Şimdi Ara

Cooler Master RC-338 KWK4 (Sonuca bağlandı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
2
Favori
11.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Size bu model numarası ile satılan SÖZDE Cooler Master kasadan söz etmek istiyorum. Ben 2 hafta kadar önce yeni bilgisayar toplamam ile birlikte bu kasayı vatan bilgisayardan online olarak satın aldım. Göz atmak isteyenler için link:

    http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-rc-338-kwk4-elite-rc-338-460w-midt-atx-pencereli-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=41649

    Açık söylemem gerekirse kasa güzel gözüktü gözüme. PSU da önemsiz kendim başka kullanıyorum zaten. İçindekini satarım dedim. Her neyse kasa geldi ve kolide hiçbir şekilde CM logosu bulunmuyordu. Bunun yerine CM ELITE yazıyor tamam dedim.

    Diğer bombalar:

    - Kasanın içinden Türkçe yazılmış birkaç sayfalık bilgisayarı nasıl kuracaksınız şeklinde bi "kılavuzumsu" çıktı. Kasa ile ilgili bir bilgi yok. Yani kılavuz kasadan alakasız.

    - Yine kolide CM ile ilgili hiçbir bilgi olmadığı gibi İstanbul/Turkey yazıyor ve altında da Made in P.R.C.. Tamam Çin'de yapılması normal ama İstanbul ne alaka dedim.

    - Kasada güzel şeylere yer verilmiş gibi görünse de bana kurulumu yaparken hiç de o hissi vermediler. Şöyle anlatayım:
    *Artık çoğu kasada rastladığımız 5.25" sürücülerin ve hard disklerin vidalanmadan plastik bir parça yardımıyla kolayca yerlerine kilitlemesi mümkün bunu biliyoruz. Bu kasada da bu sistem mevcut diye sevinmiştim evet. Olayın aslı ise şöyle çıktı. ROM'u kasanın ön kısmı ile hizaya gelecek şekilde koyarsanız kasadaki o plastik parça ile ROM delikleri üstüste gelmiyor dolayısı ile kilitleme gerçekleşmiyor! ROM'u kilitlenebilecek şekilde kasanın yanına göre ayarlarsanız bu sefer kasanın önüne bakınca sürücünün bir parmak içerde kaldığını görüyoruz. Resimde biraz daha iyi anlayabilirsiniz. Delikler ile ROM vida delikleri görüldüğü (ya da görülmediği) gibi üstüste gelmiyor. Bu arada sakın orada görünüyor demeyesiniz, orda görünen iki deliğin alt sırasında aynı hizalarda 2 delik daha var ve parça tarafından kilitlemenin gerçekleşeceği delikler onlar. Ben de dolayısı ile parçayı çıkartıp kendim bir vida ile tutturdum. Ha bu arada benim gördüğüm kasalarda sadece kasanın bu taraftaki kapağı açılınca bu plastik kilitler bulunuyordu. Bu kasada ise diğer yani neredeyse hiç açmadığım kapağının altında da aynı parçalardan olduğunu görüyoruz.
    *Bir diğer takıldığım konu ise anakartın kasaya oturtulduğu vida delikleri. Biliyorsunuz anakart 5 6 kadar vida üzerinde havada asılı kalır ve kasaya o şekilde bağlıdır. Bu vidaların alt parçaları önce kasaya monte edilir. İşte pu parçalar kasadaki deliklere çok çok zor şekilde oturdu. Öyle ki daha önce kurduğum bilgisayarlarda hep el ile yapmam mümkünken bu sefer pense yardımı ile kenarlarından tutarak takmak zorunda kaldım.
    *Eksi olarak değerlendirmem belki mümkün olmayabilir ama günümüzde iyi markalarda pek rastlanmadığını düşünüyorum. Genişletme slotlarındaki parçalar gereksinime göre çıkartılabildiği gibi tekrar geri takması da mümkün oluyor. Bu kasada mümkün değil. Eski tip kıvır kıvır kopar ve at şeklinde yapılmış. Daha sonra o slotu kullanmayı bırakırsanız slot açık kalacak yani. Fakat en azından kasanın içinden çok yeterli sayıda thumbscrew çıkıyor ve kartlarınızı monte ederken bunları rahatça kullanabiliyorsunuz.

