Şimdi Ara

Canon-Nikon ve lensleri Hakkında-Tecrübe '0' fakat beklenti sanırım büyük!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Fotoğraf ve fotoğraf makinası...Tecrübesiz birisi bunlar için neler söyleyebilir,onu dahi bilmiyorum.En azından o haddi kendimde bulamıyorum.Bu yüzden dolayıda tecrübeli ve ilgili arkadaşlardan bilgi ve tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum.
    Burada asıl sormak istediğim marka/model den ziyade,tecrübesiz ama beklentileri olan birinin sorularına yanıt bulması.Yani "0" bilgiden ötürü sorularımı modeller üzerinden soracağım.Bu anlamda gerek teknik gereksede pratik anlamında kıyaslama yapabileceğim basit anlatımlarda önemli noktalar yakalayabilirim.Zaten bu noktalar aslında bir başlangıç olacak.
    Her ne şekilde olursa olsun,elimde bir makina olmadan konuya ve anlatılanlara tam anlamıyla vakıf olamayacağımın bilincindeyim.

    Neden fotoğraf ve fotoğraf makinası?

    Bu konunun geneline ait birşey söylemek bana düşmez.Tamamen kendimce bu soruyu yanıtlayacağım ki beklentilerimi anlamanız açısından yardımcı olsun.

    Teknoloji ve elektronik merakım oldukça fazla.Bu merakım ve ilgim diğer ilgi alanlarım ile birleştiğinde bir sinema sistemi,bir hifi konusu gibi hobbylerim oluştu.Ve bana çok büyük keyif veriyor.Bu hobbylerimde digital.Ve aslına uygun olanı yakalama çabası var bir yandanda.Ve bu arayış,bu beklentileri karşılama çabasıda keyfime,cihazlarla haşır neşir olabilmemi sağladığından ayrıca keyif katıyor.

    Fotoğrafıda bu şekilde görüyorum.Yani yeni başlayan biri olarak adını koyabildiğim tek ve önemli beklentim aslına sadık fotoğraflar çekebilmek.Örneğin kırmızı bir elma fotoğraflamak istediğimde,o elmanın doğal olan rengini fotoğrafta mümkün olabildiğince ve imkanlarım dahilinde yakalamak istiyorum.Bunu sağlamak için gerekenin ne olduğunuda öğrenmek istiyorum.Çünkü beklentim bu ilk etapta.

    Bütçe belirtemiyorum.Çünkü beklentimi karşılamayacak yada ihtiyacımı göremiyecek bir makina almak istemiyorum.Gereken ne ise onun için bekleyebilirimde.Ama önemli olanı beklentilerimi ihtiyacımı karşılasın.Burada beklentimi belirttim ama ihtiyaçlarımın neler olduğunu bilmiyorum ve sizlerden öğrenmek istiyorum.

    Bir kaç makina-lens ve fiyat paylaşacağım.Bunlar üzerinden yanıtlarsanız sorularımı bana daha çok yardımcı olursunuz.Çünkü teknik anlamda demek istediklerinizi kıyaslama yaparak anlamaya çalışacağım.

    1.Canon EOS 550D + EF-S 18-55mm+ 55-250mm IS DSLR Kit = 1.978 TL.

    2.Canon EOS 550D + EF-S 18-135mm IS DSLR Kit = 1.945 TL.

    3.Canon EOS 600D EF-S 18-55mm IS II kit DSLR = 1.565 TL.

    4.Canon EOS 600D EF-S 18-135mm IS Kit DSLR = 2.018 TL.

    5.Canon EOS 60D EF-S 18-55mm IS Kit SLR = 2.158 TL.

    6.Canon EOS 60D EF-S 18-135mm IS Kit DSLR = 2.547 TL.

    7.Nikon D5100

    Bunlar düşündüğüm makinalar.Ama lensleri konusunda hiçbir bilgim yok.Aslına bakarsanız makinalar hakkındada öyle bir bilgim var denemez.Bu kombinasyonların bana neler verebileceğinin yanında,farklı bir kombinin ihtiyacıma cevap verebileceğini düşünüyorsanız yada biliyorsanız paylaşabilir yönlendirebilirsiniz.

    Sadece lenslerdeki IS in titremeyi önleyici bir özellik olduğunu biliyorum.Onun haricinden hangi anlamda kullanılır vs bilmiyorum.Ama dediğim gibi doğal olan rengi bana yansıtması önemli.Vivid renklerle bana fotoğraf çıkarmasın.

