Şimdi Ara

Civic mi Focus mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.üst limitim 40 bin tl olarak belirledim ve bu iki araç arasında kaldım.
    Honda civic gerek dış ve iç görünüş gerekse sorunsuzluk algısı yuzunden tercihim olmakla beraber hep istediğim bir araç oldu.Ancak 40 bin tl civarına internetteki fiyatlara aldanmamaya çalışsamda biraz zor gözukuyor.Bulabılırsem 2007 . 2008 premium paket dusunuyorum.
    Ford focus'a gelirsek makyajlı kasa HB 1.6 tdci collection paket yeterli olacaktır.En azından civic e göre bulunabılırlıgı yuksek.
    Mantıgım hem yuksek model hemde dizel olabılecegınden focus dıyor ancak kalbım civic de.
    Yardımlarınıza ihtiyacım var.

    Not:B sınıfı araç dusunmuyorum.Diğer araçları göz önunde bulundurup bu iki araç arasında kalmış bulunmaktayım.



  • hocam ben focus öneririm.civiclere degerinin cok üstünde fiyatlar isteniyor.geçen sene 35 lira olan araca bu sene 10 bin ekleyerek istiyorlar.focuslarda civige nazaran biraz daha vicdanlı durum
  • Focus daha iyi bir araç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Honda civic hatchback bakın bence. 1.8 motor. Şehir içinde 1.6 dan az yakıyor. Gaza basmak istediğinizde ise ayağınızın altında 140 hp var. 2500 devir dolaylarında 160 küsür torku var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 23 Nisan 2016; 20:41:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arranger.

    Cıvıc
    http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/honda/civic-4-door-sedan/2008
    http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/ford/focus-4-door-sedan/2008

    İnsan bi attığı linke zahmet edip bakar o linkte ki focus avrupa pazarına satılan focus değil sadece Amerikada satılmış dandik bir araç.




  • Otomatikse kesinlikle Civic derim.

    Ben de kendime uygun bir Civic bakıyorum.

    Manuel olacaksa o paraya belki 2012-2013 model Focus (trend x) bile bulabilirsin ama.
  • Focua civic'den çok daha üstün bir araç.

    Heryonden dusunudum ama civicin focusdan ustun oldugu bir yön bulamadim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Civic araba değil ki. Tabi ki Focus. hatta linea bile tercih edilir çünkü süspansiyon konforu çok daha iyi civic denen tenekeden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomatik kesinlikle dusunmuyorum.6 yildir ticari arac kullandigim icin konforlu geliyor iki aracta ancak bana civic daha konforlu geldi focusun ic mekan kaliteside cok bos geliyor.ama yuksek model dizel olmasi cezbediyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gwy

    Otomatik kesinlikle dusunmuyorum.6 yildir ticari arac kullandigim icin konforlu geliyor iki aracta ancak bana civic daha konforlu geldi focusun ic mekan kaliteside cok bos geliyor.ama yuksek model dizel olmasi cezbediyor

    Ben de 4 ay önce sizinle benzer bir arayıştaydım. Hatta 2012 model FB7 kasa Civic'ten de sıkıldığım için farklı bir marka olsun istiyordum ama dönüp dolaşıp tekrar Civic'de karar kıldım ve 2015 model beyaz black Edition ile takas yaptım.

    Beni Focus'tan uzaklaştıran dezavantajlar ise şunlardı:
    - Focus'un iç mekanı Civic'e göre çok daha dar, özellikle arka diz mesafesi çok yetersiz. Ayrıca Civic'te arkada şaft tüneli yükseltisi olmadığı için ortada oturan da uzun yolda rahat ediyor.
    - Sürüş keyfi olarak Civic bariz biçimde daha iyi. Saatlerce yorulmadan, keyifle araç kullanabilirsiniz.
    - Konfor açısından da bence Civic daha üstün. Süspansiyonlar daha yumuşak ve konforlu. Hem öndeki hem de arkadaki yolcular için geçerli bu durum.
    - Civic'in ön konsol ve gösterge paneli tasarımları bence sınıfındaki araclar arasında en iyilerdendir. Focus'tan ve Astra'dan çok daha şık ve göze hoş geliyor. Gereksiz düğme kalabalığı yok, direksiyondan kumanda çok işlevsel ve kullanımı çok pratik.

    Eğer Civic almaya karar verirseniz ve manuel vites tutkunuz yoksa otomatik vitesi tercih etmenizi öneririm. Direksiyondaki kulakçıklarla manuel müdahaleye de imkan veren 5 ileri tam otomatik şanzıman gerçekten çok keyifli. Vites geçişleri gayet pürüzsüz ve sarsıntısızdır, konforu arttırıyor. Vites aralığı çok geniş, uzun yolda 150 km hızda 3000 devir çeviriyor ve bu devirde motor sesini neredeyse hiç duymuyorsunuz. Sorunsuzluğuna zaten kimse laf edemez.

    Ve en güzel tarafı da Civic'te otomatik şanzıman farkı sadece 2 bin TL sıfır alırken. Bazıları gibi 15 bin TL fark istemiyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • O paraya premium temiz civic zor bulursunuz gibi hocam boş paket donanımında da focus civicten üstündür. Civic focustan sadece iç hacim olarak sürüş keyfi ses yalıtımı olarak oyum focus a.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O civari araçları arastiriyorum ben de. Bir kere civigi kafadan ele. Ederinin epey uzerinde gidiyor. Hem temizi biraz zor. Focus da cok ucuz degil. Ama temizinin bulunma ihtimali daha fazla. 40 civari focus 2.5 tdci alinabilir sanirim. 308, c4 tarzi arabalara da bakilabilir. Tabi bir de bunlardan daha ucuza daha fazlasını veren araclad da var. Ne mesela? Belki konuyu incelemissinizdir. Vectra veya mondeo dusunulebilir. Digerlerinden daha ucuza alinir. Daha fazlasini sunar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Focus. Civic yalıtımı kötü, malzemesi kötü, yol tutuşu Focus'tan kötü, o fiyata alacağınız donanım da Focus ile denk olur. Sadece tasarımı daha güzel.
  • Bana nedense focusun yalitimi ve ic mekan kalitesi civic e gore daha kotu geliyor iki aracida kullandim bu arada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben focus alırdım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.