    Evet buraya kadar kasa kurulumu süresindeki izlenimlerimi anlattım. Bir sinirimi bozan kısım daha ise kasanın açma düğmesi, Fan kontrol düğmesi (evet bana çok ilginç geldi kasada fan hız kontrolü için düğme koymuşlar), USB ve ses bağlantıların olduğu ön paneli. Bu panel sert plastikten yapılmış ve kasanın ızgaralı yapıdaki ön kapağına tutturulmuş. Sorun ise sıkı bir şekilde bastırıldığında yani kulaklık mikrofon veya USB kablo sokmaya çalışırken yerinden çıkıp kasanın içine doğru göçebiliyor.

    -Bir başka konu ise kasa ile birlikte gelen ve 460W olduğunu iddia eden power supply hakkında. Bu PSU üzerinde ise CM ELITE yazıyor ve açık bir şekilde model adı bulunmuyor. Üzerinde 12cm'lik çin malı bir fan bulunuyor. Yine resimde detayını görebilirsiniz. Zaten etikete bakınca yine bunun dandik kalitede ürün olduğunu belli ediyor. Benim düşüncem ise CM bir kasadan gerçek CM veya FSP PSU çıkacak olmasıydı.

    Bütün bunları Cooler Master düşünmemiş olamaz dedim. Önce kasa modelini Google'da arattım çıkan sonuç şaşırtıcı. Sadece Türkiye bazlı mağazalar: Vatan, Exa, Nova ve sadece o kadar! Size şaşırtıcı gelmiyor mu?
    Arkasından Cooler Master sitesine girdim neredeyse tüm ülkelerinkine hem de. Bu model kasa bilgileri bulunmuyor. Ve son olarak Cooler Master ekibine bu olayları bildirdim ve sonuç olarak iki yerden cevap geldi ve cevapları aynen yapıştırıyorum:




    Dear Ms/Mr,

    Thank you for your inquiry.

    This company just makes Coolermaster chassis without our permission. We already went to court to stop this. So the chassis is not from Coolermaster but from illegal company that wants to copy our chassis.

    Kind regards,

    Technical support

    Coolermaster Europe

    ------ve-----------------------------------------

    Dear Ms/Mr,

    Thank you for your inquiry.

    We advice you to go back to the shop and change the case and your money back. The case is not a Coolermaster product and is illegal.

    Please keep us informed about the exchange of the case by the shop.

    You can always contact me on my personal e-mail address: --------@coolermaster.nl

    Kind regards,

    Coolermaster Europe


    Anlamayanlar için çevireyim. İlki CM Avrupa ekibinin teknik destek bölümünden geldi. Bu markanın CM'dan izinsiz olarak kasa ürettiğini ve kendi kasalarını taklit ettiğini ve hatta bunu durdurmak için mahkemeye gittiklerini söylüyor. Diğer mail ise bugün geldi ve yine CM Avrupa'dan şu an ismini vermediğim bir kişi tarafından. Aldığım yere gidip kasayı geri vermemi çünkü bunun CM ürünü olmadığı ve sahtecilik olduğunu söylüyor. Hatta olayın nasıl gelişeceği hakkında bilgi vermemi de rica etmiş.

    Durum böyle arkadaşlar. Diğer modellerde sorun olduğunu düşünmüyorum ama bu modelden kesinlikle uzak durun derim. Zaten gerçek Cooler Master bile olmadığı artık kesin.
    Kasayı geri verip vermemekte kararsızım çünkü bu durumlardan hoşnut kalmasam da artık bilgisayar kurulu ve PSU'yu satıyorum bile. Herşeyin baştan kurulması söz konusu.
    Bu konudaki yorumumu paylaşmak istedim. Umarım okuyanlara ve bu kasayı seçmek isteyenler üzerinde etkili olur.