    Ayrıca 3-5 objenin bulunduğu sahnede dilediğim birkaç yada bir objeyi flulaştırıp diğerlerini net çekebilip değişik tarzlardada kullanmak istiyorum.Bunun makinamı lensmi sağlıyor yine bilmiyorum.

    Bütçe dediğim gibi belirtmeyip asıl olanın beklentilerime ve ihtiyacıma cevap vermesinin önemli olduğunu belirttim.Fakat f/p olarak göz önünde bulundurursanız sevinirim.Keza ihtiyacım olmayan bir özellik için harcama yapmak işime gelmez.Bu fiyatlandırma konusunda lens ve çeşitlilik anlamındada geçerli.Yani bir lens bir kaç ihtiyacımı giderecekken 2 farklı lensi bu ihtiyacçlarım için kullanmamda harcama olarak beni zorlayacaktır.

    Sorularım muhtemelen karışık yada saçma olabilir.Ama yeni olduğum için şu an bu şekilde tanımlamalar yapabiliyorum.

    Sizlerden açıklayıcı yanıtlar bekleyerek,teşekkür ediyorum.







  • Merhaba,
    Aslında konuyu uzun uzun anlatmak gerekir ama fazla derinlere inmeden çok pratik olarak anlayabileceğiniz şekilde izah etmek istiyorum.
    Doğal renk konusu hakkında şunları söyleyebilirim;Bu makineler dslr sınıfı olduğu için renk tonunu kendi beğeninize göre ayarlayabilirsiniz.Nikon gövdeler,standart ayarlarla çekim yapıldığında Canon gövdelere göre biraz daha canlı ve göze hoş gelen sonuçlar sunuyorlar.Ama bir üst satırda da belirttiğim gibi,çekimden önce veya sonra renk,keskinlik vs gibi ayarları değiştirmek mümkün olabiliyor.

    Belirttiğiniz gövde+lens kombinasyonlarına gelince;18-55 lensler kit lens olarak tabir edilen ve daha çok başlangıç seviyesinde kullanılan lensler sınıfına girerler.Son yıllarda üretilen kit lenslerin kalitesi belli bir seviyeye ulaşmış olsa da,kaliteleri sınırlı lenslerdir.
    18-135mm'lik lensler ise,özellikle "tak gez" diye tabir edilen ve günlük çekim ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek kalitede lensler olarak tanımlanırlar.Çok çok iyi imaj kaliteleri olmasa bile bir çok çekim ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
    55-250mm'lik lensler ise özellikle 18-55 gibi lenslerle birikte set olarak kullanıldığında oldukça kullanışlı lenslerdir.Daha fazla zom aralığına ihtiyaç duyduğunuzda beklentilerinizi önemli ölçüde karşılayabilirsiniz.

    Nikon d5100'e gelince; Nikon'un d3100 ve d5100 gibi giriş sınıfı sayılan gövdelerinde af motoru bulunmaz.Dolayısıyla oto-fokus yaparak kullanabilmeniz için alacağınız lenslerde af motoru bulunması gerekir.Gerçi bu konuyu artık çok fazla gündeme getirmeye de gerek yok.Çünkü Nikon ve diğer alternatif lens üreticisi firmalar bu tip moturlu lensleri yeterli sayılabilecek çeşitlilikte üretiyorlar.
    Canon gövdelerde de af motoru bulunmuyor ama Canon'un güncel lenslerinin tamamı af motorlu olduğu için gövde üzerinde af motoruna gerek kalmıyor.

    Bu arada,mesajınızın bir bölümünde "tek bir lens bir kaç ihtiyacımı giderebiliyorsa,iki farklı lens masrafı beni zorlayabilir." demişsiniz.
    Eğer başlangıç aşamasında çok fazla lens masrafı yapmak istemiyorsanız,Nikon için 18-105,Canon için ise 18-135 gibi lenslerle başlamanızı tavsiye ederim.
    Son olarak,ekipman seçimiyle birlikte diyafram,enstantane ve iso gibi temel kavramları çok iyi öğrenmelisiniz.
    İyi günler,hoşçakalın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 2 Temmuz 2011; 22:12:21 >




  • İlk olarak olaya teknoloji yönüyle bakıyorsanız bence çok doğru bir iş yapmıyorsunuz ama fotoğraf makinesi elinize aldığınızda çevrenizdeki hayatı unutup "o" an'a odaklanıyorsanız doğru yerde doğru soruları soruyorsunuz demektir.

