Şimdi Ara

CELP VE TERHİS SÜRELERİ 1 AY UZATILDI!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hulusi Akar; Celp ve terhis sürelerinin bir ay uzatıldığını söyledi.
    2019 Kasımda TSK silah altına giren askerlerin terhislerine 1ay eklendi.


    Bu durum önce açıklandı sonra planlıyoruz dendi.
    Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
    Bu virüs bir ayda mı bitecek?
    Ailelerine, çocuklarına kavuşmayı bekleyen ve gün sayan gençler, babalar için o bir ayda vadedecekleri bir şey olur mu? (süre zarfında maaş)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knockerone -- 14 Nisan 2020; 17:16:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • 1 ayda daha kötü olacak. tedbir diye yaptıkları şey asker sayısını muafaza etmek. Biliyorlarki kimse cocugunu askere göndermez. bari eldekiler dursun derdindeler.

    suriyede asker lazım biliyorsunuz
  • birsey olmaz. zaten 5 ay yapiyorlardi, 1 y daha yapsinlar. dedeleri 3 yil askerlik yapmis, sikayet ettiler mi hic?
  • Son 1 gün bile geçmek bilmezdi bide 1 ay uzatmak ha yazık yaa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Hocam bahsettiğim şey şu. Normal süreç olsa eyvallah. Psikolojik olarak etkileniyorlar. Askerliğini yapmış olan insanlara tekrar askerlik sorduğunuzda '' aman'' diyor. Biraz gaddar olmayın. Kimileri 1 yıl yaptı ama nerede?
    Her yerin koşulu aynı değil. Biraz empati kurmanızı istiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mahkumları salsınlar, askerleri tutsunlar. Müthiş bir yönetim.
  • O bir ayın parasını versinler o zaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madem bu kadar insanın(asker) gidip gelişi sorun oluyor o zaman neden infaz yasasıyla on binlerce(suçlu) insan çıkıyor demezler mi? İnsanların ailesi dört gözle bekliyor. Bu şekilde bir karar alınacağına parçalı bir şekilde çocukları evlerine yollasalardı. Benim akrabamın bulunduğu yerde 15 tane terhis olacak asker var bunları terhis edemiyorlar mı bu kadar zor mu? Çocuğun psikolokisi çökmüş durumda. Askerlik psikolojisini gidenler (gidip yatanlar hariç) iyi bilir .
  • 1 ayda virüs mirus bitmez.Bizden kat be kat daha sıkı onlem alan Çinde bile ikinci dalga başlamış
    Hayir garip olan mahkumu bırakıp askeri içeride tutmaları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sokaga cikma yasagindan sonra ikinci bir skandal daha. 2-3 kisilik gruplar halinde terhis etseler cok mu zor?
    Sikayet eden zibidilerde otursunlar aglamasinlar hallerine sukretsinler. Askerlik yapiyoruz dedikleri askerlik olmus 5 ay 5 gun, 1 ay daha siksinlar dislerini. Sanki kalkmis bana 18 aydir safak sayiyor
  • İnsanlar orada gün değil saat sayıyor Allah sabır versin.
  • Askerlik yapmayan bilmez . İnfial olabilir benden demesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Terhise 1 haftam vardı dün otobüsle mi gideceksin ailen mi gelecek diye sordular otobüs ayarladılar. 1 haftadır tezkere alacağız diye karantinadayız. Bugün toplanın bölüğe geri dönüyorsunuz diyorlar. Muhteşem bir iş tebrik ediyorum. Seçim zamanı bu yapılan hatırlanacak, hatırlatılacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böylece yine abuk sabuk saçma bir karar ile askerliği uzayan tüm askerler bunlara bilenir. Asker arkadaşlara üzüldüm ama bu saçma kararı alanın kimler olduğunu hiç biri unutmasın. Özellikle de tam da bu sırada 90.000 tane katilin hırsızın gaspçının salındığını unutmasınlar.
  • askerlik süresi kısaltıldığında mevcut sayısı azalır, silah altı er-erbaş sayısı düşer, ordunun mevcudu düşmesi demek ordu gücünün azalacağını belirttiklerinde, biz planlamamızı yaptık, profesyonel askerliğe geçiyoruz demişlerdi.

    şimdi hakkı olanı gönderemiyor, aslında gönderebilir, eğer ceza evinden adam tahliye edebiliyorsan, nizamiyeden de asker terhis edebilirsin.