     Cooler Master RC-338 KWK4 (Sonuca bağlandı)


     Cooler Master RC-338 KWK4 (Sonuca bağlandı)


     Cooler Master RC-338 KWK4 (Sonuca bağlandı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johnny -- 8 Ocak 2010; 16:25:41 >







  • Geçmiş olsun dostum. Önceleri okurken bazı söyledikleriniz bana anormal gelmemişti, taki sonlara doğru. Hele birde Cooler Master den gelen cevabı duyunca şok oldum.

    Bence Direkt VATAN a götürün ve bu mailleri de gösterin. Burada suçlu vatan pc çünkü açıkca veridğiniz linkte COOLER MASTER diye yazmışlar. Bu dolandırıcılık tan başka bişe değil.
  • Geçmiş Olsun Dostum bence Vatan'a Geri İade etmeye çalış almazlarsa Sahte marka satmaktan sizi mahkemeye veririm felan de,hatta Mahkemeye versen Tazminat bile alırsın bunlardan,Bukadar uğraşmışsın bence peşini bırakma Ayrıca Bizleride bilgilendirdiğin için Teşekkürler.
  • fiyatı da o kadar ucuz değil götür yerine rc690 al
  • ayni olay kardesimin basina da geldi,

    Çin'den sirketler fason üretim yaparak tanidik markalarin ürünlerini üretebiliyor ve etiketlerini basabiliyorlar.
    Bunda bir sorun yok yasal.
    Ancak fason üretim anlaşmasına uymayacak kalitede ve özellikte malzemenin kullanılması ya da anlaşmada şart koşulan nitelikler dışında - örneğin CM diyor ki PSUsuz üreteceksin, Çin firması ok diyor ama 5 dolarlık güç kaynağını üstüne koyup, fiyatı da gayet makul hale getirip üstüne de bilmemkaç yüz Watt yazıyorlar, sonra vatan computer gibi magazalara satıyorlar gayet uygun fiyata. Netten bakıyorsun özellikler süper, evde bakıyorsun kuş gibi PSU, aluminyum folyo gibi paneller vesaire vesaire. Senin gibi arkadaşlar uyanmasa, uyarmasa CM'yi suçlayacağız.

    Sağol, geçmiş olsun.
  • Arkadaşlar iş sonuca bağlandı. Öncelikle sahtecilik ve dolandırıcılık gibi kelimeleri kullandığımdan ötürü özür diliyorum. Vatan Bilgisayar'a gittim ve onların vasıtası ile Cooler Master Türkiye distribütörü olan Segment Bilgisayar'dan Serkan Bey ile telefonda görüşme olanağı sağladım. Oldukça uzun bir görüşme sonucunda olayın hiç de zannettiğim gibi olmadığını öğrendim. Şu şekilde özetleyeyim.

    Segment Bilgisayar, Cooler Master'ın Türkiye isim hakkına sahip ve Türkiye'de yasal olarak satılmasını sağlayan firma. Ayrıca daha bir çok markanın da Türkiye distribütörü olduğunu belirtmem gerekli. Bu firma sattığı Cooler Master kasaların %90'ını orijinal olarak getirtip satıyor. Bunun yanında bazı kasalarında değişik güç kaynakları kullanarak da satıyor (örneğin içinde FSP güç kaynaklı CM kasa görmemizin nedeni buymuş. FSP Türkiye distribütörü de Segment çünkü). Cooler Master markası ile mahkemelik olayı ise bunlardan ötürüymüş. Yani CM diyor ki: Bu kasayı benim belirttiğim watt CM PSU içeren şekilde satacaksın. Bu arada benim satın almış olduğum RC-338 ve sanırsam RC-339 kasaları da yine Cooler Master'ın kendi fabrikalarında üretiliyor. Segment'in böyle bir hakkı olmasa ne dışarıdan orijinal olarak kasa getirtebilir, ne de bu bahsi geçen kasaları orada ürettirip satabilirdi.

