Şimdi Ara

Crytek Türkiye'ye 500 Milyon Dolar Yatırım Yapacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dünya genelinde adından söz ettiren Türk girişimcilerin kurduğu oyun stüdyosu Crytek, Binali Yıldırım'ın açıklamalarına göre 500 milyon dolar yatırımla Türkiye'ye gelecek.

    CryEngine oyun motorunun geliştiricisi ve Crysis, Warface gibi oyunlarıyla tüm dünyaya damga vuran üç Türk kardeşin Almanya'da kurduğu Crytek, son günlerde yaşadığı zorluklar nedeniyle dünya genelindeki birçok stüdyosunu kapatma kararı almış ve ciddi oranda küçülmeye gitmişti. Tüm dünyadaki teknoloji ve oyun basınında Crytek'in akıbetinin ne olacağı konuşulurken, Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamada aslında bir müjde vermiş oldu.

    Bugün Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Ödül Töreni'nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım konuşması esnasında oyun sektörüne de dikkat çekti ve "Almanya’da yaşayan bir Giresunlu delikanlı var, o dünyadaki bu oyunların liste başı olanını o yapıyor, Türkiye’de gelip yatırım yapacak, öngördüğü yatırım da 500 milyon dolar. Anlattıklarını benim havsalam zor alıyor, anlamıyor, başka bir dünya anlatıyor. Ama düşünce, geleceğin böyle olacağını anlamak çok zor değil." dedi.

    Yıldırım, konuşmasında şirket ismi belirtmese de Giresunlu üç kardeş tarafından Almanya'da kurulan Crytek şirketinden bahsettiği açıkça anlaşılıyor. Ancak öte yandan Crytek kanadı henüz bu konuyla ilgili bir açıklama yapmış değil. Bu arada dünya genelinde çok sayıda stüdyosunu kapatan şirket İstanbul'daki stüdyosunu kapatmamıştı. İstanbul'daki stüdyonunun kapanmaması Crytek'in Türkiye'ye yapacağı bu yatırıma dair bir ipucu olabilir.

    Kaynak:webtekno

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Iyi sallamis.

    5 studyosunu kapatti daha gecen gun, onlarca adama yol verdi, maas odeyecek paralari yok.

    500 milyon dolar yatirim yapacakmis.


    ZUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA
  • Onemli bir şirket yatırımı yapsın yapsın da bu adamlar dün batıyorlardı.4 yerde aylardır maaş odemedikleri çalışanlar var.Redditte baya çalışanların anlattıkları vardı şirketin finansal sıkıntı da olduğu ama projeleri olduğu ile ilgili.Bu finansal sikinti da nasıl 500milyon dolarlık yatırım yapacaklar.Daha önemlisi CRYTEK firması bir video oyun stüdyosu ve Cryengine adlı motorun sahibi yapılmış en pahalı oyunlardan olan GTA:V dahi benim bildiğim sadece yapım sureci 100 kusur milyon dolar reklamlar vs 250 milyon dolar ediyordu.Kısacası Crytek ne yapmayi planlıyor merak ediyorum?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 500 milyon dolar gelse ne olacak la? 500 Milyar gelse toparlanmaz bu ekonomi bu kafayla
  • bana da çok çelişkili ve boş geldii. ekonomik sıkıntı yaşayan adamda 500 milyon dolar ne arıyor. hadi olsun diyelim gelip de ne diye Türkiyeye yatırım yapsın.

    şu var ekonomik sıkıntıdaki şirkete devlet gel burda çalış bizde sana mali destek verelim derse olabilir. Desteklerim de bu girişimi.
  • 500 milyon doları Türkiye'ye yatırabilecek firma maaş ödeyemiyor, stüdyo kapatıyor?

    Neyse çok şaapmamak lazım.
  • 500 milyon dolar ne demek biliyor degil mi herkes?

    Crytek benim bildigim ekonomik olarak cok zor durumda nasıl yapacaksa bu yatırımı

    Acaba biz bunlara para verecegiz bunlar da hibe mi etmis olacak?
  • olağan_şüpheli kullanıcısına yanıt
    O zaman haber yanlis ya da başbakan kendini istediği gibi ifade edememis.Dediğiniz gibi bir durumda Crytek yatirim yapmaya gelmemiş olur batmış firmaya gel Turkiyeye sana biz yatırım yapalım bizim için ihracat kaynağı ol denilebilir.Sonuçta Rockstarin sadece Gta serisinden kazandığı para ile ulkemizde tüm liseler ve universiteler tum ihtiyaclarina sahip olur onlarca hastane açılır vs diye gider.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemelen başbakan olayı yanlış anlamış galiba.

    Adamlar çalışanların maaşlarını ödemiyorlar.
  • Hükumet şirkete ayrıcalık tanımış olabilir.
  • ulan crytek battı batacak kepenk kapatmak üzere adamlar. Biz mi 500 milyon yardım yapacağız onlar mı yatırım yapacak belli değil
  • İlginç. Crytek henüz batmadı ama 500 milyon dolar yatırım bana saçma geldi. Bence devlet yardımda bulunacak onlarda şirketi İstanbul'a taşıyacaklar.
  • Ulkeye bak 500 milyon tl ye kalmis kesin dolar 1tl olur

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Crytek parasızlıktan AAA oyun yapamıyor warface gibi çöp f2play oyunlarla geçinmeye çalışıyor çalışana para ödeyemiyor.



    500 milyon dolarları olsa Crysis 4 yaparlar



    Gta V yapım maliyeti 260 milyon $



    Witcher 3 80 milyon $ düşünün 500 milyona neler yapılır
  • Türkçe oyun yaptıkları için ve sanırım sahipleride türk olduğu için gönlümü çalmış bir firma özelliklede yaptıkları crysis oyunu cok mukemmeldi hele o gizlilik felan multıplayerde arkadaslarımızla bı adada kapısırdık gızlenıp felan hey gidi amaa bu firma terlik satsa alırımda adamlar crysisden başka ellerinde oyun yok öyle büyük yapmak mı ıstemıyorlar anlamıyorum ea games gıbı felan degıller bunyelerı altında fazla oyun yok sanırm yazık olmus a battılarsa
  • Steam dedikleri bir şey var şimdi son zamanlarda. Herkes oradan çkan oyunları indiriyor, gelen ordan işine yarayanı alıp oynuyor. Ben böyle anlıyorum, belki farklı bir şeydir. Artık böyle sistematik bir şey yok, abur-cubur dolduruyorsun, herkes ihtiyacını oradan alıyor ama hiç de karışmıyor. İstediğini buluyorsun. Bu bilişim işine fazla kafa yorarsan sıyırırsın. Kullanacaksın, nimetlerinden yararlanıp işini göreceksin. Kafayı taktın mı, o zaman işin kötü. Hikmetine fazla şey yapmamak lazım
  • Yapmasınlar abi ciddi ciddi utanıyorum ben. Bilişime ve oyun sektörüne, yazılıma bu denli destek verilmeyen ve hor gözle bakılan bir ülkede yatırım kursalar utanırım hak etmiyoruz diye.
  • Vakıfbank'tan kredi alıp yapmasınlar bu yatırımı ?

    Sonra bizim sırtımıza oynaya oynaya yuklerler.
  • Olası bir devlet yatırımı , ardından Crysis 4 = Ülke ekonomisi için çok iyi olabilir çünkü çok satıcağını düşünüyorum. Yapıştır 60 dolardan. Ama çok sağlam yapmaları lazım oyunu. Çokkk
  • Sanırım devlet teşvik verecek. Yoksa adamların yatırım yapacak güçleri yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.