Şimdi Ara

Çok sayıda kişi Apple Vision Pro’yu iade ediyor: Peki neden? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
3.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hedef kitlesi VR oyun oynayan gençlerse zaten quest 3 ile rekabet etmesinin bu fiyatlar ile imkan ihtimali yok.

  • WaylandIZMIR kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. Meta'nın Ray Ban gözlükleri en ideal yaklaşım sanırım.

  • 'Kan damarı patlaması' sanki ara sıra bende de oluyor, gözüme birşey batıyor sanki. Görünen o ki 2100 yılında gözleri ama olan çok yaşlı olacak :D

  • bu cihazı silerler, daha oturaklı tasarım haline getirip başka zaman tekrar sürerler, max 5 yıl içinde anlaşılır yol haritası, baktığın zaman fena değil ama hiç albenisi yok, apple vr ı şu haliyle,çok parası olmayanın almak için gram sebebi yok, ipad almak istersin, macbook istersin, iphone istersin, vision pro hoş geliyor ama takar gezer misin? sanmam

  • 3 güne "apple vision rear weight balancer" diye ürün çıkarır 50 şer gramlık ağırlığı ve tanesi 10$ dan satar :)

  • Kablosuz şarj aleti üretemeyen adamlardan taşınabilir sanal gerçeklik cihazı mı yapmalarını bekliyordunuz cidden :D

  • Şimdilik gereksiz. Ne zaman normal bir gözlük gibi takıp gezilebilir, o zaman yaygınlaşır. Kafada koca bir VR kaskıyla dolaşan adama uzaylı gibi bakarlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde bir kere bulutlar üzerinde sıçıp iade edesim var.

  • blackkugu61 B kullanıcısına yanıt

    iWeight S ve iWeight Pro ile Pro Max olarak değişik renklerde piyasaya sunuldu !

  • Hiç kullanmadım. Ancak başta Barış Özcan'ın videosu olmak üzere inceleme videoları nı ilzedim. İzlemem neticesinde bu teknolojinin daha gideceği çok yolu var onu anladım.

  • Meta Quest'im varken buna 35 dolar veririm ancak.

  • Haberi okuma gereği duymadım. Muhtemelen çöp olduğu için iade ediyorlardır.

  • Bunu uzun süre kullananlar %99 miyop olacak. Ayrıca saatlerce başınızda kalan radyasyonda yanında bonus. Saçma sapan şeylere para verip sağlığı bozmak akılsızlıktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 16 Şubat 2024; 13:55:55 >
  • her teknolojinin bir zamani var. dokunmatik ekranlar dokunmatik arayuzler ilk akilli telefondan onlarca yil oncesinde vardi ama o zamanki islemciler ekranlar guc, fiyat, agirlik ve batarya tuketimi acilarindan insanlari cezbedecek bir performans sergileyemiyorlardi. ar setleri icinde su an ayni durum gecerli. akici hizli bir ar i bir gunes gozlugu agirligina ve boyutuna koyduklarinda o zaman fenomen olacak yaygin kullanilacak bir urun ortaya cikar. suphesizki appleda tum bunlarin farkinda ama bu urun gaminda ilk olmak istiyorlar, baskalari gelip ilk olup alani hizla doldurup onlerine gecsin istemiyorlar.

  • Kullanışlı değil teknoloji olarak iyi ama başımda kocaman kaba bir şey ile gezmek bana hitap etmiyor.

  • Vision Pro'nun yaptığını Meta Quest 3'e gelen son güncelleme ile Q3 de yapmaya başlayınca iade etme gereği duydular galiba :P


    Immersive video, işte efendim F1 izlerken masada da araçların haritadaki yerlerinin takip edilebilmesi falan filan çok güzel görünen şeyler, kesinlikle.

    Ancak bu tip içerik ve destek verilen uygulamalar henüz çok fazla değil.


    VR teknolojisi de çok güzel bir yerlere gelmiş olmasına rağmen, yine de başlangıç aşamasının biraz ilerisinde gibi.

    Çok nadir oyunlar destek veriyor, güzel grafikler görmek istiyorsanız PC desteksiz bir şey yapamıyorsunuz, iş yine ekran kartlarına kalıyor falan filan tarzı durumlar var.


