Şimdi Ara

CRYSIS Serisi ve Tüm Konusu (SPOILER)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
36.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar,

    CRYSIS 1 den başlayarak 3e kadar, hatta 3. oyunu bitiren var ise 1 - 2 ve 3. oyunun hikayesini anlatabilecek olan var mı bölüm bölüm?
    Kim kimdir, nerede ne olmuştur, biz kimiz, kimi yönetiyoruz gibi...?

    SPOILER altında güzel kısa ve açıklayıcı bir özete ihtiyacımız var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ASKERTUNGA -- 3 Mart 2013; 17:47:59 >



  • Hikaye olarak aslında haftalık bir çizgiroman kadar potansiyeli olmayan bir oyun, sırf oynanış olarak çok eğlendiğim için vazgeçemiyorum.

    İlk oyun aslında tekil bir oyun, oradaki hikaye ile diğer iki oyundaki hikayeyi sonradan bağladılar. Sadece Crysis 1 oyununu oynarsak anlatılan hikaye şu şekilde. Lingshan adası diye bilinen bir yeri Kore'lilerin kendi toprakları ilan etmesi ile başlıyor. Orada yer alan bir Amerikan bilimadamı ise Amerika'ya buraya gelmeleri gerektiğini söylüyor. Bunun üzerine nanosuit ile kuşanmış Raptor ekibi adaya gidiyorlar. Kore'li askerlerde de nanosuit olmasının sebebi ise Amerika'daki bazı çalışanların bu bilgiyi Kore'lilere sızdırdığı şekilde açıklanıyor. Raptor ekibinin amacı ise bilimadamını kurtarmak ve adada ne olup bittiği ile ilgili bilgiler öğrenmek. Ana karakterimiz Nomad, bilimadamını bulduktan sonra öğreniyoruz ki, çok uzun yıllardır dünya üzerinde olan bazı uzaylı fosil kalıntıları varmış. İşte o kalıntılardan biri de bu adada yer alıyormuş. Kore'de bunu bulunca adayı işgal etmiş. Ancak bilimadamı ile konuştuğumuz esnada bu fosil aktif oluyor ve ada parçalanmaya başlar. Nomad ise uzaylı fosilin merkezine yaklaştığından, içine girer ve orada uzaylıların büyük bir istilaya hazırlandığını fark eder. Daha önceden uzalılar tarafından kaçırlan Prophet'ı da bu sayede bulan Nomad, adadan kurtulmaya çalışır. Fakat yolda uzaylıların saldırısına uğrayınca Prophet ile Nomad'ın yolu ayrılır. Nomad gemiye döner ve orada büyük bir uzay gemisini indirir. Ve içinde bulunduğu gemi batmak üzereyken Psycho tarafından uçakla kurtarılır. Ancak yolda aldıkları bir bilgiye göre Prophet adanın başka bir noktasına, başka bir görev için gönderilmiştir. Bizim elemanlarda Prophet'ı yalnız bırakmak istemez ve adaya, onun yanına giderler.

    Crysis 2-3'de ise ilk oyundaki hikaye biraz değiştirilerek bütünlük sağlanmış. Crysis 1-2-3'deki bütün hikaye ise şöyle;

    İlk oyunda çok uzun zamandır dünya üzerinde var olan bu uzaylı fosilini bulan Amerika, ki sanılanın aksine Japonya açıklarındaki Lingshan adasında değil, ilk olarak Rusya'da buluyorlar. Ve bu teknolojiyi kullanarak nanosuit'i yapıyor. Bu uzaylılara Cephalopods yani kısaca Ceph dendiğini de ikinci oyunda öğreniyoruz zaten. Amerika Ceph'lerin bu teknolojisini bulunca Hargreave-Rasch biokimyasal şirketini kuruyor yani Crysis 2-3'de Crynet Systems ya da Cell diye bilinen elemanların bağlı olduğu şirketin askeri kolu. Bu şirket söylediğim gibi Ceph teknolojisini kullanarak nanosuit'i yapıyor. İlk oyunda adadaki bilimadamını ve kızını kurtarma görevi burada biraz arka plana atılmış. Söylenene göre gerçek amaç nanosuit'in gücünü test etmekmiş. Fakat bu nanosuit Ceph'lerin teknolojisini aktif ederek, onları uyandırmış. Bu görev esnasında sadece iki kişi kurtuluyor, bunlar Prophet ve Pyscho. Diğer Raptor ekip üyeleri ise ölüyor. Psycho'dan Crysis 2'de bahsedilmiyor. Ceph'lerin ise yenildikleri düşünülüyor ama aksine onlar New York'a yeni bir saldırı düzenliyorlar. Prophet ise ilk oyunda Ceph'lerle temasa geçtiği için benliğinde değişimler olmaya başlıyor.

