir ve somut deliller ile evrim tartışılır. evrim ilk hücrenin ortaya çıkışında tesadüflere yer verir ve biz inananlar o kadar mükemmel bir yapının kendikendine veya tesadüflerin eseri olamayacağını ispat eder 1 - 0 öne geçerdik. Sen ama kaçak güreşerek bu konuya giredin ve hükmen 3 - 0 yenik durumdasın. (umarım espiritüel anlatışım seni kırmaz )

    evet inanlar da bu kaainatın bir tesadüfler zinciri olmadığını bildiği için bir Tanrıya, kendisini de bize Kur an ve Peygamber ile bildirdiği için Allah a inanırlar.

    quote:

    Orjinalden alıntı: kaotika

    (Ah ben evimde olacaktım, burada (istanbulda) internet kahvesi köşelerinde lafları nasıl toparlayıp yazabilirim ki)

    Buradaki dindar arkadaşlara ayrıca teşekkür ediyorum, tartışırken kaliteyi düşürmedikleri için ve de öğrenmeye, fikre ve tartışmaya önem verdikleri için.

    Bir kere darvin çok zekibir insan, filozof bir babanın oğlu, dünyayı dolaşarak evrim teorisi hakkında son derece mantıklı kanıtlar bulmuş ve bunları yayınlamıştır. Ama bir tek eksiği vardı, genetik bilgisinden yoksundu ve fikirlerini "genetik" ile destekleyemiyordu. Ayrıca politik davranıp torisini sağlamlaştıracak yollara gitmiyordu bu da onun "doğru olan" teorisinin kolaylıkla çürütülmesine" çürütüldüğünü zannedilmesine neden oluyor.



    evet darwin zeki bir insan ama biz ona atasözü olarak deli deyip bir deli kuyuya taş atmış ama kırk akıllı çıkaramamış diyebiliriz.

    Ama gel darwin e deli demeyelim o biraz zeki bir insan olsun ve maymuna bakıp insan maymundan gelmiş desin.

    fakat şimdinin zeki!!! insanları bilim adamları o kadar fosilleri inceleyerek o kadar hücrenin genetiğini inceleyerek o kadar adaptasyon, seleksiyon ve mutasyon u inceleyerek ve bu 2 yöntem ile türden türe geçişin olamayacağını anlayarak nasıl olur da evrim teorisinin peşini bırakmazlar. ve burada bilim peşinde koşan kaotika ve zero 01 gibi arkadaşlarımızın yanılmasına sebep olurlar.

    quote:



    Evrim teorisinin; "ilk hücrenin oluşumunu"; "kendi kendine oluşum ve rastlantıyı" ve canlılığın kaynağının ne olduğunu" açıklayamadığı iddia ediliyor.

    Bilim adamları tarafından bu sorulara bir açıklama getirilmiştir. Fakat açıklamalardan tatmin olmayanlar olabilir. İnanmayanlar olabilir. Bu onların en doğal hakkıdır.


    evet açıklama getirmişler ama sen o açıklamayı buraya yazmaya bile cesaret edemiyorsun çünkü ne kadar gülünç bir açıklama olduğunu benden daha iyi biliyorsun.

    tesadüf tesadüf....
    quote:


    Fakat ne zaman ki kalkıp, tanrıya inanmayanları beyinsizlikle v.b. suçlayıp onlara hakaret etme yoluna giderlerse, benim de bir çift lafım olacak.


    kimsenin kimseyi suçladığı yok fakat kritik sorulara cevapsız bırakan, hücrenin ilk oluşumunu tesadüfe veren ve tezlerini fosiller ile destekleyemeyen bir teoriye inanmak mantıksızdır.
    bir o kadar da saçmadır...

    quote:


    Madem evrim size göre ilk hücrenin oluşumunu v.b. açıklayamıyor ve karşı görüş olarak ta Allah yarattı diyorsunuz. O zaman siz açıklayın bakalım Allah insanı nasıl yaratmıştır?... Allah nasıl yoktan var ediyor?... Allah öldükten sonra insanları tekrar nasıl diriltecek?...Allah nereden geldi?... Allah'tan büyük ne vardır?...
    (Madem Allah varsa, onu da yaratan ondan daha büyük bir şey daha olması lazım öyle değil mi?...)


    Kaotika ;

    okuyan bir arkadşımsın ve bilgi seviyen de yüksek ama burada bir yanlışın var...

    İnsanlar Hz ;Adem den beri insanları Allah yarattı diyor milyonlarca yıl ama bir kendini bilmez Darwin geldi maymundan geldik diyor.