    İlk olarak neden Canon veya nikon diye sorayım ?

    Sony alfa serisi

    Olympus

    veya Pentax

    DSLR düşünebilirsiniz.

    Bu markaların fotoğraflarını hangi model ve hangi lenslerle çektiğini inceledikten sonra zaten kafanızdaki renk doygunluğu sorunu ortadan kalkacaktır.Ayrıca fotoğraf merakınız var ise Photoshop gibi düzenleyici programları bilmeniz de şart.

    örneğin titreşim önleyici lensler yerine gövdede titreşim önleyici bulunduran Pentax markasını tavsiye edebilirim.En az 2 bin TL ye Pentax K-r 18-55 + 50 mm f/1.8 M(manuel) + 70-210 F alabilirsiniz pekala.

    Pentax ın bu seti sizi uzun bir süre idare edecektir ve hangi alana (portre,mekan çekimi ya da sokak fotoğrafçılığı ) yöneleceğinizi keşfettikten sonra elinizdeki lensleri satabilir yeni lensler alabilirsiniz.

    Hatta şunu söyleyebilirim ki ilk başta Pentax'ın K100DS modeli ve kit lensini ikinci el olarak 500-600 Tl arası alın.Fotoğraf çekmek sizi cezbediyorsa devam edersiniz.

    Ben filmli makinalarla başladım kompakta geçtim sonra dslr like ondan sonra DSLR modeliyle devam ediyorum.Kaldı ki bazı insanlar DSLR aldıktan sonra bir ay heves geçirdikten sonra bir köşede tutabiliyorlar binlerce liralık malzemeyi.

    Bir de canlı fotoğraflar çekebilmek için renkleri iyi süzebilen ccd tabanlı dslr seçmeniz yerinde olacaktır ancak onları bir çoğu iso(ışığa uyarlılık) konusunda yeterli olmadığından tavsiye edilmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 2 Temmuz 2011; 17:03:26 >




  • Evet bunun gibi açılan 6245671346. konuya hoşgeldiniz sadece bunun yazısı uzun.

    Şaka bi yana ben 550d + 18-55 is + 55-250 is + 50 f1.8 öneririm
  • @Knisath
    Diğer marka ve modeller konusunda sizinle paralel düşündüğüm noktalar var,ama arkadaş özellikle Canon ve Nikon ekipmanlarla ilgili sorular yönelttiği için diğer markalara değinmek istemedim.
    İyi akşamlar,hoşçakalın..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: c.james

    @Knisath
    Diğer marka ve modeller konusunda sizinle paralel düşündüğüm noktalar var,ama arkadaş özellikle Canon ve Nikon ekipmanlarla ilgili sorular yönelttiği için diğer markalara değinmek istemedim.
    İyi akşamlar,hoşçakalın..


    Canon ve nikon Türkiye de iyi tanındıklarından herkes o markalara yöneliyor ama yapılan büyük yanlış o yüzden böyle başlıklarda kim açarsa açsın canon ve nikon u özellikle isteseler dahi diğer markalara yönlendiriyorum.Ucuza aynı kalite de fotoğraf almak varken pahalısını seçip lenslerin fiyatı yüzünden ileri de soğumak yerine ucuza alıp kendini geliştirmek yerinde olacağı kanaatiyle böyle yönlerdirmeler yapıyorum genellikle.




  • @c.james,

    Yanıtınız için teşekkür ederim öncelikle.

    Verdiğiniz yanıtlar bana nereden başlamam konusunda önemli bir harita tabanı oluşturdu.Bahsettiğiniz iso,enstantane ve diyafram konularınada giriş yapacağım.Öğrendimki bu temel kavramlar cihaz üzerinde seçimimi yapmam adına ilk başta önem arz ediyor.Tabiki konunun genelindede önemli olabilir fakat şuan ihtiyaçlarımı ve beklentilerimi oluşturmak adına daha önemli benim için.Bilmediğim birşeyden ne bekleyebilirim ki gibi.Tekrardan sorularım olacak yazınız ile ilgili araştırma yaptıktan sonra.Teşekkürler.