    Nanosuit, Ceph'lerin teknolojisinden yapıldığı içinde dna'sı değişime uğrayarak yavaş yavaş insan olmaktan çıkıyor ve Ceph oluyor. Bu da tüm bedenin çürümesine yol açıyor. İşte bu dönem içerisinde New York'da yaşanan olayları öğrenebilmek için gönderilen yeni bir ekip yolda saldırıya uğruyor. O saldırıdan kurtulan bir tek Alcatraz adlı biri, ancak sanılanın aksine Alcatraz'ın da durumu iyi değil. Çok ciddi yaraları olan ve her an ölebilecek durumda, Prophet bu adamı bulduktan sonra kendisinin daha fazla yapacak bir şeyi olmadığını düşünerek, nanosuit'î çıkartıyor ve Alcatraz'a giydiriyor. Alcatraz ise bu sayede ölmekten kurtuluyor ve nanosuit ile Cell ve Ceph'lere karşı mücadele veriyor. Ancak nanosuit dna tabanlı olduğu için Prophet'ın tüm dna'sını çoktan kopyaladığını öğreniyoruz. Yani Prophet bedenen ölse de, aslında nanosuit vasıtası ile yaşıyor. Ve Crysis 2'de ilerledikçe Alcatraz, tamamen Prophet dna'ları sayesinde Prophet'a dönüşmeye başlıyor. İkinci oyunun sonunda Ceph'leri indirmeyi başararak, New York'u kurtarıyoruz ama aslında biz öyle sanıyormuşuz.

    Nanosuit vasıtası ile Ceph'leşmeye başlayan Prophet, asıl Ceph kaynağının Alfa Ceph adlı uzaylı olduğunu öğreniyor. Fakat bu uzaylıdan kimsenin haberi yok. Son savaştan sonra dünya üzerine çok fazla Ceph'de kalmamıştır ve kimsede kalan birkaç Ceph'le ilgilenmemektedir. Tek amaç Cell'i yok etmektir. Bunun sebebi ise ikinci oyunda Prophet'ın Ceph'lere karşı kazandığı zaferi, Cell kendi çıkarları için kullanmış ve tüm dünyayı kontrolü altına almaya çalışmıştır. Ceph'lerin teknolojisini kaynak olarak kullanarak, büyük bir kubbenin içinde merkez oluşturmuş ve kazanmış olduğu güç ile tüm kontrolü ele geçirmeye başarmıştır. Kalan isyancılar ise tamamen Cell'e karşı birlik olmuşlardır. Bu isyancılardan biri de ilk oyundan tanıdığımız Psycho'dur. Cell, nanosuit'e sahip herkese yakalayarak nanosuit'leri çıkarmaya çalışmıştır. Prophet'da bunlardan biridir, ancak Prophet'ı sona bırakmışlardır. Zaten çıkarma işlemi gerçekleşmeden Prophet kurtarılır. Lakin bu çıkarma işlemi giysiyi taşıyan kişi için ölüm demektir. Bundan kurtulan bir tek Psycho olmuştur, o da kendisine bunu yapanlardan intikam almanın peşindedir. Cell'in enerji merkezi ise aslında hiç tahmin edilemeyen bir şeye sebep olmak üzeredir. Alfa Ceph, Cell'in bu enerji merkezini kullanarak Einstein-Rosen köprüsü denilen Solucan Deliği (kara deliğe düşen beyaz deliklerin iki ucu açık bir köprü oluşturması teorisi) açmaya çalışmaktadır. Bu köprü vasıtası ile, kendi gezegeninden dünyamıza giriş yolu açarak tüm güçleri gelmeyi planlıyordur. Ve bunu tek bilen kişi Prophet olduğu içinde Alfa Ceph'i yok etme işlemi yine Prophet'a kalmaktadır.
  • Başlığada SPOİLER yazki millet üzülmesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Crysis 1'de araştırma grubu gibi birşey olarak bir adayı keşfetmeye gidiyoruz sonra işte olaylar karışıyor uzaylılar ve koreliler bizden önce gelmiş oraya hepsiyle çatışmaya falana giriyoruz ama asıl mesele bu değil orda bir enerji var Kore onu elde etmek istiyor tabi bizde engellemeye falan çalışıyoruz. Crysis Warhead oynamadım ama 1.oyundan farklı değil sadece hikaye farkı var galiba. 2.Oyunda bir asker olarak başlıyoruz denizaltında giderken uzaylılar saldırıyor herkes ölüyor bir bizim adam yaşıyor azıcık onu da Prophet kurtarıyor. Sonra bu Prophet yoruldum falan diyor kafasına sıkıp öldürüyor kendini kontrol bize geçiyor artık nanosuit vs New York'u kurtarmaya çalışıyoruz uzaylı istilasından tabi sadece uzaylılar ile çatışmıyoruz CELL diye bir grup var onlarla da çatışıyoruz. Başka bir grup daha var onlar bizimle dost yardım falan ediyoruz onlara. Hikayenin sonlarına doğru 1.oyundan bir görüntü geliyor bizim adaya gidişimiz falan meğer bizi adaya gönderen adam herşeyi biliyormuş başından beri Prophet ona kızıyor olaylar gelişiyor bizi adaya gönderen adam ölüyor 2.oyunun sonuna doğru. O adam ölünce CELL birliği bize saldırmayı kesiyor artık tek bir hedef kalıyor uzaylılar ve ilginç olan şey bir madde var onlardan güç alıyor uzaylılar onu yok ediyoruz lay lay lom herkes seviniyor. Sonradan öğreniyoruz o maddeden Dünya'nın heryerinde var olaylar daha bitmiyor tabi New York'ta 3.oyunda New York'u temizliyoruz. Aklımda kalanlar ile yazdım eksik var kusura bakma.

