Şimdi Ara

Comnet SSH 22 portunu engelledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, Comnet Internet sağlayıcısından herhangi bir paket alacaksanız ve benim gibi yazılım üzerine çalışıyor, çözüm mimarı olarak çeşitli firmalara destek veriyorsanız 22 portunu engellediklerini bilmeniz gerekli. Maalesef bu engellemeyi yaparken hiçbir şekilde bildirimde bulunmadılar. Destek talebi oluşturduğunuzda ise sizi çözüme yönlendirecek yapıcı bir çaba sergilemiyorlar.


    Bilmeyenler için :

    22 numaralı port SSH erişimi için kullanılan genel geçer bir porttur. Bu portu siz değil karşı taraftaki sunucu yöneticisi belirler ve çoğu zaman standart olarak kalmasını sağlarlar. Saldırılara karşı SSH key kullanımı gibi çeşitli çözümler üzerinden ilerlerler. Elbette aklı başında her sistemci arkadaşım ssh portunu standart olan portun dışına taşır. Ne yazık ki işler her zaman bu kadar muntazam yürümüyor.


    Belirtmek isterim ki diğer pek çok kullanıcının aksine Comnet üzerinden aldığım 1 yıllık paketin bir kaç aylık süresi doldu ve bu süre zarfında ufak tefek problemler dışında hiçbir problem yaşamadım, hizmetlerinden de son derece memnunum.


    Eğer bu gibi ileri seviye hassas konularda bir probleminiz yoksa genel geçer bir ev kullanıcısıysanız, Comnet'in hizmetlerinden memnun kalacağınızı düşünüyorum.


    Destek taleplerime verilen cevapları aşağıda görebilirsiniz;




    Comnet SSH 22 portunu engelledi


    Comnet SSH 22 portunu engelledi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalimor -- 8 Ekim 2023; 23:27:28 >







  • evet bende aynı problem ile karşılaştım ve yeni bir durum. konu ile ilgili şikayetime cevap dahi yazılmadı. hiç bir mantıklı gerekçe de bulamıyorum engellemeleri için.

  • https://forum.donanimhaber.com/2-comnet-skandali-banli-ip-adresi-kullaniyorlar--157014347-8


    Bununla ilgisi olabilir. Port 22 üzerinden port tarama faliyetleri raporları mevcut ve şuan erişim sağlanamayan siteler var. Umarım çözerler bu sorunları. Hergün yeni bir şey çıkıyor bu iss ile ilgili hayırlısı.


    Yıllık ödeme avantajından yararlananlar çıkış yapmaya cesaret de edemiyor çünkü 2 kat yüksek tarife ücreti ile karşı karşıya kalacaklar. Yıllık ön ödeme veya taahhüt yapılması abonelerin cebini rahatlatsa da, firmaların daha rahat tavır sergilemesine neden oluyor yaşanan sorunlar karşısında malesef.





  • abi biz bu mevzu yüzünden arkadaşla 2 kere serverını resetledik çözene kadar
  • RElS kullanıcısına yanıt

    Evet ben de bunu yeni gördüm. Tüm bu problemler giderilebilir, bir ihtimal önlem olarak geçici bir süre portları kapatmak mantıklı olabilir. Ancak, yine de bu durumu bildirmeleri ve geçici olup olmadığını iletmeleri gerekirdi. Alternatif bir çözüm de sunmaları neredeyse şart. Ben de yıllık olarak ödememi yaptım, konu hakkında bir sonuç alamazsam elbette geçiş yapmak zorundayım ve uzun sürse de hakkımı aramak benim sorumluluğum.


    Umuyorum, bu sadece geçici bir önlemdir ve problemler giderilir, büyük bir kısmından memnun kaldığım hizmetten sırf bu sebeple ayrılmak ve bir dizi prosedürle uğraşmak zorunda kalmam. Bu her iki taraf içinde sıkıcı.

  • Ucuz etin yahnisi bu kadar olur ucuz diye buraya geçenlere üzülüyorum

  • ne yani, giden (outgoing) 22 portunu mu engellemişler? muhtemelen bazı kullanıcılar bot ile tarama yapmıştır, şikayet alınca kapatmışlardır.

    internete vpn ile bağlanmaktan başka çözüm yok.

