Şimdi Ara

Corsa C Kulubü (2001-2006) (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.441
Cevap
46
Favori
278.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • onat kullanıcısına yanıt
    1 yıllık deneyimlerimi anlatayım seni rahatlıkla götürür alırken detaylı aracı teste şok motör performansına baktır km ile oynanmış mi vs her nekadar filtre bakımlar vs yapılmışsa da siz yine baştan aşağı bi gözden geçirin baskı Balata fren motoru yağı ve filtreleri değiştirin araca gelelim 3 kapılı ben olsam almam 5 kapılı 25 bine rahat alırsın kronik sorun yok bende yanlız lpg li 1.2 njoy 2003 otomatik bendeki arac kışın kontak ilk calistirdiginda 30 ile 45 sn arası gaz yememe problemi var yazın ise nadiren 1 2 defa yapıyor lpg de zamlardan önce 21 krş uzun yolda 17 kuruş yakıyor benzinde içiyor benim araç 35 krş civarı yakıyor (çözümünü net bilen yok bilen varsa sevinirim gaz yememe sorunu ) seri güzel arac



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal_ansen -- 10 Nisan 2017; 2:29:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhammet061 M kullanıcısına yanıt
    bunlar olurken el freni uyarı ışığı da yanıyor mu? bende benzer bir problem oldu. hareket halindeyken birden tüm ibreler kendini indiriyor, elfreni ışığı yanıyordu. motora hareketine hiç bir etkisi olmuyordu.. bazende sabahları motor arıza lambası ve bir kaç uyarı ışığı daha yanıyordu, marş basıyordu fakat motor hiç ateşlemiyordu... en son hız göstergesi tamamen gitti, diğer fonskiyonlar sorunsuz çalışıyordu.. oto elektrikçi önce km motorunu değiştirdi sonra da gösterge panelinde çatlak olduğunu söyledi. onu da yaptı. o günden sonra bir daha bu problemi yaşamadım..
  • i.n.o.y İ kullanıcısına yanıt
    Slm sorun kendiliğinden düzeldi şimdilik umarım tekrar olmaz. Teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende aranıza katıldım 2006 model. Spor yaylı bir aracım var corsa c tek kapı.

    bu aracın paketini nasıl öğreniriz?

    dikkat etmem gerekenler nedir?
  • Merhabalar
    2006 model 13.cdti 4 kapı 175 bin km deki bir araç alınırmı? alım satım için değil şehir içinde aktif kullanım için alacağım. bu konu da tecrübeli arkadaşlardan mümkünse bilgi almak isterim.
  • merhabalar bende 2002 model 1.0 corsa c sahibiyim.
    cumartesi günü egzoz değişimi yaptıktan sonra pazar günü motor ikaz lambası yanmaya başladı. ikamet ettiğim yerdeki yetkili servis bilgisayara bağlayalım o şekilde ne olduğu ortaya çıkar demişti. oraya götürcem daha önce böyle bir sorunla karşılaşan oldumu. bir sorum daha var
    anahtarım etkinliğini kaybetti yani bir gün önce çalışan kumandalı anahtar şimdi çalışmıyor.
    pilini değiştirdim fakat yok çalışmıyor halen.
    kontaktan tekrar aktive etme olayına girmelimiyim yoksa ne yapmalıyım tavsiyelerinize muhtacım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zero5.0 -- 16 Mayıs 2017; 14:26:52 >
  • baystrom B kullanıcısına yanıt
    selamlar,
    benim aracım 185 binde ve nazar değmesin motor performansı ve çekişi çok iyi. cdti/multijet motorlar çok başarılı motorlar ve iyi kullanımda 700-800 bin km rektefesiz kullanılabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baystrom

    Merhabalar
    2006 model 13.cdti 4 kapı 175 bin km deki bir araç alınırmı? alım satım için değil şehir içinde aktif kullanım için alacağım. bu konu da tecrübeli arkadaşlardan mümkünse bilgi almak isterim.

    bende 1.3 cdti var 280binde canavar gibi makina hala ne üfleme nede çekişten düşme var. motoru yüzde 50nin üzerinde bi araç kullanmıştım aynı modelin 430bindeydi benim motor yüzde 80nin üzeridir dedim.



    tabi önemli olan hararet yapmaması ve motorda üfleme veya yağ atma olmaması. aslında araba yağ atar biraz üfler ama çok buhar çıkmaması lazım



    hem arabayı ısıtmadan yağ çubuğunu aç üfleme, yağ atma veya buhar var mı bi bak, sonrada motor kapağını aç oradan bak üfleme yağ kaçağı vs var mı. bunlar yoksa al bin sıkıntısız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar şu C kasa Corsa'nın donanım paketleri hakkında bir türlü açıklayıcı net bilgi bulamadım. Bu enjoy, essentia comfort nedir ne değildir, hangi yıllarda vardır bilen yazabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thejeweler

    Arkadaşlar şu C kasa Corsa'nın donanım paketleri hakkında bir türlü açıklayıcı net bilgi bulamadım. Bu enjoy, essentia comfort nedir ne değildir, hangi yıllarda vardır bilen yazabilir mi?