    Prophet:1.oyunda araştırma ekibinin başı bize emir veriyor. Ve giydiği suit 2.oyunda bize kalıyor doğal olarak.





  • propeth ölmüyor aslinda vucudunu ele geciren virusten kurtulmak icin kafasina sıkıyor ama ruhu hala nano sut içinde.alcatrazı bulduğunda ağır yaralı idi.kemikleri kırılmıştı.propeth suiti giydirdi ve bu görevi tamamlamasını istedi ama kafasına sıktı.hargreev öldümü emin değilim ama hargreev uzaylıların gelicegini asırlar oncesinden biliyordu ve o yüzden nano suiti geliştirdi ve suiti kendisi için geliştirdi.bizleride suiti test etmek için gizli operasyonlara gönderi.şimdi hargreev asırlar boyu nasılmı yaşadı diye sorucakcaksınız ? Hargreev vücudunu özel bir makine ile dondurdu iletişimini ekrandan yapabiliyorduk dikkat ettiyseniz.ruhu etkin ama yaşlanmayı önlemek için vücud kapsülde dondurulmuş.ayrıca hargreev CELL şirketinin yönetim ekibinden biri.2 inci oyun sonunda propethin ruhu-nano giysi alcatrazı sanırım sindiriyor ve propeth yeniden vücud buluyor.zati alcatraz ölü sayılırdı.3 üncü oyunu oynamadım daha orjinal alıcağım o zaman tam anlarız davayı.
    aklına takılırsa sor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ben iki oyunu da oynadım arkadaşlar. aslında bu anlattıklarınızı biliyordum ama acaba yanlış bir anlaşılma olmuş olabilir mi diye bildiklerimin doğruluğu açısından birde sizlere sordum...

    CRYSIS 1
    Özel bir ekipte NOMAD isimli askeriz. Ekibin başı PROPHET. bir adaya gidiyoruz. bu adada KORELİLER bir enerjinin peşindeler.
    KORE nin bu enerjiye sahip olmasını istemiyor ve onları engellemeye çalışıyoruz. ama sonradan farkına varıyoruz ki adada sadece KORELİLER yok.
    adada ki enerji oraya düşmüş bir uzay gemisine ait (ya da parçasına) uzaylılarda teknolojilerini almak için geri dönmüşler.
    kısacası ABD ve KORE savaşırken birde işin içine UZAYLILAR giriyor. oyunun sonunda savaşı ABD kazanıyor.

