Şimdi Ara

Dali İkon2 Mk2 için Amfi Arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
2
Favori
2.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hiface usb dac ve SMSL amfi ile kullandığım Dali ikon2 mk2 lerin sesinden memnun değilim. Ses yüksek olsa da doyurucu bir ses alamıyorum. Sorunun amfiden kaynaklandığını düşünüyorum. Sizce SMSL amfi iyi bir amfi mi?


    Değilse Dali için sesi yumuşak, doğal ve detaylı hangi amfiyi önerisiniz? Her tür müzik dinliyorum ayrıca film de izliyorum aynı sistemde.


    Bütçem düşük, ikinci el maksimum 1000-1500tl lik sesi güzel olan bir amfi arıyorum. Çok özellik aramıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odysseus348 -- 3 Haziran 2021; 22:44:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba, Kimse yorum yapmamış ben yapayım. O fiyatlara pek amfi kalmadı artık. Ancak NAD'ın giriş seviyesi C315 veya C316 modelleri işinize yarayabilir. Denemenizde fayda olacaktır.

  • Selamlar.ikon2 mk2 çok çok zor sürulen hoparlordur.videolarm var youtubede.Malesef o butceyle bu hopu surebilecegin bir amfi alman imkansiz.rs700ymh ile çöp caldı.sonra lambali cayin bagladik.onkyo 9755 bagladık anca performans aldık.ozellikle ribbonlari harekete gecirmek ciddi güc istiyor.suanki amfin ve o bitceye alacagin amfiler dist.camurlu calacaktir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zanzi7575 kullanıcısına yanıt

    harman/kardon AVR156 aldim, tam dolu dolu ses alamiyorum dediginiz gibi. eskisine gore kesinlikle iyi ama yine de bir eksiklik hissettiriyor. baska tavsiyeniz olur mu?

  • Bütçe düşük o bütçelere pek birşey olacağını zannetmem

  • cobi C kullanıcısına yanıt

    hocam kac sene once acmisim konuyu ondan dusuk :) su an harman kardon avr156 ile takas edebilecegim birsey ariyorum

  • güncel bütçe ne kadar hocam


    birde hangi ildesiniz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 6 Ağustos 2023; 20:41:35 >
  • Odysseus348 O kullanıcısına yanıt
    Ust seviye avr (100watt) yada stereo amfi tavsiye ederim.denon 1500ae , marantz 8000serisi,cambridge audio azur ust seriler ,yamaha flagship avr serisi,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zanzi7575 -- 28 Ağustos 2023; 9:9:18 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben farklı bir cevap vereyim hem ucuz hem şaşırtacak kadar kaliteli sesi var. Audiophile komponetler kullanılarak üretilmiş kücük bir D Class Amfi olan Fosi V3 , özellikle 48V luk güç kaynağı ile alırsanız şaşıracaksınız. Ben bir süredir kullanıyorum. Her HiFi meraklısının denemesi gereken bir ürün. İncelemeleri youtube da var. Bence bir deneyin. Ben bu markanın gaming dac ürününüde kullanıyorum çok memnunum.

    Dali İkon2 Mk2 için Amfi Arıyorum




  • tulunoglu kullanıcısına yanıt

    hocam bende bundan vardi, SMSL marka igrenc bir amfiydi.40W gucu vardi. o yuzden boyle ufak amfilerden korkuyorum. gecenlerde Denon bir amfinin yorumlarini okudum, tam aradigim amfiye benziyor. yuksek seslerde bile hic rahatsiz etmedigini analtmis , tam aradigim sey.


    bu arada DAC olarak m2tech hi-face dac kullaniyorum ses karakteri guzel ama o da bozuldu sanirim baya bir dip gurultusu var.


    Dali İkon2 Mk2 için Amfi Arıyorum
  • Odysseus348 O kullanıcısına yanıt

    Her küçük amfiyi aynı kefeye koymayın.

    Önce bir çipini inceleyin.

    Sayın tulunoglu'nun bahsettiği Fosi V3'ün Amazon'da da bir hayli olumlu yorumları var. Çok uygun fiyatı da cabası...

    Hatta dikkatimi çeken, bir yorumda Martin Logan ESL (elektrostatik hoparlör) ile bile çok güzel çalıştığını, lambalı amfisinden çok daha iyi sonuç verdiği yazılmış.

    Bir amfinin, elektrostatik hoparlör ile, bırakın çok iyi çalışmasını, çalışması (!) bile oldukça stabil, sağlam bir yapıya sahip olduğunu gösterir.


    Ben şahsen sayın tulunoglu'nun önerdiği bu amfiyi gerekirse almak üzere not aldım.

    Sayın tulunoglu forumda yeni. Ancak ilk mesajında bile oldukça iyi bir öneride bulunduğunu görüyorum.


