Şimdi Ara

''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları ! (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
417
Cevap
13
Favori
24.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benimde uzun yıllardır duran Hifi Engine üyeliğimi silmişler. Alternatif de pek yok. İlginç bir yaklaşım.

  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Eski cihazlar genelde ağır oluyor. Daha fazla ve kalın metal daha az plastik.

  • Sadece görüntü ara sıra bir kahve eşliğinde ufak dinleti ,yanına bir tane de Sony Str- 434L veya Sony Str-11L ampli bakıyorum

  • Arslan Mustafa kullanıcısına yanıt

    434L güzel seçim olur zannımca 

  • Str-2800 oldu ,ikiside çil çil olduğu için.

    Hocam Ben mesela video çekerken İphone'a dış seslerin gelmemesi için nasıl bir yol izlemeliyim.Lightning girişli 3.5mm stereo jak ampli çıkışına bağlasam video çekerken sesi doğrudan kaynaktan alır mı?

  •  ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !
  • Hayırlı olsun. Özellikle kaset dek çok şık duruyor. Eskiden LED metreleri çok severdim ama yaşlandıkça VU metrelerin çok daha havalı olduğuna ikna oldum. Bir de şu tramplen stili transport tuşları pek nostaljik.


    Radyoda da dijital gösterge yerine analog gösterge ama dijital PLL bence daha albenili.


    Yine de daha şık görünen radyo-amfiler mevcut o yıllardan.


    Tekrar hayırlı olsun.


    Not: Resmi büyütünce fark ettim. Dekte limiter fonksiyonu var. 70'li yılların deklerinde limiter olurdu. 80'lerin ortalarından itibaren deklerden kaldırmaya başladılar. Mikrofondan kayıt yapmıyorsanız pek de bir işlevi yok aslında.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 13 Ocak 2024; 17:54:41 >
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler daha iyileri sizlerin olsun,bende vu metr çok seviyorum ama Sony olup temiz vu metr'li cihaz bulamadım.Bu şekilde de olsa temiz bulunca almak istedim ,

    Hala ara ara inceliyorum ilanları rast gelirse alacağım şöyle sarı sarı vu metr ışıkları olan cihazlar alacağım.

    Ampli o kadar çok hoşuma gittiki tonlamasıyla beni mest etti.Elimde Str-190 ve denon Ceol 12 var ikisinide ses tonlamasıyla ezip geçiyor dünden beri kapatmak istemiyorum. Radyo çekimi çok güzel çok net.

    Kaset Deck'i dinleti için kullanacağımı sanmıyorum sadece eskilerden bir görüntü için aldım ,test ettim belki kristalden belki o dönemin teknolojisinden TC-WE835S'in çok gerisinde,bakıma sokmak gerekebilir.

    Ama kesinlikle herkeze bu şekilde bir ampli şiddetle tavsiye ederim.



    Not:Kafayı silip denedim aslında hiç fena değil dinlemesi güzel,sadece kaset dinleyicisinin fark edebileceği minik minik ara ara bayılma var büyük ihtimalle lastikler veya picroller değişirse bir şeyi kalmaz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arslan Mustafa -- 14 Ocak 2024; 12:28:23 >




  • Arslan Mustafa kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun güzel günlerde dinleyin. Ben kayıt için line in girişi olan fotoğraf makinesi kullanıyorum . Iphone lar hakkında bilgim yok. Şu şekilde de yapabilirsiniz: Ses kaydı için bilgisayar kullanabilirsiniz telefonla çektiğiniz video ile de sesi birleştirebilirsiniz.

  • Çok teşekkürler daha iyileri sizlere nasip olsun ,muhtemelen söylediğinizden başka bir yolu yok gibi,şimdilik böyle idare edeceğim.


  • Arslan Mustafa kullanıcısına yanıt

    Bayılıyor sonra düzeliyor. Motor revizyonu , kayış ve baskı lastiği ilk etapta değişmesi gerekenler. Devam ederse daha derine inmek lazım.

