Şimdi Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Yerli altyapı yoksa 5G yok (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
1
Favori
14.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Schtroumpf Grognon kullanıcısına yanıt
    3-5 tane dedin 1000 yer çıktı, Nokia büyük bazlarda yok dedin var çıktı, bölgesel test yok dedin, testlerin yapıldığı zaten ortada ki ürün kullanıma geçmiş, daha sayayım mi yanlış yazdıklarını, benim tarafim belli ülkemin tarafindayim da Sen neden Huawei ve ericsonun tarafindasin onu söylesene? Onlardan maaş aldigin için mi acaba? Cumhurbaşkanlığı külliyesi dahil 1000 yerde kullanılan ulakin Kutudan ibaret olmadığını sen de er ya da geç öğreneceksin, kaç yılda mezun oldun merak ediyorum bu anlama güçlüğü ile. Ya bir insan kendi insanının kendi ülkesinin ürününü bu kadar saçma bir şekilde aşağılamaya çalışır mı ya? Yazık gerçekten senin için üzülüyorum. Ulak baz istasyonu dışında da projeler var bu arada 5g için, çınar ve maya gibi, argelanin ağ dilimleme teknolojisi gibi onları da soyleyeyim bir araştir ama sakın kalp krizi geçirme sinirden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyzof -- 10 Şubat 2020; 22:48:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • boyzof B kullanıcısına yanıt
    1000 yer nerde cikti? kendin itiraf ediyorsun kulliyede var diye. biz mi kullaniyoruz kiymetlin mi kullaniyor onu? biz ne kullaniyoruz belli.
    nokia nerede cikti? en basta ben dedim ufak yerlerde kullaniliyo diye, gercek ornegini bile verdim. 50-50 oranina takildiysan 49-49 de 2 nokia'ya ver ki abarti oran vermis olursun.
    sana bosuna baz istasyonu tiplerini ogren demedim bir halt bildigin yok. ben diyorum istiklalde ufak kafeler icin kurulabiliyor sen diyorsun anadoluda var. bir dusun bakalim ikisinin ortak noktasi ne :D
    nokia veyahut ölumune savunucusu oldugun ulak iyi olsa onemli yuzdeye sahip olur zaten. operatorlerin isine gelir bu fiyat kirma acisindan. sana gore önu kesiliyor :D

    gelip burada devlet propagandasindan cogalan urunleri savunmayin lutfen. fatih projesi kapsaminda pardus yuklu akilli tahtalar neyse aksaraydaki ulaklar odur. sana depoda curuyen ulak kaniti atsam yarin "abi"lerine gosterip aglarsin sorusturma acilsin diye. ulak = cb kadrosu oldugu icin buna guveniyorsun sanirim :D arikan disindaki kurul isimlerini siz daha iyi bilirsiniz.

    mesajlarimda da edit yok gidin dogru duzgun yalan yanlis arayin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yerli üretime yıllardır kota, yerli işletmelere özelleştirme adı altında satış getirilirken yerli alt yapının %45 olması şartı resmen alay etmektir.Yan ISS lerin hızları her geçen yıl daha da düşürülüyor.Daha dün 75 mbit veren ISS em şu anda 35 mbit den yukarı hız veremiyor. Adil olmayan bir rekabet ortamı var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mulina -- 10 Şubat 2020; 22:57:54 >
  • Senin neyin yerli ve milli ki ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reis işini bilir herdaim uzun vadeli düşünüyor. Zamanla buda olacaktır elhamdülillah 💚 🇹🇷💚

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Schtroumpf Grognon kullanıcısına yanıt
    https://ulakhaberlesme.com.tr/index.php/tr/ulaksahalar bak bakalım kaç yerde varmış? Nokia ise küçük femtocell olarak kullanılıyor dedin, oysaki büyük kulelerde de birçok yerde kullanılıyor, anlayabildin mi? Depolarda çürütenler hangi hakla yapiyor bunu? Senin gibiler bu tür işler yapar ama ona sasirmam. Bu hem kendi şirketine hem de ülkeye ihanet olmasına rağmen. benim abim falan yok, tanıdığım birileri de yok merak etme. Kuruldakileri taniyorsan anlat, Arıkan dışında diye özellikle belirttiğine göre yakinen tanıyorsun ve yaran var sanirim.

