Şimdi Ara

Dalga geçtiğiniz Bülent Ecevit (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
2
Favori
31.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
296 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan

    Birileri abidik gubidik konuşunca zaar.
    Ya hadi işine ben de seni zeki biri sandım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknokratik

    Harekat kararınin alındığı sırada başbakanliga Erbakan vekalet ediyor.. Emri veren Erbakan. O gun Ecevitse ingilterye gidip onlardan medet bekliyordu. Mantiken ecevit emri verecek olsa İngiltere'de ne işi var.Ecevit yurda dondugunde alinan bakanlar kurulu kararıni Erbakan ve Tsknin brifigleriyle imzalamak zorunda kalmıstır. İs ecevite kalsa harekati yapilmazdi. Zaten korkudan harekati gizlice durduran da ta kendisidir. Bunu Erbakan surekli anlatmıştır. ingiliz istihbarat raporlarinda da ecevitin harekati yapmak istemediği bolca haber olmuştu

    Alıntıları Göster
    Bakin o donemlerde bu tip onemli kararlar alinirken basbakan, koalisyon hukumeti olmasa dahi, tek basina karar veremez. Once kendi kabinesini, Genelkurmayi hatta ve hatta muhalefetten bile gorus almasi ve ikna etmesi gerekebilir. Kaldi ki o donem koalisyon var, her iki parti lideri, onlarin kabinesi ve mgk uyeleri ile bu konular detaylica tartisilir gorusulur ve karar verilir. 1 kisi oturup ne harekati planlar ne de komuta eder, bu ekip isidir. Ancak burada bir gercek vardir ki, o donem kim basbakansa bu karar onun sorumlulugunda dir. Dolayisiyla yasanacak hersey onun hakkinda tarihte olumlu yada olumsuz olarak yer alacaktir. Bu tip kararlar zor kararlardir, sadece kendi siyasi gelecegini degil ulkenin ve baska ulkeninde gelecegini etkiler. Bir ulke savasa baslamadan once once diplomasiyi kullanir, bu sokak kavgasina benzemez, hadi direk dalalim diye birsey yok, olmazda. Kaldi ki o donemde boylesi bir harekat ulkeyi zor duruma sokacagini bildigi icin Ecevit umutsuzca da olsa diplamasi girisiminde bulunmus ancak, olumsuzlukla sonuclanmistir. Cunku ingiltere bizim yanimizda olmayacaktir.
    Yani oyle otur sunu zorla imzala, basbakan yokken arkasindan hemen karar al uygulamaya gec falan bunlar cidden cocukca yorumlar. Hatta siz degil ama baska arkadaslar Ecevitin yanina adam vermisler gibi yorum yapmis. Koskoca basbakan cocukmu yanina adam veriyorlar, kaldiki bu adam bir parti lideri ve kabinesi var. Hani gulunc seyler bunlar.

    Asagida linkini verdim, gayet samimi bir soylesisinde kendisi durumu gayet acik ve mutevazi bir sekilde anlatmistir.

    https://www.youtube.com/watch?v=lZ3Ae-9n8-I&feature=youtu.be

    Sonuc olarak, karari Ecevit tek basina almamistir, bunu kendiside soyluyor ama donemin basbakani oldugu icin ve egrisiyle dogrusuyla tum sorumlulukta onun oldugu icin harekatin baskanida Ecevittir. Eger o anda Ecevit degilde Erbakan basbakan olsaydi, yine kararlarin ortak alinmasina ragmen Erbakanin ismi zikredilecekti. Cunku olusacak olumlu olumsuz tum yuku Erbakan yuklenecekti.

    Tabi simdiki nesil bunlara yabanci, hani oturup istisare edilecek, karar alinacak vss.. Bunlara yabanciyiz artik. cunku son yillarda kararlar tek bir yerden verilir ve uygulanir, eskiden meclisteki her millet vekilinin ve bakanin sesi cikardi. Suan sesi cirtlak cikanin sonucunu goruyoruz, bu basbakan bile olsa(Davutoglu ornegi).

