Şimdi Ara

Dali İkon2 Mk2 için Amfi Arıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
2
Favori
2.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gördüğüm kadarı ile cobi adlı kullanıcı beni bloklamış. Benim açımdan sorun değil.


    Class AB amfiler de Class B amfiler gibi crossover distorsiyon yapar.

    Bu transistörlerin ve lambaların lineerite sorunlarından kaynaklanır.

    Sinyal analog olarak sıfıra yaklaşırken bu kırılma/kıvrılma noktası sorunu ortaya çıkar.


    Dali İkon2 Mk2 için Amfi Arıyorum

    Darbeli çalıştıığından Class D'de ise crossover distorsiyon sorunu yoktur.

  • Class AB'de crossover distorsiyonsuz ses alabilir misiniz?


    Eğer kanal başı 400W ve $80.000 USD'lik bir Class AB high-end amfi yapıyorsanız çıkış transistörleri ve soğutucu levhalarınızın alt yapısı zaten hazırdır. Amfiyiyi yüksek bias'layarak ilk 15-20-30W'ını Class A olarak vermesini sağlarsınız. Amfi o güçten sonra Class AB'ye geçer.


    Class A amfiler maksimum güce göre biaslanmıştır.

    Transistörler (veya lambalar) hiçbir zaman sıfır noktasından geçmez.

    Bu nedenle sürekli maksimum güçte çalışır. Hoparlörlere güç verdiğinde üzerindeki gücün bir kısmını devrettiği için rahatlar bile...


    Daha önce belirttiğim gibi crossover distorsiyonu kavramı Class D için geçerli değildir.

  • cobi C kullanıcısına yanıt

    Konu eğlenceli bir sohbete evrildi. Arkadaşımız zaten sistemini kurmuş.Konunun uzaması biraz sizin D Class antipatinizi kırmayı görev edinmiş gibi olduk ondan :))


    Şöyle bir durum var hocam Class D fiyatları düşecek Fosi V3 "Siz sesini sevmediniz ama" ciddi bir örnek. Tatmin edici seviyede ses kalitesi olan cihazları yakın gelecekte makul fiyatlara alabileceğiz. A Class ise pahalı ve erişilmez olmak zorunda. Daha iyi çalması için en yüksek standartlarda komponetlere ihtiyac duyuyor. Elektrikli arabaların ferrari vb hızda geçmesi gibi bir durum bu. Ben tavsiyemi arkadaşımızın bütçe sorununu gördüğüm için yapmıştım. Mesaj ın tarihinede dikkat etmedim

  • tulunoglu kullanıcısına yanıt

    Sayın tulunoglu Class D modülleri, konuştuğumuz ve birçok tanınmış firmanın kendi amfisinin içine koyduğu Hypex modülleri o kadar pahalı değil.

    Örneğin 2x180W'lık, üstelik besleme devresi ile şaseye monte edilmiş bir Hypex modülü sadece 630€.



    Bunun başka bir alternatifi B&O icepower.


    Asıl pahalı olan crossover distorsiyonu minimize edilmiş Class AB amfiler olduğunu söyleyebiliriz.

    Piyasa işi Class AB amfiler genelde 1W'ın altında bir güce kadar (çoğu kez birkaç yüz miliWatt) Class A'da çalışır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 31 Ağustos 2023; 11:38:9 >




  • tulunoglu kullanıcısına yanıt

    Hocam bir sistem mühendisi olarka söyleyebilirim ki class d toplojisinde daha ilk sinyalin girişinde sinyal orjinalinden sapmakta sonrasında orjinaline en yakın haline döndürülmeye uğraşılmakta, class A da ise ağırlık, ısı ve elektriksel verimsizlik gibi olumsuzlukların karşılığında; sinyalin bozulma olmadan işlenmek gibi bir avantajı oluyor; bu yüzden class a vs class d karşılaştırması hiç mantıklı değil teknik olarak da doğru değil zaten...