    Essentia en boş seri ,Enjoy'da hava yastığı fazla,çelik jant var , Dikiz aynaları otomatik vs.
  • Arkadaşlar 2004 1.3ctdi enjoy sahibiyim.

    Aracın kapı içi döşemelerini deri kaplatayım diyorum.İstanbulda fiyatlar nedir?Uygun olarak tavsiye edeceğiniz yerler var mı?
  • Merhabalar,

    1.3 CDTİ Essentia paket, 180.000km'de tek parça değişenli lokal boyalı araç eğer motorunda her hangi bir sorunu yoksa veya bir masrafı yok kaç paraya alınır ? Piyasası nedir bu tarz bir aracın ?
  • 2004 model lpgli corsam var benimde.marsi gec aliyor arkadaslar.. Bu sorunu yasayanlar nasil cozdu. Bazen ikincide ucuncude aliyor. Bu arada lpg li olmasina rahmen benzinde kullaniyorum 500 kmdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eger sadece lpg de yapiyorsa Lpg beyni arizalanmis olabilir yada mars dinamosu da arizalı olabilir. Benim araç ilk çalıştırmada STOP ediyordu benzinde sorun yok tu çalıştırsan dahi 30 saniye gaz yememe sorunu vardı öğrendik ki tüp beyni arizalanmis



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal_ansen -- 28 Haziran 2017; 18:59:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kemal_ansen kullanıcısına yanıt
    Aslinda lpg tusuna basili tutunca direk calisiyor. Yani bence olay mars motorundan degil akude oldugunu dusunmuorm. Arac sadece sogukken yani soguktan kastim en az 2 saat calismamis olsun arac mars almiyor. Sonra arac isininca calisiyor onda sikinti yok aslinda. Ama ilk calistirmada yok calismiyor bir turlu benzinde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araçta sunroof var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bas ayarları çok kötü aracımda teyp kısmındaki ayarlar sizde nasıl? Düzgün ayarı olan biri fotoğrafını çekip atabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet45kaya

    Bas ayarları çok kötü aracımda teyp kısmındaki ayarlar sizde nasıl? Düzgün ayarı olan biri fotoğrafını çekip atabilir mi?

    anfi de hpf ayarından subwoofer frekansını düşük frekansa getirin sadece alt frekansta çalışsın,ekolayzırla düzelecek bi durum değil.
  • Herkese merhabalar.Bir abimize corsa c 2003 model 1.0 Ecoclub easytronic bakıyoruz.Biraz araştırma yaptım ama kesin bir bilgiye ulaşamadım.Bu 2003 model olarak gelen 1.0 ecoclub donanımda ki otomobillerde merkezi kilit,abs veya yolcu bölgesinde airbag var mı ?
    Bir diğer sorumda araştırdığım kadarıyla bazı kullanıcıların yaşadığı sorun şanzımanla ilgili 'F' sorunu.Bu arızayı yaşandığı zaman en yakın ve kesin çözüm olarak ne yapılması gerekiyor ?
    Herkese kazasız,belasız ve keyifli sürüşler diliyorum.
  • otomobil alemi kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    1,2 easytronic corsa sahibi olarak F sorunu ile ilgili kısımda kendi karşılaştığım problemi yazayım. Araç yaklaşık 107.000 km'de iken F hatası vermeye başladı. Kontağı çevirirken çıkan F hatasında araç kesinlikle çalışmadığı gibi şanzıman boşa da geçmiyor. Bu problemle karşılaştığımda kontağı belki 20 defa aç kapa yaparak N'yi görmeyi başardım. Ustaya götürdüğümde usta baskı balatanın bittiğini ve değişeceğini söyledi. 700 tl'ye maloldu yaklaşık 1.5 yıl önce. Ustaya benzer bir durumda karşılaştığımda ne yapmam gerektiğini sorduğumda şanzımanı boşa geçirmek için 2 yolun olduğunu söyledi: akü kutuplarından birini söküp, 10 dk beklemek. diğeri de, kaputun altında motor bloğunun sağ altında bulunan debriyaj ayarı ile (adını yanlış hatırlıyor olabilirim) çevirerek oynamak. Neyse ki sonradan aynı problem ile karşılaşmadım. Ama aracın çalışmaması, N'ye geçmemesi falan çok canımı sıktı.

    Umarım yardımcı olur yazdıklarım. Kolay gelsin.




  • 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.