  • Evet hocam,bayılıp düzeliyor ara ara, büyük ihtimalle devir kaybı yaşıyor baskı rollerden yada kayıştan Motor bir sonraki ihtimal gibi ilk defada böyle bir motor gördüm ,power tuşuna basar basmaz dönmeye başlıyor arkasında doğrudan milden bağlı fan bile var :))

    Kayışları değiştirmeye korkuyorum walkmanlerin değişimini yaptım 6 ay gitmiyor , bende bıraktım peşini hepsi kopuk duruyor kaliteli kayış bulmak gerek.


    Yurdışında çalıştığım için 6 ayda 20 gün geliyorum eve bunlarla bakım vs uğraşmak istemiyorum çocuklarla zaman geçireceğim şimdilik böyle kalsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arslan Mustafa -- 14 Ocak 2024; 14:31:41 >
  • Arslan Mustafa kullanıcısına yanıt

    Bazı kasetçalarlarda daha hızlı tepki versin diye güç tuşuna basınca motor dönmeye başlar ve siz cihazı kapatıncaya kadar döner. Normal bir durum. Bazılarında da cihazı açınca birkaç tur döner ve durur play tuşuna basınca dönmeye başlar fakat tepki süresi uzar. Kasetçalarların yayıncılık zamanlarında çok kullanıldığı zamanlardan gelen bir özellik.

  • Evet hazırda bekliyor devamlı,lastiğin biri salmış kendini belli ediyor.bir dahaki geldiğimde komple kontak spreyi ve selülozik tinerle temizliğini yapacağım yılların verdiği yorgunlukla içi biraz yağlı gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arslan Mustafa -- 14 Ocak 2024; 20:47:23 >
  • Teac W-6000R Kasetçalar eksik olan devir ayarı potansiyometresi başlığı üretimi. Aldığımda eksik olduğu için piyasa başlığını buna uydurmuştum ama görsel olarak çok kötü duruyordu. Aldım elime kumpası ve hemen üretime geçtim . Diğer potlardan birisini referans olarak kullandım. Biraz zımpara boya derken gerçekten fabrikasyon gibi oldu. Eksik potans başlıklarınız için irtibata geçebilirsiniz.


     ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !


     ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !


     ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !


     ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !


     ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !


     ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !


     ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !


     ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !


     ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !




  • Mükemmel olmuş,ellerine sağlık

  • Hocam değişim yaparken kayışlara ne kadar salınım veriyorsunuz 100 de üzerinden mesela makaradan makara yuvasına 10cm ölçüsü varsa gergi için ne kadar daha kısa olmalı

  • Arslan Mustafa kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim. Kayış ölçülerini genelde internetten buluyorum ve ona göre temin etmeye çalışıyorum. Ama hiçbir bilgisine ulaşamadığımız çok cihaz oluyor. Bu durumda toplam ölçüden %5-10 daha kısa kayışlar tercih ediyorum. Çok sıkı da olmayacak çok bol da. Normalde tork kasetleriyle servis kılavuzlarına göre yapılıyor fakat ikisi de yoksa deneme yanılma yoluyla yapmaktan başka çare olmuyor malesef.

  • Hiç bir bilgi yok TC-209 SD hakkında ,iki kayış var biri play biri ileri geri sarma için,bir forumdan okuduğum kadarıyla bu kayışlar için ömürlük deniliyor ve gerçekten hala iyi duruyor bence yinede play yassı kayışı değiştireceğim deneme için,bayılma yapma sebebi incelemelerim sonucu bunlarda dişli yok kasnak kasnağa dokunarak dönme yapıyor ve kasnaklarda da küçük kauçuk belt var bunlar galiba sorunlu devir kaybı yapıyor


    Not:Motorda da güç kaybı var testlerimin sonucu çünkü komple duruyor hızını alıp kasnak boşa dönse anlarım.Ac senkron motor içine wd40 bastım boşta çalıştırıyorum paslanma vs açılması için bakalım ne olacak.

     ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arslan Mustafa -- 17 Ocak 2024; 17:29:9 >




  • 1500 lira civarına temiz TEAC deck çift kasetçalar buldum alınır mı arkadaşlar? kronik sıkıntısı var mı

  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.