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jihadBH

    Bu mesaj silindi.
    quote:

    siz solcu fasitlerde


    Solcu fasist* nedir yahu, kavram karmasasi hat safada. Kafalar fazla karisik galiba.

    *onu bile yazmayi becerememissin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem kullanıcısına yanıt
    artik hangisini yakistirirsan kendini al birini ikiside kotu 😀



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jihadBH -- 20 Ekim 2019; 23:48:5 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dişhekimi06 D kullanıcısına yanıt
    Boşver sen bana maval okuma. 1974 bile olsa iletişim oldukça ileriydi. Ecevit ingiltereye gitti diye erbakan fırsat bu diyerek harekat falan yapmadı.
    Garantör devlet ingiltere, yunanistan ve türkiye. İngiltereyle görüşmeden neye dayanarak harekat yapacaktı? İşgal mi edeceksin? Tabiki meşru bir zemine oturacak.
    Senin gibilerin derdi ecevit ve solcu olması. Yoksa erbakan falan fasa fiso. Zaten adamı saldınız kendi haline ölene kadar yüzüne bakan olmadı. Aklınca ecevit düşmanlığından erbakanı yücelteceksin kimse yemez bunu.
    Hidayet konusunu kendine sakla. Senin gibilerin ne dini ne siyasi bilgisine ihtiyaç yok.
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Garantör devlet dediğiniz ingiltere :) GÖRÜŞME BİLE YAPMADI. Yüzüne bile bakmadılar. Telefon olması birisinin telefon etmesini gerektirmez. Bende olsam başkasıda olsa vatanı için kendisine verilen vekillik hakkını kullanır :) Komik bir şekilde cevap veremeyip maval okuma yok şöyle yok böyle sağdan soldan kılıf uydurmaya çalışmalar tebrikler gerçi benden sonra yazılan yorumlara cevap verip benimkine birkaç gün sonra cevap vermeniz uydurucağınız şeyin ne olduğunu düşünmeniz gerektiği gösteriyor
  • Sen ne içiyorsun
    Adam ingiltereye gitti ama görüşemedi öyle mi? Ya hadi git işine. Ne yapsaydı diğer garantör yunanistanla mı görüşseydi? Konuyu bilmezsin 1960 kıbrıs cumhuriyetinin kuruluşunu bilmezsin yazar durursun.
    Vekillik hakkını kullanırmış. Bak sen şu işe. Chp %33 oy msp ise %11,8. Savunma bakanı chp, dışişleri yine chp. Erbakan emri verdi tamam abi dediler değil mi? 13 ağustosta ikinci harekat emrini de erbakan vermiştir değil mi? Ecevit dışişleri bakanı turan güneşi hiç aramadı bilgilendirmedi zaten londradan.

    Benim hiç işim yoktu sabah akşam bana kim ne yazdı diye bakacağım öyle mi? Bana bildirim bile gelmez kapattım onu. Sana özel bir durum yok.
    Bahane falan da aramadım.
    Senin ecevit ve sol takıntın buna karşılık erbakanı yüceltme çalışmaların umurunda değil. Erbakan denen adamı yaşarken biliyoruz ta refah partisi döneminden sonra yüzüne bakan olmadı. O kadar iyiydi de neden suyu sıkılmış limon gibi kenara attınız?
    Ordu mersinde hazırlığını tamamlamış o kadar amerikan bakanı gelmiş gitmiş, garantör olan ingiltereyle görüşülmüş ama neymiş erbakan kıbrısa harekat yapmışmış.
    Sen git 1-2 kıbrıs belgeseli izle öyle gel.