    @Knisath,

    " fotoğraf makinesi elinize aldığınızda çevrenizdeki hayatı unutup "o" an'a odaklanıyorsanız"

    Aslında tamamen teknolojik bir yaklaşımdı ilk adımım.Fakat ilk makinayı elime alıp göz merceğinden(farklı bir adı olabilir sanırım)baktığımda ve lensin ayarını kurcaladığımda dediğiniz "o" an sadece varoldu.Teknoloji adına sonrasındada herhangi bir düşüncem olamadı.O makina sadece benim için bir araç olacak.Amaç ise an yakalamak.Obje yakalamak.Kendi yorumlayacağım bir fotoğraf karesi çıkarabilmek.Ve bunu yaparkende özellikle aslına sadık kalarak yapmak istemem benim amacım.Evet teknoloji merakımdan ötürü makinada benim için önem taşıyor ama bir araç olarak,tüm elektronik ekipmanlarım gibi.

    Neden Canon yada Nikon?

    Tamamen markaların populeritesi diyebilirim.Popüleriteden kastım aslında yanlış bir seçim yapmamda sebep olabilir.Tıpkı panel dünyasında samsung un popüler olup ama kalite anlamında geride olması gibi bir sonuçta alabilrim bu aldanma ise.

    Birde konuya yabancı ve uzak olmuş olsamda çevremde ve genelde sürekli bu markalara rast gelmiş olmamdan ötürü.HAricinde bir neden yok.

    Birde Canon ile nikon arasındaki seçimim olarak konuya baktığımda karşıma lens alternatifleri diye bir nokta çıktı.Bu noktada EF-S olarak tek tip lenslerin kullanıldı Canon un Nikon a göre bir avantaj sağladığı yönünde bilgi aldım.Bunun giriş seviyesinde ve maliyet anlamında önemli olacağıda verilen bilgi içerisindeydi.

    @synchro,

    Haklı olabilirsin,forumda vakit geçirirken bu türlü tekrarı olan sorulara rastlamak sana keyif vermediği için.Ama her kişinin beklentisi farklı olduğundan ve algılaması,bu yüzden ayrı başlıklarda sorular sorabiliyorlar.Hatta başka birine ait bir başlıkta sorusunun tamamen kaynayacağını düşünenlerde olabilir benim gibi.Yada kaynamaktan ziyade geniş anlamda yanıt verilemeyeceği düşünülebilir.
    Eğer şikayetçi olduğunu düşündüğüm bu konuda birşeyler yaptıysan ve olmadı ise OK.Ama bunun için bir girişimde bulunmayıp şikayetçi olmanda hoş değil ya

    Belki bana takıksın gijal e verdiğim yanıttan ötürü ama napiym bilmiyorum işte yaa




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Knisath


    quote:

    Orijinalden alıntı: c.james

    @Knisath
    Diğer marka ve modeller konusunda sizinle paralel düşündüğüm noktalar var,ama arkadaş özellikle Canon ve Nikon ekipmanlarla ilgili sorular yönelttiği için diğer markalara değinmek istemedim.
    İyi akşamlar,hoşçakalın..


    Canon ve nikon Türkiye de iyi tanındıklarından herkes o markalara yöneliyor ama yapılan büyük yanlış o yüzden böyle başlıklarda kim açarsa açsın canon ve nikon u özellikle isteseler dahi diğer markalara yönlendiriyorum.Ucuza aynı kalite de fotoğraf almak varken pahalısını seçip lenslerin fiyatı yüzünden ileri de soğumak yerine ucuza alıp kendini geliştirmek yerinde olacağı kanaatiyle böyle yönlerdirmeler yapıyorum genellikle.

    Merhaba,
    Anlattıklarınızda kısmen haklısınız,ama Canon ve Nikon'u diğer markalardan daha fazla tercih etmeyi büyük yanlış olarak görmek bence pek doğru bir yaklaşım olmaz.Sonuçta kullanıcı beğeni ve beklentileri kişiden kişiye farklı olabiliyor.
    Yanlış anlamayın,ben Nikon kullanıyorum ama Pentax'ın ekipmanlarını da çok beğeniyorum.Zaten dikkat ettiyseniz,Pentax ekipmanları da yeri geldiğinde fazlasıyla tavsiye ediyorum.

    @Rdegerli
    Rica ederim..