    CRYSIS 2
    İlk oyundaki karakterlerden tamamen farklı ALCATRAZ isimli bir karakteri canlandırıyoruz. kendisi ABD ordusunda bir asker.
    bu kez UZAYLILAR rövanşı almak için tekrar geri saldırıyorlar. bu sefer savaş cephemiz bir ada değil ABD nin candamarı NEWYORK şehri.
    uzaylı istilasında denizaltımız hasar alıyor. bizde yaralanıyoruz. neredeyse tüm mürettebat ölüyor. bizi PROPHET kurtarıyor.
    ilk oyundaki olaylardan beri UZAYLILAR ve onlarla iş birliği yapan insanlar (CELL adındaki özel ekip) PROPHETın peşine düşüyorlar.
    PROPHET ın DNA yapısı çözüldüğünden kim olduğu ve kimliği açığa çıkıyor. PROPHET ta onların üstünlüğünü kırmak, ve düşmanı şaşırtmak için
    NANO SUIT i bize yani ALCATRAZ a giydiriyor. kendisi de intihar ediyor (görüntülerde kendini öldürüyor gibi gözüküyor ama orada biraz şüpheliyim)
    ALCATRAZ giydiği kıyafetin gücüyle UZAYLILAR a ve CELL e kafa tutuyor. Tüm düşman ekibi NEWYORK ta yer alan özel bir maddeden güç alıyorlar.
    Enerjinin kaynağı bu maddeye ulaşıp düşmanı alt ediyoruz. NEWYORK u kurtarıyoruz. ama bu maddeden dünyanın çeşitli yerlerinde de olduğu söyleniyor.
    Kısacası sadece ABD değil tüm dünya istila altında...

    CRYSIS 3
    Yine NEWYORK tayız. yine NANO SUIT üzerimizde. şimdi iki oyuna da baktığımızda bizim son oyuna göre ALCATRAZ olmamız lazım. ama ismini duymadık bu karakterin.
    ilk oyundaki NOMAD e ne oldu? bunun cevabı da meçhul... PROPHET ın ilk oyundaki en yakın ekip arkadaşı PHYSCO 3. oyunun başında beliriyor. bizi bir gemiden kaçırıyorlar.
    benim anlamadığım olay şu...

    PHYSCO nerdeydi bu zamana kadar? (ilk oyunda bir ara uzaylılar tarafından kaçırılmıştı... sonra ekibe geri katıldı firar ederek. acaba PHYSCO ya ne oldu o sırada?)
    ilk oyundaki NOMAD nerede?
    2.oyunda NANO SUIT denizaltından kurtulan ALCATRAZ tarafından kullanılıyordu. ALCATRAZ a ne oldu?
    2.oyunda NEWYORK u temizlemiştik, artık herşey güllük gülistanlıktı ama 3.oyunda aniden ortaya PHYSCO çıktı ve bizi bir gemiden kurtardılar (o gemide bizi bir kapsülde dondurmuşlar)
    BİZ O GEMİYE NASIL GELDİK? NEDEN DONDURULDUK?

    konu iyice saçma sapan bir hal mi aldı yoksa bana adam gibi biri açıklayabilcek mi bunu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ASKERTUNGA -- 3 Mart 2013; 18:07:09 >




  • Alcatraz propeth şeklini aldı benim bildiğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunu seri olarak beğenen biriyim ama oyunda bana göre en ciddi soru işareti ilk oyunda ve ara oyunda savaştığımız Korelileri adada yendik fakat koca Kore ordusu sırf o adada yer alan bir grup askerden mi ibaretti. Bu soru hala yanıt bulmadı.
  • Ben de Prophet'i nasıl dondurduklarını merak ediyorum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hikaye olarak aslında haftalık bir çizgiroman kadar potansiyeli olmayan bir oyun, sırf oynanış olarak çok eğlendiğim için vazgeçemiyorum.

    İlk oyun aslında tekil bir oyun, oradaki hikaye ile diğer iki oyundaki hikayeyi sonradan bağladılar. Sadece Crysis 1 oyununu oynarsak anlatılan hikaye şu şekilde. Lingshan adası diye bilinen bir yeri Kore'lilerin kendi toprakları ilan etmesi ile başlıyor. Orada yer alan bir Amerikan bilimadamı ise Amerika'ya buraya gelmeleri gerektiğini söylüyor. Bunun üzerine nanosuit ile kuşanmış Raptor ekibi adaya gidiyorlar. Kore'li askerlerde de nanosuit olmasının sebebi ise Amerika'daki bazı çalışanların bu bilgiyi Kore'lilere sızdırdığı şekilde açıklanıyor. Raptor ekibinin amacı ise bilimadamını kurtarmak ve adada ne olup bittiği ile ilgili bilgiler öğrenmek. Ana karakterimiz Nomad, bilimadamını bulduktan sonra öğreniyoruz ki, çok uzun yıllardır dünya üzerinde olan bazı uzaylı fosil kalıntıları varmış. İşte o kalıntılardan biri de bu adada yer alıyormuş. Kore'de bunu bulunca adayı işgal etmiş. Ancak bilimadamı ile konuştuğumuz esnada bu fosil aktif oluyor ve ada parçalanmaya başlar. Nomad ise uzaylı fosilin merkezine yaklaştığından, içine girer ve orada uzaylıların büyük bir istilaya hazırlandığını fark eder. Daha önceden uzalılar tarafından kaçırlan Prophet'ı da bu sayede bulan Nomad, adadan kurtulmaya çalışır. Fakat yolda uzaylıların saldırısına uğrayınca Prophet ile Nomad'ın yolu ayrılır. Nomad gemiye döner ve orada büyük bir uzay gemisini indirir. Ve içinde bulunduğu gemi batmak üzereyken Psycho tarafından uçakla kurtarılır. Ancak yolda aldıkları bir bilgiye göre Prophet adanın başka bir noktasına, başka bir görev için gönderilmiştir. Bizim elemanlarda Prophet'ı yalnız bırakmak istemez ve adaya, onun yanına giderler.

