Şimdi Ara

Çok sayıda kişi Apple Vision Pro’yu iade ediyor: Peki neden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
3.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok sayıda kişi Apple Vision Pro’yu iade ediyor: Peki neden?
    Apple’ın karma gerçeklik başlığı Vision Pro, şubat ayının başlarında ABD’de satışa sunuldu. Apple’ın ön siparişlerle birlikte birkaç yüz bin adet Vision Pro sattığı zaten bildirilmişti. Ancak şimdi ise tüketicilerin satın aldıklarını Vision Pro’ları iade etmeleri gündemde. Öte yandan yapılan iadelerin arkasında sadece bir neden yok. Tüketiciler birkaç farklı nedenden dolayı iade yaptıklarını söylüyor.



    Vision Pro neden iade ediliyor?



    Vision Pro iadelerinin başlıca nedenlerinden birisi konfor. İade eden ve halihazırda kullananlar cihazın ağır olduğunu ve ağırlığın da ön tarafta toplandığını söylüyor. Bilmeyenler için, Vision Pro yaklaşık olarak 650 gram. Bununla birlikte insanlar, başlığı taktıklarından bir süre sonra baş ve boyun ağrısı yaşadıklarını aktarıyor.






    Dahası bazı kullanıcılar Vision Pro’nun göz rahatsızlıklarına neden olduğunu söylüyor. Bunlardan birisi olan The Verge'ün ürün müdürü Parker Ortolan, Vision Pro’nun gözünde bir kan damarı patlamasına yol açtığını düşünüyor. Esasında bu, hatta tüm bunlar Vision Pro’ya özel değil. Yıllardır (2013’ten bu yana) VR veya AR başlıklarını kullananlar aynı sorunları yaşadılar. Zira giyilebilir teknolojilerde (akıllı saat, yüzük vb.) piyasada olan ürünler tüm vücut ölçüleriyle uyumlu değildir. Ara değerlerde kalanlarda bu tip rahatsızlıklar sık görülüyor ve bu insanların sayısı oldukça fazla.



    Ayrıca Bkz.Mark Zuckerberg: Quest 3, Vision Pro’dan daha iyi bir ürün



    Öte yandan tek sorun donanım ve tasarım kaynaklı da değil. Bilindiği üzere Vision Pro’nun başlangıç fiyatı 3.500 dolar ve bu fiyat konfigürasyona bağlı olarak 4.800 dolara kadar çıkabiliyor. Haliyle bu ürün her ülkede pahalı ve insanlar paralarının karşılığı alamadıklarını düşünüyor. Kullanıcılar cihazın yeterinde içerik barındırmadığını söylerken üretkenlik alanında da sorunlar olduğu vurgulanıyor.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2024/2/14/24072792/apple-vision-pro-early-adopters-returns







  • 2 yılllık VR Game/App Developer Lead olarak tek yorumum, olmamış. AR ile VR arasında kararsızca sıkışmış bir cihaz.
  • Sony VR2 bir süre kullandım gerek başlığın ağar olması gerek yüksek parlaklığın özellikle uzun kullanım sürelerinde rahatsızlık vermesi vede
    VR2 dürbünden bakarcasına kullanımı beni bu cihazdan soğuttu.

    Apple vision pro kullanıcılarıda benimle benzer sorunlarla yüz yüze kaldıklarından olsa gerek cihazdan pekte memnun kalmamışlar.
  • Bir de burada camı plastikten yapıldı diye eleştiren akıllı mühendisimsiler vardı. Gerçek bir cam kullansaydı çok daha ağır olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 15 Şubat 2024; 11:33:53 >
  • Videolar çekilip sosyal medyaya, YouTube a yüklendi, istenen etkileşimler alındı. Daha ne yapacak adam iade edecek tabi.
  • Lyc kullanıcısına yanıt
    VR geleceğini oyunlar açısından tatmin edici hale gelmesi için kaç yıl var önümüzde bir tahminde bulunabilirmisiniz?
  • Sawasson kullanıcısına yanıt
    Bence hiç bir zaman
  • Vr gözlüklerdede patlama olmuştu ama şuan bizde dahil herkez dolaba kaldırdı.Sanki insanların bu tür cihazlarda hevesleri çabuk geçiyor.
  • Sawasson kullanıcısına yanıt
    Ve ı bilmem ama apple vision için en az 4 nesil olması gerekiyor bence
  • İnsanoğlu kendi rizasi ile köleliği coktan kabul etmiş.Kitle müsait yani.
  • DburakKoc D kullanıcısına yanıt
    İnsanlar kiralamış sırf video çekmek için :)
  • Ben karşımda 500 $'lık bir televizyon, elimde de 500 $'lık bir telefon ile başıma ekstra baskı yemeden, gözlerimi ekstra zarar vermeden konfor ortamımda dizi/film/maç izlerken telefonumdan da mesajlaşabilir veya haberleri okuyabiliyorum. Bütün bunları aynı ekranda toplayan bir "ara cihaz" için 3500 $ vermek zengin insanlara bile dolandırıcılık gibi hissettiriyordur.

    Başlangıç için güzel bir teknolojik demo, ancak bir gözlük boyutuna gelmediği sürece VR gözlükler gibi yerinde sayan ya da zamanla kaybolacak bir cihaz olur. Kaldı ki gözlük takmak bile kulaklara ve buruna yaptığı baskı nedeniyle rahatsız edici olabiliyor.
  • Asla tutmayacak demiştim.Bir Ürün çıkartırken artık kimse detaylı Arge çalışması yapmıyor heralde.Steve Jops'a Iphone çıkartırken ekranı nie küçük die sormuşlar.Adam dio küçük değil ideal Altın dokunuşmu ne insanlar parmağını ekranın her yerinde rahatlıkla gezdirebiliyor.Bu bir detaylı araştırmadır vizyondur.Bir ürün çıkarırsan milyonlarca bôyle satar ve efsane olur.Kafanın içinde koca ağır birşeyi kim kullanacak saatlerce.Çobuk sönücek bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 15 Şubat 2024; 13:52:41 >
  • Hevesini alan geri iade ediyor işte..

  • vr/ar mantığı güzel ama konforsuz bir teknoloji yapılmaya çalışılan günlük kullanımda tercih edilmesini sağlamak ama bunun için lens boyutunda çalışabilmesi gerekli o zaman 7/24 mantığına erişebilir şu an için evet yazdığım uç nokta ama bu sistemin gitmesi gereken noktada tam olarak bu, bu teknolojiyi yapan ilk kişi/firma dünyada yeni bir dönemi başlatacak.
  • 5 seneye her yerde görecegiz.
  • apple çözüm olarak arkaya dengeleyici ağırlık satarsa şaşırmam özellikle ağırlığın gram başına $5 dolar istemelerine hiç ama hiç şaşırmam.
    Neydi o bi bez vardı bilmem kaç dolardı. :)))))
  • Bu cihaz Apple için sonun başlangıcı olacak gibi hissediyorum.
  • Kulaklık alıp baş ağrısı yapıyor diye iade eden görmedim ama iş apple ye gelince adamlar nerden vursak derdinde gibi. Zaten bu tarz şeyler herzaman yeni ürünlerde yaşanıyor. Güzel teknoloji belki uzun süreli kullanımda bağ aşrısına sebep olabilir ona bir şey diyemem. Ama zaten takan adam bunu bilerek almalı. Uzun süre telefonu elimde tutunca da parmaklarım uyuşuyor telefonu iade mi edeyim şimdi.
  • güneş gözlüğü kadar hafif ve o şekilde olursa tutar bu seviyede tutması kocaman bir imkansız
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.