    Yani yılların Allah inancına karşı Darwin ve peşinden gidenler itiraz ediyor ve karşı görüş olan evrim asıl görüş olan Allah inancı dır. Allah inancını yıkabilmek için ise hücrenin başlangıcı hayat (can ) ruh meselelerini açıklamadan , fosiller ile teorilerinizi desteklemeden uyduruk tesadüf açıklamanız ile bir yere varamazsınız...

    Allah yoktan nasıl var ediyor?

    sen bir zamanlar yok idin. Ben de yoktum . Allah öyle bir düzen kurmuş ki sen ve beni bir sperm ve bir adet yumurtadan yarattı. Sana göre bu yaratılış tesadüflerin ya da kendikendine oluşumların işi midir. Yoksa varlığını gözümüz ile göremediğimiz fakat eserleri )Kainat kitabı Kur an Peygamber) ile bizi varlığından haberdar eden Allah ın işimidir?

    Allah öldükten sonra nasıl diriltecek..

    İlk önce nasıl yoktan yarattı ise şimdi tekrar diriltmesi daha mı zor olacak?

    baharda binlercesi ölen çiçekler böcekler nasıl tekrar benzer şekilde diriliyorsa onlardan farklı olarak insanlar da dirilecekler...

    Allah dan daha büyük bir şey yoktur.

    Allah ı yaratan da yoktur. Haşa öyle olsaydı O zaman o yaratan Allah olurdu.,
    bu da demogojik bir soru ve inanmayanların Allah hakkında bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor.

    Madde ezeli değil kainatta ezeli değil bir gün ölecek...

    güneşin içerisideki madde bitince kıyamet kopacak veya genleşme durup içeri büzülme başlayınca veeya başka şekilde kainat sona erecek .

    bunu bilim adamları ssöylüyor.

    madde ezeli olmadığı gibi ebedi de değildir...

    quote:



    Şimdi hemen "o nasıl laf" felan diyeceksiniz, hemen içinizden küfür etmeye başlayacaksınız.


    o nasıl laf demedim hepsine cevap verdim.
    quote:


    Madem siz açıklayamıyorsunuz, ve bu soruların sorulmasını dahi saçma buluyorsunuz, o zaman da ben inanmak zorunda değilim, bilmem anlatabildim mi...


    bak ben açıkladım o zaman sen inanmak zorundasın ;))))

    quote:


    Bu soruların cevaplanmayacağını düşünüyorsak, neden evrenin de cevaplanamaz bir soru olduğunu, başlangıcının ve sonunun olmadığını ve bunun için bir yaratıcıya ihtiyacı olmadığını düşünmeyelim.



    işte yukarıdaki sorularına birçok ilim adamı ve alimler ve dahi ben bile cevap veriyorum.

    Ama sizin bu gibi cevapları okumadığınız için kafanızda hayal ettiğiniz düşünceler ile yola devam etmeye çalışıyor ve yolda kalıyorsunuz...

    ne diyeyim Allah hidayet etsin...

    Madem ALlah yok diye inanıyorsun ama şöyle dua et..

    Allah ım eğer var isen bana varlığını bildir...

    Yok ise cevap vermez zaten var ise İnşaallah dua na icabet eder....

    saygılar




  • arkadaşlar yeni üyelik yaptım böyle bir ortamın olmasına çok sevindim artık ben de buradayım bende evrimin bir dünyanın ilerlemesine sayısız katkılarda bulunduğuna inanıyorum ama toplum hayatındaki her dewrim gibi bununda bazı negatif sonuçları her zaman olmuştur zaten yeni bir düşünce yeni doğduğunda hiç bir zaman direnişle karşılaşmamıştır diyemeyiz nasıl ki dinler hep kanlı doğmuştur savaşlarla ilerlemiştir en sonunda barış getirmeye eğilim göstermiştir bilimin içindeki devrimler de aynen böyle dirençlerle karşılaşacaktır ama herşey zıttıyla ilerleyeceğinden bunun olması da gereklidir eğer darwin yanlışlıklar yapmışsa bunu ayıplamamalı karşısına din öğesiyle karşılık vermemeli aksine yalnışların üstüne gidip düzeltmeye uğraşmalıyız eğer tam anlamıyla yalnışsa rafa kaldırmalı ve yeni düşünceler üretmeye eğilim göstermeliyiz bilimsel düşünen insanlara da bu yakışır saygılarımla.........