    Crysis 2-3'de ise ilk oyundaki hikaye biraz değiştirilerek bütünlük sağlanmış. Crysis 1-2-3'deki bütün hikaye ise şöyle;

    İlk oyunda çok uzun zamandır dünya üzerinde var olan bu uzaylı fosilini bulan Amerika, ki sanılanın aksine Japonya açıklarındaki Lingshan adasında değil, ilk olarak Rusya'da buluyorlar. Ve bu teknolojiyi kullanarak nanosuit'i yapıyor. Bu uzaylılara Cephalopods yani kısaca Ceph dendiğini de ikinci oyunda öğreniyoruz zaten. Amerika Ceph'lerin bu teknolojisini bulunca Hargreave-Rasch biokimyasal şirketini kuruyor yani Crysis 2-3'de Crynet Systems ya da Cell diye bilinen elemanların bağlı olduğu şirketin askeri kolu. Bu şirket söylediğim gibi Ceph teknolojisini kullanarak nanosuit'i yapıyor. İlk oyunda adadaki bilimadamını ve kızını kurtarma görevi burada biraz arka plana atılmış. Söylenene göre gerçek amaç nanosuit'in gücünü test etmekmiş. Fakat bu nanosuit Ceph'lerin teknolojisini aktif ederek, onları uyandırmış. Bu görev esnasında sadece iki kişi kurtuluyor, bunlar Prophet ve Pyscho. Diğer Raptor ekip üyeleri ise ölüyor. Psycho'dan Crysis 2'de bahsedilmiyor. Ceph'lerin ise yenildikleri düşünülüyor ama aksine onlar New York'a yeni bir saldırı düzenliyorlar. Prophet ise ilk oyunda Ceph'lerle temasa geçtiği için benliğinde değişimler olmaya başlıyor.

    Nanosuit, Ceph'lerin teknolojisinden yapıldığı içinde dna'sı değişime uğrayarak yavaş yavaş insan olmaktan çıkıyor ve Ceph oluyor. Bu da tüm bedenin çürümesine yol açıyor. İşte bu dönem içerisinde New York'da yaşanan olayları öğrenebilmek için gönderilen yeni bir ekip yolda saldırıya uğruyor. O saldırıdan kurtulan bir tek Alcatraz adlı biri, ancak sanılanın aksine Alcatraz'ın da durumu iyi değil. Çok ciddi yaraları olan ve her an ölebilecek durumda, Prophet bu adamı bulduktan sonra kendisinin daha fazla yapacak bir şeyi olmadığını düşünerek, nanosuit'î çıkartıyor ve Alcatraz'a giydiriyor. Alcatraz ise bu sayede ölmekten kurtuluyor ve nanosuit ile Cell ve Ceph'lere karşı mücadele veriyor. Ancak nanosuit dna tabanlı olduğu için Prophet'ın tüm dna'sını çoktan kopyaladığını öğreniyoruz. Yani Prophet bedenen ölse de, aslında nanosuit vasıtası ile yaşıyor. Ve Crysis 2'de ilerledikçe Alcatraz, tamamen Prophet dna'ları sayesinde Prophet'a dönüşmeye başlıyor. İkinci oyunun sonunda Ceph'leri indirmeyi başararak, New York'u kurtarıyoruz ama aslında biz öyle sanıyormuşuz.

