Şimdi Ara

Cruze oto şanzıman nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
37.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha önce oto şanzıman otomobilimiz olmadı, olursa bu ilk olacak.2011 sonrası Cruze 1.6 124 hp yi gözüme kestirdim gibi.Şu piyasada fiyat performans açısından epey mantıklı geliyor bana.

    Ailede herkesin kullanması açısından otomatik tercih edelim dedik.Cruze 1.6 oto sanırım tam otomatik diye geçiyor.Ben otomatik viteslere karşı daha önce sahibi olmadığım için biraz ön yargılıyım.Hassas ve sorun çıkarabilcek bir şey gibi geliyor bana.Ama manuel kullanamayan bireyler olması nedeniyle oto vites almak biraz zorunluluk oluşturmaya başladı.

    1-Cruze 1.6 124hp de kullanılan tam otomatik vites sorunsuz mudur?endişelerim boşuna mı? vites geçişleri hissedilir mi?

    2-Ailemizde düzenli bakım kültürü yerleşmedi, sorun oldukca ancak sanayiye gideriz.Böyle bir kullanıcı profili için oto şanzıman uygun mudur?-Oto vites düzenli bakım isteyen bir parç amıdır ?oto vites bakımında ekstra neler yapılır?

    3-Çekmiyor gitmiyor diyenler mevcut ,öyle bir sorun yaşayacağımı düşünmüyorum ,devirli kullanım isteyebilir atmosferik araç sonuçta.Arkadaşımda 1.6 hitler dediğimiz bora var.O bana yeterli geliyodu. Performans açısından kıyaslarsak açısından Cruze la nasıldır 1.6 hitler vwler ?



    hocam sizi de etiketleyeyim ,bildiklerinizi cevaplarsanız sevinirim.







  • 1- evet sorunsuz denilen şanzımanlar arasındadır.
    2- arada yağını değiştirin ( 60 bin km ) yeter, 140 bin li km lerden sonra ise bazı parçaların bakımı yapılması gerekiyor .
    3- Bora'dan daha atak olacağı kesin.
  • https://forum.donanimhaber.com/chevrolet-cruze-ayrintili-inceleme-bol-resimli--125733705
    Buyrun aracımın incelemesi, 1.6 otomatik cruze, araç hakkında fikir verir. Ayrıca 1.6 boraya göre performans olarak daha iyidir ve daha az yakar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 2 Mayıs 2017; 13:54:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anyhill

    1- evet sorunsuz denilen şanzımanlar arasındadır.
    2- arada yağını değiştirin ( 60 bin km ) yeter, 140 bin li km lerden sonra ise bazı parçaların bakımı yapılması gerekiyor .
    3- Bora'dan daha atak olacağı kesin.

    +1
  • Dogru tercihi yapmissiniz akilli adam fiyat performans dengesini biliyorsa ozenti alman ve caponlara 1.5 kati para vermez sanziman da motor da kasa da cok guzel araba biraz agir ve motor atmosferik zaten biliyorsunuz nasil kullanilacagini.ayni paraya röno sünbül veriyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turgay0651 -- 2 Mayıs 2017; 14:2:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lojistisyen hocam, sanzimanda isinma ,yokusta geri kacirma vs gibi sorunlar oluyor mu?alirken nerelere baktirmak gerekir sanziman icin?manuel modu da var sanirim, keyifli mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TIME kullanıcısına yanıt
    Isınma problemi yok, yani ben 66 bin kilometredir hiç yaşamadım. Yokuş çok dik olmadığı sürece raht tutuyor aracı ama yokuş çok dik ise birazcık kaçırma yaptıktan sonra tutuyor. Manuel modu da var ama nadiren kullanırım, yokuşlarda yüksek devirde gitmeye çalıştığı zamanlar falan, o yüzden keyif yönünden bakmadım hiç
  • Şimdiye kadar bir sürun yaşamadım sürekli sert kullanıyorum uzun süre üzmeyecek bir şanzıman



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kullanimdisi -- 2 Mayıs 2017; 15:54:47 >
  • bilindiği gibi cruze nin çoğu mekanik parçası opel astra j ile aynı, acaba astra da kullanılan otomatik şanzıman ile cruze de kullanılan şanzıman aynı olabilir mi? otomatik vites cruze hakkında bazı çekincelerim var da, astra ile şanzımanları aynı ise çekincem büyük ölçüde azalacaktır....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frender

    bilindiği gibi cruze nin çoğu mekanik parçası opel astra j ile aynı, acaba astra da kullanılan otomatik şanzıman ile cruze de kullanılan şanzıman aynı olabilir mi? otomatik vites cruze hakkında bazı çekincelerim var da, astra ile şanzımanları aynı ise çekincem büyük ölçüde azalacaktır....


    Aynı otomatik şanzıman kullanılıyor. Model ve motor hacimlerine göre GM 6T30, GM 6T40 ve GM 6T45 kodlu 6 ileri otomatik şanzuman opel astra, insignia, cruze gibi birkaç model de daha bu otomatik şanzımanlar kullanılıyor.
  • https://en.wikipedia.org/wiki/GM_6T40_transmission

    linke göre bu şanzımanın 2010 model astra da kullanıldığı yazıyor, ancak 2010 model astranın şanzımanı easytronik değil mi? easytronik şanzımanlar hakkında hiç iyi şeyler duymadım...
  • Tam otomatik 2010 astralar da var. J kasalar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boradan az mı yakar çok mu yakar bilmiyorum fakat manuel şanzımanlı Bora kesinlikle otomatik cruze'dan daha canlı bir alet. Daha iyi gidiyor demiyorum ama alt devirlerdeki gaz tepkisi, atağa çıkışı, genel rampa canlılığı vs daha iyi, hatta bana kalırsa motor da genel olarak daha iyi. Cruze'u otomobil olarak, hele ki f/p olarak son derece başarılı bulurum ama garip bir isteksizlik, şanzımanla gazla bir uyumsuzluk var o motorda. Arabanın kendisi piyasasına göre çok iyi olduğu için bayıla bayıla alınır bence orası ayrı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.