Şimdi Ara

D-slr like ile başlayıp d-slr'a geçenler...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
3
Favori
2.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar...
    Başlıktan da anlayacağınız üzere fotoğrafçılık hobisine d-slr like alarak başlamış olup d-slr'a geçen arkadaşlardan hikayelerini kısaca paylaşıp, tecrübelerinin yeni bu hobiye adım atacaklara en güzel-en gerçek örnek olmasını düşünerek bu başlığı açmış bulunuyorum !.. Açılışa herhangi bir büyüğümüz yada yetkilimiz katılmamıştır. Normal, doğal, olağan, sıradan bir başlık işte. Siz katılımlarınız ile zenginleşecek bir başlık ama...

    Bir konu da d-slr like kullandığınız zamanlarda yüksek zum olayı ne kadar işinize yaradı, çok gerekti mi kullanım sürecinizde. Bir de arşivinizde halen d-slr like ile çekilmiş içeriğinden ziyade kalitesiyle sizi memnun eden fotoğraflarınız var mı ?

    Diğer yandan aksi de mümkün olabilir. Önce fotoğrafçılık hobisine d-slr ile başlayıp çeşitli sebeplerden dolayı d-slr like yada kompakt sınıfa geçmiş de olabilirsiniz. Bu türden bir evrim yaşayan arkadaşların da tecrübelerini dinlemek isteriz. Katılan tüm arkadaşlara bizimle paylaştıkları için teşekkür ederim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 4 Mayıs 2013; 19:21:03 >







  • Yillardan 2010 yiliydi. Sony hx100 almistim. Herkes gibi zuma kanmistim. Baktim zum bir ise yaramiyor. Foto kalitesi kompak gibi. dedim bu kompak degil dsrl hic degil. Gidip 500d almistim.
    Boyle birkacgunluk bir tecrubem olmustu. Zum cogu kisiye cazip geliyor. Aslinda cogu zaman isede yaramiyor. Dsrl gecince 200mm kac carpi zuma denk geliyor diye arastiriyordum. Sonra baktim ki 55 200mm hic kullanmamisim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende ilk DSLR like makinemi 2010'da aldım. Fuji S1700. Diyafram iso enstantane 3'lüsünü onda öğrendim. Daha sonra bir gün telefonum eskidi diye yenisini almaya niyetlenmiştim. Sonra ne olduğunu bile anlamadan ikinci el DSLR gövde ararken buldum kendimi. S1700'ü bedava sayılacak bir fiyata satıp ve yeni telefon sevdamdan vazgeçip 2. el bir Pentax K10D ve Sigma 18-200 aldım. 2 yıl önce ertelediğim yeni telefon sevdamı da daha bir iki ay önce sonlandırdım:) 2 yılda bi çok lens kullandım. Son olarak imzamdaki gövde ve lenslere sahibim:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dervis2007

    Yillardan 2010 yiliydi. Sony hx100 almistim. Herkes gibi zuma kanmistim. Baktim zum bir ise yaramiyor. Foto kalitesi kompak gibi. dedim bu kompak degil dsrl hic degil. Gidip 500d almistim.
    Boyle birkacgunluk bir tecrubem olmustu. Zum cogu kisiye cazip geliyor. Aslinda cogu zaman isede yaramiyor. Dsrl gecince 200mm kac carpi zuma denk geliyor diye arastiriyordum. Sonra baktim ki 55 200mm hic kullanmamisim

    Teşekkür ederim bu tecrübenizi bizimle paylaştığınız için.
    -
    quote:

    Orijinalden alıntı: marikanwap

    Bende ilk DSLR like makinemi 2010'da aldım. Fuji S1700. Diyafram iso enstantane 3'lüsünü onda öğrendim. Daha sonra bir gün telefonum eskidi diye yenisini almaya niyetlenmiştim. Sonra ne olduğunu bile anlamadan ikinci el DSLR gövde ararken buldum kendimi. S1700'ü bedava sayılacak bir fiyata satıp ve yeni telefon sevdamdan vazgeçip 2. el bir Pentax K10D ve Sigma 18-200 aldım. 2 yıl önce ertelediğim yeni telefon sevdamı da daha bir iki ay önce sonlandırdım:) 2 yılda bi çok lens kullandım. Son olarak imzamdaki gövde ve lenslere sahibim:)