    Hoş, Q3 ile APK bazındaki uygulamaların grafiklerinde çağ atlama durumu olmuş.

    Örneğin Quest 2'deki grafiklerle, PC için de yayımlanmış aynı oyunun grafiklerinde dağlar kadar fark vardı. Şimdi Q3 güncellemesi alan oyunların grafiklerine bakıyoruz, PC'den ayırt edilemeyecek hale gelmişler.


    Bunun yanında AR muhabbeti VR'ın yanında iyice emekleme aşamasında kalıyor. Yukarıda bazı yorumlarda da arkadaşlar yazmış, kayak gözlüğünden hallice gözlük ile günlük yaşamda vakit geçirtme fikri olmaz. Daha kibar bir şeyler olması lazım.


    Tabi aslında Apple'ın yaptığı "bakın biz bunu yapıyoruz, gelecekte şunlar şunlar olacak" dediği "prototip" diyebileceğimiz ürünü piyasaya sürmek... İşin bir nevi gösteri-pazarlama kısmı. Vaaaaauuuuuvvvvv dedik Apple kitlesi, eee sonra? İade :)


    Çünkü VR ve oyun işini zaten Quest efsanevi bir şekilde yapıyor şimdilik.

    Daha kaliteli, çözünürlüğü daha iyi VR gözlükler elbette ki var, ancak yok kimisinin takip sensörleri kurulumu istemesi, yok PC'siz çalışmaması falan gibi işler, pazarı baya daraltıyor.

    Quest 2 ile bir telefon gibi "kafaya tak, nerede istersen çalıştır" durumu ile adamlar zaten başka bir yola girmişlerdi, Q3 ile başka bir aşamaya geçtiler.


    O yüzden Vision Pro işin "şov kısmı (show business)" olarak kaldı.


    Zükerberk'in Vision Pro için yaptığı yorum tabi ki klasik ezik amerikalı çocukça ifadeleri ancak doğru olduğu bir şey var, Q3 gerçekten iyi bi alet  


    Ve o tanıtım videolarında mutfakta bilmemne yaparken video izleme olayını şu anda çoğu kişi bilmiyor ama Q3'te de yapabiliyorum mesela  

    3500 dolara gerek yok kısaca bunun için.





  • Kerim5100 kullanıcısına yanıt
    Apple i övmüyorum ama vr isini acik ara suan en iyi ve kaliteli yapanlardir. Isin arkasindaki uygualama dukkani simdiden 1000 i gecti. Kalite acisindan tartisilmaz ha fiyat ve gereklilige diyecek bir sözümüz yok. Kablosuz sarj üretememe konusunu acarmisin ? Bizide bilgilendir ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Drummerrrr kullanıcısına yanıt

    En iyi ve kaliteli derken kıyas aldıklarınız nelerdir? Zira Quest falan diyecekseniz bunun allama pullamalarına rağmen bundan çok daha iyidir ve hâlâ gelişiyor. Fiyatı zaten bu kepazelik için başlı başına bir facia.

    AirPower? iPhone X lansmanında gösterip 2-3 sene orada burada gösterip sonra ısınıyor başaramadık dedikleri hani? Üstüne 2 cihaz konuyor diye devrim ilan ediliyordu? Hatta sarı sitede ön siparişe özel AirPower hediyeli(!) diyip milleti dolandırıyorlardı 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kaç yıl sonra geriye dönüp baktığımızda bu cihazın ne kadar hantal ve kaba olduğunu söyleyeceğimize eminim. Üstelik kablolu. O yüzden biraz daha beklemek gerek. Zaten fiyatı yüzünden yaklaşamıyoruz o ayrı konu.

  • Kerim5100 kullanıcısına yanıt
    Kardesimi hepsini denedim. Ama benim gunluk hayatimi kolaylastiracak pratikte ve bu özelliklerde degiller!!! Peki sen Apple vision pro yu denedinmi? . Ön yargilarla hareket ediyorsun. Iptal Olabilir en azindan sarj aleti milletin evinde patlamadi. Halihazirda zaten kablosuz sarj cihazlari var. Abuk sabuk seylerle sirf konusmak icin konusiyorsunuz…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.