    İyi akşamlar,hoşçakalın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 3 Temmuz 2011; 3:15:38 >




  • Peki,çok bilinçli olmayarak ilk mesajımda bir kaç makina ve lens paylaştım.Baştada söylediğim gibi yeni başlayan ve aslına sadık kareler yakalayabileceğim bir makina arıyorum.Bu saydığım makinalarında beklentilerimi karşılayıp karşılamayacağını bilmiyorum ve sordum bu yüzden.
    Bu anlamda yukarıdaki makinalara emsal olara pentax ve olympus için ne önerebilirsiniz?Kıyaslama yapabilmem açısından önemli.Ayrıca farklı bulduğum teknik detaylarda ne işe yaradığınıda kolay araştırabilirim.

    Birde sn.c.james, kullanıcı beklentileri derken markaların bu konudaki yanıtları farklılaşabiliyor mu?Yani ne gibi bir beklenti olursa bir markanın önüne başka bir marka geçebilir yada tercih edilebilir?Bu bir markanın giriş seviyesinde video çekimi var diğerinde yok,yada birinde kablosuz flaş imkanı sunarken diğerinin sunmaması gibi mi?(farklı markaların emsal modelleri için)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rdegerli

    ...Ama bunun için bir girişimde bulunmayıp şikayetçi olmanda hoş değil ya

    Belki bana takıksın gijal e verdiğim yanıttan ötürü ama napiym bilmiyorum işte yaa


    Aslında tavsiyemi verdim ayrıca bi önceki konudan dolayı takıklığım yok böyle günde bin tane konu açılıyor onlara da yazıyorum. Ama şunu da belirtmeliyim önceki konudaki tavrınız (veya siz ne diyorsanız) bence hoş değildi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: synchro


    quote:

    Orijinalden alıntı: Rdegerli

    ...Ama bunun için bir girişimde bulunmayıp şikayetçi olmanda hoş değil ya

    Belki bana takıksın gijal e verdiğim yanıttan ötürü ama napiym bilmiyorum işte yaa


    Aslında tavsiyemi verdim ayrıca bi önceki konudan dolayı takıklığım yok böyle günde bin tane konu açılıyor onlara da yazıyorum. Ama şunu da belirtmeliyim önceki konudaki tavrınız (veya siz ne diyorsanız) bence hoş değildi


    Neyse diyaframı öğrendim Hatta kendi gözümle dahi bunu algılayabiliyordum ve bunun diyafram olduğunuda öğrenmiş oldum

    Önceki konu ise tamamen istisna sanırım.Oradaki tutumum ile buradaki tutum arasındaki farkı çok rahat anlayabilirsin.O bir etkiye tepkidir sadece.Vr orada noktalanmıştır benim için

    Şuanda sana cevap veriyor olmamı kesinlikle tavır olarak yada bir önceki konudaki tutumuma benzetmeni istemem keza hem konu hem seninle yazışmam diğer konuyla benzeşmiyor dahi;) Birde yazı dilinde ifadeler sert kaçabileceği içinde böyle bir açıklama yapmak istedim sana.




  • anladığım kadarı ile bir heves uğruna almış olmayacaksınız bu sizin maddi durumunuz için boşa harcamayacağınız bir tecrübe olacaktır.


    Yazdığım pentax markasına baktınız mı peki ?Oldukça ideal ve performanslı ürünler çıkarmakla beraber sağlam ve kalitelidir ürünleri.Lenslerinin kalitesi ise canon ve nikon ile yarışmaktadır hatta yer yer avantajları bulunmaktadır.Marka furyasına kapılıp gitmek yerine diğer marka ve modelleri araştırıp öyle almanızı şiddetle tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rdegerli

    Peki,çok bilinçli olmayarak ilk mesajımda bir kaç makina ve lens paylaştım.Baştada söylediğim gibi yeni başlayan ve aslına sadık kareler yakalayabileceğim bir makina arıyorum.Bu saydığım makinalarında beklentilerimi karşılayıp karşılamayacağını bilmiyorum ve sordum bu yüzden.
    Bu anlamda yukarıdaki makinalara emsal olara pentax ve olympus için ne önerebilirsiniz?Kıyaslama yapabilmem açısından önemli.Ayrıca farklı bulduğum teknik detaylarda ne işe yaradığınıda kolay araştırabilirim.