    Merak ettiğim bir konu da d-slr like kullandığınız zamanlarda yüksek zum olayı ne kadar işinize yaradı, çok gerekti mi kullanım sürecinizde. Bir de arşivinizde halen d-slr like ile çekilmiş içeriğinden ziyade kalitesiyle sizi memnun eden fotoğraflarınız var mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 2 Mayıs 2013; 10:20:44 >




  • Ben DSLR like makineyi zoomu için almadım. Zoomunu da kullandığım söylenemez aslında:) Dönüp baktığım pek foto yok. Onunla sadece acemiliğimi atmışım. Zaten DSLR lile alırken fotoğrafçılığa başlamak için almamıştım. Arkadaş ortamında çekerim diye almıştım. Benim için fotoğrafçılığa başlangıç K10D ile oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden beri var olan fotoğraf merakım iyi depreşince, kılı kırk yaran araştırmalardan sonra, Fujifilm S6500 Fd almıştım. Fotoğraf kalitesi gayet tatmin ediciydi benim için. Fakat 2011 de yapılan İzmir Hava Gösterilerinde AF olayının D-SLR lara oranla çok geride kaldığını farkettim ve olaylar gelişti :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eagle fly free

    Eskiden beri var olan fotoğraf merakım iyi depreşince, kılı kırk yaran araştırmalardan sonra, Fujifilm S6500 Fd almıştım. Fotoğraf kalitesi gayet tatmin ediciydi benim için. Fakat 2011 de yapılan İzmir Hava Gösterilerinde AF olayının D-SLR lara oranla çok geride kaldığını farkettim ve olaylar gelişti :)

    Teşekkür ederim tecrübenizi paylaştığınız için...
  • durumum bu başlığa uygun olmasa da ben de bişeyler yazmak istiyorum.
    2005 yılında casio z110 alarak başladım. Sadece hazır çekim modlarını kullandığım için o anı kurtarması yetiyordu. Daha sonra yetmemeye başladığını farkettim ve dslr arayışlarına girdim. Bütçesiydi zoomuydu lensiydi en önemlisi videosu derken dslr-like makinenin bana daha uygun olduğuna karar verdim ve 2009 yılında forumdan 2. El panasonic fz-28 alarak yoluma devam ettim. Ta ki 3hafta öncesine kadar... Fz-28 le 4 yıl boyunca binlerce foto ve video çektim ama hep bişeylerin eksik olduğunun farkındaydım. 3 haftadır fotoğrafçılık kursuna gidyorum ve manuel ayarlarla fotoğraf çekmenin ne demek olduğunu daha yeni öğreniyorum. Kurstaki arkadaşların neredeyse hepsinde dslr var. Arada onlardan iin isteyip makineleri ile çekim yaptığımda arada dağlar kadar fark olduğunu gördüm. Üstüne bir de dün fotoğraf amaçlı çevre gezisi yapınca kesin kararımı verdim. Artık benim de dslr m olacakkkkk :)
    en kısa zamanda (tahmini 1 yıl sonra)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben kisaca fotografciliga nasil ozendigimden bahsedeyim;

    Yaklasik 1.5-2 yil once dogum gunumde Samsung ES9 hediye edilmisti. Bu makine ile yavas-yavas cekimlere basladim, fotograf cekmeyi ogreniyordum yani.. Kucuklugumden beri doga sevdalisi oldugu icin her sabah makineyi alip dogaya atiyordum kendimi. Simdiki kullandigim makine kadar olmasada kus, kelebek cekmeye calisiyordum elimden geldigi kadar. Benim kus sevdamda boyle basladi gittim kendime kus aldim bir arkadas gibi evin icinde ayni odada geciriyoruz gunlerimizi..

