Şimdi Ara

CHP'li Belediyelerin Yardım Hesaplarına Bloke Kondu | 11 CHP'li Belediye İtirazını Sundu(SS Eklendi) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
2
Favori
11.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
242 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • k1mbu kullanıcısına yanıt
    Aynen.

    Zira Madde 31, aynı yasanın önceki 30 maddesinin, imtiyaz sahibi kamu kuruluşlarına (yani belediyelere) uygulanabilir olmadığını açıkça belirtmektedir.

    Belediyelerin bağış toplama hak ve ayrıcalıkları 2860 sayılı kanundan saklı tutulmuştur.

    2860 sayılı kanunu dayanak göstererek belediyelerin bağış toplamasına engel olmaya çalışmak, yasaya aykırı ve art niyetli bir tutumdur. Tayyip avanesinin yaptığı da tam olarak budur.
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    vurdu gol oldu :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spitzig

    vurdu gol oldu :)
    Sebebini anlayamadım ama Admin arkadaşlar mesajımı silmişler. A Haber'ciler rahatsız olmasın diye mi acaba.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece oy umurlarında millet açlıktan ölsün ziyanı yok
  • https://twitter.com/ANKAHaberCanli/status/1245077755139690503

    quote:

    SON DAKİKA | Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışanların maaş aldığı Vakıfbank ile çalışmama kararı aldı.


    Anladıkları dilden konusmuslar.
  • hulkibey kullanıcısına yanıt
    Kanun Numarası : 2860
    Kabul Tarihi : 23/6/1983
    Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 25/6/1983 Sayı : 18088
    Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 22 Sayfa : 438


    Kapsam:
    Madde 2 – Bu Kanun; yardım toplamaya yetkili kişi ve kuruluşların, amaçlarına ve kamu yararına uygun olarak,
    yardım toplama faaliyetlerine ait esasları kapsar.
    Türk Silahlı Kuvvetlerinin kendi bünyesi içerisindeki yardım toplama faaliyetleri ile dernekler, sendikalar ve
    bunların üst kuruluşlarına, spor kulüplerine, mesleki kuruluşlara ve bağış kabulüne yetkili vakıflara kendi statülerine göre
    üyeleri ve diğer kişiler tarafından yapılacak bağış ve yardımlarla bunların öz kaynaklarından sağlayacakları gelirler, bu
    Kanunun kapsamı dışındadır.

    Madde 31 – Mevzuat hükümlerine göre bazı derneklere, vakıflara, meslek kuruluşlarına ve kamu kuruluşlarına
    tanınmış hak ve ayrıcalıklar saklıdır.

    --------


    Belediyelerin kanun kapsamı dışında olduğu hangi yasada yazıyor. belediye kanununda bağış toplar ibaresi kanun kapsamı dışında olduğunu değil aksine kanuna tabii olduğunu gösterir.
    İmtiyaz sahibi kurumlara bu imtiyazı cumhurbaşkanı verebilir, bu imtiyazı verdiğine dair kurum ismi yazan belgeyi paylaşabilirmisiniz sevgili biatçı.
    imkansız çünkü öyle birşey yok.

    içişlerinin yazısı;

    "Belediyeler, 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununda kendilerine verilen görevler çerçevesinde; şartlı/şartsız bağış yapmak isteyen vatandaşların her işlem için ayrı ayrı olmak üzere başvurusundan sonra belediyenin görevleri ile sınırlı olmak üzere bağış alabilmektedir. Şartlı bağışlar için her bir vatandaşın bireysel müracaatından sonra 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/g maddesi gereğince belediye meclisinin kararı bağış kabul edebilmektedir.

    Yine her bir vatandaşın bireysel başvurusundan sonra 5393 sayılı Belediye Kanununun 38/l maddesi gereğince belediye başkanının onayından sonra şartsız bağışlar alabilmektedirler.

    Görüleceği üzere Belediye Kanunu ile düzenlenen husus net bir şekilde 'bağıştır' ve her bir vatandaşın başvurusu üzerine yetkili organın vereceği kararlar çerçevesinde işlem yapılabilecektir. 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu'nun yardım toplaması hususlarıyla bir ilişkisi bulunmamaktadır."

    Bir hesap açılarak ve/veya makbuz karşılığında, başkaca bir idari işlem olmaksızın ilan edilen bir kampanyayla vatandaşlardan para/yardım toplanabilmesinin ancak 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu hükümlerinin usul ve esasları çerçevesinde yapılabilir.

