Şimdi Ara

Corsa C Kulubü (2001-2006) (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.441
Cevap
46
Favori
278.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bende yeni aranıza katıldım.
    2005 model 1.3 dizel yarı otomatik 127 binde aracım. genel olarak problemi yok alırken baktırdık ön amortisor takozları bozuk dedi usta bunlarda kronik özellikle sağ takozlar bozulur dedi, takozları değiştireceğim fakat yazın amortisorleride değiştir dedi. amortisorde marka olarak ne önerirsiniz? seslere takıntılıyımdır ucuzluk sağlamlıkdan ziyade sessizlik benim için önemli ve yol tutuşu tabi, sizce hangi amortisörü almayılım?

    Eski forumlara baktığımda bu araçlara hız sabitleme sistemi takılıyormuş yakın zamanda taktıran varmı? fiyat ve kullanış açısından bilgisi olan varmı?

    Birde bu slverline lardaki yarı beyaz kadranlar hoşuma gidiyor, kadranı değiştirmek istesem çok maliyetli olurmu yada çıkma bulunurmu çıkma alayımmı?

    Ön kapı hapörlörleri ve arka hapörlörler kaç cm biliyormusunuz?

    Ön kol dayama takmak istiyorum orjinal gibi olan yada en uyumlusunu nereden bulabilirim?

    biraz çeşitli sorular ama yardımcı olursanız sevinirim :)




  • Arkadaşlar merhaba

    aracım 2005 model Corsa 1.2 Benzin. aracımdan genel olarak çok memnunum fakat ses sistemi ile ilgili birkaç sorum olacak.
    1-cd den mp3 şarkılarını değiştirirken çok bekliyor(şarkı bitiyor 15 ile 30 saniye bir sonraki şarkı için bekliyorum) bu normal mi?
    2-bazen mp3leri takılarak oynatıyor ama sonra hemen düzeliyor
    3-radyo rds açıkken sesi kesik veriyor bazen
  • arkadaşlar 2006 corsa 1.3 essentia düz beyaz renk sahibiyim km 106.900 lerde aracım genel olarak temiz değişen 2 parçası var ön tampon ve sağ ön çamurluk..

    sağ ön kapı etek altı boya var.. bu ana kusurlar dışında araçta 4 noktada mini onarım dediğimiz en büyüğü 5 cm lik küçük çizik boyaları var. sırf ücretsiz hakkım var diye autokingte yaptırmıştım.

    bunlar dışında araçta en büyük sorunum amortisör takoz sorunu olmuştu arka takozlar değişti.. 1 kere bilye problemi yaşadım.. rutin bakımları yapıldı bana hiç büyük teknik problem çıkarmadı..

    ekonomik olarak zaten biliyosunuz.. ek olarak araçta usb mp3 çalar teyp ve ön tamponda sis aydınlatmaları takılıdır (ama sislerin bağlantıları yapılmadı) aracın camları GM orijinal stepnesi sıfır bijon

    anahtarına kadar parçaları GM bagaj kilit demiri en ince ayrıntısı GM marka değişmediğinin kanıtı (bu tip ince ayrıntılara takan çok oluyor).. yedek anahtar araç kullanım kılavuzu özel deri GM çantası herşeyi duruyor..

    aracın pasta cilaya ihtiyacı var..



    2012 yılında 72.000 KM de 19.500 e almıştım ben alırkende sağ ön çamurluk 1 kez değişmişti benimle 2. kez değişti :) .. şuan bu şartlarda 2 değişen parça mini onarımları teyp sis farı + 4 yeni lastik (daha takılmadı 3 mevsim)



    sizce piyasaya göre nasıl bir fiyat yazmalıyım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snl_ -- 2 Ocak 2017; 19:22:5 >




  • snl_ S kullanıcısına yanıt
    Otomatik mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • narec kullanıcısına yanıt
    önemli bir detayı atlamışız DÜZ VİTES

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar 2005 corsa 1.2 twinport essentia düz vites 85.000 beyaz renk aracım (25.000tl) ile aranıza katılmış bulunmaktayım.
    Konularda yakıt sarfiyatı gördüm kendi aracım ile ilgili söyleyeyim 70 sabit hız ile benzin 17kr lpg 14 kuruş yaktı aracım tabi bu sabit hız anayol üzerinde otobanda belki dahada düşer.. sizlere bir kaç sorum olacak
    1. sorum motor kodum Z12XEP bu motor koduna hız habitleyici takılabilirmi olursa tahmini fiyat ne kadar olur?
    2. sorum bu OBD2 (elm327) cihazları bluetoothlu var ben bir tane buldum denedim ancak hata verdi telefon evet cihaz baglandı sroun yok ama ecu dan verilere alamadı hata kodları söyledi yanı kısacası çalışmadı Z12XEP motor kodlu araçlar için bu OBD2 cihazlarından varmı yapan uygulayan varmı ?
    3. sorum bildiğiniz üzere bizlerde ayak aydınlatma torpido aydınlatma yok bu yapılabilebilir birşey mi ?
    4. sorum devir göstergesini değiştirmek mümkünmüdür yani siyah değil beyaz şeklinde ?
    5. sorum aracı aldığımda üzerinde pioneer teyp vardı ellemedim evet memnunum gayet net ses alıyorum ancak biliyorsunuz artık ekranlı multimedia sistemleri var bunun androidli olanı varmıdır fiyatları ne kadar olur tahminen ve benim araca uygun olanı?
    6.sinyal kolu sol sinyal verirken takılıyor ben attırıyorum kendisi atmıyor çözümü varmı ?