    Tabii ilk makinem ES9 degildi. Bundan oncede Kodak filmli makinemiz vardi. Okulda bir fotograf yarismasi olmustu 23 Nisan etkinliklerinde "En nese dolu" kareyi yakalayana odul verilecekti. Makineyide bu yarisma icin almistik.. Bu yarismada anaokulu ogrencilerine ogretmenlerinin son yapilacaklari anlatirken birbirleri ile gecirdikleri nese dolu ani karelemistim.(O fotografin su an bende olmasi icin neler vermezdim..) Yarismayi kazanmistim, odul olarakta vazo seklinde birk kupa vermislerdi. Bilirsiniz o kupalari okullarda siniflar arasinda turnuvalarda verirler.. Evde bi kosde duruyor hala bulursam paylasirim onuda.. O odulden sonra makineyi bir koseye koydum o zamanlar merakim yoktu bu ise. Her sey dijital makine ile basladi.

    6-7 ay once ilk manuel makinem Canon SX150 oldu. Manuel makine almak icin cok asamadan gectim, cok makineden vazgectim. Ilk tercihim D-SLR benzeri oldugu icin Fujinin S serisinden 2950 olmustu. Sonra 2980'e gectim.. 2980'i gunlerce arastirdim, cekilen fotograflara baktim beni(kullanmadigim icin) gorduklerim tatmin ediyordu. Sonrasinda forumadan da destek istemem uzerine @jiddi sagolsun beni kararimdan vazgeciren hamleyi yapti. Bana Canon'un SX serisini onerdi. Bende SX130'a yoneldim, o zaman SX150 yok muydu? Vardi tabiki.. Ama ben takintili biriyim. SX130 daha cok kullaniliyordu, Netfotograf sitesinde SX150 degilde SX130 ivin ayri galeri vardi.. Bende bu yuzden SX130'a takmistim. Simdi hatirladimda Fuji'den oncede Canon A590'in uzerinde cok durmustum(vizorunden dolayi) butun sitelerde bu makineyi ariyor, forumda nerede bulabilirim diye soruyordum! Bi ara az kalsin 450 TL'ye bir siteden almak uzereydim. Neyse.. Canon SX130 diyorduk;

    Fazla uzatmadan en sonunda Canon SX150 almakta karar kildim ve bu makineyi aldim. Makineyi aldiktan sonra bu makine ile milletin D-SLR ile cekemedigi kareleri cekmeyi kisaca harikalar yaratmayi hayal ediyordum. Ama kompakt makine ne beklersinki.. Zoom ihtiyacimi karsiliyordu ES9'dan sonra kus cekimlerimde bana ilac gibi gelmisti. Kendimce begendigim kus karelerim halen daha arsivimde duruyor. Full zoom da asiri netlik beklenmez tabii bu makineden..

    # 3-4 AY SONRA #

    Forumda gordugum kareler olsun, ozentilik olsun ve yillardir boyle bir makinemin olmasini hayal etmemden dolayi D-SLR cihazlara yoneldim. Surekli TV'ler de belgesellerde gordukce icim gidiyordu. Neden benim yok? Diye soruyordum kendime.. En sonunda Canon Eos 450D aldim. Bu makine benim her ihtiyacimi, hayallerimi karsiliyor. Aldigimda dunyada benden mutlusu yoktu, halen daha mutluyum makinem ile. Bana yetiyor daha fazlasina da simdilik gerek yok. Kit lens ile doga da bir cok seyden mahrum kalacagimi anlayincada tavsiyeler uzerine tele lens olan 55-250'ye yoneldim. Bu sure icinde yine ozentilikten dolayi 50mm'i de almayi ihmal etmedim tabii ki. Su an cok sukur dogada ozgurce dolasip 55-250 ile guzel isler cikarabiliyorum..