    Ben class A, class AB, Class H cihazlarda dinledim class D cihazlarda dinledim, class d nerde ideal olur derseniz; akü ile kalın kablolama ile uğraşmadan arabamda mahalleye müzik dinleteyim yada düğün dernekte millete halay horon oynatayım denilen noktada mantıklı... ama almışım güzel hoperlörümü ve anfimi; takmışım güzel bir dac, açmışım tidal yada quobuz yada cd playerdan cd yi ... uzanmışım dinliyorum işte o anın anfisi benim gözümde class d değil, bunun önyargı ile ilgisi yok yani class A nın vokallerindeki üstünlüğünü ve doğallığını duyuyorken neden vokalleri dijitalleştiren ne yapsam istediğim sesi alamadığım bir class d anfiyle uğraşayım ki (tecrübe ettim bizaat bunu).



    Üst seviye class d nin de bana göre anlamı yok zaten 5500 euro verdikten sonra o paraya çok çok iyi class A veya AB cihazlarda bulmak mümkün.


    Bu işin tek doğrusu yok


    Yer problemi, maaliyet ve verimlilik açısından class d ye zaten lafım olmaz ama pahalı fiyatta olupta class d olmasıyla övünen nad anfiyi de dinledim keyif alamadım açıkçası, işte bu ses işleri karışık zevkler farklı, bütçeler farklı hatta kulakların duyma yeteneği bile farklı o yüzden herkesin kişisel tercihi farklı olup birinin beğendiği diğerine çekici gelmeyebiliyor.Dali İkon2 Mk2 için Amfi Arıyorum 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 31 Ağustos 2023; 11:55:55 >




  • 300/400 dolar bazında çok iddalı Class D ler var hocam. Fakat HiFi piyasası satmak istemez önplana çıkarmaz karı düşük olduğu için. 3000 5000 harcatmak varken kim ne etsin düşük bütçeli cihazları istediği kadar iyi çalsın malum propogandalarıyla tüketiciyi daha fazla harcamaya yönlendirirler. Yada 40 yaşında cihazları vitage çok iyi çalıyor vb diye 2. elde acayip fiyatlara satmaya çalışırlar tüm dünyada bir akım oldu bu durum. Bizdede durum aynı. Bir kaç epik model dışında vitage çöptür kimseye koleksyoner değilse parasını harcamasını tavsiye etmem.

  • tulunoglu kullanıcısına yanıt

    Selam.Siz fosi v3'te op amp değişimi yaptınız mı acaba?

  • Hocam tek gerçek var kulaklarımızın duyduğu ve ben vintage cihazlar ile mutluyum, astronomik rrakamlara satmaya çalışanlar var ancak uygun fiyata biraz bakımla çok büyük iş yapacak olan cihazlarda var , hifi dünyasının çok para almaya istekli bir pazar olduğu doğru ama 7000 tl ye marantz pm80 mk2 gibi 2x100 class ab ve 2x25 class A verebilen bir ürün varken ; bakımla vs 8000-9000 e çok güzel kondisyona getirebilecekken ne yapayım ben niye class d cihazlar ile uğraşayım ?


    yada 7000 civarına marantz pm 7001 almışım bakımdan da parçaları ve kondisyonu iyi şekilde çıkmış ne yapayım ben fosiyi ?



    İsteyen alır isteyen almaz ; ama şunuda düşünmek lazım, class d anfideki gücün ne kadarına ihtiyacımız var ? sony vx 99 setim vardı o da 2x300 wat rms idi kullanamadıktan sonra ben ne yapayım o kadar çıkış gücünü evde 2x25 bile yetiyorken.


    Uzun lafın kısası anfinizi güle güle kullanın keyfini çıkarın ama vintage çöp demek değildir düzgün bir cihaz ve mantıklı bir fiyata denk gelirse çok çok iyi işler çıkarabilir, zaten alırken de ona göre almak lazım yani kapasitörlere üretici 25 yıl ortalama ömür biçmiş ; 1991 cihaz alan adamın kaçarı yok o kapasitörler ve içeride kaçak akım veren bileşenler değişecek usta ellerde güzel bir şekilde bu işlemler yapıldıktan sonra çok çok güzel ses alınıyor zaten, ama adam sony esprit anfiye 30.000 yazmış alınır mı alınmaz yani fiyat uygun olmalı cihazda berbat edilmiş bir halde olmamalı.