    "Bunun için de doğrudan Cumhurbaşkanlığınca belli bir kuruma, kişiye, vakıf ve derneğe görev verilmesi veya yetkilendirme yapılması, yardımın kapsamına göre il valisinden izin alınması gerekmektedir. Belirtilen yasal düzenlemelere uyulmadan yapılacak yardım toplama faaliyetleri, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu'na açıkça aykırılık teşkil edecektir.

    Bu kapsamda Bakanlığımız yapılacak tespitlerde, Yardım Toplama Kanunu hükümlerine aykırı faaliyet yürütenler hakkında ilgili kanunun 6'ncı maddesinin 'İzin alınmadan girişilen yardım toplama faaliyetleri güvenlik kuvvetlerince derhal menedilir ve sorumlular hakkında kovuşturma yapılır' hükmü çerçevesinde gerekli işlemleri her aykırılıkta yaptığı gibi yapacaktır/yapmaktadır. Bakanlığımızca korunmaya çalışılan husus, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu hükümleri, yani kanun koyucunun, TBMM'nin iradesi ve kamu düzeninin tesisidir."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kazuya58 -- 31 Mart 2020; 23:55:35 >




  • 100₺ lik paketi 150₺ ye satan İBB ye güveniyorsunuz öylemi 🤣

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parti devleti gibisi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devletimin sevgili yöneticilerine duyurumdur:

    Belediyelere bir yardım yapmam söz konusu değil. Zira olan paramı devletime olan borcum için ayırmış bulunuyorum. İflas ettik desek yeri. 1 yıl kadar önce, borca dayanamayıp fabrika arsasını satıp, borçları kapadık. An itibari ile elimde bir milyon liranın biraz üzerinde para, bir buçuk milyon lira da vergi ve SGK borcum bulunmakta. Bu borcun önemli bir kısmını gecikme faizi oluşturuyor. 3 yıllık birikmiş borç. Devletimiz, ödenemeyen vergi borçlarına inanılmaz yüksek bir gecikme faizi işletiyor. Bu sebeple, borç inanılmaz bir hızla büyüyor. Bu faiz yıllık yüzde otuzu buluyor. Enflasyon ise yıllık %12'lerde seyrediyor.

    Tek bir isteğim var. Yapılandırma çıksın. Bu fahiş gecikme faizi silinsin. Devletimizin her yıl açıkladığı enflasyon oranında faiz işletilsin. İsteyen defaaten tek seferde ödesin, isteyen taksite bağlasın ödesin. Ne anapara, ne de ödemediğim yıllarda paranın değer kaybını kar bilmiyorum. Hiçbirinde gözüm yok. Borcumu ödeyebilmek, arkamdan koşturan alacaklı bırakmamak ve şirketimi kapatabilmek istiyorum. Devletimizin açıkladığı güvenilir enflasyon oranında faiz işletilsin. Borcum yeniden hesaplansın. TEK SEFERDE DEFATEN ÖDEMEYEN NAMUSSUZ. Borcum borç. Ödeyeceğim. Devletimizin paraya ihtiyacı varsa, benden bir milyon çalışır. Yeter ki yapılandırmayı çıkarın. İstediğimiz de atla deve değil. Ne anapara silinsin, ne faiz sıfırlansın. Faiz makul bir yere çekilse bana yeter. Elimde kalan para ile kalan son borcumu, yani devlete olan borcumu kapatacağım. Tertemiz çıkacağım işin içinden. Hem devletimiz para toplamış olsun, hem biz borcumuzu ödeyebilir durumdayken ödeyelim.

    Bu yapılandırma çıkmaz ise, borcu ödeyebilecek kadar para bende yok. E fabirayı kapattım, borcu çevirecek, yuvarlayacak ciro da yok. Dolayısı ile ödeme gücüm olmayacak. Dolayısı ile uzun süre peşimizden koşturursunuz. Siz de yorulursunuz. Ben de yorulurum. Hem ölümlü dünya. Babam öldü gitti bak. Delikanlı gibi çıkıp şirketi ve tüm borçlarını üstlenmesek borcun üzerine bir bardak soğuk su içerdi devletimiz. Yapmadık. Her şeye rağmen namusluyuz. Düzenin bizi bozmasına, çürütmesine, yozlaştırmasına izin vermiyoruz. Türk değerlerini yaşatıyoruz. Bir karşılık da beklemiyoruz. Yıllarca ihracat yaptık. Sırtımıza bir sıvaz, bir "koçumsun benim" falan almadık. Hep bin eşeğin üstüne, eşek gibi taşıdık sizleri. Gıkımız çıkmadı. Çıkmaz da. Canınız sağ olsun. Para olsa, bir 20 milyon lira daha Türkiye'de gerçekleştirilebilecek teknoloji odaklı bir üretim girişimi için feda olsun. Gene denerim. Allah belamı versin denerim. Kanser oldu öldü babam. İnanıyorum ki önemli kısmı bu işin stresindendi. Ona rağmen diyorum: "Sermayem ve fikrim olsa gene denerim." De, para kalmadı. Yok abi. Ben ne yapayım? Yok.