  • HAYYAM ;

    bilim tesadüfü ve kendikendine oluşumu reddeder...

    bilim masal üretmez

    bilim teorilere delil ister

    bilim teorileri bilimsel öğeler ister...

    evrim var diyenler milyarlarca canlılar evrimleşmiş derken delil olarak binlerce fosil getirmesi gerekirdi ama getiremediler...

    evrim sürecei devam eden bir canlı gösteremediler...

    herbir canlı kendi dalında dünyanın en ileri teknolojisine sahipp

    mesela bal arıları

    dünyada hiçbir fabrika minnacık böceğin ürettiği balı üretemiyor acaba neden

    işte din katmadan evrim teorisi burada çöküyor...

    hayatı tesadüf ile açıklamak masaldan öte bir şey üretmez

    çünkü nereye bakarsanız bakın karşınıza bir kanun ve bir düzen çıkar

    tesadüfü hiç biryerde göremezsiniz

    bu kadar düzen de bir düzen koyucuyu gerektirir...




  • quote:

    bilim masal üretmez

    bilim teorilere delil ister

    bilim teorileri bilimsel öğeler ister...


    @ deep impact
    quote:

    bak ben açıkladım o zaman sen inanmak zorundasın ;))))


    Bir kere "inanmak zorundasın" ifadesi çok iddialı bir ifadedir. Senin açıkladıklarını da okumaya çalıştım, bir kere bu açıklamalar bilimsel değildir, İslam kültürü ile islam felsefesi ile ilgili birtakım kavramlar (Yarısı arapça) ile açıklamaya çaışmışsın. Bir kere inanabilmek için bilimsel olması lazım.

    quote:

    bilim teorileri bilimsel öğeler ister...
    diyorsun ve evrimcilerin düşüncelerini bilmsel bulmuyorsun da peki ben neden "tamamen bilimsel olmayan" bir inanç sistemine neden inanayım?

    Peki bilimsel ne demek: "Bilimsellik, insanları ortak kavramlarda, ortak ifadelerde birleştirir. her kişinin her ortamda aynı şartlarda aynı sonucu elde ettiği tanımlar ve ifadelerdir." Melesa "elektromanyetizma" olgusunu ele alalım. Bugün elekromanyetizmanın doğasını tam olarak bilmesek te böyle bilimsel bir kavram vardır. bununla ilgili birtakım formülleri kullanarak bugünkü teknoloji ile birtakım cihazlar yapılabilmektedir. mesela bir teknik lise öğrencisi kendine bir radyo yapabilir.

    Oysa dindeki kavramlar bilimsel değildir, birtakım kontrollü deney ve gözlemlerle farklı farklı yerlerde farklı farklı kişilerin aynı sonucu elde edebilecekleri bir düşünce sistemi yoktur. Mesela "büyü" nedir. "kader" nedir, "külli irade, cüz-i irade" nedir, "ruh" nedir, "cin" nedir, "günah" nedir, "sevap" nedir v.b.... Oysa din bir kültür ve inanç sistemidir, bilimsel değildir ve hiç kimse de "inanmak zorundasın" diyemez.

    Aksi taktirde dünya yüzündeki birçok inanç sisteminin kendilerine göre güçlü felsefeleri ve açıklamaları vardır, o halde onların da hepsine inanalım. Ya da ben de kendime göre bir "tanrı" ve din çıkarayım, ben de ona göre kavramlar ve açıklamalar getireyim ve de "buna inanmak zorundasınız" diyeyim.

    Günümüzde İslamcıların düştüğü hatalardan birisi de"en doğru" düşünce sisteminin kendisi olduğuna inanması ve bunun dışında bir görüşü kökten reddetmesidir. Bir kere evrim teorisi islamcılara göre "baştan yanlış" olduğu için, bununla ilgili ne görüş üretilirse üretilsin, ne kanıt bulunursa bulunsun her zaman "karşı çıkacaklardır", Ama bilimde inanç ne olursa olsun bir önyargıdan sıyrılış, bir objektiflik olmalıdır ve öyle de olacaktır. Bilim kendi yolundan gidecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaotika -- 13 Nisan 2005, 17:11:12 >




  • haklısın bilim kendi yolunda gidecek ve her zaman Allah a ulaşacaktır...


    quote:

    Oysa dindeki kavramlar bilimsel değildir, birtakım kontrollü deney ve gözlemlerle farklı farklı yerlerde farklı farklı kişilerin aynı sonucu elde edebilecekleri bir düşünce sistemi yoktur. Mesela "büyü" nedir. "kader" nedir, "külli irade, cüz-i irade" nedir, "ruh" nedir, "cin" nedir, "günah" nedir, "sevap" nedir v.b.... Oysa din bir kültür ve inanç sistemidir, bilimsel değildir ve hiç kimse de "inanmak zorundasın" diyemez.


    bak bu konuda yapacağın 2 önemli iş var

    birincisi Kur an ı araştırmak

    ikincisi Peygamberi araştırmak...