    Nanosuit vasıtası ile Ceph'leşmeye başlayan Prophet, asıl Ceph kaynağının Alfa Ceph adlı uzaylı olduğunu öğreniyor. Fakat bu uzaylıdan kimsenin haberi yok. Son savaştan sonra dünya üzerine çok fazla Ceph'de kalmamıştır ve kimsede kalan birkaç Ceph'le ilgilenmemektedir. Tek amaç Cell'i yok etmektir. Bunun sebebi ise ikinci oyunda Prophet'ın Ceph'lere karşı kazandığı zaferi, Cell kendi çıkarları için kullanmış ve tüm dünyayı kontrolü altına almaya çalışmıştır. Ceph'lerin teknolojisini kaynak olarak kullanarak, büyük bir kubbenin içinde merkez oluşturmuş ve kazanmış olduğu güç ile tüm kontrolü ele geçirmeye başarmıştır. Kalan isyancılar ise tamamen Cell'e karşı birlik olmuşlardır. Bu isyancılardan biri de ilk oyundan tanıdığımız Psycho'dur. Cell, nanosuit'e sahip herkese yakalayarak nanosuit'leri çıkarmaya çalışmıştır. Prophet'da bunlardan biridir, ancak Prophet'ı sona bırakmışlardır. Zaten çıkarma işlemi gerçekleşmeden Prophet kurtarılır. Lakin bu çıkarma işlemi giysiyi taşıyan kişi için ölüm demektir. Bundan kurtulan bir tek Psycho olmuştur, o da kendisine bunu yapanlardan intikam almanın peşindedir. Cell'in enerji merkezi ise aslında hiç tahmin edilemeyen bir şeye sebep olmak üzeredir. Alfa Ceph, Cell'in bu enerji merkezini kullanarak Einstein-Rosen köprüsü denilen Solucan Deliği (kara deliğe düşen beyaz deliklerin iki ucu açık bir köprü oluşturması teorisi) açmaya çalışmaktadır. Bu köprü vasıtası ile, kendi gezegeninden dünyamıza giriş yolu açarak tüm güçleri gelmeyi planlıyordur. Ve bunu tek bilen kişi Prophet olduğu içinde Alfa Ceph'i yok etme işlemi yine Prophet'a kalmaktadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melkor23 -- 3 Mart 2013; 23:49:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KUMANDANASKER

    Arkadaşlar merhabalar,

    CRYSIS 1 den başlayarak 3e kadar, hatta 3. oyunu bitiren var ise 1 - 2 ve 3. oyunun hikayesini anlatabilecek olan var mı bölüm bölüm?
    Kim kimdir, nerede ne olmuştur, biz kimiz, kimi yönetiyoruz gibi...?