    Olmaz yapamazlar dediğin her ne varsa hepsi zamanla olacak sen de muhtemelen partisine oy verdigin malum birinin dediği gibi mal mal bakacaksın, operatörler satın aldıkça daha fazla kaynak aktarımı ve daha fazla teknoloji üretimi gerçekleşecek, urun iyileşecek, bir ürünün en maliyetli aşaması argedir, daha yeni sirketlesen bir ürün için de daha çok kaynak bulunması lazım, onlar fiyat kirsin diye değil, fiyat kirsalar bile kullanılmaması için geliştiriliyor bu ürünler.

    Vodafoneun Türkiye'de kullandığı altyapının yuzde 100 u telekomun yüzde 25i turkcelin ise yüzde 50si Huawei kullanıyor. Al sana bir kaynak

    https://m.haberturk.com/yazarlar/guntay-simsek-1019/2472976-turkiyenin-huawei-sorunu-ne-olacak

    Yüzde 50 si Huawei olan bir tek Turkcell var. Ha onun da kalan yüzde 50si ne, onu bilmiyoruz. Sen de bir kaynak göster bakalım varsa :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyzof -- 10 Şubat 2020; 23:22:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osiris34 -- 2 Eylül 2020; 2:44:49 >
  • boyzof B kullanıcısına yanıt
    turkiye'de 180 bin adet baz istasyonu var. ac kaynakcani kendin bulursun direk.
    ulak'in 500 istasyonu var (attigin link de bunu dogruluyor topla 3 operatoru)

    sana cok cok cok basit matematik islemi onerecegim.
    200 binde 500 ise, 100'de kactir

    cevap vereyim 0.3

    turkcell'in onbinlerce baz istasyonundan sadece 76'si ulak. ki onlarin da test oldugunu anlaman icin pek zorlamana gerek yok. kalan 50'si ne bilemeyiz kaynak goster demekle olmaz. ahmet mehmet olacak hali yok.
    haberturk sitesinde sallayan iyi sallamis kendinle celisme %100 huawei ise ulak nerede :)
    hadi ulak sitesindeki sayilar kolpa diyelim vodafone ingiliz sirketi neden yerli milli altyapi kullanmamis :(

    seninle ticari bilgileri paylasmami bekleme. haberturk yazilarindan oteye gidemezsin.

    edit: yonetim kurulu gizli degil nasilsa. cumhurbaskanligi kadrosunu gor diye atiyorum;
    ULAK Haberleşme AŞ'nin geçen ay yapılan genel kurulunda, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekci, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Kurul 2'nci Başkanı Figen Kılıç, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürü Hakkı Durmaz, Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi ve 5G'de kullanılacak Polar kodlarının mucidi Prof. Dr. Erdal Arıkan ile Aselsan Pazarlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Osman Devrim Fidancı yeni yönetim kurulu üyeleri olarak belirlendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schtroumpf Grognon -- 10 Şubat 2020; 23:30:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu adam çok iyi konuşuyor. Çok iyi konuşuyor gerçekten. Bakıyorum da iyi konuşuyor. Milli Görüş gömleğini çıkardığından beri çok çok iyi konuşuyor. Dinliyorsun bakıyorsun adam konuşuyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SECourses

    5 GB kota varken 50g versen ne olur

    3g olsun 50 GB kota olsun tercih ederim her şekilde
    maalesef çoğu kimse bunu algılayamıyor...5g gelcekmiş bilmem ne istersen 10g gelsin kaşıkla verdiği interneti napayım ben...10gb / sn internet hızını mobil versen nolacak yani



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neroavalon -- 10 Şubat 2020; 22:47:54 >
  • Schtroumpf Grognon kullanıcısına yanıt
    Şirket zaten aselsan ve ssbye bağlı olarak kuruldu, CB kadrosu vs diyerek anlamsız imalara girme boşuna. Halka açık bilgileri buraya yazmama gerek yok, ben de ulasabiliyorum . Ama senin karşı çıkmanın sebebi zaten devletin başlattığı bir proje olması, senin derdin bu, ciğerini bilirim sizin gibilerin.