    Bu iki büyük delili araştırırsan ancak biryere varabilirsin...

    Mesela sen git Kur an ı kimin yazdığını tesbit et ve de ki

    Kur an ı falanca şahıs yazmıştır de

    ve git peygamberi incele

    kıyamet alametlerinde yazdığım hadisleri de incele

    ve bir insanın nasıl olurda bin yıl sonrası için bu kadar net ifadeler kullandığını düşün...

    işte olay budur...

    bilgi sahibi olursan Kur an ve Peygamber de n inanıyorum ki benden daha ileri seviye de Allah a imanın olacaktr...

    Allah varlığını sana hissettirsin ve şöyle dua et

    Allah ım eğer varsan bana kendini bildir de...

    saygı sevgi hürmetler




  • quote:

    evrim var diyenler milyarlarca canlılar evrimleşmiş derken delil olarak binlerce fosil getirmesi gerekirdi ama getiremediler...

    Şimdi kolay bişey mi hiç fosil bulmak, hiç paleontolog ya da antropolog arkadaşın var mı, hiç konuştun mu fosil bulmanın neden çok zor birşey olduğunu hatta fosilin günümüze kadar gelebilmesinin bir mucize olduğunu. İşte o mucize gerçekleşiyor ve binlerce, milyonlarda kalıntıdan çok azı da olsa bir şekilde uygun şartları yakalayıp günümüze gelebiliyor.

    quote:

    evrim sürecei devam eden bir canlı gösteremediler...

    Aslında her canlının evrim süreci devam ediyor. Çevre şartları değiştiği müddetçe evrim de devam edecektir. Ancak bazı canlı türleri uygun bir ortam, uygun bir form ve beslenme düzeni tutturup günümüze kadar değişmeden gelebilmişlerdir. Mesela "atnalı yengeci" gibi.

    "Evrim teorisinin hayatı tesadüf ile açıklaması masaldan öte değildir." diyenler, Sanki evrimciler evrim "akşamdan sabaha olan birşeydir" diyormuş zanediyorlar. Diyorlar ki "canlıyı oluşturan bütün maddeleri toplayalım bir kazana karıştıralım hadi bakalım bir canlı çıksın ortaya" diyorlar ve böylece evrim teorisi çürümüş oluyor

    Bir kere evrim akşamdan sabaha olan bir şey değildir, milyarlarca yıl süren bir süreç sözkonusu. Bugün "insanın evrimi bile" hala devam etmektedir. diş sayısı azalmaktadır. kıl sayısı azalmaktadır. İnsan artık kulak arkasındaki "musculus airucularis posterior" kasını kullanarak kulaklarını oynatamamaktadır.
    quote:

    (ben buna çok çalıştım ve kulaklarımı bağımsız olarak istediğim gibi oynatabiliyorum, tabi ki bunu bilimsel bir delil olarak gösterecek değilim Sadece gülün diye yazdım)


    quote:

    çünkü nereye bakarsanız bakın karşınıza bir kanun ve bir düzen çıkar

    tesadüfü hiç biryerde göremezsiniz

    Aksine ben de her yerde tesadüfü görüyorum, hiçbir şey tam bir düzen içinde değildir ve hiç bir şey "mükemmel yaratılmış" değildir. mesela sürüngenlerdeki kalp sistemi ilkeldir, kirli kan ile temiz kan birbirine karışır ve kalp verimsiz çalışır, oysa kuşlarda bu sorun aşılmıştır. Peki sürüngenlerde kalp neden ilkel? Çünkü sürüngenlerin "modeli eski" de ondan. Ayrıca insan da da birçok evrimsel hata ve eksiklikler vardır. Ayrıca genel olarak canlılarda "kanserler" neden oluyor. Bunu windows işletim sistemindeki "bug" lara benzetebiliriz. Radyasyon ve birtakım kimyasallar kanseri tetikler, ama kendi kendine de olabilir. Oysa "mükemmel yaratılmış" olsaydı kanserlerin olmaması lazımdı.

    Son olarak hayat bir tesadüf değildir, uygun şartlar meydana geldiğinde oluşan bir "kaçınılmaz" dir. Size her ne kadar büyük bir tesadüf gibi gözükse de...
    UÇSUZ BUCAKSIZ EVREN İÇERİSİNDE; MİLYARLARCA YIL İÇERİSİNDE İŞTE O TESADÜF GERÇEKLEŞMİŞ VE DE BUGÜN BİZ BURADA BU LAFLARI EDEBİLİYORUZ...




