Şimdi Ara

Canon-Nikon ve lensleri Hakkında-Tecrübe '0' fakat beklenti sanırım büyük! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: derin07


    quote:

    Orijinalden alıntı: Knisath

    anladığım kadarı ile bir heves uğruna almış olmayacaksınız bu sizin maddi durumunuz için boşa harcamayacağınız bir tecrübe olacaktır.


    Yazdığım pentax markasına baktınız mı peki ?Oldukça ideal ve performanslı ürünler çıkarmakla beraber sağlam ve kalitelidir ürünleri.Lenslerinin kalitesi ise canon ve nikon ile yarışmaktadır hatta yer yer avantajları bulunmaktadır.Marka furyasına kapılıp gitmek yerine diğer marka ve modelleri araştırıp öyle almanızı şiddetle tavsiye ederim.


    Sevgili kardeşim Pentax elbette iyidir, filimli kameralarda spotmatik II,si SpF'i ve efsane LX ini kullanmış bir (tahminen büyük abiniz !) olarak lens kalitesi olarakta iyidir gövde kalitesi olarakta iyidir.

    Ancak gerek optik alırken ve satarken çeşitlilik ve talep nedeni ile daha iyi ve rantabl fiyatlara alıp satabilmek aradığını daha çok ve çabuk bulabilmek satarken daha fazla paraya satabilmek alırkende daha ucuza alabilmek açısından bence siz gine Canon veya Nikon'u tercih ediniz derim.Bu arada D 7000 de listenize alın ve bir araştırın derim.

    Pentaxçı kardeşimiin de önereceği DSLR muhtemelen D7000 ile aynı SONY tabanlı sensörü kullanan makine olacaktır.

    Hazır fiyatı da biraz düşmüşkrn bunuda listenize ekleyin araştırın testlere bakın öyle karar verin..



    Manuel lenslere alışmış ve kalitelerini bilen birileri olarak (sizinde kullandığınızı anladım yazınızdan) pentax manuel lensleri bulmanın neresi zor anlamadım.Kaldı ki manuel prime lens olarak bana m42 adaptör hariç nikon ya canonun sahip olduğu bol lensli bir ekipman aralığı gösterebilir misiniz ?Af motorlarının lens üzerinde olmasından dolayı sadece canon ve nikonda lenslerin bir çoğu olduğundan daha pahalıya satılıyor.Kaldı ki siz 50 mm 1.8 lik bir M lensi pentaxta 100 TL ye bulabilecekken canon veya nikonda en az 200 TL ye buluyorsunuz ve pentaxta 200 TL ye çok rahat 50 mm 1.8 ve 135 mm 3.5 (veya 2.8) bulabilirsiniz.Sadece fiyatlandırma açısından karşılaştırma yaptım.

    benim buradaki amacım daha az masraf ile daha çok ve daha iyi ekipmana sahip olmak,daha fazla tecrübe kazandırmak.Yoksa canon ya da nikon kötü demiyorum.

    Ayrıca Pentax K10D gibi oldukça kaliteli bir ccd sensörlü dslr çıkarmamış olsaydı muhtemelen bende Canon kullanıyor olurdum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mumya 52

    Herrkeze merhaba buraya yeni üye oldum

    konu açmasınınıda bilmiyorum size bir soru soracağım

    olympus SZ-20 full hd video 3D resim 12.5 optik zoom 16mp hdmı girişi bataryalı

    599tl ye buldum sizce nasıl yorumlarınız benim için çok önemli




    Merhaba,
    Sorunuzu Olympus ile ilgili sayfalara girmeniz gerekirken bu konu içerisinde sorduğunuz için sanırım kimse cevap yazmak istemedi.
    Almayı düşündüğünüz Olympus modelini ayrıntılı olarak incelemedim ama belki aşağıdaki site size bu konuda yardımcı olabilir.
    İyi akşamlar,hoşçakalın..

    http://www.letsgodigital.org/tr/29335/olympus-sz-20-incelemesi/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 4 Temmuz 2011; 2:06:08 >




  • öncelikle c.james cevap yazdığınız için teşekkürler burada yeni olduğum için bazı şeyleri bilmiyorum kusura bakmayın olympus ile ilgili forum adresini atarsan sevinirim sizide rahatsız etmem şimdiden teşekkürler
  • Nikooooonnnn
  • quote:

    Orijinalden alıntı: biservis

    Nikooooonnnn


    Konuya yabancıyım sadece,cahil değilim

    Neden nikon?Sana göre değil ama!!!Benim ihtiyaçlarıma göre neden Nikon?Hele bir bunları söyle.Daha sonrasında tecrübeli arkadaşlarda hemfikir olduğu noktalar olsun.O zaman anlayalım neden nikon...
  • Vizör büyüklüğü ve tipi ile ilgili bilgi rica ediyorum.

    Aynı zamanda spot almamın sakıncaları ne olabilir,faydaları ne ölçüde olabilir?
  • Büyük vizör kullanım açısında her zaman daha iyi diyorlar.Mesela bir tanıdıktaki D7000 i kullanma şansı yakaladım ve vizör açısından hiçbir fark hissedemedim.(D5000 e göre )

    Diğer konuda aslında spotun bir zararı yok.Ülkemizde aşırı vergileri vermemiş oluyorsunuz.Sadece ürünü alırken güvenilir birilerinden almaya çalışın.Hayyamdan alıcaksanız burada sorun güvenilir kişileri size yazıcaklardır.Bazı dolandırıcılarda varmış son oralarda


    Ayrıca güzel bir yazı spot konusunda.Okumanuızı tavsiye ederim

    http://www.bascek.com/11726/spot-alinir-mi/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTnçr -- 5 Temmuz 2011; 15:19:20 >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.