    şu aşağıdaki videoda bile bariz şekilde class d model kötü


    $1k, should you go class A or class D? SMSL VMV A2 integrated amp review. - YouTube



    bu da class nın netliği class d ile dağlar tepeler var , çok pahalı anfide değil bu.


    Musical Fidelity A1 2023 - YouTube



    sizin hoperlörleriniz nedir bilmiyorum ama yani çin malı class d kullanıpta made in japan class a anfileri de beğenmemeniz üstelik çöp demeniz de hiç doğru değil, kimisi yeni alır kullanır kimi eskinin iyi modelleri ile uğraşır vs vs bunlar tamamen kişisel tercihtir,


    Aslında daha da yazmak istemiyorum konu en son standart hifi tartışmasına döenecek, ben sizin sisteminiz ucuz kötü diyeceğim sizde benim ilgilendiğim cihazlara pahalı diyeceksiniz bu bir yere varmadan sürüp gidecek.


    Neticede yamaha as 1000 ve ve 700 euroluk hoperlör kullanmış olan benim, 100 dolar bandındaki bir çin malı anfiyi de beğenmemesini yadırgamamanız lazım, seviyorsanız güle güle kullanırsınız ama ben şahsen o anfiyi kullanmam yani kötü başka ne diyeyim ...


    class d uçuyormuş kaçıyormuş uçsun kaçsın ben ilgilenmiyorum o cihazlar ile meraklısı veya kaliteli olduğunu düşünen tabii ki alır keyifle de kullanır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 31 Ağustos 2023; 18:39:45 >




  • iboarmutlu İ kullanıcısına yanıt

    Daha yapmadım yapanlara baktım biraz oradan heveslendim, en kısa sürede yapacağım. Bence bu haliylede çok flat çalıyor. Player tarafında DSP üzerinde oynuyorum ses le 3 cift farklı hoparlörüm var eğlenceli bir cihaz bu haliylede. Yalnız gerçek performansını 48V güç kaynağı ile gösteriyor. Onu belirtmem lazım.

  • Class D atışmasına dönmüş ancak Class D var Class D var. Önceki mesajımda Class D'nin farklı bir noktaya evrildiğini dile getirmiştim. Bu evrilme eskiden var olan ve Class D'ye yapışan birçok tabiri silip attı. Bu demek değil ki Class A'dan daha iyi ama Class D'nin güncel halinin yabana atılmaması gerekir. Bir Japon sever olarak gram Class A karşıtlığım yok. Keşke olsa da kullansak Dali İkon2 Mk2 için Amfi Arıyorum 


    Bugün her sınıf amfinin olmuşu var olmamışı var... Class D hakkında yazılanlardan sonra konunun çok uzamaması adına "Ken Ishiwata'nın kemikleri sızlıyordur"Dali İkon2 Mk2 için Amfi Arıyorum diyerek noktayı koyayım.

    Dali İkon2 Mk2 için Amfi Arıyorum

    Bahsi geçen NAD amfilerde ki benim bahsettiğim M10 ve M33. İkisinin de orta frekansı ince. Markanın bu modellerdeki orta frekans noktasındaki tercihi bu şekilde olmuş.





  • Orhun kullanıcısına yanıt

    Kaç defa yazdım bende aynı şeyi anlamsız şekilde olay class d ye dönmüş; ne konu sahibinin sorduğuyla alakası var gelinen noktanın... nede anfi sınıfları ile ilgili bu konu...


    Yine yazıyorum class a,b,ab,d,g,h veya daha ne kadar class varsa... kullanan kullansın kişisel tercihtir bunlar;ama kimsenin mantığına yatmıyor diye kendi kullanmadığı cihazlara çöp dememesi lazım. ,


    Yani 80-100 dolarlık çin işi fosi'ye de kalkıp ben çöp dersem olmaz yani öyle olsa da söylenmez olmasa da söylenmez.