  • KAOTİKA KARDEŞ ;

    al sana bir soru ve cevabını iyi düşün...

    dünyada 7 milyar insan var

    100 milyardan fazla karınca var

    milyarlarca sinek var

    trilyonlarca ot var
    ...

    şimdi bu canlılar mesela insanların hepsi aynı özellik gösteriyor. Herbiri 9 ayda doğuruyor, her erkek sakallı her , her kafa yapısı aynı...

    madem mutasyon ile oluyor bunlarda mutasyonlar aynı oranda aynı bireylere mi etkiyor...

    mesela türkiye de farklı miktar amerika da farklı miktar mutasyona tabi olsaydı insanlar da birbirinden yapı olarak farklı olsalar dı....

    neden milyarlarca yıl hayat süren otlar ın hepsi aynı...

    ASIL SORU ŞİMDİ...

    NEDEN TRİLYONLARCA HÜCRE AYNI NEDEN SÖYLER MİSİN

    NEDEN ARALARINDA BİTKİ VE HAYVAN HÜCRESİ OLARAK AYRILIP BİTKİ VE HAYVAN HÜCRELERİ BİRBİRİNİN AYNISI

    NEDEN CANLILARDA BU KADAR ÇEŞİTLİLİK VAR MUTASYON ONLARI ETKİLİYORDA HÜCRELERİ ETKİLEMİYOR...

    NEDEN AMERİKADA Kİ BİTKİ HÜCRESİ ARADAN MİLYAR YIL GEÇMESİNE RAĞMEN AFRİKADAKİNİN AYNISI

    NEDEN....

    BU SORULARA CEVAP VEREMEZ EVRİM NASIL BU KADAR ISRAR EDİP HALA EVRİMİ SAVUNABİLLİYORSUN...

    BU KAİNAT NASIL BİR İRADESİZ AYAKTA DURABİLİR....

    HAYATIN HER BİLİM DALINA GİDERSEN GİT KARŞINDA BİR DÜZEN BİR KURAL BİR KANUN VAR ...

    BUNLAR NASIL MUTASYON İLE AÇIKLANABİLİR ...

    biraz düşünün ne olur...

    mutaasyon mu yaptı bunca güzel çiçekleri, bunca güzel elmaları armutları...

    mutasyon mu yaptı bal arısını...

    Şuursuz mutasyon nasıl bir bal arısı üretebilir...

    Bilim bunu reddeder...

    bilim bir bina mühendissiz ayakta durmaz der de

    nasıl olurda binlerce mühendisin yapamadığı bir sineği mutasyona bağlarsın...

    bu gece bunları düşün oldu mu ...

    sana değer veren arkadaşın deep




  • quote:

    bak bu konuda yapacağın 2 önemli iş var
    birincisi Kur an ı araştırmak
    kincisi Peygamberi araştırmak...
    Bu iki büyük delili araştırırsan ancak biryere varabilirsin...
    Mesela sen git Kur an ı kimin yazdığını tesbit et ve de ki
    Kur an ı falanca şahıs yazmıştır de
    ve git peygamberi incele
    kıyamet alametlerinde yazdığım hadisleri de incele
    ve bir insanın nasıl olurda bin yıl sonrası için bu kadar net ifadeler kullandığını düşün...


    İşte ben de bu konunun açılmasını bekliyordum. İslamda bize kuran'daki mucizeler diye bildirilen ifadeler hiçbir zaman net ifadeler değildir. havada kalan, her türlü yorumlanabilen sözlerdir. Mesela bir örnek:
    Kuranda dağların hareketli olduğundan bahsediliyormuş ve de deniyor ki "bugün bize jeolojik kanıtlar göstermiştir ki dağlar hareket halindedir." Peki bunun neresi mucize. HZ Muhammed bu sözü söylerken kimbilir ne düşünüyordu belki de sarhoştu ve o an dağları hareketli olarak gördü, kimbilir.
    (peygamberinize hakaret olarak düşünmeyin, bu örneği vermem gerekiyordu)

    Bugün bile uğraşılırsa ve de zorlanırsa her hangi bir kitaptan her hangi bir dinden birçok mucize bulunabilir.
    Mesela işte İncil den bir örnek: deniyor ki incilde Tanrı insanlara "iyiyi kötüyü ayırma bilgisi verdi ve karşılığında da dedi ki bundan sonra doğumlarınız acılar içerisinde olacak. Hıristiyan bilimadamları da diyor ki "insanda iyiyi kötüyü ayırma bilgisi beyindeki serebral korteks tedir ve de insan türünde serebral korteksin bu derece büyümesi kafanın büyümesine sebep olmuştır ve canlılar arasında birtek insan acı çekerek doğum yapar... İşte incil den mucize , o zaman İncil doğru ve de biz Hıristiyanlığa inanalım.

    quote:

    Allah varlığını sana hissettirsin ve şöyle dua et

    Allah ım eğer varsan bana kendini bildir de...