    Tüm konuşmalarımıza ek olarak önümüzdeki günlerde ilgili belgeler ile bu forumda bu konuya cevap ekleyeceklerini de belirttiler.

    Yaratmış olduğum karmaşadan ve akılda yaratılan yanlış düşüncelerden ötürü ilgili yerlerden özür dilerim. Ayrıca Segment Bilgisayar'a müşteri memnuniyeti ile ilgisinden ötürü teşekkür ederim. Ve eğer bu mesajımda yanlış ifade kullanmışsam düzeltilmesini rica ederim.

    not: Serkan Bey'in telefonda söylediği bir şey vardı: "Ben sizin bu kasadan memnuniyetsizlik duyduğunuzu da düşünmyorum." Evet ilk mesajımda belirttiğim ufak sorunlar dışında bir olumsuz yanı yok. Malzeme kalitesi kötü değil. Şüphem coolermaster olmayan bir ürünü o isim altında almış olmamdı, ve meğer öyle bir şey söz konusu değilmiş.
    Bir not daha yine dandik dediğim PSU hakkında. O kelimeyi de geri çekiyorum çünkü belirttikleri üzere hiç de öyle olmadığını öğrendim.

    Can Bayram




  • PSU'nun değer tablosuna bakarsak kötü bir psu. Teste soksak büyük ihtimal üzerinde ki değerleri bile veremez.

    Üstüne üstlük, Vatan bilgisayarın everest psuların üstüne CM etiketi yapıstırıp sattığının bu forumda şahit olduk.

    Bence o kasayı ver, RC-690 ve kaliteli bir PSU al.
  • Öncelikle geçmiş olsun. Ancak kafamı karıştıran bir yer var. İlk mesajınızda gelen maillerden birinde "The case is not a Coolermaster product and is illegal." demişler. Aynı şekilde siz de CM sayfalarında ürünü bulamadığınızı söylemişsiniz. O halde "Bu arada benim satın almış olduğum RC-338 ve sanırsam RC-339 kasaları da yine Cooler Master'ın kendi fabrikalarında üretiliyor." bu olay nasıl oluyor.

    Ayrıca ilk mesajdaki koca bir paragraflık şikayetten sonra "ufak sorunlar" demenize şaşırdım açıkcası. Neyse, hayırlı günlerde kullanırsınız inşallah.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GiJaL

    Öncelikle geçmiş olsun. Ancak kafamı karıştıran bir yer var. İlk mesajınızda gelen maillerden birinde "The case is not a Coolermaster product and is illegal." demişler. Aynı şekilde siz de CM sayfalarında ürünü bulamadığınızı söylemişsiniz. O halde "Bu arada benim satın almış olduğum RC-338 ve sanırsam RC-339 kasaları da yine Cooler Master'ın kendi fabrikalarında üretiliyor." bu olay nasıl oluyor.

    Ayrıca ilk mesajdaki koca bir paragraflık şikayetten sonra "ufak sorunlar" demenize şaşırdım açıkcası. Neyse, hayırlı günlerde kullanırsınız inşallah.


    Düşüncelerime tercüman olmuşsunuz.

    quote:

    Anlamayanlar için çevireyim. İlki CM Avrupa ekibinin teknik destek bölümünden geldi. Bu markanın CM'dan izinsiz olarak kasa ürettiğini ve kendi kasalarını taklit ettiğini ve hatta bunu durdurmak için mahkemeye gittiklerini söylüyor. Diğer mail ise bugün geldi ve yine CM Avrupa'dan şu an ismini vermediğim bir kişi tarafından. Aldığım yere gidip kasayı geri vermemi çünkü bunun CM ürünü olmadığı ve sahtecilik olduğunu söylüyor. Hatta olayın nasıl gelişeceği hakkında bilgi vermemi de rica etmiş.