    Ulak görece az sayıda kullanılıyor şimdilik ama önümüzdeki yıllarda artacak, bir anda zirveye yerleşecek değil teknoloji seviyesi açısından, ama seve seve alacaklar hiç meraklanma. O kaynak yaklaşık sayıları vermiş olabilir ama büyük farklar olacağını düşünmüyorum, sallıyor diyorsan kaynak göstereceksin veya gerçek oranları vereceksin çünkü güvenilir bir kaynağa yanlış diyorsun, sen ortalama yüzde 50 50 dediğine göre ya Turkcell'de çalışıyorsun ve sadece onu söylüyorsun, Turkcell değilse, soyledigin bu oran hangi firmada söyle, ticari sır falan değil bunu söylemek korkma işten atmazlar, bazıları senin gibi yabancı hayranlarını seviyor :) Ulak istasyonu evrensel projesinin sahalarında da kullanılıyor, onları neden görmezden geliyorsun? Oralarda yaşayanlar insan değil mi? Ama lafa gelince halkcisin.

    İzleyelim, önümüzdeki yıllarda neler olacak görelim, ama senin her halükarda mutlu olamayacağının garantisini verebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyzof -- 10 Şubat 2020; 23:51:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 8 milyon fiber kullanıcısı varmış. Ben bu sayıya inanmıyorum çoğu insan 5,6 MB hızlı adsl kullanmak zorunda kalıyor ayrıca İstanbul gibi bir mega kentte 4g bile çekmezsen hangi 5g teknolojisinden bahsediyorlar anlamış değilim. Mevcut olanı güçlendirmeyi hedeflesinler istanbul da deprem oluyor Kars da yaşanın telefonu çalışmıyor ve sistem mi olur? Hayal dünyasında yaşıyorlar

  • boyzof B kullanıcısına yanıt
    turkcell'de calissam evde tek hat olur, niye ek para vereyim hangi firmadaysan sirket kendi faturasini oduyor
    tek hatam turkcell oranini turkiye orani olarak karistirmak ondan da sucluycaksan sucla kacmam bir yere. ama vodafone %100 huawei degil air interface icin ericsson arayuzlerinin oldugunu nasil kanitlayayim kaldi ki onun yanlisligi seni de bozar :D

    1) kullaniliyor dedigin baz istasyon sayisi binde iki-uc ile ifade edilirken ve bir cogu ozel kullanima ayrilmisken bu israrin neden? o sitede operatorlere ait istasyonlar sahada bile degil. ben yazdim mi o istasyonlar sarayda falan kullaniliyor? yazdim. hangi amaca hizmet ettigini biliyoruz.
    2) hadi vodafone %100 huawei olsun, ulak falan unutmus olsunlar, vodafone turkiye'deki ericsson calisanlari otomattan cay almakla vakit olduruyor olsunlar. ingiliz devi, dunyanin en buyuk operatoru neden casus cin altyapisi kullaniyor?

    ulak ozel ihalelerle yandasa para kazandirmak icin alinan birkac cihazdan oteye gidemedi, gidemez. cok ilkel dusunuluyor yerli milli mevzusu cunku.