    Birde sn.c.james, kullanıcı beklentileri derken markaların bu konudaki yanıtları farklılaşabiliyor mu?Yani ne gibi bir beklenti olursa bir markanın önüne başka bir marka geçebilir yada tercih edilebilir?Bu bir markanın giriş seviyesinde video çekimi var diğerinde yok,yada birinde kablosuz flaş imkanı sunarken diğerinin sunmaması gibi mi?(farklı markaların emsal modelleri için)

    Merhaba,
    Bahsettiğiniz ekipmanlar dslr sınıfı olduğu için Canon,Nikon veya Pentax olsun hemen hepsi temel beklentileri fazlasıyla karşılar.Ben kullanıcı beklentileri derken,sadece belli bir kaç noktayı kastetmedim.Genel olarak beklenti ve beğeniler değişebilir demek istedim.
    Ayrıntıya girmek gerekirse;Mesela Nikon ve Canon'un lens parkının daha geniş olması bazı kullanıcılar için önemli bir kriter olabiliyor.
    Veya dslr sistemlerde video modunu çok fazla önemseyen kullanıcılar için Canon markası daha ön planda yer alabiliyor.Buna benzer daha bir çok farklı kriter ekipman seçimlerinde etkili oluyor.
    Ayrıca,daha önce Nikon'a veya Canon'a yatırım yapmış kullanıcılar kolay kolay başka markaya geçmek istemeyebiliyorlar.
    Pentax ve Olympus konusuna gelince;Pentax'ın güncel olarak satılan modellerini düşünürseniz,alternatifleriniz k-x,k-r,k-7 ve k-5 olabilir.İçlerinde en iyi imaj kalitesini k-5 sunuyor ama fiyatının diğer alternatiflere göre yüksek olduğunu belirtmek isterim.
    Olympus'un imaj kalitesi de çok iyi ama sensör büyüklüğü diğer markalara göre biraz daha küçük olduğundan dolayı tercih etmek istemeyebilirsiniz.
    Toparlamak gerekirse;Siz kendi kriterlerinizi net olarak belirledikten sonra ekipman seçiminiz çok zor olmaz.Yeter ki beklentilerinizi doğru tespit edin.
    Bu konudaki düşüncelerim şimdilik bu kadar.
    İyi akşamlar,hoşçakalın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 2 Temmuz 2011; 22:36:44 >




  • Tabiki sizlerin burada sorduğum sorulara yanıt vermiş olmanız,bana önemli ölçüde yardımcı oluyor.

    Diğer hobbylerimdeki cihaz seçimlerinde edindiğim tecrübeden ötürü,amaca ulaşmak için edineceğim araç,bana maksimum seviyede fayda sağlamalı.

    Konuya yabancı oluşumdan ötürü (ne kadar teknik bilgi sahibi olsamda)ilk kullanacağım makina benim için 2.adım olacaktır amacıma ulaşmak adına.İlk adımımda sizlerin yorumları yer alırken bu 2. adımdada sizlerin yorumlarını daha iyi anlar hale gelip tecrübe etme fırsatım olacak.Belki 2.adımda kısmen yada tamamen amacıma ulaşabilecekken 3.adımı ne ölçüde atmam gerektiği konusunda beni oldukça aydınlatacağından şüphem yok.

    Pentax ve Olympus u sizin mesajınızdan sonra incelemeye başladım.Fakat henüz başında olduğumdan bu incelemelerde ilerleme kaydettim diyemem ama olacak tabiki

    Teşekkür ederim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: c.james

    quote:

    Orijinalden alıntı: Knisath


    quote:

    Orijinalden alıntı: c.james

    @Knisath
    Diğer marka ve modeller konusunda sizinle paralel düşündüğüm noktalar var,ama arkadaş özellikle Canon ve Nikon ekipmanlarla ilgili sorular yönelttiği için diğer markalara değinmek istemedim.
    İyi akşamlar,hoşçakalın..


    Canon ve nikon Türkiye de iyi tanındıklarından herkes o markalara yöneliyor ama yapılan büyük yanlış o yüzden böyle başlıklarda kim açarsa açsın canon ve nikon u özellikle isteseler dahi diğer markalara yönlendiriyorum.Ucuza aynı kalite de fotoğraf almak varken pahalısını seçip lenslerin fiyatı yüzünden ileri de soğumak yerine ucuza alıp kendini geliştirmek yerinde olacağı kanaatiyle böyle yönlerdirmeler yapıyorum genellikle.

    Merhaba,
    Anlattıklarınızda kısmen haklısınız,ama Canon ve Nikon'u diğer markalardan daha fazla tercih etmeyi büyük yanlış olarak görmek bence pek doğru bir yaklaşım olmaz.Sonuçta kullanıcı beğeni ve beklentileri beklentileri kişiden kişiye farklı olabiliyor.
    Yanlış anlamayın,ben de Nikon kullanıyorum ama Pentax'ın ekipmanlarını da çok beğeniyorum.Zaten dikkat ettiyseniz,Pentax ekipmanları da yeri geldiğinde fazlasıyla tavsiye ediyorum.

