Şimdi Ara

Çavirmede Karşılaştığım Polisin İnsan Muamelesi Yapmaması ve Yediğim Ceza (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
4
Favori
16.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
161 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • polis48 kullanıcısına yanıt
    Kanalizasyonla çalışan da insanların o kadar pisliğini çekiyor hemde tam sözcük anlamıyla, krallıklarını kursunlar insanlara istedikleri muameleyi yapsınlar? bankacılar da parayla uğraşıyor kuruş hata olsa maaşından kesiliyor, o kadar parayla uğraştıkları halde aldıkları asgari ücretin 1 tık üstü, hatta canları polisler kadar tehlikede..
    meslek grupları çeşitlenebilir ancak müşteriniz insansa ona göre işi ifa etmek gerekli. Şartlar görev tanımını değiştirmez. Avrupa insan haklarına uyum konu olunca dünyanın en ılıman kolluk kuvveti portresi çizip reelde ali kıran baş kesen olunmaz.

    Arkadaşın konu başında dediği gibi ben de genelleme yapmıyorum ancak görevin verdiği gücü kötüye ve kişisel menfaate uydurarak kullanmak görev (bazı polislerin) tanımında olamaz.
    Ne polis ne devlet memuru ne vekiller vatandaştan, insanlıktan üstün değildir. Bunları idrak edebildiğimiz zaman belki kaldırımlara ihtiyacımız kalmayacaktır. (gelişmiş ülkelerde kaldırımlar alçak olur)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekksl6 -- 25 Ekim 2017; 9:56:22 >




  • Yiğenim senin karşında cocuk yok . Giren cıkan ne diye konusma benimle . Hem suclu hemde burda acıtasyon yapıyor . Seritden seridr ziplayip araclarin arasindan gecip emniyet seridini kullan en öne git sonra ceza kesti haram ediyorum de . Yazılan ceza polis in maasina eklenmiyor devlet e gidiyor haram ederim ne demek . Sacma sapan konusup insanları sinirlendirmeyin . Laf duymayi cok istiyorsan özelden yaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi picoo -- 25 Ekim 2017; 9:58:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çavirmede Karşılaştığım Polisin İnsan Muamelesi Yapmaması ve Yediğim Ceza
  • Sicil numarasını isteyip şikayetçi olabilirsiniz diye düşünüyorum şahsen bu tip bir sorun yaşasam sicil numarasını isterdim.

    Bende motosiklet kullanıyorum. Akrapovic marka egzozum yasal Desibel sınırına uymasına rağmen ceza yazacaklarını bildiğim için çok münakaşaya giremiyorum.. Çok düzgün polis arkadaşlar var görüyorum hizmeti alanın biz olduğunu farkındalar sonuçta bize hizmet veriyorlar, fakat bir çoğu özellikle eski polisler eğitimsiz ve kendini geliştirememişler. Özetle Türk Polisinden umudumu kesmiş durumdayım. Allah ellerine düşürmesin diyorum sırf bu seviyesiz eğitimsiz polisler yüzünden.
  • Polis bu ülkede tek bir işe yarıyor oda kapattı yöneticilere yol açma ve koruma... Kimden koruyorlarsa artık... Her köprü üstünde 2ser polis koyuyorlar ama sokakta polis yok...onu bırak 155i arıyorsun 10-15 dakika telefon açan yok... Açsa Ne olacak gelen yok... Sanırım jandarma da aynı duruma düşmek üzere orayida halledicekler bir dahaki seçimlere girmeden...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yggdrasil Asgard

    Yoruma katılıyorum. Motorsiklet sürücüleri kendi şeridinde gitmiyor, şeritten şeride zıplayıp duruyorlar. Otomobil sürücüsü sürekli motorcu mu takip edecek aynada ?

    TCK'da araç kullanıyorsanız zaten sürekli aynayı kontrol etmekle mükellefsiniz.

    Bakınız ileri gelen ülkelerde bu işlemin adı filtering diye geçer ve yasaldır. Motosikletler otomobil gibi 1 şerit kullandığı zaman kaza oranı çok yüksek çünkü dikkatsiz araç sürücüleri takip mesafesi koruyamayıp motorlulara çarpmaktalar ve bu kazalar çok büyük oranla motosikletlinin ölümü ile sonuçlanmaktadır.

    Motorların araya girmesinden bu kadar rahatsız olmamalısınız amacı sizi rahatsız etmek değil, güvenli yolculuk yapmak, tabi İstanbul gibi bir şehirde otomobil sürücüsü olarak trafikten bunalan insanlar motosikletlilere eziyet çektirmek istiyor sanırım sizde bunlardan birisiniz.

    Bu ara profil fotoğrafınızla konu hakkındaki düşünceniz bence çelişti biraz SOAcı hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caesar* -- 25 Ekim 2017; 10:39:56 >




  • polis artık gestapo polisi olmuş. alışın artık böyle şeylere.
  • Ceza ile hiza olmaz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Caesar* kullanıcısına yanıt
    Hocam İstanbul'daki motorcuların, otomobil sürücülerinde de olduğu gibi pek güvenli yolculuğa dikkat ettiği yok. Trafiği atlatmak için emniyet şeridini hatta kaldırımı dahi ihlal eden tipler bir çoğu. Motorsiklet sürücüleri ile ilgili hiç bir derdim yok, aksine severim. Ayna kontrolü her sürücü için zorunluluk ihtiva ediyor fakat sürekli şeritten şeride zıplamak bambaşka bir durum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yggdrasil Asgard -- 25 Ekim 2017; 10:46:6 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yggdrasil Asgard

    Hocam İstanbul'daki motorcuların, otomobil sürücülerinde de olduğu gibi pek güvenli yolculuğa dikkat ettiği yok. Trafiği atlatmak için emniyet şeridini hatta kaldırımı dahi ihlal eden tipler bir çoğu. Motorsiklet sürücüleri ile ilgili hiç bir derdim yok, aksine severim. Ayna kontrolü her sürücü için zorunluluk ihtiva ediyor fakat sürekli şeritten şeride zıplamak bambaşka bir durum.