    arkadaşlar kusuruma bakmayın çok soru sordum affedin =)




  • arkadaşlar özellikle istanbul'da oturan arkadaşlar, dizel için akaryakıt firma tavsiyeniz nedir?? ben aracı yeni aldım önceki aracım gazlıydı ve petrol ofisi kullanıyordum onun için alışkanlık yapmış tekrar petrol ofisinden aldım, siz nerelerden alıyorsunuz? yakıtın temizliği araç çekişine etkisi ve en önemlisi parasal olarak yakıta en etkilisi sizce hangisi?
  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba.

    2001 model corsa c (LPG) sahibiyim. Araçla ilgili ufak bir sorum olacak sizlere. Normal yolda giderken ani gazlamalarda devir olması gerekenin biraz üstüne çıkarak motorun bağırmasına sebep oluyor ve haliyle aracın hızlanmasını az da olsa engelliyor. Normal kullanımda veya ilk çalıştırmada (sabah) herhangi bir problemim yok, stop etme gibi bir sıkıntımda yok sadece ani gazlamada sorun oluyor.

    Şu ana kadar sadece gaz kelebeği sökülmeden üstten temizlendi ve çok kirli değil gibiydi. İnternetten araştırdığım kadarıyla tamamen sökülmesi gerektiği yazıyor ama sökenlerinde çoğu problemin devam ettiğini söylüyor. Bunun dışında oksijen sensörü, devir sensöründen bahsedenlerde var. Lpg ile ilgili oldugunu söyleyenlerde var.

    Bu gibi arızayla karşılaşan arkadaşlar bilgi verirse çok sevinirim. En azından hangi parçadan başlamam konusunda kafamda bir fikir oluşur.

    Herkese şimdiden teşekkürler..




  • serom23 kullanıcısına yanıt
    bende aracımı yeni aldım 2001 model corsa c LPG,aynı sorun bende de var 1.viteste yapıyor sıklıkla olmuyor, diğer viteslerde herhangi bir problem görmedim.
  • 2005 Opel Corsa C 'ye 2008 model Corsa D direksiyon simiti uyar mı?

    Corsa C'lerin kornası çok gıcık duruyor logonun sağında solunda ve zamanla hassasiyeti gidiyor. kornaya basmaya çalışırken kaza bile yapılabilir. 2008 Corsa D'de galiba korna ortadaki logo üzerinde oluyor (sanırım).. Bunlar birbirine uyar mıyki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cunsav -- 23 Ocak 2017; 14:28:31 >
  • dojo_ally D kullanıcısına yanıt
    Benim arabayı biraz sıkıştırınca tüm viteslerde yapıyor. Bazen araç soğukken yapmıyor. Kelebek sadece üstten sökmeden temizlendi olmadı komple sökülecek çünkü iyice can sıkmaya başladı. Bi ustaya gidip tamamen bi kontrol şart. Bir çare bulursak haberleşelim hocam..
  • serom23 kullanıcısına yanıt
    Hocam akünün kutup başlarını akşamdan sök. Sabah bağla ve en az bir hafta 100-150 km benzinde kullan. Sonra normal devam.Emin ol çözülecek. LPGyi araç beyni kabul etmiyor, yakıt karışım hatası görüyor, arada bir yapar. Kelebeği egr valfini değiştir, hava debimetresini değiştir, onu değiştirbunu değiştir, öü-zül-mez. Dediğimi yap, duanı eksik etme yeter.
  • Tamamdır hocam en kısa zamanda yapıcam dediğini.Yardımın için şimdiden çok sağol..
  • splash333 S kullanıcısına yanıt
    5 ve 6 hakkında az biraz yardım edebilirim sanırım.