  • ilk başta sorunları büyük gibi görüp şimdi onlar ufak şeylerdi dememin bir nedeni de o anda mailleri okuduktan sonraki ruh halim ile bugünkü görüşmemden sonra "ha bişey yokmuş, sorun çözüldü o zaman" diyip rahatlamamdaki ruh halimin farklı olmasıdır belki.


    quote:

    O halde "Bu arada benim satın almış olduğum RC-338 ve sanırsam RC-339 kasaları da yine Cooler Master'ın kendi fabrikalarında üretiliyor." bu olay nasıl oluyor.


    işte benim asıl şikayetim buydu. Yani nasıl oluyor? Fakat Segment, CM Türkiye olarak üretime izni olduklarını söyledi. Böylelikle benim de bu konuda konuşmaya ve atıp tutmaya hakkım kalmıyor. Zaten önümüzdeki günlerde Segment Bilgisayar gerekli şekilde burada da açıklamayı yapacaklarını söyledi. Eminim onlar benden daha iyi bir şekilde açıklayabileceklerdir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: johnny

    ilk başta sorunları büyük gibi görüp şimdi onlar ufak şeylerdi dememin bir nedeni de o anda mailleri okuduktan sonraki ruh halim ile bugünkü görüşmemden sonra "ha bişey yokmuş, sorun çözüldü o zaman" diyip rahatlamamdaki ruh halimin farklı olmasıdır belki.


    quote:

    O halde "Bu arada benim satın almış olduğum RC-338 ve sanırsam RC-339 kasaları da yine Cooler Master'ın kendi fabrikalarında üretiliyor." bu olay nasıl oluyor.


    işte benim asıl şikayetim buydu. Yani nasıl oluyor? Fakat Segment, CM Türkiye olarak üretime izni olduklarını söyledi.
    Böylelikle benim de bu konuda konuşmaya ve atıp tutmaya hakkım kalmıyor. Zaten önümüzdeki günlerde Segment Bilgisayar gerekli şekilde burada da açıklamayı yapacaklarını söyledi. Eminim onlar benden daha iyi bir şekilde açıklayabileceklerdir.




    Dostum CM AVrupa sana demedi mi, bu adamlar bizden habersiz üretim yapıyor, bizi taklit ediyor. HAtta mahkemeye gittikleri yönünde mail geldi diyorsun. Bu nasıl iş ben anlamadım.




  • MÜŞAVİR arkadaşıma katılıyorum. Bu arada sakın yanlış anlama lütfen, sana karşı değil bu söylediklerim. Sadece CM ve Segment'in cevapları kafa karıştırıyor. En iyisi senin de dediğin gibi onların cevabını beklemek olacak sanırım.
  • Cooler Master ın resmi Türkiye distribütörü yok. Getiren firmalar yurtdışındaki aracı firmalardan alıyorlar. Cooler Master ın davacı olduğu firmalar da büyük ihtimalle sahte olduğu çok açık olan bu modelleri üreten, getiren firmalardır. Cooler Master benim bu model ürünüm yok diyorsa bu işin lamı cimi yok, birileri sahte ürün yapıyor.
  • Arkadaşlar Cooler Master ın Resmi Türkiye distribütörü Segment bilgisayardır. Markanın tüm hakları sadece ve sadece Segment bilgisayardadır.http://online.tpe.gov.tr/ bu linkten marka hakkındaki detaylı Resmi bilgileri bulabilrsiniz. ayrıca buraya jpeg resmi ekleyebiliyorsak ( nasıl ekleyebileceğimi bilmiyorum ). Başbakanlık Gümrükler Genel Müdürlüğü yazısını yayınlamak isterim. Cooler master ın tüm hak ve kullanım yetkileri Segment bilgisayar güvencesi altındadır. Segment bilgisayar olarak her zaman Türk kullanıcılarının faydalanmasını düşünürek Türkiye pazarına Cooler master, Microlab, Everest, Snopy, NZXT, Huntkey, Addison, xigmatek vs gibi ünlü markaları kazandırmıştır. Her zaman müşteri memnuniyetini düşünen Segment bilgisayar Türkiyede bir Rekoru imza altına çizerek Teknik serviste en fazla 2 iş günüde ürün bakımı ve tamiri ile müşterisine geri dönüş hızı ile birinci sıradadır. Bu süre Türkiyede 30 iş günüdür ve biliyorsunuzki bu süre kısmen 2 ayıda buluyordur.
    Tabiki kullanıcıların şikayetleri bizim için önemlidir. kendimizi geliştirebilmemiz için sizlerin bize önerileri, şikeyetleri ve istekleriniz ile ülkemize daha güzel ve uygun fiyata ürünleri kullanmanız için getirebiliriz hemde bu şikayetlerinizi azaltabiliriz.
    Şirketimizde ki çalışan arkadaşımız Serkan bey ile yapmış olduğu konuşmanız ile bir nevi olsun şirket Politikamızı anlamıştırsınız ilk önceliğimiz sizlersiniz, biz Segment bilgisayar olarak kullanıcılarımıza önem vermekteyiz,
    Bilişim Sektörünün daha ileri gidebilmesi için elimizden geleni yapmaktayız. sizlerinde duyarlı katkılarınızdan dolayı Şirketimiz adına teşekkür ederim.
    Saygılarımla

