Şimdi Ara

cumhuriyet ney mi? gel anlatayım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
4
Favori
15.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
234 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Elk.de kullanıcısına yanıt
    15 Temmuz'dan sonra zaten rejim degisti. Sadece ortaklardan Fetos degil de Tayyip var basta. Siz hala icinde bulundugumuz yonetim bicimini cumhuriyet mi zannediyorsunuz?
  • aslanoto A kullanıcısına yanıt
    Kafanız nasıl böyle cümle üretiyor lan sizin hemen aralara şeytanı ekliyorsunuz, bi yürüyün gidin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu açan kişinin açıkladıklarıyla cumhuriyetin alakası nedir?

    cumhuriyet halkın kendi kendini yönetmesidir.

    halk cahil olunca ülke boyle yönetiliyor işte. ülkeyi cahiller yönetiyor. halkı cahil olan ülkelerde (bence) cumhuriyet rejimi cahil halkın kendi kendini yönetememesi olarak karşımıza çıkıyor.
  • aslanoto A kullanıcısına yanıt
    Oğlum sen harbi normal değilsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizde cumhuriyet var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok yanlış anlamışsın Cumhuriyeti. Osmanlıda da fakir köylü bir kişi sadrazamlık makamına hatta padişah çocuk ise padişah vekilliğine kadar yükseliyordu.

    Cumhuriyet demek devletin başsız kalmaması,toplumun her kesiminin buna katılması demektir. İyi mi kötü kısmı ise hala tartışmalı, gerçekten cumhuriyet uygulanabiliyor mu kısmı da yine tartışmalı. Örneğin bugün isteyen herke milletvekilliğine başvurabiliyor mu hayır tabiki. Paran olacak,parti başkanı seni onaylayacak falan filan işte.
  • ilk cümle yanlış rahmetli özalın nasıl kurban edildiğini unutmamalıyız o günlerde özal canım 1-2 bombada ermenista düşer diyence ermeniler azerbaycanı işgalini durdurdu sonrasında pkk sorununa el atacakken durduruldu demirelde makama kondu dün 367 diye direnler buğün o gün ses çıkarmadılar..
  • aslanoto A kullanıcısına yanıt
    Osmanlının cahil bıraktığı halkın durumu içler acısıydı, cumhuriyetin ilk yıllarında okuma yazma bilmeyen kişi sayısı %90'ların üzerindeydi.
    Osmanlı özellikle son 300 yılda, bilimi aklı mantığı bir kenara bırakmış, tamamen fethettği topraklar üzerindeki ganimetlerle imparatorluğun devamını sağlamaya çalışıyordu.
    Özellikle Avrupadaki reform ve rönesans hareketlerinden sonra iyice dibe vurmaya başladı.

    Osmanlının Kanuniye kadar olan süredeki başarısını kimse inkar etmiyor zaten. Yalnız eleştirilecek o kadar çok yönü varki bunları görmezden gelerek bir yere varılmaz. Ayrıca padişahlık, krallıkla yönetilen nerdeyse hiçbir toplumun halkı, en azından çoğunluğu sistemden memnun değildir. Daha kadınların durumundan bahsetmedim. Saltanat ile cumhuriyeti karşılaştırmak kadar abes bir şey olamaz.
  • hulkibey kullanıcısına yanıt
    12 yıldır senmi yönettin dese bir sana..
  • axelfoly kullanıcısına yanıt
    O idamların kıyafet nedenli olduğunu kanıtlamazsan adam değilsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tarz konuları faydalı bulmuyorum.
    Millete laf atmak kışkırtmaktan başka bir işe yaramıyor. Cumhuriyeti ve Atatürk ü kabullenemeyen insanlara böyle başlıklar konular açarak anlatılmaz. Herhangi birisinin fikrinin değiştiğini gördünüz mü ben görmedim.
    Hiç yorum yapmam ve pek de girmem ülke dünya gündemi forumuna. Gereksiz yere geriyorsunuz kendinizi.
    Şahsi görüşüm

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sayın Kiwii,
    tebrık ederim kardeşim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DEMİRCİEFE -- 31 Ekim 2019; 1:24:34 >
  • Bi dakka simdi ispanya kraligi hicmi bilim adami yetistirememis hicmi koylu biri gelip basbakan olamamis ??? peki ya birlesik krallikta? onlardami hic bilim ilim yapamamis?

    Bence abartiyorsunuz sonucta hepsi bir elmanin dilimi
  • Bence önce sen Türkçeyi yazmayı öğren, sonra bize Cumhuriyeti anlat diyeceğim ama, 80 yıldır anlattığınız masalları zaten ezberledik. Ve bu masallara inanan kesimde bir tek sizlersiniz, o yüzden kimseye anlatmak için enerjini harcama.
  • Suleyman demirel... hos olmamis sahsi fikrimce.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Aynen neredeyse rusya boyutuna uzalaşan osmanlı da yaşadın biliyorsun bir de bilmiş gibi net cevap veriyorsun. Osmanlı da padişah vekili olmakta ne varmış :d

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kul olmaktan vatandaş olmaya terfi aldın allahın belası. Hem de bu hak için mücadele etmene gerek kalmadı, hediye geldi.

    Kul nedir vatandaş kime denir, kul 'un kimlik belgesi neden yoktur, vatandaş olmaya hak kazanana devletin eğitim vermesi neden mecburidir, neden devlet kimsenin olamaz ama tüm vatandaşındır, devlet neden insan yerine konmaz, insan yerine koyulmayacak devletin dini de neden olmaz, bunları sen araştırıcaksın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koppa -- 31 Ekim 2019; 9:53:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şeyden önce atatürkü rahmetle anıyorum.cumhuriyet bayramımız kutlu ve daim olsun.şimdi arkadaşlar cumhuriyet iyi güzel de.cumhuriyetin olabilirmesi için bir kara parçası olması gerek.bir ülke olması gerek.bu topraklar imparatorlukla kazanıldı.hun imparatorluğundan tutunda selçuklu ve osmanlı imparatorluklarını bir düşünün fetih ede fetih ede dünyanın nerdeyse 3/1 inine egemen olmuşuz.bizim tarihimiz savaşlarla geçmiş kahramanlıklarla geçmiş bir tarih.demem o ki cumhuriyeti kutlarken tarihimizi kötülemeyelim zira bu imparaorluklar sayesinde bu ülkeyi elde ettik.atatürk döneminde cumhuriyete geçilmiş iyi de olmuş .cumhuriyet daha güzel bir sistem tabiki.ama tarihimize sahip çıkalım cumhuriyeti kutlayyıpta osmanlı ve selçukluyu kötüleyen bizden değildir.tekrar cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.içimizdeki cumhuriyetçi gibi gözüken ancak asla cumhuriyetçi olmayanların amacını biliyorum.bunlara prim vermeyelim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.Parolo -- 31 Ekim 2019; 9:45:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.