    Buda benim hikayem okuyan, okumayan herkese tesekkur ederim. Farkindayim biraz(!) uzun oldu. Bu arada fotograflarima bakmak isterseniz:


    www.flickr.com/photos/emreaksu




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emre Aksu
    Buda benim hikayem okuyan, okumayan herkese tesekkur ederim. Farkindayim biraz(!) uzun oldu. Bu arada fotograflarima bakmak isterseniz:
    www.flickr.com/photos/emreaksu

    Efendim çok güzel anlatmışsınız. Duygulu, içten bir hikaye olmuş. Hiç de uzun değil. Bir nefeste ve tebessüm ederek okudum. Sağolun paylaştığınız için. Ben bu kadarını bilmiyordum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emre Aksu

    Ben kisaca fotografciliga nasil ozendigimden bahsedeyim;

    Yaklasik 1.5-2 yil once dogum gunumde Samsung ES9 hediye edilmisti. Bu makine ile yavas-yavas cekimlere basladim, fotograf cekmeyi ogreniyordum yani.. Kucuklugumden beri doga sevdalisi oldugu icin her sabah makineyi alip dogaya atiyordum kendimi. Simdiki kullandigim makine kadar olmasada kus, kelebek cekmeye calisiyordum elimden geldigi kadar. Benim kus sevdamda boyle basladi gittim kendime kus aldim bir arkadas gibi evin icinde ayni odada geciriyoruz gunlerimizi..

    Tabii ilk makinem ES9 degildi. Bundan oncede Kodak filmli makinemiz vardi. Okulda bir fotograf yarismasi olmustu 23 Nisan etkinliklerinde "En nese dolu" kareyi yakalayana odul verilecekti. Makineyide bu yarisma icin almistik.. Bu yarismada anaokulu ogrencilerine ogretmenlerinin son yapilacaklari anlatirken birbirleri ile gecirdikleri nese dolu ani karelemistim.(O fotografin su an bende olmasi icin neler vermezdim..) Yarismayi kazanmistim, odul olarakta vazo seklinde birk kupa vermislerdi. Bilirsiniz o kupalari okullarda siniflar arasinda turnuvalarda verirler.. Evde bi kosde duruyor hala bulursam paylasirim onuda.. O odulden sonra makineyi bir koseye koydum o zamanlar merakim yoktu bu ise. Her sey dijital makine ile basladi.

    6-7 ay once ilk manuel makinem Canon SX150 oldu. Manuel makine almak icin cok asamadan gectim, cok makineden vazgectim. Ilk tercihim D-SLR benzeri oldugu icin Fujinin S serisinden 2950 olmustu. Sonra 2980'e gectim.. 2980'i gunlerce arastirdim, cekilen fotograflara baktim beni(kullanmadigim icin) gorduklerim tatmin ediyordu. Sonrasinda forumadan da destek istemem uzerine @jiddi sagolsun beni kararimdan vazgeciren hamleyi yapti. Bana Canon'un SX serisini onerdi. Bende SX130'a yoneldim, o zaman SX150 yok muydu? Vardi tabiki.. Ama ben takintili biriyim. SX130 daha cok kullaniliyordu, Netfotograf sitesinde SX150 degilde SX130 ivin ayri galeri vardi.. Bende bu yuzden SX130'a takmistim. Simdi hatirladimda Fuji'den oncede Canon A590'in uzerinde cok durmustum(vizorunden dolayi) butun sitelerde bu makineyi ariyor, forumda nerede bulabilirim diye soruyordum! Bi ara az kalsin 450 TL'ye bir siteden almak uzereydim. Neyse.. Canon SX130 diyorduk;

    Fazla uzatmadan en sonunda Canon SX150 almakta karar kildim ve bu makineyi aldim. Makineyi aldiktan sonra bu makine ile milletin D-SLR ile cekemedigi kareleri cekmeyi kisaca harikalar yaratmayi hayal ediyordum. Ama kompakt makine ne beklersinki.. Zoom ihtiyacimi karsiliyordu ES9'dan sonra kus cekimlerimde bana ilac gibi gelmisti. Kendimce begendigim kus karelerim halen daha arsivimde duruyor. Full zoom da asiri netlik beklenmez tabii bu makineden..