    Ceyhun MISIRLIOĞLU




  • yanlış anladıysam düzeltin ama Türkiye'deki isim hakkı bizde olduğu için yurt dışından istediğimiz ürünü getirip burada üzerine cooler master basıp satabiliriz bu da kanunidir mi demek istiyorsunuz?

    bu anlamda mesela ben asus'un isim hakkını patent enstitüsünden üzerime alsam yurt dışından istediğim herhangi bir kasa, güç kaynağı vs. getirip burada üzerine asus basıp satabilir miyim?
  • Sayın Ceyhun MISIRLIOĞLU

    Güzel güzel yazmışsınız ama ben yazdıklarınız arasında konuya ait bir cevap bulamadım. Daha çok şirketinizin reklamını yapmışsınız.

    Sorun şu, Arkadaş VATAN dan bir kasa alıyor Cooler master diye satıyor vatan ama kasanın hiçbir yerinde cooler master yazmıyormuş.

    Bunun üzerine alan kişi CM Avrupaya mail atmış ve durumu anlatmış. Onlarda cevabi olarak demişler ki;

    quote:


    Bu markanın CM'dan izinsiz olarak kasa ürettiğini ve kendi kasalarını taklit ettiğini ve hatta bunu durdurmak için mahkemeye gittiklerini söylüyor.


    Ve sizden bir arkadaşla görüşmüş konuyu açan kişi ve denilmişki CM Türkiye olarak üretim iznine sahibiz. Yani siz Çin de veya bir başka yerde kasa ürettirip üzerine Cooler MAster ya da CM ELITE yazdırıp bizlere Cooler MAster diye mi satıyorsunuz?

    Bizlere bu durumların net açıklamasını yaparmısınız?


    NOT: Konuya resim ekleme -resimli anlatım-;
    http://forum.donanimhaber.com/m_23226813/tm.htm




  • Yetkilliler tarafından veilecek cevabı ve resmi,yasal evrakları oldukça merak ediyorum çok enteresan bir konu ...
  • Sahte c.m. yapmislar,aldigin yere git,kutuyu firlativer suratlarina.
  • Unutulup gitmiş bu mesele sanırım ama internette araştırma yaparken bu konuya rastladım. Doyurucu bir açıklama yapılırsa sevinirim.
  • Ben şahsen unutmadım ve resimli cevabı bekliyorum. Ayrıca tarafıma email yoluyla ve şahsen görüşülerek yine bahsi geçen belgelerin gösterileceği söylenmişti.

    Sadece zamanın biraz daha geçmesini bekliyorum. Şu birkaç gün içerisinde bana geri dönüş yapacaklarını umuyorum. Öyle olmazsa yine kendilerine ulaşmaya çalışacağım çünkü o günkü konuşmanın ardından gelecek hafta denmişti. Birkaç günlük gecikme benim için sorun değil - konu ihmal edilmediği sürece.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.