    Ben de doğduğumda çevremin etkisi ile "Ehli-sünnet bir Müslüman" olarak yetiştirildim. Gençliğimde namaz kılmaktan alınlarımın yara olduğunu bilirim, Kur'an ın çoğu yerinin mealini okumuşumdur. Kur anı anlayabilmek için bir miktar arapça bile öğrenmiştim. Ama ne zaman bilimsel kitapları okumaya başladım, gözümdeki perde kalktı ve yavaş yavaş gerçekleri kavramaya başladım... Benim senden farkım şudur, ben inançlara saygılıyım ve hiç kimse benim gibi düşünmek zorundadır demem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaotika -- 13 Nisan 2005, 18:13:19 >




  • daha öncede bunları alıntı yapmıştım ama sanırım uzun olduğu için okumak istemediniz

    quote:

    Orjinalden alıntı:

    Evrende hassas bir denge vardır. Güneşin dünyadan mesafesi, planck sabitinin değeri ve pek çok başka şey sanki özel olarak tasarlanmış gibidir. Tüm bunlar evrenin ardında bir zeka olduğunu göstermiyor mu?

    Evren'in o derece hassas bir dengede olduğu doğru değildir. Daha doğrusu, o dengeler, kendilerinin oluşması için bir ayar yapıldığının göstergesi değildir. Herhangi bir süreç, mevcut doğa yasalarına göre eninde sonunda belli bir denge durumu oluşturur. Kuralları değiştirip, sistemi tekrar kendi haline biraktığınızda, bu sefer başka bir denge durumu oluşur. Yeni kurallara, yeni duruma gore. Belli bir denge durumuna ve o duruma uygun olarak meydana gelmiş oluşumlara bakarak, bunun altında tasarım aramak, meseleyi tersinden görmektir. Burnumuz gözlük takmak için mi yaratılmıştır, yoksa burnumuzun şekline göre gözlük diye birşeyi biz mi icat ettik? Atomlar bir arada kalabilsin ve bildiğimiz gerçeklik oluşabilsin diye mi planck sabiti o değerdedir, yoksa planck sabiti o değerde olduğu için mi atomlar bildiğimiz gibidir ve gerçeklik böyledir? Dünyada yaşam olsun diye mi dünyanın güneşten uzakliığı bildiğimiz mesafededir, yoksa dunyanın güneşten uzaklığı bildiğimiz mesafede olduğu için mi dünyada yaşamın olması mümkün olmuştur? (Nitekim başka mesafelerde gezegenler var ve onlarda yaşam yok). İnançlıların bu mantığı çok ilginç bir kendini kandırma örneğidir. Meseleyi tepetaklak eder, tersinden görürler. Fok balıklarının derilerinin altında o kadar kalın bir yağ tabakası olmasını, üşümesinler diye öyle yaratılmalarına bağlayan bir açıklamadır bu. Yaşadıkları fiziksel ortama evrimsel adaptasyon yaptıkları için bu yapıya kavuştuklarını (çünkü başka türlü olanların o ortamda barınamayıp öleceğini) görmez bu mantık. Aradaki uyuma bakıp, sonuca göre sebep üretir. Komplo teorilerini üreten mantık da benzer bir mantıktır. Şartlanmış zihinde, olayların böyle tersinden görülmesi çok yaygın bir bakış açısıdır. Bunları destekleyen (desteklediği iddia edilen) olasılık hesaplarını da yine önyargılı ve yanlı yaparlar. Gökten düşen bir tek yağmur damlasının beni ıslatma olasılığı, sıfır denecek kadar düşüktür. Eğer gökten düşecek her yağmur damlası için bu hesabı tekrarlarsam, her damlanın beni ıslatma ihtimali sıfır çıkar. Tüm bu olasılıkları toplayıp, bu damlaların beni ıslatma ihtimali sıfır olur dersem, o zaman herhangi bir yağmurda ıslanma ihtimalimin hiç olmadığı sonucu çıkar ortaya. Peki kim buna güvenerek sağanak yağan yağmurda şemsiyesiz çıkar? Ve kim sağanak bir yağmurda ıslanmadan eve dönebilir? Burada problem nerededir? Burada problem, olasılık hesabının yapılış şeklindedir. DNA'nın oluşumu olsun, hayatın meydana çıkışı, vs. olsun, olasılığının çok düşük olduğunu iddia ettikleri durumların çoğunda, yaratılışçı kesim bu tür yanlışlar yaparlar hesaplarda.