  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    evet eceviti ingiltere beklettiler ve sonrada görüşünü reddettiler ARKASINA BAKA BAKA GELDİ. :) DAHA VEKİLLİK makamının ne olduğunu bile bilmiyorsun daha doğrusu bilmek istemiyorsun bu oy işine bakmıyor. YETKİYE BAKIYOR. Sanarsın Milli savunma bakanı BAŞBAKAN dan üstün konumda gibi konuşuyorsun komik. sana bildirim geliyor. benden sonra yazanlara aynı gün cevap verdin :) Senin derdin tasan eceviti yüceltmek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dişhekimi06

    evet eceviti ingiltere beklettiler ve sonrada görüşünü reddettiler ARKASINA BAKA BAKA GELDİ. :) DAHA VEKİLLİK makamının ne olduğunu bile bilmiyorsun daha doğrusu bilmek istemiyorsun bu oy işine bakmıyor. YETKİYE BAKIYOR. Sanarsın Milli savunma bakanı BAŞBAKAN dan üstün konumda gibi konuşuyorsun komik. sana bildirim geliyor. benden sonra yazanlara aynı gün cevap verdin :) Senin derdin tasan eceviti yüceltmek.
    Coluk cocuk muhabbetine dondermissiniz surayi, sanki erbakanla ecevit mahallenin abiler, ecevit bir gidiyor butun zulalari erbakan patlatiyor. Bak yukarida 5-6 mesaj ustte yazdim. Bunlari nerede okuyorsun bilmiyorum ama ahaber in haberlerinden farki kalmamis.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ecevit alsaydı o vakit niye yarısında bıraktı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadircitak

    ecevit alsaydı o vakit niye yarısında bıraktı.
    onun aldığı yerin bir metresini alabildi mi şimdikiler? Boş yapiyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • V2 kullanıcısına yanıt
    ecevitin aldığına eminmisin.
  • Dişhekimi06 D kullanıcısına yanıt
    Eceviti ingiltere bekletmişlermiş. Oldu. Ecevit oraya niye gitti? Diğer garantörle ortak operasyon için. Bunu bilir misin ? Hayır.
    Vekil oldu tamam sanki osmanlı zamanı padişahın vekili sadrazam erbakan. Londradan telefon hattı yok buraya değil mi?

    O kadar şey yazdık sen hala vekil diye zırvalıyorsun. Bir de gülücükler falan filan. Bu konuda birşey bildiğin yok aklınca altta kalmamak için birşeyler yazıyorsun ama yemez.
    Ecevit gitmiş erbakan hemen chpli milli savunma bakanına harekat emri vermiş tamam abi deyip kıbrısa çıkmışlar tabi buna inanan bulursan.
    Sorarlar adama o ordu mersinde yığınak yapmasa önceden hazırlanılmasa bu iş nasıl olacak? Sanki gemiler ülkenin her limanından asker toplayıp geldi çıktı. Lojistikci adamım bu işler öyle 1-2 günde olmuyor.
    Ben objektifim ama sen sırf ecevit düşmanlığından umursamadığın erbakanı yüceltiyorsun.
    Senden sonra yazana yazmışsam senin gönderdiğin mesaj altta kalmıştır o listede hepsi birden gözükmez. Bildirim falan gelmez sağdaki simgesi tıklayıp bakmadıkça. Ayrıca sana yalan söylemem için sebebim yok. Senin yazdıklarına beni inandıracak bir potansiyelin yok. Çünkü tipik siyasal islamcılar gibi kafandan bir tarih uydurmuşun buna senden başka kimse inanmaz.




  • Hiç değilse malvarlığı ile tehdit edememişler!

    Banka ile tehdit edememişler!

    Reza diye biri ile tehdit edememişler!

    Bakanlara vs..yaptırım uygulayamamışlar!

    Temiz adam işte daha ne istiyorsunuz, bazıları kirli seviyor demek ki!
  • Aklı basında herkesin dediği gibi Suriye de cözüm için Esad la konuşulacak meşru hükümet o sonra birlikte pyd teroristleri temizlenecek bize atılan 4 milyon Suriyeli geri gönderilecek

    Monser diye diplomatlarla dalga gecen akp ne oldu şimdi yavaş yavaş yola gelirsin

    Ecevit temiz bir adamdı kimse onu sıkıştırmadı Kıbrıs a çıktı ambargo yedi ama sonuçta adayı kurtardı

    Türbe kaçırsa severlerdi adamı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Islerin gelmiyor nedersen de

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bütün mal varlığı Amerika'da. Ona göre

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sahte kahramanı ortaya koyunca mesajımız silinmiş sizler gerçeği kabul etmeyin o size ağır gelir daimada gelecek
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.