    Bazı motosiklet kullanıcıları için haklısınız, aynı otomobil ile makas atan tipler gibi tipler var o konuda hak veriyorum ama otomobil sürücüleri bazen öyle davranıyor ki motorumla gidiyorum adam sanki benden nefret ediyor ölsem sevinecek şerefsiz bu tip durumlar yüzünden motosikletçiler olarak çok mağduruz bazen öyle oluyor ki çekip vurasım geliyor valla :D




  • bu motorlu vatandaşlar trafiğe dahi alımamalı hep bela..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haftalık polise saydırma etkinliği başlamış yine :)

    Sonrasında bazı polislere güzelleme yapmış olsan da başlıktaki genelleme işini doğru yapan polisleri zan altında bırakıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bozak07

    Malesef size katılıyorum gerçekten bazı polislerin tavırları çok çok kötü. Hayvan gibi muamele ediyorlar. Bir çoğu Üniversitesi mezunu insanlar bir süre değişiyorlar. Kaymak gibi adamlar var tabi ki ama değişen ve uzayan mesai saatleri, sosyal hayatlarının kısıtlılığı ve buna karşın yeterli ücreti alamamaları tahmin ediyorum yıllar içinde arkadaşları yıpratıyor ve değişik bir tür haline geliyorlar...



    Malesef birçok meslekte ve türde bu tarz sorunlar var insan sabırlı olmaya çalışmalı biraz daha kendini telkin etmeli ve psikolojisıni korumalı... Kaskını içinden söylediğini duymacağını gayet tahmin edebilecek insanın bu hale gelmesi ilginç...

    Ne gereken ücreti alamaması kardeşim adamların en kötüsü 5bin maaş alıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 25 Ekim 2017; 12:21:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evvelki yaz duble yolda Kayseri tarafına motorla gidiyorum, hava kararmış ve yol boş o saatte. Buna rağmen bu yoldaki 90 km/h olan hız limitine dikkat ediyorum.
    Derken önüme 80 km/h ile giden bir araba çıkınca bunu sollayıp tekrar kendi limitime döndüm.
    Yarım saat kadar sonra Şebinkarahisar girişinde durdurdular ve hız sınırı ihlali yapmışsınız dediler.
    Dedim nasıl olur, hep dikkat ederek geldim?

    Kaskımı çıkarınca olgun ve uzun yol yorgunu olduğumu gören yaşıtım polis, "O zaman ekibe soralım" deyince Trafik arabasının yanına gittik ve telsizden benim durumumu sordu:
    Gelen cevap: "90'la arkamızdan gelirken bizi 120 ile solladı ve tekrar 90'la devam etti"
    Biraz önce solladığım otomobil radar ekibiymiş meğer, cezayı yazdılar artık.

    Ceza dışında bir olumsuzluk görmedim hatta "Yolculuk nereye?" sorusuna "Rusya'ya gidiyorum" deyince sohbet derinleşti.
    Giderken yaşıtım polis ikaz etti: "Artık her ilçe ve il giriş ve çıkışlarında motosikletleri de tespit edebilen 7/24 radarlar var, dikkatli olun" diyerek. Bu tavsiyeye uyarak o yaz uzun seyahatimde başka ceza yemedim.




  • Her meslek grubunda işini yapan ve yapmayanlar var ne yazık ki.
    2. gruba girenler için hepsini yargılamamak gerek. Bir çok polis arkadaşım var gerçekten işleri çok zor.
  • Şu yaşıma kadar işini layıkıyla yapan bir polis memuru görmedim. Ancak vazifeleri gereği canlarını gerektiğinde feda ettiklerini bildiğimiz için canları sağolsun diyerek sineye çekiyoruz. Ancak polis teşkilatının polis adaylarına 6 aylık meslek eğitimi yanında en az 1 yıl insanı ilişkiler konulu eğitim vermesi gerekiyor.
  • picoo kullanıcısına yanıt
    gelmis burada millete efelik yapacagina biraz adam olup okusaydinda konuyu adam gibi, neyse klavye delikanligi yapiyorsun, uza.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unique For All -- 25 Ekim 2017; 12:39:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajın tamamını okumadığımı söyleyebilirim. Bir insanın yaptığı hata veya yanlışı tüm insanlığa mâl etmek son derece yanlış. Özellikle bahsettiğin insanlar milletin güvenliği için çalışırken. Bu kadar olmayın.
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Bu çöp'ü beğenen 46 kişide aynı zihniyet.Adam gayet üslup'lu bir ağızla başından geçen talihsiz olayı anlatmış verdiğin cevaba bak.Aynısını sen yaşasan polis i vatan haini yaparsın büyük ihtimalle.Akp den sonra sinir bozucu insanlar mantar gibi çoğaldı yada bana öyle geliyor..
  • şunu net olarak söyleyebilirim ki; polis ile vatandaş arasında çıkan sürtüşmenin yada tartışmanın %90 nında polis arkadaşlar haksız. vatandaşı tahrik edip tepki gelince de sen nasil polise hakaret edersin tavrına giren cahil çok bu meslekte. eminim ki görevini nezaket içinde yapıp ceza yazdığın hiç bir vatandaş polise tavır koymaz. devlet düşmanı çakallar ayrı, onlar önden kurulmuş oldukları için..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.