    Ancak evet bu dönemde yeni celple dışarıdan gelecek birini nizamiyeden içeri sokamazsın, çünkü covid-var mı yok mu bilemezsin. Aslında sokabilirsin de TSK gibi önemli bir kurum isen ve ordu mevcudiyedi önemli ise, celbi gelen herkesi KTM ile adam gibi toplarsın, sokarsın odaya yaparsın testini, negatif olanı alırsın nizamiyeden içeri, olanı da alırsın tedaviye. Burada hem test sayısını arttırmış, hem tespit yapmış, hem fizyon yapmış olursun.

    ama pardon askeri hastaneleri kapattılardı değil mi?

    şu celp erteleme durumundan bile, ordu ile alınan kararların ne kadar yanlış olduğu durumunu ortaya çıkarıyor.

    Askeri hastaneler var olsa, askeri disiplinle çalışan kurum Covid Mücadelesinde ciddi anlamda bir fayda sağlardı.

    Avrupa gibi demokrasinin beşiği, ordularını, askerlerini sadece resmi günlerde geçitle gördükleri ülkeler bile, salgınla mücadele önlem kapsamında orduyu şehirlere indirip, kolluk kuvveti görevi verdi. Aslında bu durum bir nevi psikolojik hamle idi, vatandaşa ordu sahaya indi ise durum ciddi etkisi yaratmaktı.

    ancak son dönemde ordumuza yapılanlardan sonra, orduya olan saygı, güven kalmadığı gibi, mevcut olarakta azaldığından, hem mevcut operasyonlar, görevler, rutin devriyeler varken, bu salgınla mücadele etmek adına bir kuvvette ayıramıyor, mevcudu yitirmemek adına 1 ay fazladan görevi uzatıyor.

    alt yapısı var mı? Mesela teskeresi gelmiş ama teskeresini vermediğin mehmetçiğe 1 aylık görevi vatani görev olarak mı adlandıracaksın? mevcut er maaşı mı vereceksin? yoksa farklı bir prosedür yapacaksın.

    mecburi görevi 6 ay olan bu mehmetçik, hayatının ilerki döneminde emekli olmak için askerliği borçlanmak istediğinde görev süresi olan 6 ay kadar süreyi mi borçlandıracaksın, yoksa mücbir sebepten ötürü 1 ay fazladan silah altında kaldığı süreyi de borçlanmasına olanak sağlayacak mısın?

    normalde biliyorsunuz, askerliği borçlanıyorsunuz, ama ödenen para ile sadece günü kısaltıyorsunuz aslında ödenen meblağ senin prim tutarına dolayıyla da emekli maaşını hesaplanacak prim tutarına EKLENMİYOR. Belki bu çocukların içinde teskereyi alır almaz bir işi olacaktı, belki kendi sigortasını kendi yatıracaktı? Bu 1 aylık dönemdeki kayıpları nasıl telafi edilecek? Planlama yapıldı mı?

    sanmıyorum, yine, her zamanki gibi sadece pansuman, sadece tamirat ve arta kalanları da halı altına süpürme...




  • tahmini olarak 1 ay sonra hastalık tepe noktasına yakın bir yerden düşüşe başlamış olacak. Bu olasılığın gerçekleşmesi durumunda ortam şu ankine göre daha kötü bir hal alacak. Ve bunun olma ihtimali de hiç küçümsenecek kadar düşük değil.
  • Bedelli asker online eğitim alsın.
    Uzmanlar ortalama 7k maaş alsınlar.
    Suçlulara af çıksın, salınsın.
    Ama er'ler 1 ay uzatılsın. Kötü şartlarda yatıp kalsınlar bütün pis işleri uzmanlar astsubaylar erlere yaptırsınlar. Kölelik 1 ay daha uzatıldı h.o
  • benim merak ettiğim diyelim böyle bir karar çıkmadı ve terhis zamanı gelen herkes terhis belgesini alıp çıktı.

    ee bu adamlar evlerine nasıl dönecek ? çoğu şehrin giriş çıkışı yasak değil mi ? herkesin kişisel aracı yok. hatta neredeyse hiç birinin yok. otobüs/uçak/tren ulaşımı olmadan nasıl gidecekler memleketlerine ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.