Şimdi Ara

''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları ! (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
417
Cevap
13
Favori
24.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Orada Olmayan Adam O kullanıcısına yanıt

    Bir ara alacağım bende.Tadına bakarım o zaman.

    kaset deck ile paylaşım yaparım.Teşekkürler 🙏




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arslan Mustafa -- 27 Ocak 2024; 17:52:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teac W-6000R son hali.



     ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !Yörükoğluyoutube
    Song : Moon Ray - Comanchero
    https://www.youtube.com/watch?v=ifUIczj2rtA
  • Yörükoğlu2014 kullanıcısına yanıt

    sony 825s'e gore daha güzel geldi sesi bana.

  • Arslan Mustafa kullanıcısına yanıt

    Evet haklısınız. Daha iyi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JVC TD-W254 Bakım sonrası test



  • Dün bir tane JVC KD-10 aldım.


    Aldığım yerde deneme yaptıpımda, kayıt kaset olmasına rağmen çok güzel, detaylı ve tane tane çalıyordu.


    Satın alıp çıktıktan sonra bir plakçıdan 4-5 tane 2. el türkce 90lardan kaset aldım.


    Eve gelip taktığımda şok oldum, çünkü hifi mekanda duyduğum sesle alakası yoktu. Boğuk, basık, can çekişen bir ses duydum.


    Kabloyu, amfinin giriş portunu vs. değiştirdim ama pek çare olmadı. Kasetlerden sadece Nilüfer diğerlerlinden biraz daha net ve yüksek sesle çalıyordu ama o da kesilinlike bir analog performans değildi.


    Acaba sorun kasetçalarda mı aldığım kasetlerde mi? Şimdi Zihni'den 5-6 tane sıfır kaset siparişi verdim bir de onlarla deneyeceğim.


    Umarım cihazda bir sıkınıtı yoktur, götür getir uğraşmak çok yoruyor İstanbul'da.

  • the wade kullanıcısına yanıt

    Plak firmalarının çıkardığı hazır kasetler çabuk iş bitsin diye özel makinelerde hızlı devirde kopyalanıyor.

    Kayıt ekipmanı elektronik kapasitesi bu yüksek devirli kayıtlara yetişemediğinden hazır kayıtların sesi kötü oluyor.


    İşin özeti kendi veya arkadaşlarınızın kayıt kasetlerini dinleyin, hazır kaset almayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 6 Mart 2024; 14:13:24 >
  • the wade kullanıcısına yanıt

    Aldığınız 2. el kasetlerle ilgili olarak söyleyebileceğim:


    1. Defalarca çalınıp dinlendiği için şerit yüzeyindeki manyetik kaplama ses kalitesini bozacak ölçüde aşınmıştır. 2. el alınan plak ve kasetlerin en büyük sorunu budur, kullandıkça geri dönülemez şekilde aşınırlar ve zaten çok kullanılanlar satılırlar genellikle. Benim kaset koleksiyonumda en çok sorun yaratan durum bu.
    2. Uzun süre kullanılmamış olabilirler. Bu daha maalesef Türkçesi olmadığı, varsa bile ben bilmediğim için İngilizcede "ghosting" ya da "print-through" denilen manyetik bozunmaya maruz kalmış olabilirler. Böyle bir bozunmada ses bozulur ve ilaveten hayalet sesler duyarsınız çünkü sürekli aynı yüzey teması zamanla şeritlerin birbirini manyetik olarak etkilemesine yol açabilir. Bu nedenle kullanmıyorsanız bile kasetleri ara ara ileri geri sarmak gerekir, özellikle C90 ve varsa C120 kasetleri.
    3. Aldığınız 2. el kasetler güçlü manyetik alana sahip cihazların yanında saklanmıştır ve bu nedenle yine manyetik bozunmaya uğramıştır. kasetler güçlü manyetik alanlardan uzakta saklanmalıdır.
    4. Aldığınız 2. el kasetlerle sizin dekin kafası arasında azimut sapması vardır. Muhtemelen sorun aldığınız kasetlerden çok aldığınız dekin kafası kullana kullana azimut ayarı bozulmuştur, kalibrasyona ihtiyaç duymaktadır. Bunu aldığınız dekte yaptığınız kayıtlarda anlamayamazsınız çünkü 2 kafalı bir dekin kendi kayıt kafası ile kendi çalma kafası aynıdır, aralarında azimut farkı olamaz ama bir başka dekte kaydedilmiş bir kasetle sizin dekin kafası arasında azimut farkı olması doğaldır. fark küçükse fark edilmeyebilir ama fark hayli büyümüşse bu durum kendini tiz kaybı ve boğuk ses olarak gösterir.
    5. Aldığınız 2. el kasetlerin hepsi tip 1 kasetlerdir ve kalitesi en düşük kasetler kullanılmıştır. Ayrıca özensiz kayıt yapılmıştır, stüdyodan gelen master teypten kayıt yerine ilk kaset kaynak olarak kullanılmıştır. Aslında ön kayıtlı kasetler daha çok basit kasetçalarlar (boombox vs.) ve araba teypleri düşünülerek hazırlandığı için öyle cihazlarda hiç de kötü sonuç vermezler, tecrübeyle sabittir. Ama kaliteli bir dekte görece o kadar başarılı olamayabilirler. Ben bu şıkkı en zayıf şık olarak görüyorum çünkü aldığınız kasetlerin hepsi aynı üreticiden çıkmış olamaz zannımca. Ayrıca ön kayıtlı kasetlerin hızlı duplikasyon nedeniyle çok düşük wow&flutter distorsiyonu (sesin piçinde dalgalanmalar) olur çünkü hız arttıkça volanların ataleti artacağından hız sapmasına yol açacak voltaj dalgalanmalarına ve üretim toleranslarına duyarlılığı azalır, bu durum ön kayıtlı kasetler lehine bir avantajdır.


    Bu işlerden anlayan ve elinde eski Philips/TDK referans teybi ya da osiloskobu olan birine azimut ayarı yaptırmanızda fayda var.





  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Ayrıntılı cevabınız için teşekkür ederim.


    Deck'i tanıdığım ve güvendiğim bir hifi mağazasından aldım. Ben almadan önce cihazın bakımı yapıldı, kayışları değişti. Yani kafayla ilgili bir problem olma durumunu pek mümkün görmüyorum. Ama tabi elektronik cihaz bu, mağazadan eve taşırken bile ayarı kaçmış olabilir.


    Haftaiçi Zihni müzeikten çeşitli Türkçe jelatininde açılmamış kasetler sipariş verdim. Bu kasetlerde sesteki boğukluk büyük ölçüde kayboldui ama yine de beklediğim ve mağazada test sırasında duyduğum berrak sese ulaşamadım.


    Jelatinli kasetler arasında bile çok fazla kalite farkı var.


    Kondüsyonundan emin olduğum bir kaset bulup test edemedikce sanırım emin olamayacağım.

  • the wade kullanıcısına yanıt

    Yeni cihazınız hayırlı olsun.


    Nacizane tavisyem boş bir kasede aldığınız cihazda kayıt yapın ve öyle deneyin. Büyük bir ihtimalle (cihazda bir problem yoksa) kayıdı güzel okuyacaktır. Aynı kasedi başka bir cihazda denediğinizde benzer bir performans sergilemiyorsa cihazınızın kafa ayarlarında veya baskı lastiklerinde problem vardır. Tecrübeyle sabittir ayarları bozuk olan cihazlar kendi yaptıkları kayıdı çok iyi okurlar. Bir ihtimal alırken denediğiniz kaset o cihazda kayıt edilmiş olabilir.

  • Koleksiyona bir tane daha deck katmayı düşünüyorum.Nakamichi LX3 nasıldır kullanan bilen var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arslan Mustafa kullanıcısına yanıt