    # 3-4 AY SONRA #

    Forumda gordugum kareler olsun, ozentilik olsun ve yillardir boyle bir makinemin olmasini hayal etmemden dolayi D-SLR cihazlara yoneldim. Surekli TV'ler de belgesellerde gordukce icim gidiyordu. Neden benim yok? Diye soruyordum kendime.. En sonunda Canon Eos 450D aldim. Bu makine benim her ihtiyacimi, hayallerimi karsiliyor. Aldigimda dunyada benden mutlusu yoktu, halen daha mutluyum makinem ile. Bana yetiyor daha fazlasina da simdilik gerek yok. Kit lens ile doga da bir cok seyden mahrum kalacagimi anlayincada tavsiyeler uzerine tele lens olan 55-250'ye yoneldim. Bu sure icinde yine ozentilikten dolayi 50mm'i de almayi ihmal etmedim tabii ki. Su an cok sukur dogada ozgurce dolasip 55-250 ile guzel isler cikarabiliyorum..

    Buda benim hikayem okuyan, okumayan herkese tesekkur ederim. Farkindayim biraz(!) uzun oldu. Bu arada fotograflarima bakmak isterseniz:


    www.flickr.com/photos/emreaksu

    Çok güzel yazmışsınız elinize sağlık. Fotoğraflarınızı merak ediyorum evde bakıcam

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Emre Aksu
    Buda benim hikayem okuyan, okumayan herkese tesekkur ederim. Farkindayim biraz(!) uzun oldu. Bu arada fotograflarima bakmak isterseniz:
    www.flickr.com/photos/emreaksu

    Efendim çok güzel anlatmışsınız. Duygulu, içten bir hikaye olmuş. Hiç de uzun değil. Bir nefeste ve tebessüm ederek okudum. Sağolun paylaştığınız için. Ben bu kadarını bilmiyordum.

    Tesekkur ederim. Benim ileriye donuk tek hayalim doga fotografcisi olabilmek, baska hayalim yok diyebilirim. 55-250 bana yetiyor, fakat ilerde daha iyi lens alacagim insallah. Hayalimin gerceklesmesi icin cabaliyorum. Bu alandaki Turk fotografcilara mail yaziyor goruslerini, tavsiyelerini aliyorum. Herkes ileride zengin olayim, soyle evde yasiyayim, su arabayi alayim diye hayaller kurar fakat benimde hayalim bu iste.. Insanin bir hayalinin olmasi, o yolda ilerlemesi ve umut dolu olmasi kadar guzel bir sey yok. Ben ilerde zenginlik icinde yasamayi degilde, dogada ozgurce dolasabilmeyi istiyorum. Umarim buda gerceklesecek..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metabolism


    quote:

    Orijinalden alıntı: Emre Aksu



    Çok güzel yazmışsınız elinize sağlık. Fotoğraflarınızı merak ediyorum evde bakıcam

    Tesekkur ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emre Aksu

    Ben kisaca fotografciliga nasil ozendigimden bahsedeyim;

    ...................