    EK NOT: Yalnız cihazı 32V değil sayın tulunoglu'nun belirttiği gibi 48V güç kaynağı ile almakta yarar var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 29 Ağustos 2023; 19:26:22 >




  • Selamlar.

    Bende Fosi Audio V3 ü hakkında yapılan yorumlar üzerine merak edip aldım. İzlediğim yorumlarda 48 V güç kaynağını özellikle tavsiye ediyorlardı. Bu ufaklık gerek malzeme kalitesi " tamamen audiophile komponetlerle üretilmiş" gerek gücü, detayı, sahnesi ile dinleme yaparken beni çok şaşırttı. HiFi işlerine çok meraklı ve oldukça iddalı sistemlere sahip arkadaşlarıma dinlettim onlarda şaşırdı. Ortalama bir HiFi meraklısını yormayacak fiyata sahip gerçek bir fiyat performans ürünü.

    Kesinlikle denemeye değer gerek düşük güç tüketimi gerek ses kalitesi, eğer daha fazla meraklıysanız değiştirilebilir opamp larıyla her meraklının denemesi gereken bir amfi olduğuna inanıyorum. Bir süredir aynı markanın K5Pro masa üstü oyuncu DAC ını kullanıyorum ondanda çok memnunum. Vakit bulduğum bir zaman foruma Fosi K5Pro ile ilgili deneyimlerimide yazmak isterim.





  • Burada bütçe önemli, zamanında kaptığım hifi virüsü nedeniyle, elimden 30 civarı müzik seti geçti onlarca anfi geçti,


    Elimde şu anda denon pma 880r, pioneer A449, marantz pm 7001 ve marantz pm 80 mk2 bulunmakta ...

    öncesinde yamaha, harman kardon ve technics ve kenwood anfilerde kullandım, smsl dac ile kullanıyorum şu anda....


    Bahsettiğiniz Class d anfiler afedersiniz ama hifi tarafında oyuncak olarak yer almaktadır, class d az güç harcasın ufak olsun ısınmasın ama ses kalitesi ikinci planda olsa da olur tarzı anfilerdir, olması gereken class A anfilerdir onlarda çok güç harcar ve ısınırlar şu an genel hifi standartı class ab üzerinden gidiyor


    o ufak class d anfilerinden kullandım seste kesinlikle anormallikler var , yani piyano sesinde yada class A /class AB anfi dinledikten sonra duyduğunuz seste kesin olarak anlayabilirsiniz (indiana line diva 262 hoperlör ile).


    Konu sahibi avr kullanıyormuş , bütçe söylemediği için bir şey önermek de mümkün değil ama ben olsan class d çin oyuncaklarına bulaşmazdım (ama bütçe meselesi ucuz yollu sistem kurayım diyene şifa gibi gelir), elimde aiyama tüplü pre var gititm op amp upgrade bile yaptım yok olmuyor yani ses oturmuyor bir türlü (tabii normalde çoğu kişiye yeterince iyi gelecektir).



    Çin class d anfisi kullanan kullanın kendi zevkidir ama cihazlar çok iyi değil yani ben de kullandım; bir yamaha dinle birde fosi dinle yani arada dağlar tepeler var, fiyat odaklı tercih edilebilir o ayrı, arkadaş bütçe söylerse öneride bulunulur ama bütçe de belli değil arkadaş takas etmekten bahsediyor yani bu konunun hayat geçmesi de zor o yüzden bence çok tartışmaya da gerek yok ...konu kilitleniyor bu noktada Dali İkon2 Mk2 için Amfi Arıyorum 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 30 Ağustos 2023; 14:21:40 >




  • Elimde A Class amfi var hocam, bir kaç tane amfim var. Lambalı amfimde var. Bende aynı sizin gibi düşünüyordum. Diğer çin malı amfiler hatta Fosinin bazı ürünleri için kesinlikle size katılıyorum yalnız D Class hakkında biraz ana akım propogandaya kapılmışsınız. Teknoloji gelişiyor. Çok iyi, iddalı D Class lar var. Fosi V3 beni şaşırttı. Günlük dinlememde başka cihaza ihtiyac duymuyorum, belki benim kulaklarda bir sorun vardır bilemiyorum :) Ben bu amfi yi youtube daki incelemelerden etkilenip aldım işin doğrusu, merak ettim gerçekten söyledikleri kadar iddalımı diye. Evet iddalı. Gönül rahatlığıyla bu işi bilen bilmeyen herkese tavsiye ederim, evde dinlettiğim bir arkadaşım senin kablolar iyi ondan böyle güzel çalıyor bile dedi :))) Yani önyargılı olmamak lazım. HiFi dünyasında oturmuş bazı önyargılar var bende sahiptim tecrübe edince geçiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tulunoglu -- 30 Ağustos 2023; 17:11:52 >
  • cobi C kullanıcısına yanıt

    Class A, Class AB, Class D amfiler hakkında yorum yapmadan önce bu teknolojiler hakkında bilgi sahibi olmak lazım.