  • bir de deep arkadaşım sürekli mutasyon kavramını kullanmışsın,doğal seleksiyon,adaptasyon,modifikasyon gibi koşullara göre değişen vücut özellikleri var ve bazıları kalıtsal bunlardan da biraz bahset istersen
  • kaotika kardeş;

    öyle bir örnek vermişsin ki...

    ne diyeyim bilmem

    yani Bir insanın bir kitap yazdığını iddia ediyor ve dağların hareket halinde olduğunu sarhoşken söyleyebileceğini iddia ediyorsun.

    Birincisi bir yaklaşım getirmek istiyorsun ama verdiğin örnek çok ama çok abes. Çünkü Peygamberimiz ömür boyu içki içmemiştir...

    dediğin gibi İncil de de öyle maddeler bulunabilir tahrif edilmiş olsa da bazı hakikatler kalmış olabilir...

    ASIL ÖNEMLİ OLAN:

    bak ben de burada yazdıklarım ile hep bilimden bahsediyorum.

    hücreden arıdan sinek ten güneşten bahsediyorum öyle değil mi?

    ve evrimin olamayacağından...

    madem evrime inanıyorsun sen de benim gibi ikna edici yazılar yazsan ve dünyadaki en tanınmış profesörlerin eserlerinden alıntı yapsan olmaz mı?

    Dünyanın en kaliteli evrimcilerini de getirsen bir toplum içerisinde müzakere etsek her ne kadar o evrimciyi ikna edemezsem bile o tarafsız bilim sahibi halkı ikna eder kainatın ve bütün canlıların rastlantı, mutasyon, adaptasyon ve dahi seleksiyon ile olamayacağını ispatlarım...

    Dört el ile sarıldığın evrimi savunmaya gücün yetmez...
    Bu sefer Din konusunda eleştiri getiriyorsun.
    ama bu konuyu kapattıktan sonra din konusu açarız...

    Bu topicte ve diğer topiclerde tek amacım evrim teorisinin olamayacağını herkese göstermektir.

    O zaman hayatın açıklanması için tek şık kalıyor o da yaratılış...

    Ondan sonra konuşuruz....

    EĞER HALA EVRİMİ SAVUNAN VARSA YAZSIN ...

    HODRİ MEYDAN...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: squ@dron

    bir de deep arkadaşım sürekli mutasyon kavramını kullanmışsın,doğal seleksiyon,adaptasyon,modifikasyon gibi koşullara göre değişen vücut özellikleri var ve bazıları kalıtsal bunlardan da biraz bahset istersen


    EVET O KONUDA DA BİR TOPIC AÇACAĞIM İNŞ.

    MUTASYON KONUSUNDA HODRİ MEYDAN DEDİM CEVAP YOK İNAN ADAPTASYON DA DA DİYECEĞİM

    VE EVRİM KONSUNDA DA HODRİ MEYDAN DİYECEĞİM...

    CEVAP VEREBİLEN OLAMAYACAK ÇÜNKÜ EVRİM YOK
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lozzik


    Evrende hassas bir denge vardır. Güneşin dünyadan mesafesi, planck sabitinin değeri ve pek çok başka şey sanki özel olarak tasarlanmış gibidir. Tüm bunlar evrenin ardında bir zeka olduğunu göstermiyor mu?


    bir iradenin varlığını tabii ki gösterir ama şartlanmamış beyinlere gösterir...

    quote:


    Evren'in o derece hassas bir dengede olduğu doğru değildir. Daha doğrusu, o dengeler, kendilerinin oluşması için bir ayar yapıldığının göstergesi değildir.


    bu satırları yazan yazarın herhangi bir bilim ile doğrudan ya da dolaylı bir ilişkisi olamayacağı kanatindeyim.

    en basit bir periyodik cetveli alan bir kimse kainatta bir düzenin olduğundan emin olur. Neden mi evet periyodik cetveli inceleyen bir kişi o tablonun kendi kendine oluşamayacağı, bir tesadüfün olamayacağı, konusunda hem fikirdir...

    bunu iddia eden birinin diğer verdiği örnekler de geçersiz kalacak ççünkü kainatta böyle bir dengenin düzenin olmadığını iddia etmek aklı peynir ekmek ile yemeden daha kötü ve bilime hakarettir.