    Emre, eline, yüreğine sağlık. Geçmişin kabarıkmış biraz, uçurumdan dönmüşsün Dediğin gibi SX150 gayet güzel alet. Ama bir süre sonra elin kolun bağlanıyor. İstediğini yapamıyorsun. Bazen moralin bozuluyor bu yüzden. Bazen de denk geliyor güzel bir kare, seviniyorsun. Böyle böyle idare ediyor insan... Bakalım bize ne zaman nasip olacak bir DSLR... Tahmin edebiliorsun benim şuan ki hâlimi...
  • Fotoğrafçılığa ilk olarak dayımın ödünç verdiği Zenith marka fotoğraf makinası ile başladım. Manuel ayarlara sahip ilk kompakt makinam Eylül 2003' te aldığım Canon Powershot A70 idi. O zamanlar DSLR makinalar yeni yeni piyasaya çıkıyordu ancak ben öğrenciydim ve ağzımın suyu aka aka vitrinlere bakıyordum Canon 300D ve Nikon D100 için :) Bu makinayı tercih etmemin sebebi çözünürlüğünün A4 boyut için yeterli olması, SLR de yer alan A, S ve M modlarının yer alması ve de diğer ayarlara (beyaz ayarı, poz telafisi) müdahele edilebilmesiydi. Bu makinayı yaklaşık 1 sene kadar kullandım. Geniş açı ve tele anlamında yeterli gelmediği için balık gözü ve tele adaptörlerinden satın aldım. Bu adaptörlerin ne kadar işlevsiz ve de kalitesiz olduğunu o zamanlar bilmiyordum, DSLR ye geçip gerçek geniş açıyı görünce o zamanlar ne kadar büyük kazık yediğimi anlamış oldum :)

    1 sene sonunda artık makina yetmemeye başladı, ancak ben halen öğrenci olduğum için DSLR fiyatları halen çok yüksek geliyordu. Dayımda Nikon Coolpix 5700 ileri seviye kompakt makina vardı, kendisi çok memnun olarak kullandığından bana da aynısını tavsiye etti, hiç unutmuyorum Yalçınlar' dan Türkiye garantili olarak yaklaşık 1000 TL ye yakın bir fiyata almıştım. Bu makina ile fotoğraf yeteneğimin arttığını anladım. Özellikleri o zamanlar için çok çok iyiydi, 35-280 lensi bir amatör için çok kaliteli ve de yeterliydi. Kendimi DSLR' ye daha da yaklaştığımı hissediyordum. Zaten 1 sene sonra mezun olup ilk maaşımla hemen kredi kartı çıkarıp tüm limitimi Nikon D50+Sigma 28-135 lense gömdüm.

    DSLR like tarzı kompakt makinadan DSLR ye geçince en çok zorlandığım nokta alan derinliği kontrolü ve daha hassas ölçüm sistemi nedeniyle pozlama kontrolü olmuştu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stainless..

    quote:

    Orijinalden alıntı: Emre Aksu

    Ben kisaca fotografciliga nasil ozendigimden bahsedeyim;

    ...................

    Emre, eline, yüreğine sağlık. Geçmişin kabarıkmış biraz, uçurumdan dönmüşsün Dediğin gibi SX150 gayet güzel alet. Ama bir süre sonra elin kolun bağlanıyor. İstediğini yapamıyorsun. Bazen moralin bozuluyor bu yüzden. Bazen de denk geliyor güzel bir kare, seviniyorsun. Böyle böyle idare ediyor insan... Bakalım bize ne zaman nasip olacak bir DSLR... Tahmin edebiliorsun benim şuan ki hâlimi...

    Tesekkur ederim, biraz oyle oldu.

    Tahmin etmezmiyim, ayni yollardan bende gectim. Umarim en kisa zamanda D-SLR sahibi olursun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozangunay

    Fotoğrafçılığa ilk olarak dayımın ödünç verdiği Zenith marka fotoğraf makinası ile başladım. Manuel ayarlara sahip ilk kompakt makinam Eylül 2003' te aldığım Canon Powershot A70 idi. O zamanlar DSLR makinalar yeni yeni piyasaya çıkıyordu ancak ben öğrenciydim ve ağzımın suyu aka aka vitrinlere bakıyordum Canon 300D ve Nikon D100 için :) Bu makinayı tercih etmemin sebebi çözünürlüğünün A4 boyut için yeterli olması, SLR de yer alan A, S ve M modlarının yer alması ve de diğer ayarlara (beyaz ayarı, poz telafisi) müdahele edilebilmesiydi. Bu makinayı yaklaşık 1 sene kadar kullandım. Geniş açı ve tele anlamında yeterli gelmediği için balık gözü ve tele adaptörlerinden satın aldım. Bu adaptörlerin ne kadar işlevsiz ve de kalitesiz olduğunu o zamanlar bilmiyordum, DSLR ye geçip gerçek geniş açıyı görünce o zamanlar ne kadar büyük kazık yediğimi anlamış oldum :)