    Class A amfilerin en büyük özelliği sıfır crossover distorsiyon yapmalarıdır. Sesi bu nedenle çok güzeldir. Class A amfiler yüksek bias nedeni ile rölantide bile maksimum yük altında çalışır. Bu nedenle çok ısınır.


    Class B amfiler aşırı distorsiyon yaptıkları için audio amfilerde kullanılmaz.


    Class AB amfiler ise crossover distorsiyon yapar. Bunu asgariye indirmek için bias akımı bir miktar artırılır. Piyasa işi amfilerde fazla artırılmaz zira buna paralel olarak soğutucu levhaların, çıkış transistörlerinin de kapasitesinin artırılması gerekir. Ayrıca piyasa işi amfi yapanlar bilgisiz müşterilerinin, "ha o amfi mi, kötü, çok ısınıyor" demesinden çekinir. Kısaca Class AB, ne Class A'dır, ne Class B. Ben onlara "doğan görünümlü şahin" diyorum.


    Class D ise aynı Class A gibi sıfır crossover distorsiyon yapar.


    Dikkat ederseniz birçok firmanın bayrak gemisi modelleri artık Class D'ye geçti.


    Verdiğiniz bilgiler çok eski ve önyargılı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 30 Ağustos 2023; 20:10:29 >




  • Class D'nin dönüm noktası Bruno Putzeys'in HYPEX'e katılmasıdır. Bruno Putzeys ile Class D farklı bir noktaya geldi. Teşekkürler Bruno Putzeys.

  • tulunoglu kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğiniz anfiyi dinledim hemde çok iyi hoperlörler ile dinledim hiç bir akıma kapılip yorum yazmam ... fiyat performans olarak iyi ama onun dişında seviye olarak çok kötü yani cidden kötü sesi var.Marantz pm 80 mk2 anfimle yada marantz pm 7001 ile eski kullandığım yamaha as 1000 ile hiç ilgisi yok, fiyatı güzel mi güzel ona lafım yok ama sesi bence övdüğünüz gibi değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt

    Class d daha girişte sinyali bozar müdahale eder zaten , sizin dediğiniz olsaydı class A derdik ona, neyse yazdıklarınızdan ciddi bilgi eksikliğiniz olduğu belli size cevap yazmaya bile gerek yoktu ama yazmış olayım, vakit harcamadan sizi bloklayıp geçiyorum, bilgisiz kişiler ile tartışmam gerek yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cobi C kullanıcısına yanıt

    Hocam birkaç bin dolarlık amfilerle 100 dolarlık giriş seviyesi bir amfiyi karşılaştırıyorsunuz. Yamaha A-S1000 2. elde 1000 dolar civarında satılıyor. Karşılaştırmanız pek mantıklı değil. Ayrıca yüksek kaliteli bir D Class girişte sinyalleri bozmaz. Kaliteli bir Dac ınız varsa iyi bir D Class dan iyi bir A class seviyesinde ses kalitesi alırsınız İyi bir D Class çoğu A Class dan daha doğru frekans tepkisi verir. Ayrıca D Class denmesinin sebebi tasarımının farklı olması ve C Class dan sonra çıkması. "

    https://www.soundandvision.com/content/bruno-putzeys-head-class-d-page-2" Bakın burada Arkadaşımızın bahsettiği Bruno D Class nedir anlatıyor.

    "A Class Transistör sinyalin tamamında aktiftir ve doğrusal çalışır. D Class Transistör anahtarlamalı çalışır, yüksek frekanslı darbe genişlik modülasyonu (PWM) kullanır. " İkisi aynı şey değil. Aynı Yamaha A-S1000 ile Fosi V3 ün aynı şey olmadığı gibi. Yamaha A-S1000 23 Kilo :) Fosi 300 gr


    Burada ürünlere bütünsel olarak bakmak gerek. O şekilde bakarsak iyi bir D Class her muzik severin işini görecek kadar kaliteli ve uygundur. Benim bazı arkadaşlarım sürekli eşleri ile kavga halinde D Class aile saadeti içinde iyidir :)


    Teknik tartışmalara girmek pek istemiyorum. Muzik dinlemenin duygusal bir tarafı var Başka bir arkadaşımız başka tarz cihazlardan dinlemeyi sevebilir.