    Şimdi, bu noktada devletimizden de tek bir şey bekliyoruz. Geçmişte açıkladıkları enflasyon oranlarını baz alan bir faiz hesabı ile gecikmiş borçlarımızın yapılandırılması. Eğer bu yapılır ise, TEK SEFERDE TÜM BORCUMU ÖDEYECEĞİM. Yardım hesabına üç kuruş beş kuruş para yollamak gibi değil bak. Tek kalemde, trink bir milyon lira. Üstelik bu küçük bir firmadan gelecek olan. Kimler ne paralar ödeyecek... Köşedeki küçük bakkal bile çıkarıp 20.000 lira ödeyecek. Öyle yardım hesabına benzemez yani. Hadi koçlarım... Çıkarın şu yapılandırmayı da yolumuza bakalım. Arkamdan bu koştururken yeni işlere yelken açamam. Yeni işlere yelken açamazsam tekrar adam çalıştıramam. İstihdam sağlayamam. Gelir yaratamam. Vergi üretemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 1 Nisan 2020; 0:30:32 >




  • Ben bile bu kadar artniyetli olacaklarını tahmin edemiyordum..
    Bu resmen şu manaya geliyor : "Bu ülkede yardım olacaksa , sadece benim kontrolüm altında, benim istediğim şekilde, benim istediğim şahıslara olacak"

    daha farklı bir açıklaması olan varsa buyursun izah etsin..
  • karamitat kullanıcısına yanıt
    En azından sen gibi şehide kelle diyip de milyon dolarları cebe indirenlere güvenmiyoruz.
  • k1mbu kullanıcısına yanıt
    Ne yani? Simdi sen AKPnin HDP oylarına talip olmadığını mı iddia ediyorsun? Komik olma! Siyasetin dogasina aykiri bu.
    Bu düzeni AKP getirdi. Toplumu kutuplaştırdığı gibi siyaseti de 2 kutuba sıkıştırdı. %51 alanin borusunu otturdugu ucube bir sistem getirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackal78 -- 1 Nisan 2020; 0:44:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devamını bekliyoruz ...
  • Milletin yaptigi yardimlara cokmek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chpli belediyeler valiliklerden izin almayı niye gurur yapıyor , anlamak mümkün degil. Cokmu zor izin almak. Vali izin vermeyecekmi. Hem kanuna uymuyorlar, devlete kafa tutmaya kalkıyorlar sonrada hukumet kanunun gereğini uygulayınca şov yapıyorlar. Bunun a partisi b partisi yok herkes kanuna uymak zorunda. Kanun belediyeler kendi kurumlarına bagıs alabilir diyor ama yardım toplama işini valideen izin alarak yapacaksın diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jackal78 kullanıcısına yanıt
    Toplumu kutuplaştıran eski dönemin Türkiye yönetenleri. Sağcı- Solcu mevzularını çıkarıp araya Türk-Kürt ayrımı yapanlar.

    Biraz hafızamızı tazelemekte fayda var:


    https://www.youtube.com/watch?v=otI6-uvulR4


    90 larda sagcı-solcu kavgası:

    https://www.youtube.com/watch?v=WA9sJRGM9Tk&feature=share


    Bunlar ne peki kutuplaşma değil mi?

    Şimdi bunları o dönemde Ak parti mi başlattı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Teknokratik kullanıcısına yanıt
    Cevabı çok açık ve net. Sadece biz olacağız ve ne istersek o olacak. Kanun biziz , devlet biziz , hükümet biziz.

    Aksini söyleyen geçmişe gitmesine gerek şu an ki CHP yönetimine bakması yeter. Biz yaparsak doğru, başkası yaparsa yanlış ve olmaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karamitat

    100₺ lik paketi 150₺ ye satan İBB ye güveniyorsunuz öylemi 🤣
    Ne güzel işte yolsuzluk varsa ispat edip görevden alırdınız ama bu şansı kaybettiniz. Kendi kalenize gol attınız. Amacınız karalamaktan başka birey değil. Dünyanın gündemi corona ama bazılarının gündemi İmamoğlu... Biz nasıl yükseliriz halka nasıl yardımcı olup gönlünü kazanırız diyeceğinize karlama yalan haber pesindesiniz. Böyle devam edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3qzotix -- 1 Nisan 2020; 0:49:55 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    gshdhshhss vay binler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.