    1 sene sonunda artık makina yetmemeye başladı, ancak ben halen öğrenci olduğum için DSLR fiyatları halen çok yüksek geliyordu. Dayımda Nikon Coolpix 5700 ileri seviye kompakt makina vardı, kendisi çok memnun olarak kullandığından bana da aynısını tavsiye etti, hiç unutmuyorum Yalçınlar' dan Türkiye garantili olarak yaklaşık 1000 TL ye yakın bir fiyata almıştım. Bu makina ile fotoğraf yeteneğimin arttığını anladım. Özellikleri o zamanlar için çok çok iyiydi, 35-280 lensi bir amatör için çok kaliteli ve de yeterliydi. Kendimi DSLR' ye daha da yaklaştığımı hissediyordum. Zaten 1 sene sonra mezun olup ilk maaşımla hemen kredi kartı çıkarıp tüm limitimi Nikon D50+Sigma 28-135 lense gömdüm.

    DSLR like tarzı kompakt makinadan DSLR ye geçince en çok zorlandığım nokta alan derinliği kontrolü ve daha hassas ölçüm sistemi nedeniyle pozlama kontrolü olmuştu.

    Teşekkür ederim bu güzel fotoğrafçılık hikayenizi bizimle paylaştığınız için. Ben de 1993'te Zenith almıştım, makinayı kimlere vermedim ki... benden çok herkes kullanmıştır. Hatta bir ara kime verdiğimi bile unutmuştum ! Ne ise ki verdiğim çocuk temiz kalpli bir grafikerlik bölümü öğrencisi imiş. Bir gün makina ile çıkageldi, çok teşekkürler etti. Yıllar sonra üzerindeki lensi kullanabileceğim hiç aklıma gelmezdi bile ! Derken bir de baktım kime verdim ise makinayı çok temiz kullanmış. Lens tertemiz duruyor. Taa ki ben 2005'te ilk dijital makinamı alıp fotoğraf alemine bilerek, kasten girene dek beklemiş oldu beni helios 50mm m44-6 lens...




  • 2005 yılında Panasonic FZ20 almıştım, dslr ler oldukça pahalıydı, zaten like'lar da pahalıydı. 2005 yılında 1000 TL verdim, düşünün artık. İyi makinaydı ama 1 yıl sonra satıp Nikon D50 aldım.

    DSLR alacak olanlar bence boşuna zaman ve para kaybına girmeden DSLR alsınlar, alayım, kullanayım, öğrenince dslr alırım mantığı bana doğru gelmiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coxackie

    2005 yılında Panasonic FZ20 almıştım, dslr ler oldukça pahalıydı, zaten like'lar da pahalıydı. 2005 yılında 1000 TL verdim, düşünün artık. İyi makinaydı ama 1 yıl sonra satıp Nikon D50 aldım.

    DSLR alacak olanlar bence boşuna zaman ve para kaybına girmeden DSLR alsınlar, alayım, kullanayım, öğrenince dslr alırım mantığı bana doğru gelmiyor.

    Çok teşekkür ederim tecrübenizi ve görüşünüzü paylaştığınız için. Aynısını ben de dedim-diyorum. Millet tutturmuş d-slr like alıp öğreneceğim sonra d-slr'a geçeceğim ! E d-slr'da öğrenilmiyor mu bu ?! Hepi topu temelini öğreneceğiniz süre haydi yaya yaya olsun 3 ay olsun ! E şimdi 3 aylık süre için 1300-1500 TL d-slr like'a verip 3 ay sonra d-slr mı alacaksınız ? Yoo, alamayıp elinizdeki kötü fotoğraf kalitesine sahip makine ile mecburen 1-2 yıl geçirmek zorunda kalarak kendinize bu kadar süre kaybettirmiş olacaksınız. Bu kadar ziyan edilecek derecede değersiz mi hayatınız !? Diyorum...