     DARWİN HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ NELER?


    evet periyodik cetvelde peşpeşe gelen numaralar bir denge ve düzenin habercisidir...

    quote:

    Gökten düşen bir tek yağmur damlasının beni ıslatma olasılığı, sıfır denecek kadar düşüktür. Eğer gökten düşecek her yağmur damlası için bu hesabı tekrarlarsam, her damlanın beni ıslatma ihtimali sıfır çıkar. Tüm bu olasılıkları toplayıp, bu damlaların beni ıslatma ihtimali sıfır olur dersem, o zaman herhangi bir yağmurda ıslanma ihtimalimin hiç olmadığı sonucu çıkar ortaya. Peki kim buna güvenerek sağanak yağan yağmurda şemsiyesiz çıkar? Ve kim sağanak bir yağmurda ıslanmadan eve dönebilir?


    hayatımda bu kadar mantıksız bir örnek göremedim...

    aksine her yıl milyarlarca ton su buharlaşır ve buharlaşan kadar su da yeryüzüne iner

    hal böyle olunca milyarlarca adet su damlasından bir tanesinin LOZZIK arkadaşımızın kafasına düşme ihtimali çölde olmadığı ve 1 yıl içerisinde olduğu sürece yüzde sıfır değil yüzde YÜZ dür...

    kalanlarına cevap dahi vermeye gerek yok




  • deep hocam evrim yoksa nasıl insan iskeletleri homo erectus,homo sapiens,neandartel diye ayrılıyor nasıl farklılık gösteriyor bu iskeletler?
  • @ deep impact
    quote:

    madem evrime inanıyorsun sen de benim gibi ikna edici yazılar yazsan ve dünyadaki en tanınmış profesörlerin eserlerinden alıntı yapsan olmaz mı?


    Ben artık alıntı yapmıyorum, ne yazıyorsam kendim yazıyorum, kimseyi de ikna etmek gibi derdim yok. Bu tartışmaları eskiden çok yapardık, koltuğumuzda kitaplarla gezerdik, şimdi artık bıraktım, Tanrının yokluğunu ispatlamak gibi bir derdim de yok, Ama sen nasıl varlığına o kadar eminsen ben de yokluğuna o kadar eminim bunu da bilmeni isterim.

    Ama ne zaman birileri çıkıp ta inandığım değerlere karşı çıkıp, insanları kendi düşüncesine inanmaya zorluyorsa o zaman, söze girme zorunluluğunu kendimde hissediyorum. Geçmişten gelen bilgi birikimimim ile kendi düşüncelerimi ifade etmeye çalışıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaotika -- 14 Nisan 2005, 23:08:06 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: serkaf

    1- darwin bir bilim adami degildi
    2-bilim adamlarının araştırma yapmak için tura çıktıkları zaman yanlarına aldıkları (dini gereksinimlerini karşılasın diye)papazdı.
    3-evrim teorisi çürütüldü çürümeden evvel yalan olduğuna inanan insanlara katı görüşlüsünüz diyen insanlar aynı katı görüşlülüğü kendileri taşımaktadır.
    4-şu an darwinin çalışmalarını doğru olduğuna inanan insanlar ancak çıkar peşindedir.
    5-herkes istediğine inanmakta serbesttir(lütfen sertleşmeyelim)


    evrim teorisi çürütüldü mü? bak ben bunu bilmiyodum işte.. ilginç..

    kaynak verin




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaotika

    @ deep impact
    quote:

    madem evrime inanıyorsun sen de benim gibi ikna edici yazılar yazsan ve dünyadaki en tanınmış profesörlerin eserlerinden alıntı yapsan olmaz mı?


    Ben artık alıntı yapmıyorum, ne yazıyorsam kendim yazıyorum, kimseyi de ikna etmek gibi derdim yok. Bu tartışmaları eskiden çok yapardık, koltuğumuzda kitaplarla gezerdik, şimdi artık bıraktım, Tanrının yokluğunu ispatlamak gibi bir derdim de yok, Ama sen nasıl varlığına o kadar eminsen ben de yokluğuna o kadar eminim bunu da bilmeni isterim.

    Ama ne zaman birileri çıkıp ta inandığım değerlere karşı çıkıp, insanları kendi düşüncesine inanmaya zorluyorsa o zaman, söze girme zorunluluğunu kendimde hissediyorum. Geçmişten gelen bilgi birikimimim ile kendi düşüncelerimi ifade etmeye çalışıyorum.


    yazdığım yazıların yüzde 85 i nerdeyse kendi yazılarım kaotika ...

    sen de yaz...

    bu mükemmel kainat nasıl tesadüflerin eseri olduğunu yaz...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: squ@dron

    deep hocam evrim yoksa nasıl insan iskeletleri homo erectus,homo sapiens,neandartel diye ayrılıyor nasıl farklılık gösteriyor bu iskeletler?

    @deep ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi squ@dron -- 15 Nisan 2005, 13:38:36 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.