    Neticede bunlar elektronik cihazlar nokia 3310 çok iyi bir telefondu bu doğru, ama artık iphone 14 var. Teknolojik gelişmesi en hızlı ilerleyen cihazlar D Class cihazlardır. Gelişim açısından bakacak olursak açık ara önde gidiyor. Bir kaç yıl içinde A Class vb hepsinden çok daha iyi performans göstereceğinede eminim. DSP ler gelişiyor PWM modulleri gelişiyor Filtreleme teknolojileri gelişiyor. A Class da pek bir şey olduğu yok. Aynı, verimi düşük, ağır, kocaman, cayır cayır yanan ama tatlı bir sese sahip cihazlar olarak kalacaklar.


    Tüm dünyada HiFi meraklıları sürekli pompalanan şehir efsaneleri etkisiyle binlerce doları belli markalara vermeye devam edecekler. Elektronik mühendislerinin en çok güldüğü dalga geçtiği zümre audiophile insanlardır. DSD gibi bir format hızla gelişirken studyolar DSD / PCM / DXD kayıt alırken ben muziği plaktan dinlerim daha analog diye takılan arkadaşlarımız olacak :) Onlara diyecek bir sözüm yok. Muzik dinlemek bir rituel çoğu hifi meraklısı için.


    En son olarak size ses tutkunları üzerinde yapılmış eğlenceli bir deneyi anlatan gizmodo linkini bırakayım.

    Dali İkon2 Mk2 için Amfi Arıyorum
    Dali İkon2 Mk2 için Amfi Arıyorumgizmodo
    Audiophile Deathmatch: Monster Cables vs. a Coat Hanger
    https://gizmodo.com/audiophile-deathmatch-monster-cables-vs-a-coat-hanger-363154



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tulunoglu -- 31 Ağustos 2023; 1:43:10 >




  • tulunoglu kullanıcısına yanıt

    Hocam bende zaten yazdıklarınıza katılıyorum, ama buradaki diğer arkadaşlar direkt konuyu class d olayına döndürmeye çalışıyorlar ısrarla; şöyle bir durum var çok üst düzey class D anfi yapılabilir performansı çok iyi de olabilir ancak o zaman fiyatlar uçuyor class d uygun fiyatlı ve yüksek çıkışlı anfi mantığı ortadan kalkıyor, yanlış anlaşılmasın küçümsemek için söylemiyorum bu fosi v3 vb seviyede anfiler benim bahsettiğim ve kullandığım anfilerin yanında pek kayda değer cihazlar değillerdir (as 1000 de en üst seviye de değil yani daha as 3200 ler var mc serisi var yamaha tarafında denonda pma 1700 ne var mesela orta seviyede ), ha çok beğenebilirsiniz sevebilirsiniz ama fiyatı belli yapısı belli onu anlatmaya çalışıyorum , nad ve naim gibi class d tercih eden firmalar mevcut hatta onkyo 9711 ve pioneer a70 gibi anfiler de class d sevenleri de var birşey diyemem ama ben bu cihazların hiç birinin sesini sevmedim, bütçe sorunu olmadıkça class d tercih etmem, üst seviye class d alacağıma da gider class A yada class ab anfi alırım.


    Ki konu sahibi smsl nin 40 watt anfisini kullandığını ve memnun kalmadığını sonra harman kardon avr ye geçince daha memnun olduğunu da üstte söylemiş;


    Yani burada class d anfiyi mi tartışacağız arkadaş harman kardon avr den neye geçsin de kalite artışı sağlasın onu mu tartışacağız ben onu anlamadım, o linkteki class D cihazlar zaten ucuz değiller yani  Putzey'in Ncore modülüne sahip bir cihazdan genelleme yaparak harman kardon avr den fosi v3 e geçilebilir iyi cihaz tarzında bir genellemeyi doğru bulmuyorum. yani o linkteki anfinin fiyatı bazı yerde 3700 usd yazıyor bazı yerde 5500 euro yazıyor oraları bambaşka dünyalar yani arkadaşın isteği tavsiye ile de ilgisi yok fosi v3 ün fiyatına göre iyi olmasıyla yada yamaha as 1000 in fosi v3 den iyi olup olmamasıyla da ilgisi yok.



    Dediğim gibi konu farklı yerler gidiyor anlamadığım bir şekilde , ben o cihazı dinlediğimi ve bana göre sesinin güzel olmadığını söyledim ha siz beğenmiş olabilirsiniz güle güle kullanın bir şey diyemem, ama ben o tarz bir cihaz alacağıma vintage iyi bir model anfi alıp bakımını yaptırmayı her zaman tercih ederim... bu da benim düşüncem tabii ki,yani adam class d yapmış mühendislik kasmış ama 250.000 tl Türkiye fiyatı var hani o parayı verdikten sonra bambaşka cihazlar alırım sırf psikolojik bile olsa class d almam yani çekerim 40 kg lık bir class A olmadı class AB cihaz...


    Class d anfi evde yer kaplamaz, ısınmaz, hafiftir ufaktır göze batmaz bunun için de gider class d alırım diyene de saygı duyarım.





  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.