    5- 2004 1.3cdti corsa'mı ekim ayında aldım, benim aracında üzerinde pioneer teyp vardı, bende multimedyaya merak sardım ve amcamın aracından çıkan sanırım Navi marka ekranı taktık. WinCE işletim sistemi var üzerinde ekranı kapsitif fakat çok çok hassas veya hızlı değil. Sana önerim avqo veya cyclone marka android cihaz taktırman olacaktır(navimex markasından kesinlikle uzak dur forumlardaki yorumları pek hoş değil), avqo'da smart series ismiyle geçiyor, cyclone'daki ismini bilmiyorum fakat tuningçilere android dediğinde onlar sana uygun universal (corsa c'lere özel yapılan multimedya ekranları yok universal takmak gerekiyor) modeli sunarlar, aman dikkat et montaj çok önemli iyi bir yere yaptırmalısın. Avqo'nun maliyeti 1000-1200 tl civarlarında cyclone ise 1500 seyirlerinde

    6- Aracımda sağa sinyal verip döndüğümde (sol normal) otomatik kapanmıyordu hatta elle indirirken arada bir tık daha atıyordu, pek takılmadım bu konuya 2-3 hafta sonra kendiliğinden düzeldi, umarım sıkıntımız aynıdır, müdahale gerektirmez

    not:sen sormadan ben söyleyeyim direksiyon üzerindeki tuşları multimedya ekranında kullanamazsın, bizim araçlarımızdaki tuşlar analogmuş ve yazılım felan atmak gerekiyormuş, corsa d'lerden itibaren ireksiyon tuşları uyumluymuş ya da tuningçi herif beni kandırdı




  • Mahmutosman kullanıcısına yanıt
    Ben çorluda oturuyorum istanbulu pek bilmem, aracımı aldığım abimiz 2 depo opet eurodiesel / 1 depo shell v-power nitro+ diesel yakıt koymamı önerdi kendisi de öyle yapıyormuş(ki mazot kapağını açınca da opel shell'i kullanmamızı önermiş). nedenine gelecek olursak opetin eurodiesel'i oldukça yoğun ve tabiri caizse yağlı imiş, buda az da olsa yakıt tasarrufu yaptırıyor fakat biraz güçten düşüyor araba, shell v-power nitro+ diesel ise az yoğunluğa sahiptir, biraz daha performans sunar ve de enjektör temizleme özelliğine sahiptir
  • Arkadaşlar merhabalar 2004 model corsa 1.3 cdti essentia kullanıcı kılavuzu olan arkadaşlar var mı aranızda varsa paylaşmanızı rica etsem
  • arkadaşlar merhaba. 2006 corsa sahibiyim. göstergelerdeki km kadranı ve motor devir kadranı 0 da sabit kaldı çalışmıyor. sigortası atmış dediler. elektrikçiye baktırdım motor yanındaki sigorta kutusunda herhangi bir arıza yok. göstergelerin sigortası başka yerde olabilir mi?
  • Merhaba Arkadaşlar, öncelikle iyi forumlar 😊 Benim 2005 model corsa da bir sorun var şu ara. 1.3cdti modeli easytronik araç kırmızı Işıkta yavaşlayıp durduğumda vites düşürmüyor kalkış içinde yeterli gücü alamadığı için ilerlemeye çalışıp o şekilde kalıyor ama motor durmuyor. Şanzuman yağı eksilmişti biraz onu eklettim tekrar biraz düzelir gibi oldu ama sorunu bugün tekrarladı. Böyle bir sorun yaşayıp çözüme ulaşan yada neden kaynaklanacağını bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum 😊 İyi forumlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi himmetcskn -- 2 Nisan 2017; 14:3:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar bende corsa c 1.4 comfort almak istiyorum sorularım var:



    -3 kapılı modelini istiyorum üniversite öğrencisiyim 4 senem daha var beni rahatça götürebilecek bir araç mı?



    -Max.Bütçem 25.000₺ ve en fazla 150.000 kmye kadar olan degisensiz bi araç istiyorum.



    -Kronik arıza/ları neler? Aldıktan sonra neleri hemen kontrol etmeliyim?



    -Son olarak yakıt tüketimi :) Aylık 500 KM'ye yakın bir yol kat edeceğim.



    Cevaplarinizi ve önerilerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ENGMRKP61

    Merhaba arkadaşlar bende corsa c 1.4 comfort almak istiyorum sorularım var:



    -3 kapılı modelini istiyorum üniversite öğrencisiyim 4 senem daha var beni rahatça götürebilecek bir araç mı?



    -Max.Bütçem 25.000₺ ve en fazla 150.000 kmye kadar olan degisensiz bi araç istiyorum.



    -Kronik arıza/ları neler? Aldıktan sonra neleri hemen kontrol etmeliyim?



    -Son olarak yakıt tüketimi :) Aylık 500 KM'ye yakın bir yol kat edeceğim.



    Cevaplarinizi ve önerilerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onat -- 7 Nisan 2017; 10:3:14 >
  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.