    SPOILER altında güzel kısa ve açıklayıcı bir özete ihtiyacımız var

    Hepsinin özetini izlesene youtube'dan ancak türkçe var mı onu bilemem ingilizcen varsa sıkıntı yok zaten
  • melkor23 kullanıcısına yanıt
    Sağolasın hocam çok iyi anlatmışsın bütün seriyi teşekkürler @melkor23
  • Sadece 1 ve warhead oynadım 1i anlatabilirim. Raptor ekibi olarak ( 5 kişi: Nomad, Prophet, Physco, Aztec, Jester ) adaya gidiyoruz. Araştırma ekibini kurtarmak için. Aztec adaya iniyor ama ağaçlara takılıyor. Orada o uçan uzaylılardan biri var kore askerlerini ve onu öldürüyor ondan sonra buharlaştırılıyor. Sonra önümüze çıkan kamplardaki adamları temizliyoruz görevler falan alıyoruz sonra önümüze o araştırma ekibinin gemisi çıkıyor donmuş bir halde. Sonra yine uçan uzaylı çıkıyor ve Jester'ı kapıyor. Onu takip ediyoruz. Uzaylı yoluna çıkan askerleri de öldürüyor. Jester'ın bedenini buluyoruz onu da buharlaştırıyoruz ( Buharlaştırmak düşmanın eline geçmesin diye yapılıyor ). Yolumuza devam ediyoruz. Olaylar oluyor falan filan sonra Prophet'i de uzaylı kaçırıyor. Sonrasını hatırlamıyorum. Yine kampları falan temizliyoruz görevleri yapıyoruz. Rosenthal'ı ( araştırma ekibinin lideri ) buluyoruz. Sonra fosil uyanıyor ve onu donduruyor. Sonra ordan mezarlık gibi bir yere gidiyoruz. Çakma elbiseli adamları öldürüyoruz sonra VTOL ( sanırım adı buydu ) bizi almaya geliyor. Ondan sonra çatışma olan bir yere gidiyoruz. Uçaksavarları patlatıyoruz. Bir gemi var dürbünle onu işaretliyoruz onu da patlatıyor uçaklar. Tam hatırlamıyorum ama sanırım tank alıyorduk ve savaşıyorduk. Bölümün sonunda Korelileri temizleyip treni patlatıyorduk sonra başka bir yere gidiyoruz orda da savaşıyoruz. Sonra korelilerin olduğu madene gidicez. Ondan önce yine bir koreli kampı var. Çakması olan adamlar var yine. Onları temizleyip madenin girişine geliyoruz. Orayı temizleyip içeri giriyoruz. Madende düşman çok yok. Sonra Rosenthal'ın kızı ve Korelilerin lideri tartışıyor ama koreliler dinlemiyor. Bizi orda bayıltıyorlar. Korelilerin lideri tapınak olduğunu düşündüğü şeyin enerjisini çekiyor koreli çakma elbisesi olanlar ölüyor sonra liderleriyle çarpışıyoruz. Kaçmak için asansöre biniyoruz. Sıkışıyoruz orda. VTOL mağaranın içine geliyor kızı alıyor ama bizi alamıyor mağara yıkılıyor (başımıza ne geldiyse o kadın yüzünden ya ). Sonra Uzaylıların savaş gemisine yada koreli liderin tapınak dediği şeye giriyoruz. Anlatıyoruz işte şöyle böyle diye. Yerçekimi yok oluyor. O garip yaratıklarla çarpışıyoruz. Sonra uzaylıların yaratıldığı bölümü görüyoruz. Sonunda çıkıyoruz ama VTOL vurulduğu için kaçmak zorunda kalıyor. Uzaylılarla savaşmaya devam ediyoruz. Tüm ada donmuş halde -200 derece. Bizden denizcileri bulmamız isteniyor hepsi donmuş halde. Sonra Prophet çıkıp bizi kurtarıyor. Uzaylı silahı var elinde. Onun elbisesi arızalı ama. O yüzden ısı kaynakları olan yerlerden devam ediyoruz yani yanan arabalar. Sonra Exodus bölümüne geliyoruz orda uzaylılar falan var onlarla savaşıyoruz. Sonra araçlara binip ordan uzaklaşıyoruz. VTOL aracı düşüyor onun içinde Rosenthal'ın kızı var onu kurtarıyoruz. Prophet ile kız gidiyor VTOL ile. Biz kaçıyoruz. Elimizde o uzay gemisinin görüntüleri ve ses kayıtları var kaybetmek istemiyorlar bizi. Gidiyoruz savaşıyoruz. Sonra büyük yaratık yaklaşıyor örümcek gibi birşey. Bi adam var bizi kurtarıyor ama kendisi orda aracın içinde ölüyor. Sonraki bölümde pilot ölüyor onun yerine geçiyoruz. Sonra uçak gemisine geliyoruz. Örümcek gibi olan şeyi yeniyoruz sonra Uzay gemisini patlatıyoruz . Ordan sadece Physco kız ve Nomad kurtuluyor. VTOL ile kürenin içine doğru yola çıkıyoruz. Eksikler olabilir sonlara doğru iyice sıkıldım bazı yerleri geçtim




  • Crysis hakkında bilgi aradığınızı duydum işte bu linkten aklınızdaki bütün sorulara cevap bulabilirsiniz:https://www.youtube.com/watch?v=ynlubTgeX_Y
  • Birinci oyunun iki ve üçle fazla bir alakası olmadığından direkt olarak 2 ve 3'ü anlatacağım...


    İkinci oyunu Alcatraz olarak oynuyoruz. Oyun bir denizaltında başlıyor baya makara kikiri geçerken birden deniz altımız hasar alıyor ve içinde ki herkes ölüyor biz dışında biz güç bela dışarı çıkarak kurtuluyoruz. Daha sonra biz de ölmek üzereyken Prophet denen nano-suit giyen biri bizi buluyor ve bir yere getiriyor. Daha sonra seflerin onu bulduğunu, bu görevi bizim tamamlamamız gerektiğini, sahip olduğumuz gücü doğru şeyler için kullanmamızı vesaire anlatan uzun bir nutuk çektikten sonra kafasına sıkıyor ancak olaylar burda bitmiyor. Alcatraz hiç konuşmadığı için oyunda ki bilim adamı vesaire herkes bizi Prophet sanıyor çünkü Prophet kimseye söyletmiyor. Daha sonra ise bir bölümde zırhın kaskı çıkarıldığında (ya da içine bakıldığında tam hatırlamıyorum) içeride Prophet'ın olmadığı anlaşılıyor. Bilim adamı ona kızıyor en başta çok fazla kızıyor ancak sonrasında çok yakın dost oluyorlar Alcatraz hiç konuşmasa da. Sonunda güç bela emekleye emekleye oyunun sonunda ana güç merkezinin içine atlıyoruz ve onu yok ediyoruz. Ancak nano-suit çoktan Prophet'ın dnasını kopyaladığı için prophet en başta bedenen ölüyor ancak 3. oyunda prophet tekrar diriliyor. Oyunun sonunda ise Carl Ernst Rasch bize ismimizi sorduğunda kahramanlığı hakedene bırakıp "Benim adım Prophet" diyoruz ve bitiyor oyunumuz. Şimdi geçelim 3. oyuna.