    ha bu arada; yerli 4.5g baz istasyonunun proje desteginde huawei ilk sirada onu da hatirlatayim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Roby R kullanıcısına yanıt
    bos mevzu hocam, konu altinda herkese cevap vermekten yorulmadi.
    cukkadan kismak derken bahsettiginiz gibi, olay liyakati bir kenara birakip yauv ulak'in cebine uc bes girsin sanki biz oduyoruz demekten ote degil.
    turk operatorleri hukumetle dusman mi, kim neyin onune geciyor ki? ulak gelecek vaad etse %0.2 degil en azindan %2 kullanilirdi. ki %0.2 bile degil test amacli alinan urunler cogu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Schtroumpf Grognon kullanıcısına yanıt
    Nerede yazıyor huaweinin ilk sırada olduğu söylesene? Ha onu söylemen sana yaramaz ama çünkü yandaşa para kazandırmak için yapılıyormuş ya hiç güleceğim yoktu huawei de yandaş herhalde , hangi yandaş bu merak ettim hakkaten, savunma sanayi başkanlığı mi yandaş, aselsan mi? Devlet kurumları yandaş hep herhalde senin gözünde? Hangi özel ihale yapılmış ulak için? Yalan söylemeye utanmıyor musun ? Birkaç yıllık bir ürün ve şirketi bu kadar kucumsemeye çalıştığına göre sende tamir edilemez bozukluklara yol açmış sanırım, diğer firmalar da ilk başladıklarında daha ileri seviyelerde değildi, ulak kısa sürede gayet başarılı ürün ortaya koydu, ilk defa ortaya konan bir ürünün test süreçlerinin ve taleplere göre yeni özelliklerin eklenmesinin zaman alması da doğal, biraz sabırlı olmak ve projeyi daha doğmadan boğmaya çalışmamak gerekli, operatörler zamanla daha fazla kullanacaklar, ama operatör firmaların icinden bu tür projelere muhalefet eden tiplerin azimsanmayacak sayıda olduğunu düşünüyorum, aynı şey ihalarda da tsk icindeki batı hayranı istemezukcu tipler dolayısıyla oluyordu, Bayraktar'ın önüne çıkarılan engelleri arastirin, o aşıldı ve geldiğimiz nokta ortada, şimdi burda da olacak. tipik 4g baz istasyonunun özelliklerinin hemen hemen hepsini taşıyan ulak mi ilkel? ört ki ölem ya. Sen ilerisin evet, ilerlemeye devam et böyle. Ha bu arada o verdigin 180 bin sayısı da yanlış çünkü 180 bin lokasyonda baz istasyonu yok Türkiye'de, nerden o sayıyı buldun bilmiyorum ama o sayıya farklı teknolojilerdeki (2g 3g )istasyonlar mükerrer şekilde dahil edilmiş olabilir örneğin Vodafone son açıkladığı yılsonu raporunda 18300 noktada 4.5g istasyonum var ve en geniş kapsamadayim demiş, şimdi bunu diğer operatörleri düşünerek 3le çarp 55000 yapar, 55000 noktadan 1000 tanesi ulak, oran ne 100de 2. Anladın sanirim. Daha fazla zamanımı harcamayacagim sana karşı. İflah olman zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyzof -- 11 Şubat 2020; 0:24:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu konuyla uğraşacak başka yönetici yokmuydu, liyakatsiz yöneticilerle iş cumhurbaşkanınamı düşüyor.

  • boyzof B kullanıcısına yanıt
    lol sordugum soru maddelerini gormezden gelip yerli baz istasyonu hakkinda verdigim bilgiye kizman gercekten komigime gitti :D bu kadar koseye sıkistin mi ya?
    tekirdag taraflarinda parca uretimi icin ortakliklari da var hatta. daha fazla ifsa vermeyeyim :)

    hadi yerli otomobil konusu olsa neyse gidip ordan burdan alinmis onemsemem cunku daha ortaya cikan urunu gormedik, kullanmadik.

    ama birkac yildir yandas ihalesinden oteye gidemeyen kucuk firmalari sadece calisani oldugunuz icin bu kadar savunmayin be.

    huawei 40, ericsson 140 yillik sirket.
    5g'ye yerli gecicez diyip 2071 hedeflerimiz arasina koyariz insaallah.

    hadi bidaha yazma...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Schtroumpf Grognon kullanıcısına yanıt
    Burda adı geçen hiçbir firmada ve bağlantılı herhangi bir firmada da çalışmıyorum, yazdığın her şey yanlış olmak zorunda mı? Vodafone neden Huawei kullanıyor diye sormussun, onu vodafonea soracaksın, casus olup olmaması onu ilgilendirmiyor demek ki. Proje desteğinde Huawei ilk sırada diyordun şimdi ortak parça üretimi var diyorsun, ayrıca yanlış anladın ben verdigin bilgiye de kızmadım sadece nerede yazdığını sordum eğer dogruysa, bu proje milli sirketlere ait, bu gerçeği ortadan kaldiramazsin zaten, diğer yabanci şirketlerle teknoloji transferine veya karşılıklı kazan kazan ilkesine dayanan faydalı ortaklıklar her zaman yapilabilir, bunlar ürünü güçlendirir, ortaklıklar, teknik destek danışmanlık vs. rahatsız edici bir durum değildir kısaca.

    Gelelim son cümlelere. Şimdi sana hiç duymadığın ve duymak istemeyeceğin yeni bilgiler vereyim:

    Turkcell barcelonadaki kongrede ulakla 4 yıllık toplamda 2650 adet baz istasyonu alımı için anlaşma imzaladı. Diğerleri de yavaş yavaş benzer veya daha büyük alımlar yapacaklar. İzlemeye devam edin film daha yeni basladi.

    Spoiler için:

    https://turk-internet.com/metin-balci-ulak-icin-2019da-en-onemli-2-gelisme-ulaka-olan-guvenin-pekismesi-ve-turkcellin-4-yillik-cerceve-anlasmasi-oldu/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyzof -- 11 Şubat 2020; 1:16:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.