    Diyorlar ki ben lens değiştiremem , o kadar masraf edemem. Etme, lensi değiştirmeyenleri de görüyoruz. İşte bu başlıkta görüyorsunuz d-slr like alıp ne kadar kullanmışlar, ne olmuş ? Sonra şu başlığa bakın 1 tane d-slr like kullanıcısından gelmiş yüksek zumlu fotoğraf var başlıkta !
    http://forum.donanimhaber.com/m_74138060/tm.htm
    Yani kimse o kadar 30x - 50x zumu kullanıp da kayda değer bir fotoğraf çekmiyor. Alan da kullanmıyor, ortada ! Kullananları görüyoruz Ay fotoğrafı çekiyorlar. Oysa yaşadığımız ve ömrümüze sığmayacak Dünya dolusu şey var iken siz d-slr like alıp hep birbirinin tıpatıp aynısı Ay fotoğrafı çekin ! Süper bir fotoğrafçılık olayıdır ! Oysa d-slr kit lensi ile bile sadece bundan çooook fazla ve kaliteli fotoğraflar çekebilirsiniz. İşte buradan da kanıtlarını görebilirsiniz...
    http://forum.donanimhaber.com/m_58072200/tm.htm
    ...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi

    quote:

    Orijinalden alıntı: coxackie

    2005 yılında Panasonic FZ20 almıştım, dslr ler oldukça pahalıydı, zaten like'lar da pahalıydı. 2005 yılında 1000 TL verdim, düşünün artık. İyi makinaydı ama 1 yıl sonra satıp Nikon D50 aldım.

    DSLR alacak olanlar bence boşuna zaman ve para kaybına girmeden DSLR alsınlar, alayım, kullanayım, öğrenince dslr alırım mantığı bana doğru gelmiyor.

    Çok teşekkür ederim tecrübenizi ve görüşünüzü paylaştığınız için. Aynısını ben de dedim-diyorum. Millet tutturmuş d-slr like alıp öğreneceğim sonra d-slr'a geçeceğim ! E d-slr'da öğrenilmiyor mu bu ?! Hepi topu temelini öğreneceğiniz süre haydi yaya yaya olsun 3 ay olsun ! E şimdi 3 aylık süre için 1300-1500 TL d-slr like'a verip 3 ay sonra d-slr mı alacaksınız ? Yoo, alamayıp elinizdeki kötü fotoğraf kalitesine sahip makine ile mecburen 1-2 yıl geçirmek zorunda kalarak kendinize bu kadar süre kaybettirmiş olacaksınız. Bu kadar ziyan edilecek derecede değersiz mi hayatınız !? Diyorum...

    Diyorlar ki ben lens değiştiremem , o kadar masraf edemem. Etme, lensi değiştirmeyenleri de görüyoruz. İşte bu başlıkta görüyorsunuz d-slr like alıp ne kadar kullanmışlar, ne olmuş ? Sonra şu başlığa bakın 1 tane d-slr like kullanıcısından gelmiş yüksek zumlu fotoğraf var başlıkta !
    http://forum.donanimhaber.com/m_74138060/tm.htm
    Yani kimse o kadar 30x - 50x zumu kullanıp da kayda değer bir fotoğraf çekmiyor. Alan da kullanmıyor, ortada ! Kullananları görüyoruz Ay fotoğrafı çekiyorlar. Oysa yaşadığımız ve ömrümüze sığmayacak Dünya dolusu şey var iken siz d-slr like alıp hep birbirinin tıpatıp aynısı Ay fotoğrafı çekin ! Süper bir fotoğrafçılık olayıdır ! Oysa d-slr kit lensi ile bile sadece bundan çooook fazla ve kaliteli fotoğraflar çekebilirsiniz. İşte buradan da kanıtlarını görebilirsiniz...
    http://forum.donanimhaber.com/m_58072200/tm.htm
    ...





  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.