  • Evet olay abuse ile ilgili büyük ihtimalle. Benim 22 portum da engellenmiş. "git pull" çalışmıyor. işimi düzgün yapamıyorum. Devam ederse farklı sağlayıcıya geçicem mecburen. çok severdim kendilerini, neredeyse bir yıldır şıkır şıkır çalıştı. ama 22 portu kırmızı çizgim.


    IP Krizi kötü yönetiliyor anladığım kadarıyla. Böyle şeyler her servis sağlayıcıda olur, hosting sağlayıcılarında, websitelerinde vs. En kolay çözüm genelde sorun çıkaran şeyi komple yasaklamaktır, ama böyle başka problemlere sebebiyet verir. Kolunu sinek ısırdığında kolu komple ampüte etmek gibi bir şey bu yaptıkları.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunshadow -- 9 Ekim 2023; 15:26:47 >
  • Aptallığa yeni bir boyut kattılar. Hangi yüzyılda yaşıyorlar acaba..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkforce -- 11 Ekim 2023; 14:3:7 >
  • bunun sebebini merak ediyorum bende birkaç yere erişim sağlayamıyorum

  • speedman kullanıcısına yanıt

    Yoğun saldırı.

  • Turkforce T kullanıcısına yanıt

    ateş altında internete bağlanıyoruz


    gazzeden bağlanıyoruz

  • comnet pişmanlıktır. İlk 20 gün süper çalışır, sonrasında bağlantınız gider gelir, 299 lira isterler, gelip yaparlar bir iki hafta idare ediyor, sonra yine bağlantılar kopar, neden böyle diyorsunuz, telekom yepıyor, biz birşey yapamayız diyorlar ve müşteri hizmetlerindeki ergen iki üç kişi hemen aboneliğinizi iptal edip paranızın üzerine yatıyorlar. Neymiş biz peşin alıyoruz, sıkıntı çıkarırsanız iki saniyede sizi bloke edip aboneliğinizi sonlanırıp, kalan paranızı haram haram kursağımızdan geçiririz diyorlar. Sakın bulaşmayın, tekrar ediyorum pişmanlıktır. 1 yıl peşin ödedim 25 gün anca kullandım, 11 ayımı hiç ettiler. Çocuklarım eğitimsiz kaldı, mecbur başka firmaya başvurdum aboneliğimi sildikleri için mecburen sıfırdan başvuru yaptım.

  • Ben böyle bir rezillik görmedim kesinlikle comnet internet almayın adamlar kafasına göre port kapatıyor. Bana başka port kullan diyor dalga geçer gibi. Yanından bile geçmeyin bu firmanın... Birde altına saygılarımızla diyor, buraya yazamıyorum ama siz iyi bir sövdüğümü düşünün...

    Comnet SSH 22 portunu engelledi
  • Açıkçaşı çok şaşırdım dünya çapında kullanılan ssh portu ne diye kapatılabilir.

    Erişim engeli için devlet kurumlarından btk dan resmi yazı olmadan hiç bir port engellenemez.


    25 smtp portu mesela dinamik son kullanıcılarda kapatıldı fakat statik iplerde müşteri talebi ile açılabiliyor.


    tavsiyem gigaspeed e bir bakın comnet e alternatif gibi duruyor.

  • geçecektik iki kişi bu yorumları okumamız iyi oldu vazgeçtik
  • BigFella kullanıcısına yanıt
    Nereye geçtiniz

    Geçiş yapmadıysanız gigaspeed çok güzel yeni geçiş yaptım ben
  • Comnet'den Alldebrid gibi sitelerdende yararlanılamıyor, comnet üyeliğimi kapatma sebebimdir hatta, bilginiz olsun.

  • Sidem kullanıcısına yanıt

    Nasıl yani 11 aylık ücreti geri iade etmediler mi? Siz kendi isteğinizle mi çıktınız onlar mı attı? Yeni bağlantı için port ücreti falan mı ödediniz ben de geçmeyi düşünüyorum ama başıma sıkıntıda almak istemiyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.