    Kondisyonu iyi durumdaysa kaçırma, al derim. Nakamichi'nin kendi ürettiği transport mekanizmasına sahip deklerden biridir. Nakamichi deklerinde kendi üretimi transportlarla, Sankyo üretimi transportlar kullandı. Sankyo transportlar kötüdür demiyorum. Neredeyse bütün kaset dek üreticileri bir çok modelinde Sankyo transportları kullandılar. Ama piyasada Nakamichi'nin kendi transportlarının Sankyo transportlarından daha iyi olduğu varsayılır. Ayrıca LX-3 Nakamichi'nin giriş seviyesi deklerinden değildir, premium bir dektir. LX-3 2 kafalı, LX-5 3 kafalıdır. Satın alırsan muhtemelen şu anki deklerinin içinde en iyisi olur. Ayrıca gayet şık bir yüzü vardır. Yalnız tüm Nakamichi deklerin metredeki Dolby seviyesi 200 nWb/m DIN olarak set edilir. Diğer üreticilerse 200 nWb/m ANSI veya 160 nWb/m DIN olarak set edilir. Bu nedenle Nakamichi deklerin metrelerindeki Dolby referans noktası 218 nWb/m ANSI'ye karşılık gelir. Bunu bilmek çok önemli değildir ama metre ayarı yapmak veya yaptırmak istersen hangi kasetle (Dolby DIN, Dolby ANSI değil) yapmak gerektiğini bilmek veya bilen bir tamirciye götürmek gerekir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 14 Mart 2024; 23:22:11 >




  • the wade kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Yalnız naçizane şu hususa dikkat çekmek isterim: Bir cihazın bakımı yapılmış olsa bile kafa ayarı yapılmamış olması ihtimali yüksektir. Bizde bakımdan kasıt genellikle lastik/baskı tamburu değişimi ve temizlik ile sınırlıdır. Kafa kalibrasyonu biraz teknik bir iştir ve sıklıkla kaçınılır veya bu yüzden göz ardı edilir.

  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Ayrıntılı bilgiler için teşekkürler hocam,deck şu an sahibinde de ilanda mevcut ve eli yüzü çok temiz.İlandan kalktığı zaman link kirliliği olmaması için koymadım.Benimde tasarımı çok hoşuma gitti,olay müzik vs değil koleksiyon işi olması amaçlı teknik değerlerin çok önemi kalmıyor benim için ama öğrenmek güzel . Tamir vs işleri çoğunluğu elimden gelir işin içinden çıkamadıklarımı Uğur [Aksoy] abiye gönderdim şimdiye kadar o zaten işinin ehli.


    Bakalım ayarlayabilirsem alacağım.

  • Ey tamirci arkadaş. Kabloların renkli olmasının bir sebebi vardır. Kabloları söktüğün zaman en azından bir fotosunu çek veya bir yere not al. İstediğin kabloyu istediğin yere lehimleyemezsin. İleri geri tuşuna basıyorum kafa yukarı kalkıyor. Play tuşuna basıyorum tık yok. Başka motor taktım yine aynı . Bulana kadar akla karayı seçtim.

     ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !


     ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !

    Sarı siteden aldığım 3 kafa Kenwood KX-7060s. Motorlu kapak açılıp kapanmıyordu . Sökmeye çalışan arkadaş toparlayamamış . Motor kablolarını yanlış lehimlemiş. Uzunca bir uğraştan sonra toparlayabildim.



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yörükoğlu2014 kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun. Bizde tamir işi maalesef ehil olmayan ellerde. Adamlar bilgiyle değil, el yordamıyla tamir yapmaya kalkıyor, çoğu onu da yüzüne gözüne bulaştırıyor. "Ben bunu yapamam, beni aşar" demiyor, tamire kalktığı cihazı rezil edip bırakıyor.


    Son dönem, son nesil deklerden. Güzel bir dek. İçini bilmiyorum tabii..

  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. Malzeme kalitesi iyi değil bolca plastik malzeme kullanılmış. Mekanizma olarak idare eder diyebilirim. Ses kalitesi , tepki süresi , ATCS(Automatic Tape Calibration System - Otomatik kaset kalibrasyonu- Manuel olmasını tercih ederim) , 3 motorlu olması olumlu özellikleri.


     ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !

    Artık kayıtları video ve ses olarak ayrı ayrı yapıyorum. Videoyu telefonla sesi usb ses kartıyla kaydedip bilgisayarda birleştiriyorum. Daha önceki videolarda siz farkettmiştiniz bas seslerin zayıf olduğunu. Şunu anladım doğrudan kamera ile kaydettiğim zaman bas sesler çok zayıf kalıyor . Sebebini ben de çözemedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.