    Bende sadece bu resmi seyretsem cihazı dinlemesem bile yeter mesela bu bile keyif benim için.



    Dali İkon2 Mk2 için Amfi Arıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 31 Ağustos 2023; 19:49:37 >




  • Ben dinledim çok kötü çalıyor diye yazdın ya hocam :))) Ben dinlediğinizi sanmıyorum Bu cihazı gerçekten dinleyip kötü diyen internette bir sizi gördüm Dali İkon2 Mk2 için Amfi Arıyorum  Üstüne gittiniz 100 dolarlık cihazla 1000 dolarlık cihazı karşılaştırdınız ayrıca sınıflarıda farklı bu daha iyi dediniz D Class lar kötü sesi bozuyor dediniz. Bu işten anlayan elektronik bilgisi olan adamı sen bir şey bilmiyorsun diye engellediniz. Vintage cok iyi diyorsunuz tabi canım yaşı benle aynı cihaz 0 yeni üretilmiş son teknoloji cihazlardan iyidir. Gerek komponet gerek cihaz üreticileri bu işi bilmiyor boşuna o kadar ar-ge yapıp ürün geliştirmeye çalışıyorlar Nasılsa 40 sene önce en ideal sistemler üretilmiş olay bitmiş. Dali İkon2 Mk2 için Amfi Arıyorum  ne gerek var paraları 2. el sitelerinde milleti kazıklamaya çalışan tiplere verelim olsun bitsin.





  • Kursun_ kullanıcısına yanıt

    Dali İkon2 Mk2 için Amfi Arıyorum  Çok iyiymiş bu hocam

  • tulunoglu kullanıcısına yanıt

    Size yalan borcum yok dinlemesem dinledim demem... kişi herkesi kendisi gibi zannedermiş ya; siz öyleyseniz bilemem ama ben o tarz bir karakter yapısında değilim, amma ciddiye alıyorsunuz bu forum gibi işleri enteresan...


    O işten anlayan elektronik bilgisi olan kimseyi göremedim, bende sistem mühendisiyim zaten.


    Yani 100 usd lik çin malından hifi kalite ve class d genellemesi yaparsanız zaten gülerler adama...


    Yani hala anlamadınız keyif işi diyorum memnunsanız kullanın diyorum daha neyi kanıtlama derdindesiniz, gün sonunda param var ki alıyorum istediğimi alır kullanırım sizin bütçeniz daha az ise daha ucuz cihazlar alıp kullanırsınız fazlaysa da gider 5500 euroluk class d anfi alıp kullanırsınız o da sizin tercihinizdir, yani sizin ulaşmak istediğiniz nokta ne ? sırf siz öyle diyorsunuz diye class d cihazları ve fosi v3 ü baş tacı mükemmel cihazlar mı ilan edeyim


    Bir daha söylüyorum fosi v3 fiayat performans olarak iyi ama kalite olarak kötü bir cihaz böyle zaten, sizin kabul edip etmemeniz o cihazın dandik olduğu gerçeğini değiştirmiyor; yazlıkta ikinci cihaz vs olarak kullanılır ama ben normal anfilerimin olduğu odamda oturup o cihazı dinleyip keyif alamam.





  • cobi C kullanıcısına yanıt

    Seyir keyfinden ziyade görebilecek gözler için atmış olduğum bir amfiydi.


    Ken Ishiwata'nın elinin son kez değdiği ve HYPEX güç amfisi modülü kullanılmış bir Class D amfidir. Güç katı da keza HYPEX SMPS ile beslenmekte, preamp katı ise LPS ile... Düğün dernek amfisi hiç değildir.

  • Orhun kullanıcısına yanıt

    Siz görün işte birşey diyen var mı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cobi C kullanıcısına yanıt

    Yazdıklarınızı okuyup hafıza tazelemenizi öneririm. Size iyi akşamlar.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.