    3. oyuna CELL ekibine ait bir yük gemisinde başlıyoruz. Sebebi ise nano-suit'i bizden çıkaracaklar. Nanosuit çıkarma işleminden kurtulabilen tek kişi ise Psycho ikinci oyunda onun adı bile geçmezken şimdi en yakın arkadaşımız oluyor. İsyancılarla anlaşıp bizi kurtarıyorlar vesaire. Daha sonra Psycho bize Prophet'ın nefret ettiği ama sizin gördükçe orgazm olacağınız silahı yani Predator Bow'u (yırtıcı yay'ı) veriyor. System X diye bir proje var o devreye girince Alpha Ceph falan filan çıkıyor. Daha sonra Rasch bize Seflerin ve insanların asla anlayamayacağı bir şeyin var diyor. Aslında biz de sefe dönüşüyoruz hatta 3. oyunun bir bölümünde Sefler bizi Alfa Sef sanıp itaat ediyor ancak Alfa Sef 30 saniyelik bir itaat zevkinden sonra kontrolü ele alıp bizi bütün seflerin içinde bırakıyor. Oyunun sonuna doğru bütün her şeyi geminin içine çekiyorlar ve biz de gemiye gidiyoruz. Yanımızda olan tek şey bir tabanca ve yayımız ve zırhımız başka hiçbir şeyimiz yok. Zırhta yarım yamalak çalışıyor maksimum zırh maksimum gizlilik gibi özellikleri kullanamıyoruz bi' süre boyunca. Daha sonra ise Alfa Sef'e ana avrat dümdüz gidip sef silahlarını sonsuz cephaneyle kullanabilme ve baya bi hasar azaltma veren zırh güçlendirmeyi (sef gibi oluyoruz o zaman sefler bize daha az hasar vuruyor ve sef silahlarını kullanırken cephanemiz bitmiyor.) alıyoruz o baya bi bizde kalıyor normalde 1-2 dakika sürmesi gerekirken hiç bitmiyor. Son bölüm bayağı bir zor. Alfa Sef ve arkası kesilmez Seflerle kapışıyoruz. Alfa sefin matkap yeteneğinden tek yiyip ölmek mi dersin, bütün seflerin arasında kalıp acizce ölmek mi dersin ne dersin ben bilemem artık. Sef'i yendikten sonra sebepsizce Psycho gemiyle gelip alfa sefe ateş ediyor ve Alfa seften tek yiyor. Biz bu sırada Alfa Sef'i yeniyoruz ve iş halloluyor. Ancak bir sorun var güç merkezi her şeyi içine çekmeye başlıyor ve Psycho geminin içinde sıkışıyor. Psycho'yu da o şekilde kaybettikten sonra bütün ekibi kaybediyoruz. Daha sonra gemiden düşüp uzayda uyanıyoruz künyeler tam elimizden düşerken. Daha sonra ışın uydusuna ışınlanıp rotayı manuel olarak ayarlayıp dünyayı yok edecek ışın makinesini tamamen paramparça edip patlamanın etkisiyle dünyaya tekrar düşüyoruz. Dünyaya düşerken nano suitin bazı yerleri yanıyor ben sanmıştım ki suiti kaybedeceğiz. Daha sonra Prophet'ın evinde uyanıyoruz Prophet kalkıp aynaya bakıyor. Aynadayken yüzünde elektrik kovanları çıkıyor. Ben burda anlamıştım olayı. Daha sonra kıyıya gidiyor ve künyeleri denize fırlatıyor. Dönerken ise ikinci oyunda kafasına sıkmadan önce söylediği sözü söylüyor tekrar, "Beni hatırla." daha sonra nanosuit olmadan pat diye görünmez oluyor. Yani zırh olmadan zırhın kendisine dönüşüyor. Olay bu devamında ne olur bitmem ama Crytek şirketi iflasın eşiğinde.




  • 2021 senesinde serinin 3. ve son oyununu oynayan birisi olarak demek isterimki, artık senaryo tıkandı ve uzatmak yerine son seri olarak sonlandırmışlar başka bir oyun firması satın alsa başından sonundan hikayeyi devam ettirebilirler ama bu seferde ana hikayeden sapmalar olacaktır. Alcatraz ve prophet aslında ikiside öldü. Prophet virüse yakalandığı için zaten ölecekti onun yerine bilicini alcatraza devretti yani zihin prophet vücut alcatraza ait. 3.oyuna ok gelmesi ayrı bi hava katmış.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.