    @Rdegerli
    Rica ederim..

    İyi akşamlar,hoşçakalın..



    Yanlış görmeyi aklımdaki şekilde açayım biraz ,pentax markasının reklamlara(DSLR kolunda) olabildiğince az bütçe ayırdığını şayet bu marka ile ilgili bilginiz var ise biliyorsunuz ve yanlış bilmiyorsam Türkiye de tek tedarikçisi Nar teknoloji şirketi.Bu kadar kısıtlı bir reklam ve satış ağı ile Canon ya da Nikon gibi duyulmayışı ve bir çok kişinin Canon ve Nikona yönelmesi bu sebeptendir.Sony DSLR lar bile sony nin kendi marka adı sayesinde satmaktadır.(ancak sony marka DSLR oldukça iyidir )HAl böyle olunca toplumsal yapı çok alınan iyidir kalitelidir anlayışı içinde ve bir de pahalı olunca fanatiklik derecesine varıncaya kadar satın alma işine girişiyorlar.Sonuç olarak pahalı olan malı vatandaş cebinden kalitelidir herkes anlıyor anlayışı ile alıyor.Ben bunu yanlış görüyorum işte




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Knisath


    quote:

    Orijinalden alıntı: c.james

    quote:

    Orijinalden alıntı: Knisath


    quote:

    Orijinalden alıntı: c.james

    @Knisath
    Diğer marka ve modeller konusunda sizinle paralel düşündüğüm noktalar var,ama arkadaş özellikle Canon ve Nikon ekipmanlarla ilgili sorular yönelttiği için diğer markalara değinmek istemedim.
    İyi akşamlar,hoşçakalın..


    Canon ve nikon Türkiye de iyi tanındıklarından herkes o markalara yöneliyor ama yapılan büyük yanlış o yüzden böyle başlıklarda kim açarsa açsın canon ve nikon u özellikle isteseler dahi diğer markalara yönlendiriyorum.Ucuza aynı kalite de fotoğraf almak varken pahalısını seçip lenslerin fiyatı yüzünden ileri de soğumak yerine ucuza alıp kendini geliştirmek yerinde olacağı kanaatiyle böyle yönlerdirmeler yapıyorum genellikle.

    Merhaba,
    Anlattıklarınızda kısmen haklısınız,ama Canon ve Nikon'u diğer markalardan daha fazla tercih etmeyi büyük yanlış olarak görmek bence pek doğru bir yaklaşım olmaz.Sonuçta kullanıcı beğeni ve beklentileri beklentileri kişiden kişiye farklı olabiliyor.
    Yanlış anlamayın,ben de Nikon kullanıyorum ama Pentax'ın ekipmanlarını da çok beğeniyorum.Zaten dikkat ettiyseniz,Pentax ekipmanları da yeri geldiğinde fazlasıyla tavsiye ediyorum.

    @Rdegerli
    Rica ederim..

    İyi akşamlar,hoşçakalın..



    Yanlış görmeyi aklımdaki şekilde açayım biraz ,pentax markasının reklamlara(DSLR kolunda) olabildiğince az bütçe ayırdığını şayet bu marka ile ilgili bilginiz var ise biliyorsunuz ve yanlış bilmiyorsam Türkiye de tek tedarikçisi Nar teknoloji şirketi.Bu kadar kısıtlı bir reklam ve satış ağı ile Canon ya da Nikon gibi duyulmayışı ve bir çok kişinin Canon ve Nikona yönelmesi bu sebeptendir.Sony DSLR lar bile sony nin kendi marka adı sayesinde satmaktadır.(ancak sony marka DSLR oldukça iyidir )HAl böyle olunca toplumsal yapı çok alınan iyidir kalitelidir anlayışı içinde ve bir de pahalı olunca fanatiklik derecesine varıncaya kadar satın alma işine girişiyorlar.Sonuç olarak pahalı olan malı vatandaş cebinden kalitelidir herkes anlıyor anlayışı ile alıyor.Ben bunu yanlış görüyorum işte


    Merhaba,
    Pentax'ın reklam konusuna yeteri kadar önem vermediğini daha önce bir çok kez dile getirdim.Hatta daha dün,Pentax'ın Ricoh'a satılması ile ilgili olarak yaptığım yorumlarda da bu konuya değinmiştim.Pentax'ın çok yakından takip ettiğim ve çok sevdiğim bir marka olduğunu bilmenizi isterim.
    Pentax'ın çok tanınmamasının sebebi sadece yetkili distribütörüyle alakalı değil.Global olarak bakıldığında da benzer durumlar söz konusu.
    Yanlış anlamayın,çok satan marka daha iyi demek gibi saçma bir yorumda bulunmak amacında değilim.Ama her Nikon veya Canon alanı da mutlaka bilinçsiz bir kullanıcıymış gibi görmek pek doğru bir yaklaşım olmaz.
    Bu arada,Ricoh'un Pentax'ı satın alması bence çok iyi oldu.Çünkü Ricoh reklam konusuna çok önem veren bir firma.Umarım zamanla Pentax markasını daha iyi noktalara taşırlar.
    İyi akşamlar,hoşçakalın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 3 Temmuz 2011; 3:18:34 >




  • Herrkeze merhaba buraya yeni üye oldum

    konu açmasınınıda bilmiyorum size bir soru soracağım

    olympus SZ-20 full hd video 3D resim 12.5 optik zoom 16mp hdmı girişi bataryalı

    599tl ye buldum sizce nasıl yorumlarınız benim için çok önemli
  • Evet firmalar arası rekabet ne kadar çok artarsa son kullanıcıya olan olumlu etkisi daha fazla oluyor.Umarım pentax firması kötü duruma sokulmaz ve dahada büyütülür

    Bu arada bence 1. seçenek gayet güzel duruyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTnçr -- 2 Temmuz 2011; 20:51:41 >
  • Peki neden 1. seçenek sizce?

    Yada neden 1.seçenek olabilir?(diğer arkadaşlara bu sorum)

    Body 60d olupta yine aynı iki lens olsa mesela,fiyatınıda ele alırsak yine 1. seçenek mi olurdu?

    Burada asıl öğrenmeye çalışmak istediğim body için uygun fiyatlı bir makina seçilip lens olarakta bir normal birde tele seçilmesi daha uygun mu olur?

    Bugün akşam üstü saturne giderek oradaki birkaç makinayı gözlemlemeye çalıştım.Üzerlerinde farklı lensler vardı.Lens modeli veremeyeceğim ama zoom aralığı standart 18-55 lere göre çok fazlaydı.Yanılmıyorsam 55-250 yada daha üst aralıkları barındıran bir lensti.Yakın mesafede ki 1mt için söylüyorum bunu,netleme yapamıyordu.

    Bir başka dikkatimi çeken noktada,Sony e ait bir modelde vizorden bakıp zoom ayarı yaptığınızda otomatik netleme yaparken(vizorün altında sanırım sensör vardı ki sadece vizörden bakıldığında bu netlemeyi yapıyordu)Canon ve Nikona ait modellerde deklanşöre yarı basılı vaziyette bunu yapıoyordu.Bunun haricinde manual olarak ayarlamak mümkündü.

    Oradaki eleman sonynin digital canon ve nikonun optik olduğundan ötürü böyle bir durumun olduğunu söyledi.Ne demek istedi tam olarak anlamadım ama onunda anladığını sanmıyorum zira Sony için bu tarifin aynısını yaptığımda HAYIR öyle birşey yok demişti.Dedim buyrun gelin bakalım.SOnrasında digital ve optik konusunu söyledi.

    Yine paylaşmadan geçemeyeceğim bir konu.Aslında bir kare.

    Gittiğim alışveriş merkezinin gökdelen vari dış cephesi var.Yani cam tamamen.AKşam üstü olduğundan gökyüzü maviliği koyulaşmaya başlamış ve batan güneşin haresi bu maviliğe karışmış durumdayken gökyüzünden inişe geçen bir uçak bu camda yansıma oluşturdu.Camlar kare kare olduğundan birleşme noktalarının ince olmasına rağmen geçiş yapan uçak yansımasında çok hoş kırılmalar meydana geliyordu.Kırlıma yerine dalgalanmada diyebilirim.
    O an o kareyi yakalamak okadar çok istedim ki.Hatta aklımda öyle bir kare belirdi ki bunu yakalamak ve sunmak için sabırsızlanıyorum




  • Bizde bekliyoruz bakalım :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.